Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מיועד לנסיעה בין עירונית יותר מעירונית

עדיפות לחוזק

הרכב גם צריך להראות יפה במיוחד בשביל אמא שלי

יש כרגע 3 רכבים שאנו מתלבטים ביניהם שימו לב שחשוב גם תיחזוק הרכב מבחינה כספית כלומר דלק, אמינות, תיקונים.

מיצובושי לנסר ספורטבק (5 דלתות) 146/6000 ב130 אלף

הונדה סיויק סדאן 140/6000 נע בין 140 ל155 תלוי ברמת גימור (האם עדיף להשקיע באיבזור?)

הונדה סיויק היבריד (145) שני מנועים כמובן הספק משולב 115/6000

עכשיו אני יודע שההיברדית טיפה עגלה אבל מבחינת דלק היא משתלמת אם מתחשבים בזה שעכשיו מעלים מס על דלק ויש גם עמלות גודש וכל השטויות האילו שיהיו בעתיד... לפי דעתי הספורטבק היא לגמרי הכי יפה פה אבל האמינה פה ואני חושב שגם הביצועים סה"כ הכי טובים זו הסיויק בנזין.. מה אתם אומרים?

פורסם

אם יופי חשוב לכם, למה ללכת על הסדאן? הסיוויק האצ'בק הרבה יותר יפה ממנה, במיוחד בצבע כהה.

למרות שבמתיחת פנים קצת קלקלו את המראה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אני נוהג על סיוויק הייבריד מזה 8 חודשים ואני מאוד מאוד מרוצה. לטעמי הוא הרבה יותר מוצלח מפריוס. המסלול היום יומי שלי כולל נסיעה עירונית בדרך לוד (ת"א), הפקקים התמידים של כביש גיא, וכביש 5 מצומת מורשע לאריאל (הקטה השטוח וההררי). הצריכה של 8000 קמ אחרונים 5.3 ל-100 ושל 2000 האחרונים - 4.9 (עם הזמן למדתי דרכים לצימצום הצריכה).

כמובן שלא מדובר ברכב ספורט כלל וכלל. אומנם הוא די זריז ברמזורים, אך נהיה עציל במהירויות. אני אישית לא צריך רכב חזק יותר. כאמור, את מחצית הזמן אני עומד בפפקים והמנוע הקטן בתורים נמוכים, שגם מכבה את עצמו בכל הזדמנות, פשוט מעולה מבחינת הצריכה. בכביש 5 ישנה אכיפה מאוד אינטנסיבית, יום יום ניתן לראות מישהו מקבל דו"ח בשולי הכביש, כך שממש לא מומלץ לעבור את 110 בין ת"א לראש העין ואת 100 בהמשך. כך שלדעתי בקטעים בהם אני עובר, את 143 כ"ס של סיוויק רגיל לא ממש נחוצים. אגב, ההייבריד די בקלות ובאופן חלק מגיע למהירויות אסורות, פשוט זה לוקח לו כמה שניות יותר מהסיוויק הרגיל.

בתור חבילה סיוויק הייבריד די משתלם. במחיר של סיוויק רגיל הקונה מקבל חבילה מכובדת של איבזור. בקרת שיוט מאוד שימושית בקטעים השטוחים. היא מתעפלת יפה את המנוע החשמלי ולא נותנת למנוע בעירה פנימי לעבור את 2500 סל"ד במהירות עד 100 קמ"ש. אך בקטע ההררי בקרת שיוט לא כ"כ מוצלחת ואני עובד לתפעול עצמאי. נסיון מסויים עם דוושת הגז מאפשר לא לעבור את 3000 סל"ד אפילו בעליות התלולות ביותר, כאשר המנוע החשמלי עובד במלוא כוחו. הסוללות מתרקנות אז די מהר, אבל הן נטענות מיד בירידות. כך שאף פעם לא יצא לי לראות אותן ריקות (פעם אחת בעלייה מים המלח לערד הן ירדו לקובייה אחת). לערכתי האינסייט החדשה יותר מוצלחת מבחינה זו, מפני שיש לה תוכניות להפעלת מנוע חשמלי בעוצמות שונות, ובכך היא חוסכת את הצורך במיומנות עם דוושת הגז בעליות התלולות.

את חיסכון בצריכה בלבד לא מכסה את המחיר היקר שחברת מאיר נותנת. אך כאן באים סעיפי חיסכון נוספים. למשל ביטוח מקיף זול בממוצע בכי-40% לאומת רכבים אחרים מקבוצה 4. צפויות גם הטבות נוספות, למשל באגרת הגודש המתממשת ובא (הרכבים הייברידיים מקבלים הטבות משמעותיות באגרות כאלה בכל העולם).

מבחינת האמינות אין תלונות האופייניות לסיוויקים רגילים - למשל החלונות הנתקעים (אולי ההבדל בין ההרכבה ביפן מול ההרכבה בתורכיה), רעידות בתורים נמוכים וכו. הדבר היחדי - יש מאוד להיזהר עם כל ההרכבות בארץ, במיוחד הרכבות מולטימדיה למניהן. זה יכול לגדרום לנזקים חמורים למערכת ההיברידית. אני אישית לא הרכבתי אפילו את חיישני הרברס, למראות שאיתם לא דווחו בעיות כלשהן.

