Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יכול להסביר לי אילו כללי חישוב קיימים לגבי מחירו של רכב עם 0 ק"מ מ 2008 שנותר בידי היבואן? (לפי מחירון יצחק לוי)?

הפחתה של 5% ממחיר רכב 2009?

הפחתה של 5% ממחיר רכב 2008?

כיום ישנם יבואנים הטוענים כי מוכרים רכב מעין זה ב"מחיר המחירון" אך כרגע נראה לי (עד לקבלת הסבר ברור) כי מדובר בהונאת הציבור...

:twisted:

פורסם

איך אומרים? כמה שהמטורף רוצה וכמה שהמשוגע מוכן לשלם...

אז מה היה לנו? רכב בן שנה לפחות משנת דגם "וחצי" אחורה (2010 מעבר לפינה בעוד חצי שנה...), ששכב שנה ויותר בלי לזוז (טוב זה לא עושה למנוע, לגיר, לחלקי הגומי במיוחד...), כנראה שלא הצליחו להפטר ממנו גם בהנחה, המיתון גורם לזה שהסיכוי שימכרו אותו ממילא קטן ובתור "בונוס" הוא רשום על שם חברה כיד ראשונה (ולך תסביר אח"כ לקונה ממך שזה היה היבואן - זה נשמע באופן מחשיב כמו רכב הדגמה ש"חרשו" עליו!).

אם בכלל, יש להוריד לפחות 5-10 אחוז מהמחיר לרכב משומש מאותה שנה. בטח שלא להשוות לרכב חדש משנת 2009. גם ככה קשה מאוד למכור רכב בן שנה מכיוון שמי שיכול להרשות לעצמו כבר קונה חדש, אז המחירון של לוי יצחק די תיאורטי. להוריד, והרבה, כי אם לא אתה אף אחד אחר לא יגע ברכב הזה!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אז הנה לכם הסיפור:

היום פניתי לסוכנות סיטרואן בדבר רכישת C4 פיקאסו דיזל רובוטית (שנותר בידי היבואן). לשאלתי כמה הם דורשים על רכב זה מ- 2008 התשובה הייתה "מחיר מחירון לוי יצחק" ולשאלה הבאה "והוא?" התשובה הייתה 150000 ש"ח. שאלתי בנימוס איך בדיוק מחשבים לפי לוי יצחק מחיר אסטרונמי כזה והתשובה שלהם "זה חמישה אחוז פחות ממחיר הרכב לפי 2009.". הבעתי הסתייגות ושאלתי אותם לגבי הרישום ברשיון, וכמובן שנאלצו להודות שהרישום יהיה רכב מ- 2008 . אין לי את לוי יצחק כרגע אז בדקתי במחירון של יד 2. תנחשו מה?

מחירו לפי יד 2 132000 ש"ח (18000 אלף שקל פחות!!!).

אני יודע שמדובר בשוק חופשי והם יכולים לדרוש כמה שמתחשק להם. ההונאה כאן היא בטענה "מחיר מחירון" וזה לא אצל איזה מגרש של מוכר חמוצים בדימוס שהחליט שמסחר ברכב זה הכיוון העסקי העתידי המשתלם, זה לובינסקי!!!!

שימו לב!!

ותודה לתשובה של MSIGAL שחשף עד כמה ההונאה הזו עשויה להכאיב בכיס לקונה שלא ישים לב.

פורסם

היבואנים מתקשים להפנים את הגזירה. הם לא מצליחים להפנים ששנים של מכירת רכבים ישנים כחדשים נגמרה. סגרו להם את הבית זונות. וכמו בכל פעם שחברות שהתרגלו לדפוק את הלקוחות ועכשיו סיימו להם את החגיגה, הם מתנהגים כאחרוני הנוכלים העלובים, ומנסים להמציא כל מיני טריקים ושיטות כדי לא להפסיד באמת כסף.

