Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי התלבטות די ארוכה בין סוג הרכב שאני רוצה כנגד מה שאני צריך ויכול להרשות לעצמי הגעתי לסוכנות סוזוקי בפתח תקוה כדי להזמין סוזוקי סוויפט. בסוכנות היה רכב שלא ראיתי עד כה ולא שמעתי עליו בדמות SX4 5 דלתות. יש לציין שלפני כן כבר עשיתי הזמנה על קיאה סיד וביטלתי אותה בעקבות נסיעת מבחן על רכב שכבר היה חצי שנה בשימוש. מייד עשיתי עליו נסיעת מבחן קצרה שלא הלהיבה אותי במיוחד וחזרתי הביתה לחשוב על זה. בערב מצאתי שלקרוב משפחה שלי יש מועדון הוט והבנתי שב102 אש"ח אני לא אמצא משהוא יותר טוב. אשתי קפצה לסוכנות אחר הצהריים ומאוד התלהבה, למרות שרכב לא היה מיועד בשבילה, אבל זה היה עוד חיזוק וכך חזרתי למחרת לסוכנות לסגור הזמנה. יש לציין שזו פעם ראשונה שאני קונה רכב שלא ברחוב המסגר, וכנראה שזאת תהיה פעם אחרונה שאני עושה את זה. הרכב נקנה לאחר ויתור על פוקוס ליסינג שמאוד התייקר. אמור לשמש אותי בלבד אולי פלוס איזה ילד או שניים לצורך התניידות בתוך משולש גנות-גלילות-מורשה. יש בבית סובארו 4B שמדהימה על כביש פתוח אבל לא ממש מצטיינת בעיר.

בנוסף לאיבזור סטנדרטי של דגם היקר יותר הזמנתי גם פסי מולדינג בצדדים, מגיני רוח, קודנית, וחיישני רוורס. קונסולה מרכזית שרצו עליה 850 שקל קניתי בEBAY לבד ברבע מחיר. כאן הייתה הטעות לקנות שלא בסוכנות המרכזית כי אביזרים אלה קניתי ישירות מסוכנות מקומית והם היו לא מקוריים, ובאיכות ירודה. במיוחד חיישני רוורס מכוערים שמשתגעים כשיש טיפה של לחות. גם איכות ההתקנה על הפנים, בניגוד למה שאני רגיל בסוכנויות ראשיות.

הרכב מצוייד בגלגלי ענק 205/60/16 שנותנים לו קלירנס של 18 סנטימטר ויכולת טיפוס מדרכות בקלות. זה היה שיקול מרכזי מכיוון שאני נמצא הרבה באיזורים שחניה היא עם שני גלגלים על מדרכה ויצאה לי הרבה לשפשף את בגחון ולקבל מכה בעת ירידה מהמדרכה. גם מגן פלסטיק של טמבון קדמי בפוקוס היה קרועה בגלל שמדרכות יותר גבוהות מהרגיל והוא היה משתפשף כשחניתי מול המדרכה. מיותר לציין שאין לי יותר בעיות כאלה. מראות צד ענקיות שלא היו מביישות שאית קטנה לא משאירות סיכוי לשטחים מתים אבל קורת A משולשת ידועה לשמצה הופכת כל פניה שמאלה למאוד טריקית. הדבר מורגש בכיכרות קטנים במיוחד.זה באמת אחד הדברים שעדיין מעצבנים אותי. אצלי גם יש מגן רוח שחור שמסתיר עוד יותר. אני שוקל ברצינות להוריד אותו. שוס אמיתי זה המפתח האקטיבי וכניסה והתנעה בלי מפתח. אני אימצתי את זה בחום וכמעט ולא מוציא מפתח מהכיס. מה שכן, לדעתי היו יכולים לעשות את הדבר הזה שהוא לא מפתח ולא שלט יותר קטן. גם מאוד מעצבנת אותי השיטה אמריקאית של לפתוח רק דלת הנהג או בעצם רק דלת שלידה נמצא מפתח האקטיבי. עם רוצים את כל הדלתות צריך ללחוץ על כפתור הקטן שבידית פעמיים. קרה לי הרבה שנגשתי לבגאז' והוא היה סגור, לחצתי על כפתור בידית ובמקום להיפתח הרכב ננעל לגמרי. אבל ביום-יום זה מ-א-ו-ד נ-ו-ח. במיוחד שיש לך משהוא בידיים וצריך לפתוח או הילד נרדם וצריך להוציא אותו על הידיים וגם לסגור את הדלת אחר כך. נגיעה בכפתור הידית והרכב נסגר.

