Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות הנעה, פג'ו 205 שנת 89.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח.

כשהמנוע קר לגמרי - הרכב מניע בנגיעה.

אם אני מנסה להניע עד 2 דקות מאז שדוממתי את המנוע, הוא יניע בנגיעה, גם אם הוא בטמפ' מקסימלית וגם אם הרכב עבר נסיעה ארוכה.

אבל אם אני אנסה להניע 10 דקות ומעלה מאז שדוממתי את המנוע, יקח לו כמה שניות טובות להניע, ואחרי שהוא מניע הרכב מגמגם כזה, כאילו שהוא מוצף בדלק. אבל אם אחכה שהמנוע יתקרר לחלוטין, הוא יניע ללא בעיה.

אשמח להצעות.

פורסם

שלום רב !

פרק פלג אחד מהמנוע, ותאר את צבעו, צבע שחור יעיד פיח שמצטבר על המצתים, כתוצאה מתערובת דלק עשירה,מקל על התנעה במנוע קר אך מקשה על התנעה במנוע חם.

תמונה של האלקטרודה של הפלג, לאחר פירוקו מהרכב, יקל מאד על האבחנה הסופית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הפלאגים חדשים, הוחלפו לפני כ1000 ק"מ, זה משנה? אני מתכוון, למרות שהם חדשים, עדיין יהיה ניתן לאבחן?

זה משנה איזה פלאג לפרק או שזה לא משנה?

פורסם

שלום רב !

לא משנה לי באם הפלגים חדשים או ישנים.

להפך בפלגים חדשים ניתן לאבחן בקלות, באלקטרודה הפנימית, שבצבע לבן, את מצבו של המנוע, הפלג הוא הסטטסקופ של המנוע, ולפי צבע האלקטרודה היתן לאבחן האם תערובת הדלק עשירה, האם הרכב צורך שמן, והאם חודר מים לחלל הצילנדר.

לא משנה איזה פלג להוציא, במנוע תקין מראה ומצב הפלג אמור להיות זהה בכולם.

אני חוזר ואומר תמונה שווה אלף מילים, ואם תוכל לצלם את הפלג בחלקו התחתון, ולסרוק אותו לפורום, הדבר יקל על האבחנה.

האם אתה משתמש בצוק, בבוקר,בעת ההתנעה, ואם כן לכמה דקות מרגע של התנעת מנוע קר.

האם אתה מפמפם, בעת התנעת מנוע חם?

בברכה

צביקה

פורסם

היום כשאיהיה בעבודה אני אצלם תמונה.

אני לא מפמפם, אבל בעת ההנעה הרגל תמיד לוחצת טיפה על הגז, ללא פמפום, אחרת לרכב קשה להניע.

את הצ'וק אני כמעט ולא מוציא, ואם כן זה ל10-20 שניות כשממש ממש קר בחוץ, כדי שהרכב יתייצב טיפה ולא חתכבה לי כשאשחרר את הגז ואת הצו'ק.

בדרך כלל אני משאיר את הרכב מונע ומחכה עד שיתחמם במצב סרק, ואם אני ממהר אז אני משאיר את הרגל טיפה על הגז כדי לעלות את הסל"ד, עד שיתחמם טיפה.

פורסם

שלום רב !

העובדה שציינת שהתנעתך בבוקר היא קלה ובנגיעה, ללא שימוש בצוק, מחזקת את השערתי שתערובת של הקרבורטור עשירה, וגורמת לפיוח הפלגים, מה מאפשר התנעה ללא שימוש בצוק, על חשבון תערובת דלק עשירה המדללת את השמן, מעלה את תצרוכת הדלק, מקצרת את חיי המנוע, וגורמת לתופעת לוואי של התנעה קשה במנוע חם, אופייני לפזו 205, על פי, סימפטומים כפי שהזכרתי.

בברכה

צביקה

פורסם

במידה ואתה צודק, אני צריך לכוון קרבורטור סה"כ?

עריכה:

שחכתי לציין, שלפני חודשיים הרכב עבר טסט בהצלחה, ז"א גם בבדיקת גזים. זה עדיין יכול להעיד על תערובת עשירה?

פורסם

צהריים טובים צביקה.

הפלאגים פורקו ואכן היו מפוייחים.

כיצד אני מטפל בזה? סה"כ כיוון קרבוקטור?

אולי ישנה בריחת אוויר? כיצד אני מטפל בזה בצורה הנכונה?

תודה מראש!

פורסם
צהריים טובים צביקה.

הפלאגים פורקו ואכן היו מפוייחים.

כיצד אני מטפל בזה? סה"כ כיוון קרבוקטור?

אולי ישנה בריחת אוויר? כיצד אני מטפל בזה בצורה הנכונה?

תודה מראש!

שלום רב !

לדעתי כוון קרבורטור לא יפתור את בעייתך.

בעייתך לא קשורה לבריחת אוויר.

האם אתה נוהג להשתמש בצוק , בהתנעת בוקר למשך זמן ממושך?

בדוק באם מצערת הצוק, (התריס) חוזר למקומו בקרבורטור, לאחר החזרת כבל הצוק בתא הנהג, לעיתים הוא נשאר תפוס חלקית.

בברכה

צביקה

פורסם

אני אבדוק את זה, למרות שהמנוע עובד על סל"ד נמוך והמנוע לא נשמע כאילו הצ'וק פעיל, או שזה לא משנה?

כשאני חושב על זה, יש ריח חזק של דלק בהנעות, וגם כשאני מקריב את האף לאגזוז.

במידה והעיניין עם הצ'וק תקין, מה עוד עלי לבדוק?

במידה והצ'וק נמצא אשם, כיצד לסדר את זה?

פורסם

בצוק שנתקע ואינו חוזר עד הסוף, קורה לעיתים רבות, שהידית משיכה של הצוק בתא הנהג חוזרת למקומו, אך מנגנון העזר האמור להחזיר את תריס הצוק , למצב פתיחה מקסימלי, כאשר התריס ישר במרכז לוע הקרבורטור, נשאר תקוע, מה שגורם להעשרה מיותרת גם במנוע חם.

התנעת מנוע קר קלה, אך במנוע חם הדבר מקשה על ההתנעה בגלל הצפת הפלגים בדלק.

הרם את בית מכסה מסנן האוויר, ובדוק את תריס הצוק, ואת מצסו החזר אות ידנית למקומו סמידה והוא לא חוזרעד לסופו, שמן את הכבל הפנימי , משוך את הצוק שוב והחזר, ובדוק האם הוא לא נתקע שוב.

בברכה

צביקה

פורסם

בוקר טוב.

היום בעבודה שיחררתי טיפה את הבורג שמחזיק את הידית האחראית על הצ'וק, היה נראה לי בסדר גמור,לא היה לו עוד לאן לחזור. לא בדקתי דרך המכסה, היום אעשה את זה ועדכן.

תודה רבה!

פורסם

ערב טוב,

פורק המכסה, הצו'ק נראה בסדר. בהוצאה שלו הוא נסגר, ובסגירה שלו המכסה עובר למצב של 90 מעלות.

מה שכן שמתי לב, שכשמוציאים את הצ'וק הרכב מתחיל להחנק, כאילו יש לו כבר הגבלת אוויר.

עוד הצעות?

פורסם

אם כך בעייתך קשורה לקרבורטור ולא לצוק, אין לעולם למשוך צוק עד הסוף בכך אתה חונק את המנוע ומציפו בדלק.

האם אתה נוהג לעשות זאת בכל התנעת מנוע קר?

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...