כרגע גם החברות וגם השוק מגששים לגבי מכירת המכוניות האלו. צריך לקוות שרוב הלקוחות כם יעמדו על שלהם ולא יפלו לתחמונים של היבואנים, כך שהיבואנים יבינו ויממשו את מה שהחוק היה אמור ליצור בשוק. יש לקוחות שמשיגים הנחות משמעותיות ויש כאלו שעלולים ליפול לרמאויות שאתה מספר עליהם. תוך שנתיים יתבסס איזה נוהג שהיבואנים והלקוחות יתרגלו אליו ויהיה יותר ברור מה קורה במקרים כאלו לדעתי.

מה שהם עושים זה לא הונאה, כי זה שוק חופשי ומותר להם למכור בכמה שבא להם, זה סתם חזירות מגעילה וחוסר רצון להתמודד עם המציאות החדשה. הכוח לקבוע מה יהיה הוא בידיים שלנו, הלקוחות !

פורסם

אין פה שום הונאה, אם אתה היית יכול למכור את המשומשת שלך ב20 אש"ח מעל המחירון, לא היית מוכר?

זכותם לדרוש כל מחיר שבעולם שהם רוצים. יקנו - היבואן ירוויח, לא יקנו - הוא יאלץ להוריד מחיר או "להתקע" עם הרכב.

אין חוק ואין תקנה מסודרת לעניין.

אני בהחלט חושב שצריך ללמד את היבואנים לא להיות חזירים, יחד עם זאת כמו שהציעו לפני, 5% - 10% מתחת למחירון

2008 זה באמת מוגזם - הרי מקבלים רכב חדש לחלוטין. הגיוני לדרוש מחירון לוי יצחק כפי שמופיע לשנת 2008, ב20 אש"ח פחות ,מאד יתכן שלי כקונה עם מזומן שווה לקנות במקום ב150 אש"ח.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

היה פה שרשור על רכישת טידה בת שנה בהנחה מפליגה.

הלכתי גם אני ואכן הוצעה לי טידה מאובזרת לעילא,בת שנה הרשומה על שם היבואן עם אחריות מלאה ובצירוף אישור שמדובר ברכב חדש עם 0 ק"מ והכל בהנחה אמיתית של 18,000 מהמחירון הרשמי של טידה 2009. הרכב אגב היה נרשם כ-2009.

לא תמיד מדובר בבלוף אך צריך להתבונן על הדברים נכון,אין דין רכב כזה כדין רכב שירד לפני שבועיים מהאוניה וללא רישום יד ראשונה-חברה..

לא רכשתי את הטידה גם בגלל שאיני מתלהב מרכב שעמד שנה+ וגם אחרי נסיעת מבחן שבסופה החלטתי שהפעם מגיע לי רכב מפנק יותר...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

שוב אני אומר,

זה שוק חופשי והם יכולים לבקש כמה שהם רוצים. עם זה אין לי בעיה.

ההונאה היא בהצגת מחיר המחירון של רכב זה כאילו הוא רכב מ 2009 ואז הפחתה ממנו. זו הונאה. כל אחד שמוכר רכב יכול לומר אני מוכר מעל המחירון או מתחת למחירון כי .... אבל כולם יתייחסו לשנת הדגם שאליה שייך הרכב. מלובינסקי לא הייתי מצפה למין תחמון זול (או יקר תלוי את מי שואלים) כזה.

יאמרו לקהל הרחב אנחנו מוכרים ב 18000 ש"ח מעל מחירון 2008 ואולי ישכנעו מישהו . אבל להגיד שהם מוכרים מתחת למחירון??????????????

זו לא הונאה???

פורסם

אין להם בושה.

הם יודעים שבסוף יכנס אליהם פראייר שיאמין לסיפורי פוגים שלהם :(

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
היה פה שרשור על רכישת טידה בת שנה בהנחה מפליגה.

