Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שחשבתי רבות על הנושא החלטתי לפרסם טרד זה בוא אני מציע את עצמי כנווט ראלי למי שמעוניין.

אני בן 37 נשוי + ילדים רציני ומוכן להתמסר לספורט האהוב עליי מזה שנים - ראלי.

ביום יום אני רוכב קטנוע ובערבים ובימי שישי מתענג על wrx שנהוגה על ידי אשתי בשאר ימות השבוע.

אין לי כרגע אפשרות להיכנס לספורט כנהג (כסף כסף) אבל בהחלט מעוניין בנקודת פתיחה כנווט.

אין לי ניסיון כנווט ראלי אבל אני מוכן ללמוד ואני איש טכני במהות ומבין מכוניות.

הניסיון שלי במירוצים הוא בתחום הפרטיזני כנהג ברייסים של יום שישי לפני מספר שנים. עברתי קורס נהיגה מתקדמת

והיתרון שלי הוא שאני מוכן להתמסר לבחירה שלי כנווט.

ככה פשוט.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הניסיון שלי במירוצים הוא בתחום הפרטיזני כנהג ברייסים של יום שישי

התקבלת!

בהומור כמובן :-)

פורסם
...

אין לי כרגע אפשרות להיכנס לספורט כנהג (כסף כסף) אבל בהחלט מעוניין בנקודת פתיחה כנווט.

...

ירון

ירון

זו לא הצהרה טובה או נקודת פתיחה טובה בכלל, לדעתי ולו רק מכיוון שביום שיהיה לך כסף תקום, תעבור כסא שמאלה ואז..?

נווט בראלי ואני אחד כזה, הוא אחד שיודע שזה מה שהוא רוצה לעשות, מזה הוא נהנה ומחוייב לזה בכל רמ"ח איבריו, כן , זה נשמע קלישאה אבל אני ממש מתכוון לזה.

הכלל הראשון לפני שאתה נכנ סלכסא הימני הוא לוותר בכלל על רעיון הנהיגה ומתמסר לניווט או נהג-משנה .

הכל השני הוא המחשבה שאתה לא יכול לעשות את זה יותר טוב מהנהג שלך (במקרה שלי זה בטוח נכון !!! ) ואפילו לא חושב על זה, האמת, יש לך מספיק דברים בתור נווט להתעסק, יותר מאשר לחשוב על נהיגה.

ברגע שתעשה את הסוויץ' הזה בראש, תבין, תפנים ותחליט שזה מה שאתה באמת רוצה, אשמח לסייע בהכול.

השינוי קודם כל חייב להעשות בראש .

בידידות מהכסא הימני

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני רוצה להשמיע עמדה קצת פחות קיצונית מדובי.

נשמע לי הגיוני שמישהו ירצה להיכנס לתחום ולהתחיל להתחרות בתור נווט, וכשהחשבון בבנק יאפשר - לקנות רכב ולעבור כסא.

התחייבות של נווט למספר שנים יכולה בהחלט להספיק לחלק מהנהגים (מי יודע מה יהייה עוד שלוש-חמש שנים?), בעיקר אם ההצעה רצינית כמו זאת של דורון (נשמעת כך לפחות).

שלא יהיו טעויות - ברור שהשינוי המחשבתי שדובי מדבר עליו הוא המצב הכי טוב שנהג יכול לבקש בנווט שעובד איתו, אבל אין מה לעשות וחלק גדול מהנווטים כיום אינם כאלה.

דורון - אני יודע שיש מספר נהגים שמחפשים נווט קבוע, ואני מקווה שתצליח להיכנס למושב הימני של אחד מהם.

שיהייה לך בהצלחה.

פורסם

הרבה נהגים התחילו בתור נווטים (גם אני).

התחייבות (אמיתית) לשנתיים תהיה שווה את ההשקעה הדרושה בלימוד לצורך ה"מרוצים" מהסוג שיש בארץ. כלנווט שלי יתאפשר לעבור מושב באופן קבוע אני אפרגן לו יותר מכל אחד אחד, למרות שאהייה עצוב כי זו תהייה אבדה אבדה!!!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

שוב אנו חוזרים לסיפור השכונה (ואני מבין שתכף תגלו אנטיגוניזם) אממממא מה? לא מזיז

הצהרה של אדם האומר כי זה בינתיים, היא עקב אכילס,זה טוב למירוצי ברוך,מישל,

אם בעל הקבוצה רציני רוצה להתפתח לרוץ קדימה,להגיע לעולם,להתחרות ממש ,אזי דובי צודק ב200% .

