Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום רב לכל באי הפורום.

ברשותי רכב מסוג הונדה סיוויק, שנת 2007, מנוע 1.8L (הרכב נקנה חדש מהחברה).

בלי להאריך את הסיפור, נורת השמן נדלקת (הרבה) יותר מהנדרש לדעתי. (מרגע הקניה ועד זמננו, מילאתי לפחות 5 פעמים שמן!)

פניתי עם הבעיה למוסך המורשה בעיר מגורי, והם טענו שתצרוכת השמן סבירה, וכי אנו נוסעים הרבה עם הרכב -- דבר שממש אינו נכון, וגם אם כן, עדיין אינו מצדיק את כמות השמן שהמנוע צורך! אם נשפוט לפי כמות השמן שנצרכה, הרכב היה צריך לעבור לפחות 100,000 ק"מ.

חבר, שנוסע הרבה יותר מאיתנו ובעל הונדה סיוויק גם כן, אמר לנו שהוא ממלא שמן רק בין טיפול לטיפול, וגם זה לא כל הזמן. המליץ לי לטפל בבעיה בזריזות. לאחר שבמוסך תמיד סיננו אותי בסגנון "סע עוד 5000 ק"מ, תחזור, ונבדוק בכמה ירד השמן, ואז נראה מה הבעיה", חקרתי קצת והבנתי שלהונדה יש נציג טכני ראשי שיושב היכנשהו בצפון. ביקשתי לראות אותו, אמרו לי שהוא אמור להגיע למוסך בעיר שלי, והפגשה נדחתה כבר פעמיים.

לפרוטוקול, בפעם האחרונה מילאו לי קילו וחצי שמן, כמות זהה בערך לפעמים הקודמות. על הרכב נעשו 70,000 ק"מ.

ברשותכם, כמה שאלות:

1. האם תצרוכת השמן באמת סבירה, כמו שטוענים אנשי הונדה במוסך?

2. במידה ולא, מה הם הסיבות לתצורכת שמן גבוהה כ"כ?

3. ע"ס התייעצות עם משפחה וחברים, אמרו לי להזדרז ככל שניתן לפתרון הבעיה מפני שצריכת שמן גבוהה רומזת על בעיה קריטית במנוע. האם באמת הבעיה במנוע, ואם כן, ממה היא נובעת שם?

4. הבנתי מאנשי הונדה שיכול להיות שימליצו לי על שיפוץ מנוע או החלפת מנוע. שני הדברים האלו יגררו ירידת ערך קשה לרכב, ופרוצדורות ארוכות שאין בכוונתי להכנס אליהם כלל. הרכב עדיין תחת אחריות החברה (3 שנים מרגע הקניה או 100,000 ק"מ, הקודם מביניהם). האם אני זכאי לתבוע מהם רכב חדש?

5. אשמח אם בעלי הונדה משנתון זהה יוכלו לשתף אותי האם גם הם חוו בעיה זהה, וכיצד הם טיפלו בה.

אהמ... זהו זה! :)

בברכה ובתודה מראש על כל העזרה,

אריה.

נ.ב: תקלה נוספת שיש ברכב היא שהבלמים "שורקים" ברגע שמפעילים אותם. בכל טיפולי הרכב העלתי את הטענה הזו, המוסכניקים בדקו את הבלמים, ואמרו לי שהכל תקין. הם הוחלפו פעם אחת, לא שרקו יומיים בערך, והתחילו לשרוק שוב פעם. (להגנתנו יאמר שהנהיגה שלנו נורא עדינה, אנחנו לא "שוחטים" את הברקסים או דברים בסגנון.) כשבאתי עם הטענה הזאת למוסך (שוב פעם), הם טענו שזו "בעיה ידועה עם הסוג הזה של הרכב". איזו מן תשובה זו?! שוב פעם, האם ישנם אנשים כאן שגם להם בעיה זהה? כציד פתרתם אותה, אם בכלל? חבר נורא טוב שלי, גם כן בעל הונדה כמו שלי משנתון זהה, וגם לו אותה הבעיה עם הבלמים. זוועה פשוט!

לתגובתכם אודה! :)

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

בגדול יש לך בעיה ברכב - אבל הנתונים לא ברורים .

רשום כמה שמן חסר כל 1000 ק"מ או 3000 ק"מ .

בצעתה טיפול והחלפת שמן - כמה זמן וק"מ אח"כ נדלקה הנורה , וכמה שמן היה חסר .

לגבי הבלמים - התשובה שלהם מצחיקה , ( היום אסור לשרוק סתם ברחוב , יאשימו אותך בהטרדה :roll: )

מה החליפו בבלמים - רק רפידות בלם או גם צלחות , ובדקו את המשאבות ( מבחינתי הייתי מבקש החלפת כל המכלול לחדש )

אם יש להם בעיה לבודד את מקור הרעש והבעיה .

בקש פגישה עם בוחן בכיר בהונדה - מאיר ( שרות הלקוחות של החברה - מחלקה טכנית ) והראה לו את הבעיות .

שמור את קבלות הטיפולים , זמני הכניסה למוסך והתלונות ,ורשום את זמני השיחות עם המוסך וכו' .

אם הבעיות לא מסתדרות עם החברה - אתה יכול לגשת לשמאי מומחה /איגוד המוסכים - לבקש בודק מוסמך .

חו"ד היא בתשלום - המומחה יתרשם מהבעיות ברכב , ויכתוב חוות דעת - אותה תגיש ליבואן/חברה .

אם גם זה לא יעזור - הגש נגדם תביעה - זכותך לרכב אשר אתה נהנה לנהוג ולהיות בו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בס"ד

תודה רבה על התגובה, אייל!

לומר לך את האמת? לא לקחתי קילומטראז' בזמן החלפת השמן ומתי שהנורה נדלקה שוב, כך שעל זה אין לי כ"כ תשובה. אולם במוסך יש להם רישום מדוייק של כל הדברים הללו, לא בעיה להוציא ולעיין בתיק הרכב.

בנוגע לבלמים, רק רפידות בלם, וגם זה -- רק אחוריות. קדמיות הוא אמר שהכל תקין. :\ החלפת כל המכלול מחדש כרוכה בתשלום, ואני משער שהוא לא מועט אם על ההחלפה של הרפידות שילמנו קרוב ל-1000 ש"ח. :(

בנוגע לפגישה עם הבוחן הבחיר, כבר נקבעה פגישה. נקווה שזה יצא לפועל ושיצא מזה משהו. כאמור, עד עכשיו זה נדחה (ולא פעם).

חשוב לי שכל ההתקוטטות הזאת תעשה עד תום אחריות החברה על הרכב. זה קלף שאני חייב לנצל, ומהר. לא כך?

שוב פעם, תודה רבה על כל היעוץ, אייל! :)

בברכה ובתודה,

אריה.

אשמח לשמוע עוד תגובות מחברי הפורום!

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

יש לך בעיה ברככב, לא אמור להיות חסר לך שמן, אם חסר אז יש בעיה, יש לך את האחריות תנצל אותה עד הסוף, כמו שנאמר תיגש למומחים מבחוץ אם תמצא בעיה אז תגיש תביעה.

נ.ב. גם לי יש רכב מדגם זה ולא נתקלתי באף אחת מהבעיות שציינת.

• תוכן חדש...