פורסם

אוקיי, קודם כל הסיויק האצ'בק גם יותר יקרה וגם קצת בעיתית לאנשים גבוהים לכן כנראה לא נלך עליה אלא על הסדאן

ולד"ר קודם כל תודה על התגובה ההיברדית בהחלט מאובזרת יותר מסיויק ברמת הבסיס.

הציעו לנו גם את אינסייט ב130 הבעיה איתה שהיא מאוד חלשה (98 כוחות סוס משולבים) לכן היא ירדה מהפרק

לפי מה שאתה אומר ההיברידית סוחבת יפה. האם היא תסחוב יפה גם אם יעמיסו עליה 5 אנשים ומטען בעליות לירושליים?

והאם יש למישו דעה גם על הלנסר ספורטבק?

אשמח לעוד דעות תודה לכולם

פורסם

כאשר הייתי סטודנט לתואר I בבן גוריון בתחילת שנות ה-90 ולבד בארץ, נהגתי לנסוע בטרמפים. עכשיו אני מחזיר את החוב לחברה ותמיד לוקח טרמפיסטים. אינני רואה שום הבדל בצריכה כאשר הרכב מלא או ריק. יתכן וכאשר הרכב מלא המנוע החשמלי עובד יותר, אך אין לכך שום השלכות. גם להפעלת המזגן בעוצמה נמוכה או בינונית לא משפיע באופן הנראה לעין.

מתוך נסיוני עם עליות לירושליים, הקטעים התלולים בד"כ גם פקוקים, כך שניתן לעבור אותם אפילו ב-2500 סל"ד. דווקא העלייה לאריאל יותר בזבזנית מבחינת הצריכה.

אגב, אינני כו בטוח כי האינסייט חלשה יותר, לפחות לא זה הרושם שעולה מתוך כתבות הרכב מחו"ל. יש לזכור כי ברכבים ההיברידיים הנוסחה הרגילה של כ"ס - עוצמה איננה תופסת, וזאת מפני שלמנוע החשמלי, בניגוד למנוע הבעירה הפנימי, אין שום בעייה בזמינות הכוח. לכן, בניגוד לתדמית החלשלשה, הרכבים ההיברידיים מסוגלים לתת פושים רציניים, כאלה שמדביקים אותך עמוק אל תוך הכיסא. הבעייה עם האינסייט לדעתי תמונה בעיצוב פנים זול. גם מבחוץ היא לא נראת משהו. אבל מבחינת התנהגות הכביש צריך לבדוק אותה בנסיעת מבחן.

פורסם

אני ממליץ לך כל הלנסר, אוטו מאוד מיוחד ויפה (במיוחד הספוטיביק) מלא איבזור (ג'נט 16, מחליף דיסקים, פנסי ערפל 7 כריות אוויר, בקרת שיוט) וגם חזק יותר במומנט וכ"ס. הלנסר מיוצרת ביפן בעוד שהסיוויק סאדן מיוצרת בטוריקה.

אמרת אוטו יפה בשביל אמא?

הלנסר יותר חזקה גם בכ"ס וגם במומנט, מה כן אם זה אוטו בשביל אמא מה תעדיף?

לנסר - 5 כוכבי בטיחות במבחנים החדשים והמחמירים

סיוויק- 4 כוכבי בטיחות במבחנים הישנים והפחות מחמירים

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

ד"ר, ראשית רב תודות על התגובות המפורטות. לפי דבריך הסיוייק באמת נשמעת מבטיחה (במיוחד הצריכת דלק שלפי נתוניך גם מגיעה ל20 ק"מ לליטר) שאלות אחרונות ואעזובך לנפשך:

האם המכונית כבר הייתה זקוקה לטיפולים במוסך ובכללי מה הם עלויות התיקונים של הסיויק היברידית?

למסקנה, תמליץ לאחרים לקנות אותה?

*אם למישו יש דבר להגיד על הספורטבק, אשמח.

פורסם

אם חיסכון חשוב לך מאוד, הלאנסר לא תיהיה חסכונית כמו הסיוויק ההיברידית (גם הסיוויק הרגילה יותר חסכונית ממנה).

רק מה, כשקונים סיוויק היברידית אף אחד לא יודע שאתה "צדיק" מה שיכול להפריע לחלק מהאנשים...

Insane things comes from insanely people.

פורסם
ד"ר, ראשית רב תודות על התגובות המפורטות. לפי דבריך הסיוייק באמת נשמעת מבטיחה (במיוחד הצריכת דלק שלפי נתוניך גם מגיעה ל20 ק"מ לליטר) שאלות אחרונות ואעזובך לנפשך:

האם המכונית כבר הייתה זקוקה לטיפולים במוסך ובכללי מה הם עלויות התיקונים של הסיויק היברידית?

למסקנה, תמליץ לאחרים לקנות אותה?

*אם למישו יש דבר להגיד על הספורטבק, אשמח.