נווט זה מקצוע זה לא נהג מתוסכל.

נכון הוא שנווטים בעולם נוהגים בכיף ספרינטים למשל.

יש לי הרגשה שנווטים ממעיטים בערך עצמם ,זה בפירוש הפוך.

מירוצי מכוניות

פורסם

בלעז אומרים co driver ולא נווט.

המלל מלמד משהו על מה שמיוחס לזה היושב בכסא הנוסע מלבד ניווט.

אני מעריך את המסירות שלך דובי ומקווה ללמוד ממך

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
... אבל אין מה לעשות וחלק גדול מהנווטים כיום אינם כאלה.

...

רון

בטח שיש מה לעשות, לשנות את החשיבה .

כמו שאתם, נדב ואתה, מציגים את זה , ניווט או CO-DRIVING , זה נשמע חלטורה ולא משהו רציני.

מצטער אני מתייחס לזה הרבה מעבר.

לטעמי, מי שרוצה לעשות את זה ברצינות חייב להתחייב ולא לבוא ולהגיד- טוב אני שנתיים נווט ואחרי זה נראה מה יהיה, זה לא רציני מבחינתי, מצטער אם אני נשמע קצת קיצוני .

נדב יכול להעיד כי הוא היה הראשון שנתן לי את הצ'אנס להתחיל בהז, שמהרגע הראשון לקחתי את העיסוק הזה ברצינות.

הגישה היא מה שתוביל בסופו של דבר למקצועיות בראלי עצמו.

ניווט זה לא רק לשבת באוטו ולהקריא לנהג מה הפנייה הבאה, זה הרבה מעבר לזה.

ירון

בהנחה שזה מה שאתה רוצה לעשות וכך לקחת חלק בספורט המוטורי זה אחלה.

עולם הניווט בראלי הוא מעניין ביותר ובהחלט מספק בייחוד אם חוזרים הביתה עם גביע (יש לי כבר 3 משלושת הארועים האחרונים...) אבל הוא גם מהנה כי אתה מרגיש איך אתה נוהג ברכב ללא הגה בעצם וכאשר אתה עושה את העבודה נכון אתה בהחלט מרגיש שותף.

השלב הראשון, כמו שאני רואה אותו היום (אני בעסק משהו כמו 3 שנים אולי פחות) הוא להצטרף כבר בארוע הקרוב לאחד הנווטים וללמוד, להקשיב, לראות איך מתנהל הראלי כי נווט הוא גם מנהל קטן בתוך הצוות (כמו שכתבתי קודם, זה לא רק לשבת ברכב ולהקריא) לאחר מכן להתחיל להיכנס לעניין ה-NOTES .

למצוא נהג ? אני מניח שזה פחות בעיה וככל שהספורט יתקדם תמיד יהיה כסא חדש זמין.

כמו שציינתי קודם, אשמח לסייע ולהכניס אותך לעניינים.

דובי

פורסם

שוב לא נותר לי אלא להסכים עם דובי

נהג משנה אגב הוא לא מנהל קטן אלא הכל יכול ברכב,כבר דשנו זאת בעשרות פורומים.

ישנן גם תכונות אופי מולדות שיהפכו נהג משנה לתותח ולא לטייפריקורדר.

בכל אופן לך ירון אני מציע שתתחיל להתעניין ולטעום כדי שתחליט סופית ,

כי אם תחליט שכן מוטלת עליך אחריות כבדה מאד

מירוצי מכוניות

פורסם

דני ודובי,

יש רצויי ויש מצויי.

בכל מקרה, מנסיון גם נהג "מתוסכל" יכול להיות נווט מצויין, לפחות לתנאים של הארץ.

דני, אם לא נותנים צ'אנס לנווטים לנסות ולהתנסות, לא משקיעים בלימוד נווטים חדשים ולא לוקחים סיכונים מגיעים לכל מרוץ עם שק תפוחי אדמה באוטו במקרה הטוב או במקרה הרע לא נרשמים. כמה פעמים לא יכלת להשתתף בגלל שלא היה לך נווט? זה פשוט חבל ועם כל הקושי שבדבר (אני לימדתי 4 נווטים לצרכים של המרוצים בארץ לפחות) צריך להשקיע וללמד אנשים גם אם הם אומרים שהם ינווטו שנתיים וכדומה.

זו הדעה שלי.

נדב

פורסם

חשבתי על זה קצת ורציתי לשאול אתכם, דובי ודני מה אתם מנסים לעשות?

