Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעונין להרכיב אצל האחיין שלי מערכת שתשאב את מי המקלחת של הילדים לגובה קומה אחת (למיכל שיהיה על הגג, בגינה). השאלה היחידה שלי היא איזו משאבה לרכוש והיכן? אני נמצא במרכז ועליה להיות זולה.

המשאבה תמוקם על הגג ותצטרך למשוך ולדחוף את המים. מתג ההפעלה ימוקם בתוך המקלחת. אני יודע שמשאבה של מדיח או מכונת כביסה לא תהיה חזקה מספיק. אני לא רוצה משאבת טבילה. עליה יהיה לשאוב פעמיים שלוש ביום 2 דליים פשוטים, רגילים, של 15 ליטר.

תודה מראש!

פורסם

אתה צריך משאבת חילזון, כיוון שאם אין זרם מים רציף, משאבה עם אימפרלור לא תהיה טובה לצרכיך. זול זה לא.

אתה מודע לעניין האי-חוקיות של שימוש במים אפורים להשקייה (לא ידוע לי מה קורה אם מדובר בגינת גג ששם אין חשש לזיהום מי תהום, אבל כדאי לבדוק).

פורסם

משאבת חילזון תישרף.

יש משאבות גג"ש שטובות לזה אבל הן יקרות. ממליץ להרים טלפון לאריה בלוטין בראשון או ל ש.אל בחולון ולהתייעץ איתם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה מודע לעניין האי-חוקיות של שימוש במים אפורים להשקייה (לא ידוע לי מה קורה אם מדובר בגינת גג ששם אין חשש לזיהום מי תהום, אבל כדאי לבדוק).

שלום שמר, האם אתה בטוח בעניין אי החוקיות?

האם תוכל להפנות אותי לקישור מתאים?,לא מצאתי מידע בנושא.

תודה.

עריכה:

מצאתי מידע, דווקא לפי מה שהבנתי אין עדיין חוק בנושא, ולכן עדיין אי אפשר לאכוף , אפילו נרשם שם שכנראה יצא חוק בעד השקייה במים אפורים.

קישור:

http://www.evergreen-solutions.co.il/104825/%D7%9E%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

"למשתמשים פרטיים יש התנגדות גורפת של משרד הבריאות כי לא מאמין ביכולת שלהם להשגיח על תקינות המערכת והם מפחדים שגינה המושקת במים אפורים, אם יופל עליה מוצץ של תינוק והוא ימצוץ אותו הוא יקבל מחלות מכך. האם זה מצדיק לחסום שימוש במים אפורים להדחת שירותים – התשובה היא לא ובכל זאת החוק לא מתיר שימוש במים אפורים בבתים פרטיים גם במקרה זה, אלא אם כן זה יבוצע במערכת פנימית ולמעשה ללא אישור פורמלי."

הציטוט מובא מכאן:http://www.chelem.org.il/modules.php?name=News&file=article&sid=153

הנה עוד כתבה מעניינת:

http://hasviva.co.il/?p=1989

בנוגע למי תהום, הנה ציטוט מהכתבה השניה:

"ניתן להוכיח כי בהשקיה של כמות המים האפורים המופקים מביתה של משפחה ממוצעת, כ-200 ליטר ל-12 שעות, אין כל סיכוי שנגיע למי התהום. זאת, בהנחה שיש כ-100 טפטפות למערכת, כלומר עד 2 ליטרים לטפטפת ל-12 שעות."

מארק.

פורסם

אם המשאבה יושבת מתחת לאמבטיה (כלומר תוכל להזרים את המים אליה, ורק אחרי שידיעו אליה היא תצטרך להעלות אותן למעלה), אז יש משאבות לבריכות נוי של ATMAN, קצת יותר יקרות אבל לא בהרבה.

פורסם

בדוק ספקי משאבות סירקולציה לבריכות דגי נוי. כשמשחררים את הצינור (3/4 ) מהפילטר אצלנו זה מתיז חזק ל4-3 מטר גובה . תוצרת הולנד. לא זוכר כמה עלה , עובד איזה 12 שנה בלי בעיות.

פורסם

אני מדגיש שוב, מדובר במשאבות אימפרלור. אם אינן טבולות או שהמים יורדים אליהן בכח הכבידה, הן לא ישאבו (כלומר אינן מייצרות ואקום, אלא רק סחרור).

פורסם

שלום.

אצלי יש מערכת מיחזור למים שאני מחליף באקווריום (כן. האקווריום ענק.). המים יורדים בגרוויטציה למיכל אגירה ומשם במשאבה לכל רחבי הגינה.

המשאבה היא של מדיח. 170 וואט. בניגוד למשאבה של מכונת כביסה, המשאבה הזו מייצרת לחץ יפה מאוד. אצלי היא מעלה בלי שום בעיה לגובה 1.5 לאורך כ 45 מטר. המשאבה מותקנת מתחת לגובה המיכל אגירה.

אני משתמש בצינור קוטר 1/2" של גינה כי זה מה שהיה לי. אני יודע שעם צינור בקוטר נורמלי הזרימה תשתפר.

המשאבה פורקה ממדיח זרוק שמצאתי ביישוב. מחיר משאבה כזו חדשה כ 200 ש"ח.

לדעתי, שווה לך לבדוק.

המשאבה שהציעו לך בהידרושופ לא תתאים. היא לא מייצרת לחץ, היא מיועדת לאקווריומים. נתוני הספיקה שלה הם בגובה 0.

המשאבה אצלי דומה מאוד לזו:

http://www.dubin.co.il/sg_product~AE3501~186~7825.htm

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

Sorvall, כפי שרשמתי בהתחלה:

1. משאבות מדיח או מכונת כביסה לא מתאימות.

2. אין לי גראוויטציה, לכן המשאבה.

3. המים צריכים לעלות לקומת הגג, ולא כפי שאתה כתבת.

4. הבנת הנקרא.

5. מערכת כפי שאתה מתאר, בניתי לי כבר לפני 7 שנים לאקווריום הגדול. עדיין עובדת יפה.

• תוכן חדש...