Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע אלי סוכן עם מכשיר לבדיקת בולמים נייד S.A.T USB, מה דעת חברי למקצוע ? , להלן המכשיר :

סליחה , כנראה שמשקל הקבצים גדול מהמותר , אני אשלח אותם לדניאל.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

כמו כן, מה יתרונו על השיטה הישנה והטובה של דחיפת הרכב כלפי מטה, ובדיקה אם הוא חוזר ונעצר, או ממשיך לקפץ?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הזדמן לי פעם לראות בפעולה מכשיר אקטיבי לבדיקת בולמי זעזועים שפעל במכון הבדיקה סנטרטסט שליד משרד הרישוי בחולון.

הרעיון הכללי הוא שהרכב עולה עם צמד גלגלים (חזית/אחור) על משטח הרעדה המסוגל לשנות את תדר (קצב) ההרעדה, וקיימת תצוגה של הרעידה הנמדדת ברכב במישור הזמן. למי שלא מכיר את המושג, במקום להמיר למישור התדר (התמרת פורייה) הצג של המכשיר פשוט מראה סינוסואידה בעלת גובה (אמפליטודה, משרעת) ותדירות המשתנים ברציפות.

ניתן היה לראות בדיוק את תחום התהודה של הרכב כלומר את קצב ההרעדה בו יכולת השיכוך של הבולמים יעילה פחות. כמו כן היה ניתן לראות (כך מפי הבוחן הראשי של המכון) וכנראה על סמך נתונים מוכתבים מראש את טיב השיכוך מול מצב של בולמים חדשים, כלומר לקבל קריטריון לתקינותם.

עצם ידיעת טווח הרזוננס יכולה לסייע לבוחן גם ללא מכשיר כזה לחוש את איכות הבולמים תוך נהיגת הרכב בתדירות הרזוננס שלו.

חוץ מזה יש תורמים נוספים לרעידות כמו לחצי ניפוח וכדומה.

אם תעלה לאתר חומר לגבי המכשיר שהזכרת אנסה להתייחס בפרוטרוט.

יוסי

פורסם

יש בלדיקו מכשיר כזה, שדואג לרעידות של הבולמים בתדר מסויים, הכל לפי נתוני יצרן, הוא גם מספק באחוזים את יעילות הבולם לעומת היצרן.

לא יודע מה המכשיר שלך, אבל יש לדאוג שהרכב יעמוד באותו הגובה בשני הצדדים, ככה שהוא בהחלט צריך להיות גדול.

פורסם

עוד לא פגשתי מכשיר הבודק בולמים מול נתוני יתרן כי היצרן לא מספק נתונים אלו, אתה מקסימום יכול להשוות לרכב עם בולמים חדשים וגם אז מה הערך הגבולי לפסילת בולם? לא ברור.

פורסם

נכון מאוד , יש לבנות DATA מול מכוניות חדשות , כך עשינו למכשיר בדיקת דחיסה יחסית (קראנקינג-אמפר) ,בראשית הדרך כתבנו DATA של דחיסה באמפרים.

פורסם

גם לזה אתה לא יכול להתייחס בצורה אמינה. הרי זה תלוי במצב המצבר, הטעינה, חיבורי הארקה, וחיבורי המצבר, המתנע ומצב המנוע. זה רק לתת אומדן יחסי ולא לקבוע האם מידת הדחיסה (הערכית) בלחץ תקינה או לא.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע אלי סוכן שהציע לי מכשיר לבדיקת בולמי זעזועים עם פלטה רוטטת ובמחיר סביר, שאלתי אותו : מה הוא בודק ובאיזה יחידות מדידה הוא משתמש כדי לקבוע מי ומה תקין .

תשובתו :

יצרן המכשיר לקח בולם זעזועים מסויים חדש כבולם יחוס, בדק אותו בשיטת הרטיטה וקבע שהוא % 100 , כל בולם אחר שנבדק המכשיר מודד את מידת השיכוך שלו ביחס לבולם היחוס שנתוניו צרובים בכרטיס של המכשיר ומעניק לו את תכונת השיכוך שלו באחוזים ביחס לנתונים הצרובים בכרטיס , אם הוא משכך את התנונות שהמכשיר מייצר כמו בולם היחוס אז הוא יקבל ציון 100 ואם הוא משכך חצי מהתנודות הוא יקבל 50 וכך לגבי כל בולם ברכב ולא משנה איזה רכב נבדק ומה סוג הבולם המותקן ברכב , מה שחשוב אומר הסוכן הנתון של ההבדלים ברמת השיכוך באחוזים בין בולם לבולם על אותו סרן ובכלל.

האם מכשיר זה מספק את הסחורה ? .

אשמח לקרוא את דעות חברי לפורום.

דוד ברזילי

פורסם

ז"א שאתה אמור להזין את דגם הרכב המדוייק כדי שמכשיר יוכל לפענח את הנתון שהתקבל? הרי גם לסוג רכב אחד יש מספר תת-מודלים תחתיו: מספר סוגים של מנועים, תכנון ל HD, מספר סוגי תיבות הילוכים וכוליי, מה שאומר שיתכן גם מספר סוגים של בולמים לסוג רכב אחד כדי שהמכשיר יוכל לזהות ממאגר המידע שלו למה להתייחס.

האם באמת יש אפשרות להזין דגם רכב מדוייק?

פורסם

נתקלתי במכשיר כזה במכון בדיקה בכרמיאל (צמוד לסוכנות סובארו). אכן יש אפשרות להזין תת דגם. מן הסתם - זה לא יכסה כל מודל ומודל שקיים, אבל לא אמורה להיות בעייה לעדכן דרך WEB, אם יצרן המכשיר ממשיך לקחת בולמים חדשים ולהזין את נתוניהם.

פורסם

לפחות במכון הבדיקה, הם לא מתיימרים לפסול בולם, אלא מוסרים לקונה הפוטנציאלי את הערך באחוזים של תקינות הבולם. אני לא חושב שהמכשיר בשימוש בטסט, אלא יותר (גימיק?) שיווקי לבדיקות קנייה.

פורסם

בהחלט מסכים עם מר שמר "זהו גימיק" להעשרת ציודו של מכון הבדיקה , בולם לא תקין ניתן מייד לחוש בו בנסיעה על כביש לא חלק או בנסיעה בדרך עם מהמורות , תאמינו לי שניתן לחוש בבולם פגום גם כאשר הרכב עולה על דינמומטר בלמים , " הנפילה" של הגלגלים על הגלילים ומידת נדנוד הרכב .

• תוכן חדש...