Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית כמה עובדות:

שעת יציאה: 06:25 בבוקר !!!

שעת חזרה: 20:30 בערב !!!

קילומטרים בשטח: 112

קילומטרים בכביש: 400

מס' ג'יפים: 5

סיפור הדרך: 06:20 נפגשנו כל הג'יפים (2 קינגים, 2 פורנרים, 1 ריינג'רובר) בתחנת דלק סביון. משם במהרה דרומה ותוך שעתיים אנחנו כבר בשטח "מרחיבים מתלים". נכנסנו לשטח ליד מצפה רמון בסמוך ל"שביל הנחש השחור". התחלנו בנסיעה דרום - מזרחה בציר הנפט וסמוך למחצבות. אח"כ ירדנו את מעלה מחמלהמסוכן, טיפסנו את מעלה נוח, נסענו לאורך דרך הבשמים, עברנו את כל נחל נקרות (עבירות קשה מאוד), נחל חנה, עין סהרונים, נחל משוש, דרך המעיינות מלאת המים עד שיצאנו (בסמוך לחשיכה) בסמוך לעין יהב.

הטיול היה מאתגר במיוחד תוך מעברים קשים עד קשים מאוד שהצריכו ריכוז מירבי, בניית מדרגות ונסיעה טכנית למדיי. מנגד, היו חלקים ארוכים מאוד של נסיעת שטח מהירה על גבי שטח קופצני (סטייל "פריז- דקאר") במהירויות גבוהות של 80 - 90 קמ"ש (זה פשוט מחזה מרהיב לראות שיירה דוהרת במהירות שכזו באמצע שום מקום...). הדרום, בתקופה זו של השנה, יפה מתמיד, במהלך הנסיעה חלפנו על פני גמלים משוטטים, כבשים טועות ואיילות מקפצות.

להלן הממצאים שלי מהטיול:

1. מדינתנו מרהיבה ביופיה, והדרום [שלרוב נחזה כאזור יבש ופחות מעניין מאחיו הצפוני] פשוט מספק את הסחורה בריבית דה ריבית...

2. גם ג'יפים שנחשבים פחות לוחמניים יכולים [תוך נהיגה נכונה ושקולה] לצלוח מעברים קשים וטכניים ובהחלט לתת הרגשה של מירוץ ראלי מרהיב...

3. טיול ג'יפים מקרב לבבות ומשמח משפחות...

4. 14 שעות נהיגה ביום, ברציפות = כאבי שרירים כמו לאחר מרתון...

5. אני גאה בקינג שלי (למרות שנראה לי שהוא בכאבים מאתמול... :D )

5. ממש "מבאס" לחכות עוד שבוע שלם... (שבוע הבא: בוץ, בוץ ועוד בוץ בצפון)

צירפתי כמה תמונות להמחשה (אותי ניתן למצוא נוהג בפג'ארו עם החזית השונה... :roll: )

נ.ב. - אם יש עוד מטיילי שטח בפורום, אשמח להתעדכן ואולי נארגן טיול משותף...

---

פורסם

שיט...

אני רואה שהתמונות לא עלו (למרות שלקח לי 1/2 שעה להעלותן...)

אני אעלה שוב בקרוב כנראה תקלה טכנית....

עמכם הסליחה...

---

פורסם

נחל נקרות מאופיין בכך שהוא מאפשר נהיגה מהירה מאוד, לא ממש מקום עם אתגרי עבירות אלה אם אתה עם פרייבט.

second is the first looser

פורסם

אכן, ככל הנראה התבלבלתי. בנחל נקרות נסענו מהר מאוד (80- 90 קמ"ש בחלקים מסוימים). קטע העבירות הקשה היה קודם לנחל נקרות... צודק.

ככה זה שכותבים הודעה בעבודה (הריכוז לא משהו.. :oops: )

התמונות בדרך...

---

פורסם

אחלה של טיולים :)

אני נמצא במשפחה עם הרבה חברים שאוהבים טיולים ג'יפים , בדרך כלל אצלנו זה טיול ארוך של כמה ימים בדרך כלל 3 ימים .

הנגב ואזור הדרום הוא המקום המושלם לטיולי ג'יפים , תנסו לצאת לטיול עם לפחות לילה אחד בשטח - גם חוויה בעד עצמה משהו מפציץ , תבדקו את המסלול טוב טוב ומקום השינה ( יש מקומות מסויימים שאפשר לישון שם למרות שבדרך כלל אף אחד לא בודק בשטח .

ועוד משהו - אתה מתלונן על כאב שרירים מהנסיעה בקינג ! הקינג הוא הג'יפ הכי נוח לדעתי עם הכסא ההידראולי ( אני לא חושב שטעיתי בשם - אבל זה כמעט אותו כסא של אוטובוסים נדמה לי ) , תנסה לנסוע בג'יפ אחר ומיד תבין שאתה בגן עדן יחסית :)

אני לא בטוח אבל נדמה לי אם אתה הולך להיות בקטעים קשים אתה צריך להוסיף מיגון מתחת לג'יפ שלך במיוחד , הוא הנמוך ביותר נדמה לי וגם בעל העבירות הכי חלשה מבין הג'יפים בשטח .

נ.ב. כנראה שאנחנו הולכים לטיול ג'יפים בעוד כחודש , טוב אנחנו מתכננים מלפני הרבה זמן הכל מסודר , מסלולים , מקומות טובים לשינה , זמני שהייה משוערים בשטחים מעורבים , בירות , אוכל שתיה מים דלק וכאלה והכי חשוב סידורי זמן בעבודה אצל כל החבורה ( כולל אבי ודודים וכאלה שאצלם לפחות זה לא כמוני צריכים להתארגן קודם ) :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בצעירותי עשיתי מסלול זה מספר פעמים עם CJ ונ"נ.

אם ירדתם את מעלה מחמל ועליתם את מעלה נח איך ירדתם לעין שהרונים?

בקיצור חסרה ירידה נוספת למכתש!

אבל יותר חשוב- קיים פורום גיפאיםJEEPOLOGC.OM

אני בטוח שתמצא שם מסלולים, חברים לטיול, ורעיונות טכניים

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...