מבחינה בטיחותית יש לה כול מה שצריך. הפתעה לא נעמה הייתה חוסר ESP שקיים בדגם 4 דלתות. לא הבנתי למה. את זה גיליתי אחרי שהזמנתי אבל החלטתי לא לבטל הזמנה. כוכבים ככל לא מעניינים אותי. מתוך מבחני NCAP וNHTSA אני בודק רק פרמטר של מכה צדדית שבאמת מפחידה אותי כי אין לי שליטה כשהצד חשוף. לא נראה לי סביר שאני אתנגש בדיוק ב60 קמ"ש וזוית של 22 מעלות.

סוזוקי מצויידת במנוע 16 שסתומים אם תזמון משתנה שהוא די נמרץ ובשילוב עם גיר 4 הילוכים באורך הנכון לא נופל לבורות כפי שקרה לי הרבה בפוקוס. לא אכנס לנתונים, כי אני פשוט לא זוכר אבל היא הרבה יותר זריזה מהפוקוס וגם מהסובארו כאשר מדובר בעיר. בכביש היא בינונית. לא נופלת אבל גם לא מבריקה בשום דבר. עד 100 היא מאוד שקטה וחלקה. אחר כך יש קטע לא נעים מבחינת תחושת הRIDE וזה חולף בסביבות 130 קמ"ש. פעם אחת נסעתי איתה לירושלים. היא טפסה יפה מאוד ובכבוד ופעם היחידה שהייתי צריך לגעת בידית הילוכים זה לצורך שמירת הילוך בירידה. בפוקוס זה היה ממש קטע טכני של לשמור על תנופת הרכב בעליה. כאן הכול הרבה יותר פשוט, אבל סובארו עושה את זה תוך כדי פיהוק. מבחינת אחיזת הכביש סוזוקי מפסידה לפוקוס שמצוינת בסעיף זה בעיקולים חדים בגלל נטייה חזקה לתת היגוי עקב מרכז הכובד הגבוהה. ההגה קליל קצת אבל די מעביר את מה שקורא לי מתחת לגלגל ורצונותיו לשנות כיוון מבלי לשאול אותי. הוא גם די מדוייק ולא יצא לי לתקן זוית היגוי בפניה. שלדה של סוויפט נכרת בעיקר בחוסר מוחלט של רצון מצד גלגלים אחוריים שלא להמשיך את הקו של הקדמיים. רוחק סרנים של 250 סנטימטר תורם לכך. נקודה זו גם מהווה חולשה מבחינת מקום בסלון. ילדי בכיף מנגבים את רגליהם על כסא הקדמי. מבחינת רוחב גם כאן אין על פוקוס שהייתה רחבה משמעותית אפילו מסובארו 4B של זוגתי. תצרוכת הדלק כמצופה מסוזוקי עומדת על 1ל9.5 בתנאים עירוניים הכי מטורפים שיש (עצירה וזינוק כל 300 מטר בנוסף לפקקים) ו1ל14-15 בכביש. כאן היא מנצחת מנצחת רוב מכוניות שהיו לי.

איכות ההרכבה בסדר גמור, אין קרקושים וצלילים מיותרים שאני כל כך רגיש אליהם. הכל יושב טוב, חוץ מדיפון של דלת הנהג שידו של מתקין נגעה בו כדי להתקין מרימי שמשות. הפלסטיקה עצמה פשוטה ולא כל כך נעימה למגע אבל לא משתקפת בחלון הקדמי וזה מאוד איצבן אותי בפוקוס. מתחת לדלת אחורית יש כמה ריתוכים די מגעילים שהייתי מצפה לראות ברנו או פיאט אבל לא בסוזוקי.

