Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזרקת מים מקובלת בשימוש ברכבים מוגדשים , גם כתחליף לאינטרקולר .

נהוג לקבוע כי הייעוד העיקרי של המערכת הוא במניעת דטונציה וקירור התערובת , ואילו שמירה על תאי שריפה דפנות צילנדרים

נקיים מפיח היא בסה"כ תופעת לוואי ברוכה , אבל זה בסה"כ נקודת מבט שונה,

אפשר להתייחס לה"מ כמערכת לשיפור אמינות המנוע , גם ללא השקעה נוספת בשיפור הספקו .

הרולס-רויס של מערכות ה"מ מגיע מאנגליה האקווהמייסט ,אלא שמדובר במערכת יקרה ,

המשאבה מהווה את החלק היקר והאקזוטי במערכת .

באוטוספיד חפרו וחפרו במשך תקופה במטרה למצוא פתרון זול , עד שנפלו

על מכונת קפוצ'ינו איטלקית עם משאבה שכמעט ענתה על הדרישות , כמעט כי הדיוטי סייקל של משאבה במכונת קפוצ'ינו הוא מטבעו נמוך (לא מכינים קפוצ'ינו ברצף אבל מים מזריקים ברצף), ובנוסף המשאבה מיועדת לפעולה במתח 240V .

את בעית הדיוטי -סייקל פתרו עם שימוש במאוורר מחשב , ועם שימוש בממיר מתח נפתרה בעיית אספקת אותם 240V

התוצאה : מערכת הזרקת מים ברמה גבוהה בפחות מ 300 $ אוסטרלים ( אאל"ט ~1000 ש"ח)

פרויקט חלק 1

פרויקט חלק 2

110368_11lo.jpg

פורסם

יפה מאוד. אבל לידיעה, ישנה חברה שמייצרת קיטים ללא סולונואיד,

השליטה בכמות ההזרקה היא באמצעות בחירת JET נכון פר הספק ושימוש במשאבה יעודית, שמגיעה עם הקיט

01250TBFlarge.jpg

עלותו של קיט כזה (עצמאי לחלוטין ללא צורך בסוייץ מהניהול מנוע, לקיט מצורף מפסק BOOST 0-25PSI)

170 דולר אמריקאי.

בנוסף חובה לציין כי יעילות הקיט בשימוש ב100% מים נמוכה משמעותית מיחס 50:50 בשימוש עם מתאנול.

חסרון משמעותי בקיט הזה לדעתי הוא החוסר במנורה המעידה על מפלס נוזל נמוך.

ד"א, AQUA MIST עם סולונואיד חיצוני, משאבה, צנרות, וקונטרולר באיזור ה400$.

Race Smart

פורסם

המשאבה של הקפוצ'ינו הגיעה בבדיקה לפיק של 25 BAR יענו 360 PSI ,

ודוחפת 100CC בלחץ של 218 PSI .

הנתונים של המשאבות בקיטים שציינת מתקרבות למספרים האלו ?

110368_12lo.jpg

פורסם

המשאבה בקיט שציינתי מסוגלת ללחץ מקסימלי של 150 PSI, מכיוון שאין שימוש בסולונואיד חיצוני, הדבר אמור להספיק

לאיזור הספקים של עד 500 כ"ס בערך.

שים לב, פה מדובר בקיט יעודי שנמכר למטרה זו ולא מותאם בשימוש במכונת קפה וכולי. עם כל הכבוד לפטנטים כאלה ואחרים,

כשמדובר במנוע שלי הייתי מעדיף בשימוש משהו שיועד למטרה שאני רוצה ולא התאמה כלשהי

מי שרוצה לעשות ניסויים ולבנות בעצמו זה מצויין.

בכל אופן מי שבונה להספקים גבוהים גם משתמש בקיטים יותר רציניים מאקווה מיסט...

Race Smart

פורסם

זה לא משנה אם היא הגיעה ממכונת קפה , אם אתה מהנדס ויודע לנתח מפרט טכני של רכיב , אפשר להתאים אותו לשימוש אחר .

הלחץ האדיר שהמשאבה מספקת מאפשר רסס קטן יותר ויעיל יותר ,

ויתרון נוסף : היניקה בזו חזקה עד כדי כך שניתן למקם את המיכל מתחת למשאבה , וזה יתרון חשוב במרחב הצפוף של תא המנוע.

פורסם

למה צריך את זה בתא מנוע בכלל? בקיט שאני נתתי כדוגמא, וגם בקיטים של אקווה מיסט,

(לא כולל הקיט היעודי שלהם לאימפרזה בהם יש שימוש במיכל שפריצרים המקורי ומיכל נוסף משמש למתזים)

ההתקנה מתבצעת בכלל בבגאז, עם צנרור עד לתא מנוע.

האם ניסית כבר קיט כזה שאתה כל כך משבח אותו?

את הקיטים הזולים שהראיתי לא ניסיתי אבל אקווה מיסט בהחלט ניסיתי וזה פשוט מצויין, תוספת הספק מאוד משמעותית בנוסף לאמינות.

מעבר לשימוש בסולונואיד של מכונת קפה, אתה קולט שאתה מדבר פה על ממירי מתח וכל מיני קומבינות, בשביל להפעיל 240V ברכב.

