Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני עומד לרכוש סיטרואן קסרה שנת 2001

רגע לפני הקניה החלטתי לעשות בדיקה, אלו הפרטים של הרכב :

סיטרואן קסרה SX לא דגם 2, עברה 144000 קילומטר.

מבחוץ נראית כמו חדשה מבפנים גם. אוטומטית.

האיש סיכם איתי על 17500 שקל.

בבדיקה התגלו הדברים הבאים :

-נקישות גל זיזים, דליפות ובלאי מטבעות הבוכנה

-הזעות והרטבות שמן סביב המנוע

-בלאי פנימי במנוע

-קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים

-בולמי זעזועים קדמיים חלשים

-כל מיני תיקוני פח , סימן שהאוטו עבר תאונות, אך אין פגיעה בשאסי (כמו שציינתי הרכב נראה כמו חדש כך שתיקנו מה שהיה צריך מבחינת פחחות)

-בלם חניה חלש

-אלטרנטור רועש

עד כאן הבוחן אמר שהכל הגיוני לשנתון ושהרכב במצב טוב.. אבל זה הכי מדאיג אותי :

-נזילת שמן בתיבת הילוכים - דורש תיקון, נקישה בשילוב הילוכים, שילוב הילוך באיחור.

הבוחן אמר שזה מצב לא טוב בכלל של הגיר, ושבצרפתיות הגיר האוטומטי מחזיק עד 150000-180000 וזה קרוב לסיום..

הרכב במצב פנטסטי ממה שנסעתי וממה שראיתי, כולל מערכת שמע יקרה, והייתי רוצה לרכוש אותו.. המחירון שלו הוא 22000 וקצת..

השאלות שלי הן :

א. האם שאר הדברים חוץ מהבעיות של הגיר אכן תקינים לשנתון ולא מדאיגים ?

ב. מה דרוש ? שיפוץ גיר או גיר חדש ? וכמה עולה ?

ג. מה לעשות ? להגיד לאיש שיתקן , או שיוריד במחיר לפי עלות התיקון ?

תודה מראש, אביב.

פורסם

להוריד עוד 1000-2000 ש"ח מהמחירון ולנסוע עד שהגיר ישבוק חיים.

בכל מקרה אתה קונה רכב שנת 2001, איכותי ומפנק - בחצי מהמחיר של מאזדה. אז מה זה משנה אם עוד שנה תצטרך לעשות שיפוץ גיר? גם ככה קנית בזול.

תברר כמה עולה שיפוץ גיר, ותגיד לבעלים של הרכב שאתה מוכן להתחלק חצי חצי על עלות השיפוץ העתידי. נראה לי הכי הוגן.

פורסם

עיינתי בפורום וגיליתי שגם הנזילות שמן מהגיר זה כיסוי תחת מוכר של מכוני הבדיקה שלא יודעים כלכך לקבל את הAL4..

זה יכול להיות הגיוני ? יכול להיות שהעניין של הגיר(הוא הדגיש מאוד שזה מפחיד וצריך החלפה והמצב אנוש) הוא כיסוי תחת ?

הוא אמר משהו שהם אימצו את הגיר כאילו נתנו קיק ואז ברקס ואז שוב אז הוא עשה נקישות.. ידוע משהו על זה כי זה הדבר שהכי מפחיד אותי כי שמעתי רבות על אימת הAL4

פורסם

נקישות זה משהו שירשמו תמיד.

לפני כ3 חודשים הלכתי לראות קסרה 2002 כאשר בדוח רשמו לי נקישות בהעברת הילוכים, אני נבהלתי ולא רציתי לקנות את הרכב בגלל זה. המשכתי לחפש והמוכר עדיין לא הצליח למכור את האוטו שלו. לאחר כחודש הוא מתקשר אלי ומציע לי לרדת במחיר. בגלל שהייתי אמור לראות למחרת רכב אחר אמרתי לו שאני אדבר איתו למחרת. הרכב שראיתי למחרת לא מצא חן בעיניי אז החלטתי להתקשר אליו, כאשר התקשרתי אליו גיליתי שהוא מכר כבר את הרכב למישהי אחרת לפני 3 שעות, הרכב נלקח לבדיקה ולא הייתה שם שום הערה לגבי התיבת הילוכים.

תיסע על הרכב, ותשים לב טוב טוב להעברות הילוכים. עם גיר הAL4 של הקסרה הוא אמור להעביר הילוכים בצורה מאוד חלקה.

קח אותה גם למכון גירים (אל תיתן להם את טופס הבדיקה של המכון) ןתישאל אותם לגבי מצב הגיר.

• תוכן חדש...