המושב אם כוונון לגובה הוא נוח מאוד בהתאם למסורת של סוזוקי שתמיד היו ידועים בכך. לוח מחוונים פשוט וקראי בכל מצב, הגה מצופה עור נעים יותר מסובארו מתכוונן רק לגובה. בצידו ימני ישנה שליטה על מערכת קול מובנת אם 3MP שלא יודעת לקרוא תגיות במלואן. מערכת אקלים אלקטרונית ללא לוח תצוגה ובעצם נראת כמו מזגן פשוט, עד שלא מבינים איך לתפעל אותה במצב אוטומטי. המחשב כמו שהם קוראים לו הוא לא מחשב אלה קונסולת מחוונים מרכזית שמציגה טמפרטורה חיצונית, תצרוכת דלק רגעית שניתן להחליף בממוצעת. אין לזה שום קשר למחשב דרך. גם מד מרחק יכל להיות שתי שורות כך שאוכל לקבל גם מד טיול וגם מד מרחק מבלי להכניס את היד לתוך ההגה באמצע נהיגה כדי ללחוץ על כפתור על הלוח. גם תא הכפפות נפתח בקלות ונראה זול, למרות שבקונסולה מרכזית יש תא אכסון מצוייד במנגנון פתיחה פנאומטי. כלומר הם יודעים כשרוצים. פשוט לא בא להם. ככלל מבחינת הפנים היא מפסידה למתחרות אירופאיות באותה רמת מחיר אבל מנצחת מבחינת נוחות בזכות מושב טוב, גלגלים גדולים שאוכלים מכשולים קטנים בצייתנות, כניסה נוחה בזכות הגובה וישיבה גבוהה.

אולי אני שכחתי משהוא אבל יצא יותר מדי גם ככה.

לסיכום. למרות שקנינו אותה כרכב משני שמיועד לקחת אותי לעבודה וחזרה ואולי להקפיץ ילד לחבר או לחוג, סוזוקי בסוף לקחה את המקום של רכב ראשי בבית ומשרתת אותנו הן ברמה משפחתית בסופי שבוע והן לצורך נסיעות מנהלתיות לסידורים בעיר. והיא עשתה את זה בזכות.

פורסם

יפה, העיקר שאתה שלם עם הרכישה שלך.

אני מוכרח לציין שלאחרונה יצא לי לראות את הדגם הזה מספר פעמים, והוא בהחלט נאה יותר מהסדאן. לא החלטתי אם זה הגובה, הגלגלים הגדולים או מבנה 5 הדלתות שעושים לי את זה - הוא פשוט נראה טוב, נקודה.

לגבי הריתוכים שציפית למצוא בפיאט ולא בסוזוקי - זאת בעצם פיאט, שכחת? :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תאמת, ה5 דלתות נראה כמו מיני ג'יפ. מגניב.

אגב, אני חושב שהיום כל פרייבט צריכה להיות בגלגלים גדולים שיקנו לה מעט גובה מהרגיל, מה שלא יגרום להם במדרכות ולקבל מכה ושיפשופים.

פורסם

תתחדש.

אני אישית חושב שהחמש דלותות ממש יפה.

וכבעלים לשעבר של סוזוקי אני אציין את האמינות המדהימה של הרכבים האלו.

מהם פסי מולדינג ? האם אתה מדבר על חיפוי כרום לידיות הדלת ולפנסים?

אם כן זה בוודאי לא מקורי, אפשר לקנות אותם כנ"ל באיבי בחצי מחיר.

אם אתה לא מרוצה מחיישני הרוורס, גש ותתלונן שיחליפו לך אותם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

Ahbarony תודה, סקירה נהדרת ואותי לפחות שימחת מאוד :wink:

כמה דברים:

1. אין כל קשר בין הסוויפט ל SX4 למעט הסמל המתנוסס בחזיתן. כנראה אנשי המכירות חושבים שככה אנשים פחות יבהלו מהגודל שלה, שכן היא גדולה משמעותית מהסוויפט בלפחות 10 ס"מ בכל מימד. מעניין אם גם על ה SX4 סדאן הם אומרים את זה.

2. הרכב הוא תוצר של שיתוף פעולה בין סוזוקי ופיאט ונמכר באירופה גם תחת השם fiat sedici. הרכב עוצב ע"י גיאוגיארו מסטודיו איטלדיזיין שבבעלותו. למעשה מדובר בטוב שבשני העולמות, עיצוב איטלקי עם אמינות יפנית :wink:

3. הרכב אכן נראה כמו ג'יפון קטן וזה גם מה שמצא חן בעיני. זאת ועוד, הסדיצ'י נכנס לקטגורייה של MINI SUV והוא למעשה אחד מרכבי ה 4X4 הזולים בעולם, וה SX4 של סוזוקי הוא ה 4X4 הכי זול שניתן לרכוש בארה"ב, לפחות לפי מבחני דרכים אמריקאיים מהחודשים האחרונים. לארץ מגיע רק דגם ה 2X4 במפרט הישראלי המצוי של 1,600-אוטומט-4-חלונות-חשמל-נעילה-מרכזית וחבל.