בא אדם רציני ומיושב בדעתו עו"ד בן 35, לא אחד שבא מהשמים אלא אחד שהשקיע כבר זמן ומרץ בספורט מוטרי. הוא רוצה לעלות רמה ולהתחיל להשתתף באירועים בעזרת ניווט, כאשר נווטים טובים ורציניים זה אחד המצרכים הכי חסרים בראלי בארץ.

הבן אדם הזה מפרסם הודעה בפורום באינטרנט, ואז באים דני ודובי, שני אותוריטות בתחום הראלי ואומרים לו שירד מזה כי הוא לא מספיק רציני?

מה עם קצת עידוד??? אולי הוא ינסה יתאהב בזה וישכח מנהיגה?

דני, דובי, כמה נווטים קיימים בעולם שברגע שיצאו מהרחם אמרו לאמא "אני רוצה להיות נווט ראלי בוהובוהו"???

כמה נווטים הם כאלו שאהבו ראלי ואחרי אי אילו נסיונות החליטו שבעזרת הניווט הם יגיעו להישגים טובים יותר או יוכלו לתרום יותר?

בקיצור שימו דברים בפרופורציה ותתחילו לפרגן לאנשים! :roll: אח"כ תתפלאו למה אין לנו נווטים בארץ למרוצי מיקמאוס שלנו, כל אחד שיבוא תאמרו לו "אם אתה אוהב לנהוג אז תלך מפה לא רוצים אותך".

אני לא מסכים עם גישה זו כמו שבטח כבר הבנתם, אבל אתם יכולים לחלוק עלי כמובן :lol:

נדב

פורסם

נדב

ברור שאני חולק עלייך, כי אני מצפה ממי שרוצה להיות נווט לבוא ולהיות נווט ולא "נהג מתוסכל" , מצטער.

אני אזכיר לך את השיחה הראשונה ביננו - "לא לחשוב אני יכול לעשות את זה טוב יותר ולא לתכנן משהו לשנתיים-שלוש" ואז עוד לא ידעתי לאן אני נכנס ומה יהיה ובטח שלא ידעתי שכל כך אהנה מזה.

אני לא מנסה לגרום לאף אחד לא להיכנס לתחום ואני האחרון שלא יסייע או יתרום לספורט המוטורי אבל...מצטער, אני רואה את הניווט אחרת ולא כחלטורה, וכן...אני מעדיף שמי שלא רציני לא יתחיל עם זה בכלל מאשר יכנס לרכב בשביל החוויה וזהו.

אני בטוח שגם אתה, ממש כמו שדני עושה עכשיו, לא תהיה מוכן לתת לכל אחד לשבת לצידך, להפקיר את עצמך ועוד רכב שווה X כסף ולא לדעת מה קורה הלאה .

אין חצי עבודה במקרה הזה, מצטער , נגמרו החלטורות.

בגלל חלטורות יש את מה שאתה מכנה "מרוצי מיקי מאוס" זה מה שעושה את ההבדל.

אם אנחנו לא ניקח את עצמנו ברצינות איך אתה רוצה שאחרים יעשו את זה..?

בשבילי, היום, הכנה לראלי מתחילה שבוע קודם (שלא לדבר על כושר גופני גבוה וקבוע שאני שומר במיוחד עבור זה) - גם מנטלית וגם על הציוד .

ניווט בראלי זה לא לקום בבוקר הראלי , לקחת מחברת ועט מהשולחן כתיבה של הילד ולהגיע לראלי .

זה לקנות ציוד בטיחותי אישי הכי טוב שיש, לנסות לצבור את מקסימום הידע בכל דרך אפשרית (ותאמין לי שיש מיליון דרכים, אני יודע ) ולנסות ולהתקדם כל הזמן - לשפר את הניהול של הצוות בראלי וגם את ה-NOTES למשל מדי פעם, לנסות דברים חדשים פה ושם .

במקצועיות אין קיצורי דרך .

כשאני בא וכותב פה לאדם רציני כמו ירון ומכין אותו לקראת מה יהיה זה בעיקר לטובתו, שידע למה הוא ואחרים כמותו נכנסים.

אין חובבנות יותר, לפחות לא מצידי. עברתי הרבה מאז ישבנו יחד בפיז'ו 106 ראלי האדומה והנהדרת והיום אני יודע כמה לא ידעתי אז .

אני אברך על כל אחד שנכנס לתחום הניווט בראלי ברצינות אבל לא אצטער על כל אחד שעושה את זה בתור חלטורה.

דובי

• תוכן חדש...