הלכתי גם אני ואכן הוצעה לי טידה מאובזרת לעילא,בת שנה הרשומה על שם היבואן עם אחריות מלאה ובצירוף אישור שמדובר ברכב חדש עם 0 ק"מ והכל בהנחה אמיתית של 18,000 מהמחירון הרשמי של טידה 2009. הרכב אגב היה נרשם כ-2009.

לא תמיד מדובר בבלוף אך צריך להתבונן על הדברים נכון,אין דין רכב כזה כדין רכב שירד לפני שבועיים מהאוניה וללא רישום יד ראשונה-חברה..

לא רכשתי את הטידה גם בגלל שאיני מתלהב מרכב שעמד שנה+ וגם אחרי נסיעת מבחן שבסופה החלטתי שהפעם מגיע לי רכב מפנק יותר...

אני באמת מקווה שהזמנת משהו אחר... אתה יודע, "נובלס אובליג'"!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אז הנה לכם הסיפור:

היום פניתי לסוכנות סיטרואן בדבר רכישת C4 פיקאסו דיזל רובוטית (שנותר בידי היבואן). לשאלתי כמה הם דורשים על רכב זה מ- 2008 התשובה הייתה "מחיר מחירון לוי יצחק" ולשאלה הבאה "והוא?" התשובה הייתה 150000 ש"ח. שאלתי בנימוס איך בדיוק מחשבים לפי לוי יצחק מחיר אסטרונמי כזה והתשובה שלהם "זה חמישה אחוז פחות ממחיר הרכב לפי 2009.". הבעתי הסתייגות ושאלתי אותם לגבי הרישום ברשיון, וכמובן שנאלצו להודות שהרישום יהיה רכב מ- 2008 . אין לי את לוי יצחק כרגע אז בדקתי במחירון של יד 2. תנחשו מה?

מחירו לפי יד 2 132000 ש"ח (18000 אלף שקל פחות!!!).

אני יודע שמדובר בשוק חופשי והם יכולים לדרוש כמה שמתחשק להם. ההונאה כאן היא בטענה "מחיר מחירון" וזה לא אצל איזה מגרש של מוכר חמוצים בדימוס שהחליט שמסחר ברכב זה הכיוון העסקי העתידי המשתלם, זה לובינסקי!!!!

שימו לב!!

ותודה לתשובה של MSIGAL שחשף עד כמה ההונאה הזו עשויה להכאיב בכיס לקונה שלא ישים לב.

ההסבר לכך הוא פשוט מאוד, קודם כל אם הם רוצים למכור את הרכב בסוף הם יתנו הנחה נוספת עליו.

דבר שני רכב שעברה שנה מאז יצורו יירשם על שם היבואן, כנראה שהרכב נרשם על שם היבואן עוד ב2008 ובגלל החוק של ביטול שנת מודל הרישום שיופיע זהו תאריך עליה לכביש (ז"א רישום על שם היבואן)

לגבי המחיר אני לא הייתי מסתמך על מחירון יד 2, המחירון לא משקף את מצב השוק ובמיוחד ישנם הרבה הבדלים בינו לבין לוי יצחק, אתה יכול להיכנס ללוי יצחק באינטרנט או לבקש לראות בסוכנות את המחירון המודפס, קח בחשבון שהעובדה שהרכב הוא 2008 וגם יד 2 ז"א ירשם עליך בתור יד 2 במידה ותרכוש מורידה יותר מ-5% ממחירו, אם אתה מעוניין ברכב המסויים הזה תנסה לבקש תוספות אבזור והנחה נוספת מהסוכנות,לא חסר דברים שאפשר להוסיף בתור אבזור אופציונלי היום, כמו למשל איתוראן,חיישני רוורס,מערכת מולטימדיה וכו.

בנוסף אני ממליץ לך בחום במידה ואתה רוכש את הרכב לבקש אחריות מורחבת לנזקי שמש,פלסטיקה וצמיגים.

• תוכן חדש...