4. מחירי אביזרי הקישוט דרך היבואן הם פשוט שוד לאור היום. ב 600 ש"ח דרך איביי (כולל משלוח, לפני מיסים) ניתן להזמין 4 מגיני בוץ, ספויילר אחורי, משענת יד אמצעית ומסיטי רוח לחלונות :evil:. לגבי מקוריות אביזרי הקישוט - אני לא חושב שבסוכנות המרכזית היית מקבל מקוריים. הסתכלתי על משענת היד בסוכנות הראשית ומסופקני שהיא הייתה מקורית של סוזוקי, איכות גימור מצ'וקמקת ביותר.

כמו שרשמתי בעבר, בשורה התחתונה אני חושב שזה אחד מהרכבים עם יחס התמורה-לשקל הכי טובים שיש. במחיר של סופר מיני מאובזרת מקבלים רכב גדול יותר, מאובזר לא פחות ודי ייחודי. אם משלבים בחבילה תצרוכת דלק שפוייה (כמו שאתה מתאר) ואמינות מוכחת אז לדעתי מדובר בעסקה מצויינת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר. לא מצאתי ספק EBAY שמוכן לשלוח לארץ מגיני רוח. אני לא צריך מגיני בוץ או ספויילר אבל הייתי שמח לקנות מגן עליון לסף הבגאז'. אני עדיין מחפש מי ישלח לי ובמחיר שפוי. השיקול לקנות מהסוכנות היה אחריות ונוחות של לקבל רכב מאובזר כפי שאני רוצה. מה גם שלא על הכל שילמתי ובטח שלא מחיר מלא:wink: . היה לי נסיון טוב ברנו וסובארו ולכן חשבתי שלא יהיה שינוי. אבל כשראיתי את החאפר שהתקין לי את האביזרים הבנתי שעדיף ללכת למקום אחר.

גם אני קראתי הרבה. השלדה היא של סוויפט. אין מה לעשות ואלה לא דברי אנשי מכירות. הם דווקא מאוד מתנערים מכל קשר לסוויפט כי צריך להצדיק את הרכב.לכן גם מרווח סרנים הוא בהתאם.

פורסם

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך בה"פ לינק למי שמוכר מגיני רוח ומוכן לשלוח לארץ, כנ"ל לגבי הפלסטיק להגנה על שפת תא המטען.

איפה ראית שיש לה שלדה של סוויפט? לא מצאתי לכך כל איזכור, מה גם שיש הבדלים מאוד גדולים במימדים של המכוניות, גם במרווח הסרנים.

proxima, הבאת תמונה של דגם ה 4X4. בארץ הוא נמכר בלי חצאיות שחורות לאורך תחתית המרכב, בלי המדרגה סטייל לנד קרוזר, בלי פסי מולדינג (בתמונה הם עבים, בארץ מוכרים דקים) ובלי הבארים על הגג. גם הג'אנטים האלה לא ממש הולמים אותו. לא יכלת למצוא תמונה יותר מוצלחת? :lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר. חיפוש קצר בגוגל מעלה המון לינקים. הני כמה לדוגמה.

http://www.autoguide.com/manufacturer/suzuki/2009-suzuki-sx4-crossover-1038.html

http://www.channel4.com/4car/di/suzuki/sx4/971/1

http://www.autozine.org/html/Suzuki/SX4.html

לגבי האביזרים אני כבר די מסודר לדעתי.

תמונות של הרכב ביום קנייתו פרסמתי כאן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=250796

suzu1.jpg

חזרתי אחר כך וקניתי מגיני רוח. את הקונסולה, כאמור, הבאתי לבד. באותה הזדמנות ראיתי מי ובאיזה תנאים התקין לי הכל, וגם ראיתי איך הוא עובד.

זה די ביאס אותי, אני מוכרח להגיד.

• תוכן חדש...