Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש בלדיקו מכשיר כזה, שדואג לרעידות של הבולמים בתדר מסויים, הכל לפי נתוני יצרן, הוא גם מספק באחוזים את יעילות הבולם לעומת היצרן.

לא יודע מה המכשיר שלך, אבל יש לדאוג שהרכב יעמוד באותו הגובה בשני הצדדים, ככה שהוא בהחלט צריך להיות גדול.

הייתי בבדיקה בלדיקו של קיה סורנטו. לאחר הבדיקה הבולמים של הרכב דורגו בין 59%-63% ע"פ התדפיס שיצא, תוצאה זו תקינה. ע"פ מה שהוסבר לי המכשיר בודק את משך הזמן באחוזים בו צמיג הרכב נמצא במגע מלא עם המתקן. הוסבר שגם תוצאה גבוהה מידי - כלומר מגע של 100% מהזמן היא לא טובה - משום מה נראה לי שההסבר הזה לא כ"כ הגיוני. או שאולי בעצם כן, תלוי בתדירות הרעידות של המתקן.

בכל אופן תוצאה של 59% ו 63% לצירים הקדמי והאחורי נחשבו ע"פ המכשיר תקינות. יש למישהו הסבר יותר רציני?

פורסם

ההסבר שקיבלת הוא לא הגיוני ולדעתי גם לא מדוייק , בזמן הבדיקה הצמיג מוקפץ והקפיץ של הרכב מתכווץ ומתפשט מספר פעמים בתדירות הנמדדת בהרצים Hz , תפקיד הבולם לרסן את התנודות ולמזער אותן לפעימה ורבע (כל בולם ותכונתו) , האחוזים שקיבלת בבדיקה של הבולמים הם כמה הבולם הנבדק יעיל באחוזים ביחס לבולם התקין שהוא בולם יחוס שנתוניו צרובים במחשב המכשיר , מגע צמיג ? זהו דבר חדש שהיום אני קורא אותו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לדעתי מכשיר כזה צריך להיות במכון טסטים,אתם יקירי הפורום בעלי רגישות לבולם תקול וחוסר של 2 PSI בגלגל אינכם מדגם מייצג של האוכלוסיה. נתקלתי בכביש בהרבה כלי רכב שמנסיעה של מס' שניות אחריהם ניתן להבחין בבולם שאינו מתפקד כלל.

ונתקלתי גם באנשים שנוסעים על רכב בן 10 עם 250K וכשמגלים להם במוסך שיש בולם נוזל הם ממשיכים לנסוע איתו (ורוב הבולמים גם כשאינם נוזלים בגיל כזה אינם מתפקדים מזמן)

פורסם
ההסבר שקיבלת הוא לא הגיוני ולדעתי גם לא מדוייק , בזמן הבדיקה הצמיג מוקפץ והקפיץ של הרכב מתכווץ ומתפשט מספר פעמים בתדירות הנמדדת בהרצים Hz , תפקיד הבולם לרסן את התנודות ולמזער אותן לפעימה ורבע (כל בולם ותכונתו) , האחוזים שקיבלת בבדיקה של הבולמים הם כמה הבולם הנבדק יעיל באחוזים ביחס לבולם התקין שהוא בולם יחוס שנתוניו צרובים במחשב המכשיר , מגע צמיג ? זהו דבר חדש שהיום אני קורא אותו.

דווקא זה ההסבר שאני מכיר לבדיקת יעילות בולם והוא נשמע מאוד היגיוני. תדירות קפיצת הבולם תהיה בקצב שבו המכשיר מקפיץ את המתלה אז מה זה בדיוק נותן לנו?

פורסם

דניאל שלום, אני לא שכחתי שהבטחת לי חומר רב ערך בנושא בולמי הזעזועים (עדיין ממתין אנוכי לנדיבות ליבך!).

לגבי מה בדיוק מודד המכשיר ... ומה שבלדיקו הסבירו לו נשמע לי לא הגיוני אלא אם אקבל פירוט מקצועי ממך כמו בעבר הלא רחוק שלמדתי פרק מעניין בנושא הבולמים (זוכר ?).

פורסם

ההסבר מקובל והגיוני בעניני עקב העובדה הפשוטה שהרי זה המהות של הבולמים, לרסן את תנודות הקפיץ וליצור הצמדה של הצמיג עם הקרקע בתנאי דרך שונים, ולכן ברור שהמכשיר אמור לבדוק את היצמדות הצמיג למשטח ההקפצה בתדרים שונים של תנודות, כוחות ובאורכי זמן משתנים.

יתכן כי הכול עניין הוא הגדרות. אם הצמדה של בולם חדש מסוג X היא 67% מהזמן אזי כאן נקבעת נקודת האפס ולמעשה יעילות הבולם X תוגדר 100%. בולם ישן מסוג X שיתן ערך הצמדה נמוך יותר מ 67% למעשה כבר יהיה פחות מ 100% לפי יחס חישובי מתאים.

לגבי חומר על בולמים, זה כנראה היה מזמן כי אני כבר לא זוכר שהתחייבתי ומאז בטוח שנוספו לארכיון שלי חומרים חדשים ורבים אז נמצא לך משהו.

פורסם

אם כך זהו מכשיר "עלוב" ודל .

אתה זוכר אז כתבת לי על הקוויטצייה (מיעור) בתוך הבולם ומה עושים כדי לצמצמה ?

• תוכן חדש...