במערכת הזו כמות ההזרקה נקבעת ע"י הNOZZLE, בדיוק כמו בקיט ב170 דולר ללא סולונואיד מסובך

(האם שמת לב שאפילו מפסק BOOST אין בקיט הזה, הנדסה יופי יופי, מפסק מתח מהתא נוסעים...)

אין TIME DELAY, הכל נקבע על ידי הנהג עם האצבע על המפסק.

להתקין קיט של אקווה מיסט לוקח חצי יום עבודה (התקנתי כבר כמה כאלה), אתה יודע שהכל יעבוד ולא יהיו בעיות בדרך.

אצלי זה שווה הרבה יותר מה200$ הפרש.

בסופו של דבר, הרעיון מצויין, הישום בעייתי ומיותר לחלוטין. זמן=כסף.

לא ראיתי שום רצינות בישום הזה, ושתי הניסויים שבוצעו בסוף??? נראה לי כבדיחה עצובה

(כל הבלאגן הזה בשביל לעשות שפריצרים לאינטרקולר ב405 דיזל? עלוב משהו)

Race Smart

פורסם

יש לאוטוספיד קונטרולר הזרקת מים מתוחכם לאינטרקולר שניתן להשתמש בו גם להזרקת מים .

מה כל כך הבעיה עם שימוש בממיר מתח וקירור למשאבה ?

באתר של אקווהמיסט המחיר למערכת (אחת אחרי הזולה ביותר) הוא 474 פאונד , מדובר בהפרש של קרוב ל 2000 ש"ח .

המערכת השניה (האמריקאית) עם המשאבה של ה 250PSI עולה החל מ 400$ עד 900$ .

פורסם

אני לקחתי באיביזה שלי את הצינור של השפריצר של המגב האחורי, וחיברתי אותו לאינטרקולר, וכול פעם שאני מפעיל שפריצר

אז זה משפריץ על האינטר קולר. לפי דעתי זה מוסיף איזה 5 כוח סוס למנוע8)

(>200 סוסונים) :wink:ibiza tdi

פורסם
אני לקחתי באיביזה שלי את הצינור של השפריצר של המגב האחורי, וחיברתי אותו לאינטרקולר, וכול פעם שאני מפעיל שפריצר

אז זה משפריץ על האינטר קולר. לפי דעתי זה מוסיף איזה 5 כוח סוס למנוע8)

יותר!

פורסם

תודה רבה על המידע.

הנושא הזה עורר אצלי תהיות רבות...

כיצד הזרקת מים לחלל הציל' משפרת את ביצועי המנוע?

האם מערכת כזאת תיתן גם תמורה במנוע רגיל ללא מגדש?

אם מישהו יכול בבקשה לפרט יותר על "מה המערכת עושה" אני יודה לו מאוד.

תודה רבה.

פורסם

Water Injection

Water injection is useful in preventing detonation in supercharged engines that produce more than about ~10 psi of boost. The water injection system is a completely separate system from the fuel injection system.

Typically, the water is mixed with methanol to improve its cooling effect. Mixtures up to 50% work well. Amazingly enough, regular windshield washer fluid works well, as long as you buy the blue stuff. If you can find one that says 50% methanol, 50% distilled water, that is great. Or you can add methyl hydrate to your water.

To set-up a water injection system, you can use a fluid tank, small pump (windshield washer pumps work well), and a Hobbs switchto inject fluid into the inlet tract. This switch closes at a specific pressure, and is installed in the intake manifold. One Hobbs switch is NAPA part# 7011577. This corresponds to a Hobbs part number #76052. It is a normally open 2 terminal switch, factory set to 15 psi. However it is adjustable from 14 psi to 24 psi. Both lower and higher pressure rangesare available from Hobbs 5000 series pressure switches.

hobbs.jpg

An alternative is the Summit Racing “Oil Pressure Safety Switch”. It is made of steel and finished with zinc plating, for just $13. It opens at 7 psi (non-adjustable). Instead of being plumbed to the oil system, you can screw it into the manifold and use boost pressure to turn it on/off. Similar switches are available from Holley (PN 12-810, $20), and Mr. Gasket (MRG-7872, $13).

You will want to plan and wire the water injection system very carefully. If you have an electrical problem that causes the injection system to stay in the open position while the engine is not running, you can have a "hydraulic lock" which can seriously damage your engine.

To adjust the water flow rate to be suitable for your engine, you need to install a restrictor (typically ~0.030" to 0.050", 0.8 to 1.3 mm inside diameter) in the water line from the pump to the manifold.

פורסם

זה עוזר לפזר מים על האינטקולר.

זה עוזר הרבה יותר ככל שטיפות המים המפוזרות קטנות יותר שכן שטח המגע גדול יותר.

הפתרון לזה הוא שימוש בדיזות ייעודיות ומשאבה חזקה מאוד. לצערי משאבה של מגבים לא מספיקה.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

ברור שלא אבל בכל זאת המערכות דומות והיה גם מי שהעלה בשרשור את עניין הזרקת מים על גבי האינטרקולר.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

תודה רבה ל BLUE-R על ההסבר.

אבל יש משהו שעדיין לא הבנתי ואני ישמח אם מישהו יסביר לי אותו.

מה שתמיד מנסים למנוע זה כניסה של מים לחלל הציל' לדוג במקרה של אטם

ראש פגום.

כיצד כאן לא נגרם נזק מכניסת המים לחלל הציל'?

• תוכן חדש...