Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה קניתי לי GPS עם תוכנת הניווט IGO8 והיום יצאתי לרחוב שאני מכיר כדי לבדוק את פעולת הGPS החדש שלי

הכל היה טוב ויפה עד שהגעתי לכיכר ושמעתי את הוראות הניווט:

"בכיכר צא ביציאה הראשונה" ,אם לא הייתי יודע שצריך לפנות ימינה בכיכר ,בטח הייתי נלחץ.

במשך לימודי התאוריה או לימודי הנהיגה ,אף פעם לא נתקלתי במושג "יציאה ראשונה\שניה" כאשר מדובר בתנועה בכיכר אלא בכיוונים שמאלה,ישר או ימינה

אם לצאת "ביציאה הראשונה" משמעותו ימינה,אז אם וכאשר אשמע את ההוראה "צא ביציאה השניה" משמעות הדבר היא לפנות שמאלה בכיכר ?

באופן כללי נהנתי מהשימוש בGPS חוץ מחוסר ההבנה הנ"ל מצדי

פורסם

באופן תיאורתי, אם תיהיה לך כיכר עם 5 או 6 יציאות הוא בטח לא יגיד לך לצאת באלכסון תחתון-שמאלי.

אכן קצת מוזר, אבל לא מסובך במיוחד.

תתחדש.

GS300.

פורסם

כשחושבים על זה, הרבה יותר קל לקבל הוראה כזאת.

כך לדוגמא את כיכר ה באייר בתל אביב, האם להתראה של פנה שמאלה יש מובן כל שהוא. הרי ברגע שנכנסים לכיכר קל מאוד לאבד את הצפון. ואם ההתראה תהיה צא בפניה השלישית או החמישית אזי אין פשוט מלספור פניות.

דרך אגב, שים לב שהתוכנה סופרת יציאות חוקיות בלבד, ולא מתייחסת לכבישים שמתחברים במידה ואין יציאה משם (חד סיטרי).

פורסם

יציאה ראשונה - ימינה, שנייה - ישר, שלישית - שמאלה.

לא סתם אתה מקבל מפה ואם ההית נותן מבט לשנייה, ההית רואה שיש לך פנייה ימינה. :)

למכירה מסך Dell 2007WFP, למעוניינים בה"פ.

פורסם

הטעות אינה במכשיר. ככה מלומד בתיאוריה, וככה בוחנים בטסט לפעמים אומרים.

יציאה ראשונה היא היציאה הראשונה, פשוטו כמשמעו. בכיכר עם 4 גישות, יציאה ראשונה ימינה, שנייה ישר, שלישית שמאלה.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

לא נכון להתייחס לזה כך.

בנושא כיכרות צריך להקשיב ל-GPS ולבצע בדיוק מה שהוראות הנסיעה אומרות.

בישראל כיכרות עם יותר מארבע כניסות \ יציאות זה דבר נדיר, בחו"ל זה נפוץ יותר ולכן הוראות הנסיעה המוזרות אבל נכונות האלו מתאים.

אגב, בניווט בכלל...מומלץ מאוד לפני כיכבר או סתם צומת רגילה להסתכל גם על המפה עצמה כדי לקבל מושג ויזואלי ולא רק לנווט ע"פ שמע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מצורפים שני צילומי מסך מת"א

אני אישית אם היו אמרים לי בכניסה למעגל התנועה פנה ימינה או שמאלה לא הייתי מבין למה הכוונה, לעומת הקלות של פניה לפי מספר (כפי שציינתי בכיכר המדינה - במקום לומר פנה שמאלה).

ובתמונה השניה האם הפניה לרחוב מצדה היא הפניה ימינה (שהרי היא הפניה הראשונה), או שהפניה לרחוב רזיאל היא הפניה ימינה?

פורסם
מצורפים שני צילומי מסך מת"א

אני אישית אם היו אמרים לי בכניסה למעגל התנועה פנה ימינה או שמאלה לא הייתי מבין למה הכוונה, לעומת הקלות של פניה לפי מספר (כפי שציינתי בכיכר המדינה - במקום לומר פנה שמאלה).

ובתמונה השניה האם הפניה לרחוב מצדה היא הפניה ימינה (שהרי היא הפניה הראשונה), או שהפניה לרחוב רזיאל היא הפניה ימינה?

בתמונה הראשונה אין קושי עם מספר.

בתמונה השנייה, אם אתה מגיע מרחוב זכריה ונכנס למעגל - היציאה הראשונה הינה לרחוב מצדה.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

וקם הגולם על יוצרו....

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
בתמונה הראשונה אין קושי עם מספר.

בתמונה השנייה, אם אתה מגיע מרחוב זכריה ונכנס למעגל - היציאה הראשונה הינה לרחוב מצדה.

