Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקר טוב וחג שמח

לגבי שיטת הניווט של ואטנן/הארימן וה-MAY BE - אני מניח שענבל תוכל לתת לנו יותר פרטים מדוייקים בנושא זה אבל עד כמה שאני מבין את זה הכוונה היא לפנייה עיוורת , כאשר לא רואים בעצם מה יש מעבר לפנייה .

שי , לא צריך שרשור מיוחד , נשתמש בשרשור הזה כשרשור לענייני ניווט בראלי וככה לא נתפזר ונאבד דברים.

אולי מישהו מהמנהלים בפורום יוכל לשנות את כותרת השרשור ל - ניווט בראלי ...

בינתיים, קולין מקריי וניקי גריסט בעבודת צוות -

http://www.youtube.com/watch?v=BsNW8TX2vGs&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ועוד משהו מהאוסף הפרטי שלי, שסייע לי בלמידה .

סקוט מרטין, הנווט של מתיו ווילסון בהסבר כיצד הוא מכין/כותב את ה-NOTES לפני ראלי ירדן (מה שאולי יסייע קצת בויכוח מי כותב את ה-NOTES...)

http://www.youtube.com/watch?v=7ZPt8eNpA7g&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דובי

פורסם

שלום לכולם

דובי נדב ולכולם אין דבר שכזה MAY BE מה שכן יש זה מגיע מהר לא נראה ! סכנה, ואז הנהג נכנס לכוננות בגלל שהוא לא יודע מה בדיוק מגיע ועדיף להוריד קצת את הרגל מהגז מאשר להמשיך ולפספס את הדרך.

בברכה המטיףף

פורסם

לא הבנתי בדיוק זלמן,

כשהנווט שם אומר מייבי אז הוא מתכוון ל"אני לא בטוח מה יש מקדימה"? כי אם כן אז הוא לא משהו כיוון שזו המילה שהוא משתמש בה הכי הרבה בסרטון הזה...

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

כל שפת הראלי אינה אספרנטו זוהי שפה אישית שמתנגנת בין נווט לנהג לפי רצון שניהם.

ה"נוטס" של וואטאנן מאד קריא וברור אבל מאד קל בגלל סוג הסטייג' שהוא מהיר ופחות טכני.

שיטת הK זוהי היתה שיטה בריטית ישנה שחלק מהנווטים משתמשים בה כבסיס,חלק שני משתמש בשיטת המספרים,

ישנם דוגמאות רבות למשל קרסט,פליי,שמיים, פלט אפ כל המושגים זהים. (CREST,FLY,SKY,FLAT UP,)

ההסתגלות היא שקובעת.

זלמן עשה איתי פעם "נוטס", וחצי מהלחץ שלו היה בנורבגית (לך תבין).

הנווט התורכי שלי דיבר בתורכית,והנווט הקפריסאי תיבל ביוונית.

החוכמה של נווט זה להכיר קודם כל את סגנון הנהיגה של הנהג ולהתנגן איתו בקצב.

ישנם נהגים שעונים להקראות של הנווט,חלקם נוהגים בדממה מוחלטת.

אבל אינני חוזר ממה שאמרתי קודם

נהג בינוני עם נווט מעולה יגיעו להישגים

נהג מעולה עם נווט בינוני לא יגיעו רחוק.

מירוצי מכוניות

פורסם
...

דובי נדב ולכולם אין דבר שכזה MAY BE ...

זלמן ידידי

בטח שיש MAY BE ולא רק הארימן, במקרה הזה, משתמש בה אלא הרבה צוותי ראלי שמקורם באי הבריטי.

עד כמה שאני שם לב להתפתחות של הנסיעה הכוונה היא לפנייה עיוורת .

תסתכלו שוב על הסרטון, תנסו להבין מה הוא מקריא ולמה הוא מתכוון ותגלו לבד.

דני

ברור שניווט היא שפה בין נהג לנווט אבל ההבדלים בין צוות אחד לאחר, במיוחד לאלו שצומחים באותו איזור או לחילופין לומדים אחד מהשני, לא כל כך גדולים.

דובי

פורסם

לא דובי אתה פה טועה,נווטים בריטיים שמנווטים נהגים אירופאים משנים שפה

ופנייה עיוורת לא קיימת בלכסיקון המודרני,הפנייה העיוורת מנותחת לפרטים יותר קטנים

הנהיגה העיוורת היחידה הקיימת היא בCREST וזה תמיד יופיע עם מה שבא אח"כ (ללא השתהות).

מירוצי מכוניות

פורסם

חג שמח

דובי נדב אני שוב חוזר על מה שכתבתי אין דבר כזה MAY BE לתת לנהג אולי הם משתמשים במילה הזו בשביל נווטס שאנו לא יודעים, תתאר לך נדב שאני אקריא לך באחד בסיבובים ( אולי 4 ימינה, ? ) לאן תפנה נדב ? זה מזכיר לי ולכל המבוגרים שביננו יזכרו שעד 1989 לא היו בכלל נווטס ואז השתמשו במילה ( אני חושב שהסיבוב הבא הוא 3 ) ואז כמובן היו הרבה יותר תאונות ( מה שכן בנווטס היום זו המילה לא נראה, זה לדוגמא כשיש פניה 3 ימינה שנשבר ל1 בהמשך ולא רואים את זה אז אומרים 3 ימינה לא נראה ל1 ימין.

חג שמיייחחח המטיףף

פורסם

שבת שלום וחג שמח

התשבוה הגיעה מהמקור, או כמעט ממנו.

בשנה האחרונה אני נמצא בקשר עם אלאן הארימן, הבן של טרי הארימן ונווט ראלי בעצמו.

מכיוון שהויכוח סביב ה-MAY BE שכתוב ב-NOTES של טרי הארימן החלטתי לשאול אותו והנה התשובה שקיבלתי, היום -

"...‎Hi Duby, as far as I know it was a note dreamed up by Ari Vatanen and my father back in the 80s. Ari was not keen on recceing too much and if he came across a corner he was not sure about, ie in your case a 6R, instead of going back to check it he called it a 6R?(?=maybe)So alerting him to the fact the corner could actually be slower than noted... In these days of only 2 recce passes it has become more popular! Hope that is enlightening!‎

..."

דובי

פורסם

חג שמח

דובי תודה רבה על עבודת השטח שלך, וכן עד שנת 89 לא היו ממש נווטס ולכן הנווט היה אומר אני חושב, או יכול להיות שזה סיבוב כזה או אחר ולכן גם המהירוית היו הרבה יותר נמוכות.

המשך חג שמח המטיףף

פורסם
אל תמעיט בערכך.

חיים סבן גר עם משפחתו, כילד, בדירת חדר בתל אביב.

את לימודיו השלים בשעות הערב.

ירון

זה כמו הסיפור על גאיידמק..כיצד הפך לעשיר

הלך לשוק קנה תפוח בשקל מכר ב2 שקל..כך עשה כמה שבועות

עד שאבא שלו נפטר והוריש לו את כל המיליונים.

תר'ד יפה ומעניין מאוד חייב להודות!בנוסף מחזק את דני לוי לגבי חשיבות הנווט.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

גאיידמק, ככל הידוע לי, עשה הונו ממכירת נשק.

בכל מקרה ובכל הכבוד, אין מקום להשוות בין סבן לבין גאידמק לא באפן שצברו את הונם ולא מבחינה אישית.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...