מחירון הטיפולים נמצא כאן:

http://www.mct.co.il/mehiron/searchtipul.aspx

ניתן לראות כי באופן כללי (פרט אולי לטיפול הטיימינג 90000) המחירים עבור הייבריד הם בסדר גמור. במוסכים מורשים ניתן לקבל אף הנחות מהמחירון. אני מתקרב לטיפול 15,000 ומתחיל לחשוב היכן לעשות אותו ומברר איזה מוסך מתמחה בהייברידים.

אם אתה לא מחפש התפרעות על הכביש אלה עומד בפקקים ביחד עם כולם - רכב ההייבריד אולי אחת האופציות היותר כדאיות בארץ.

ולגבי הספורטבק - בחנתי את רכב בזמנו כי אחת האופציות. עיצוב חיצוני בסדר, פנימי קצת זול, הטכנולוגיה מיושנת (אין מה להשוות עם הייבריד שאז באו בערך באותו מחיר) המנוע רועש ובקלות בלתי נסבלת מגיע לסל"דים גבוהים (כך עשתה גם מיצובישי שהייתה לי מקודם). לדעתי מישובישי זה לא הרכב שרוצים לחזור אליו, ולא פלא שהוא סובל מנאמנות מותג נמוכה מאוד גם בארץ וגם בחו"ל.

פורסם
אני ממליץ לך כל הלנסר, אוטו מאוד מיוחד ויפה (במיוחד הספוטיביק) מלא איבזור (ג'נט 16, מחליף דיסקים, פנסי ערפל 7 כריות אוויר, בקרת שיוט) וגם חזק יותר במומנט וכ"ס. הלנסר מיוצרת ביפן בעוד שהסיוויק סאדן מיוצרת בטוריקה.

אמרת אוטו יפה בשביל אמא?

הלנסר יותר חזקה גם בכ"ס וגם במומנט, מה כן אם זה אוטו בשביל אמא מה תעדיף?

לנסר - 5 כוכבי בטיחות במבחנים החדשים והמחמירים

סיוויק- 4 כוכבי בטיחות במבחנים הישנים והפחות מחמירים

אני מבין מתוך החתימה שלך שיש לך אחת.

אתה יכול לאמוד לי את צריכת הדלק של הלנסר, כמו כן איך חווית הנסיעה בה?

וחוץ מהטיעון השחוק שהלנסר מיוצר ביפן וההונדה בתורכיה אילו סיבות יש לי להעדיף אותה? (אני חייב לציין שגם אותי היופי של הספורטבק מאוד שבה וזו הייתה העדיפות הראשונה שלי אני באמת בהתלבטות קשה)

פורסם

היתרונות של הלנסר בעיני הוא העיצוב החיצוני הרבה יותר יפה מול זה של ההונדה. הבטיחות בלנסר 7 כריות אוויר ו5 כוכבי בטיחות לאומת הסיוויק 6 כריות ו4 כוכבים.

האיבזור שהלנסר מציע ב130 הוא פשוט עצום צייג'ר 6 דיסקים, מחילפי הילוכים מאחורי ההגה ,קרוז קוטרול ג'נט 16 ועוד הרבה.הלנסר מיוצר ביפן מה שלא תגיד כוח עבודה מאוד יקר לאומת כוח עבודה טורקי (עם כל הפיקוח שיהיה).

הצריכת דלק שלה נמוכה שלא תדאג, במהירות של 110 הטורים על 1.5. בקשר לאיכות הנסיעה,יש לאוטו תיבה רציפה הנסיעה באוטו מאוד חלק בלי שום עברת הילוכים הבולמי זעזועים מאוד נוחים ומתאים לארץ גם בקשר לביצועים אין לך מה לחשוש 18.2 מומנט מול 17 וקצת בהונדה.

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

אוקיי באמת שאתם מקשים עליי אני כרגע נוטה יותר לכיוון ההונדה אבל בכל מקרה אם יש מישו שהוא אובייקטיבי (כלומר לא בעל אחד הרכבים) שנהג על שניהם או מכיר אותם שיוכל להמליץ על אחת משתיהן, אשמח.

תודה לשניכם אגב

פורסם

למה שלא תנהג אתה או אמא שלך על שתי המכוניות ותחליטו מה אתם מעדיפים.

לכו לכל אחת מהסוכניות הונדה ומיצובישי תיראו מה כל אחד מציע לכם תסעו על שתיהם, ורק אז תחליטו מי נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם:

הנודה-130 אלף ש"ח אתה מקבל מזגן, חמוצים וטסות.

מיצובישי- ב130 אלף אתה מקבל כימעט את כל האיבזור שיש להנודה ב150 אלף שקל (הדגם הכי מאובזר של הונדה) חוץ מהגג החשמלי.

אם אתה מחליטים ללכת על הרמות הגבוהות של המכוניות ב150 אלף אין כבר מה להשוות

מיצובישי נותנים ריפודי עור, סאב מגבר ו9 רמקולים, דיבורית בולטוס מקורית מהגה ועוד מלא...!

פיאט בראבו 98 1.6

• תוכן חדש...