בתמונה הראשונה - כוונתי שיותר קל להבין צא ביציאה החמישית מאשר להבין פנה שמאלה, בגלל שהכיכר היא גדולה אפשר לאבד את הכיוון.

בתמונה השניה - ברור שהיציאה הראשונה היא לרחוב מצדה, וכך צריך לקרוא לה. אם נגדיר אותה כפניה ימינה הדבר לא מדוייק.

את שתי הדוגמאות הבאתי רק כדי להסביר למה בעיני רצוי להגדיר לפי מספר יציאה ולא לפי הגדרה של פניה ימינה, ישר, או שמאלה.

פורסם

ברוב המקרים זה נכון (נניח ב-95% מהמקרים), אבל ישנם מקרים שבהם יש בכיכר כניסות לחניות, משקים, יציאות שלא מותקנות בתוכנה וכו', אז חשוב לזרוק מבט גם למסך כדי לוודא את כיוון היציאה ולא לטעות בדרך.

Xbox12341

פורסם

לא מזמן הוציא משרד הרישוי הנחייה לכל מורי הנהיגה בארץ להנחות את התלימידים כפי שמנחה הgps.

גם היום שאני מלמד את הפניות במעגלי תנועה , עדיין קשה לתלמידים להפנים את העיניין.

עם אותו תלמיד עשיתי ניסיון לבצע הנחיות שונות,

בכולם הוא לא הקשיב ולא ידע לאן לפנות,

תוך כדי הסיבוב במעגל תמיד הגיע השאלה "לצאת כאן?"

ירון מאיר

פורסם

אם ממש קשה לך להבין,תעשה מה שאני עושה - שהוא אומר "כיכר לפניך בעוד X מטרים" תעיף מבט חטוף למסך ותראה איפה אתה אמור לצאת,אמנם מאבד את הקטע של ההנחייה הקולית,אבל ככה בטוח לא תתבלבל.

פורסם
לא מזמן הוציא משרד הרישוי הנחייה לכל מורי הנהיגה בארץ להנחות את התלימידים כפי שמנחה הgps.

גם היום שאני מלמד את הפניות במעגלי תנועה , עדיין קשה לתלמידים להפנים את העיניין.

עם אותו תלמיד עשיתי ניסיון לבצע הנחיות שונות,

בכולם הוא לא הקשיב ולא ידע לאן לפנות,

תוך כדי הסיבוב במעגל תמיד הגיע השאלה "לצאת כאן?"

ירון מאיר

הנה עוד תרומה של המכונה המשוכללת :-)

ברוב המקרים זה נכון (נניח ב-95% מהמקרים), אבל ישנם מקרים שבהם יש בכיכר כניסות לחניות, משקים, יציאות שלא מותקנות בתוכנה וכו', אז חשוב לזרוק מבט גם למסך כדי לוודא את כיוון היציאה ולא לטעות בדרך.

לפי חוקי הסטטיסטיקה ,טעות של 5% היא בגדר המותר

אם ממש קשה לך להבין,תעשה מה שאני עושה - שהוא אומר "כיכר לפניך בעוד X מטרים" תעיף מבט חטוף למסך ותראה איפה אתה אמור לצאת,אמנם מאבד את הקטע של ההנחייה הקולית,אבל ככה בטוח לא תתבלבל.

כך אעשה

וחוץ מזה על מנת להתרגל אצא בשבוע הקרוב למס' יעדים מוכרים בהם ישנן ככרות על מנת לתרגל

כמובן שאעשה זאת בשעות בהן התנועה דלה ביותר על מנת לא לסכן את ציבור משתמשי הדרך

פורסם
כשחושבים על זה, הרבה יותר קל לקבל הוראה כזאת.

כך לדוגמא את כיכר ה באייר בתל אביב, האם להתראה של פנה שמאלה יש מובן כל שהוא. הרי ברגע שנכנסים לכיכר קל מאוד לאבד את הצפון. ואם ההתראה תהיה צא בפניה השלישית או החמישית אזי אין פשוט מלספור פניות.

דרך אגב, שים לב שהתוכנה סופרת יציאות חוקיות בלבד, ולא מתייחסת לכבישים שמתחברים במידה ואין יציאה משם (חד סיטרי).

תוכנות הניווט לא מתיחסות ל"כיכר המדינה" כאל כיכר כלל - כמו כן התוכנה סופרת את כל היציאות כולל את אלו שאין אפשרות לצאת בהן.

כדי להבין ברור את המסלול תוכנות הניווט מציגות אותו על המסך.

הבעיה הגדול היא לא בכיכרות אלה ביציאה או כניסה למחלף מורכב ושם לפעמיים קשה לדעת לפי ההנחיות מה המסלול ויש להביט במסך לצורך כך.

Tubes Rule

• תוכן חדש...