Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בשביל חבר לעבודה.

פעם בשבוע בערך נדלקת לו נורת תקלה של ההגה וההגה לא מגיב כרגיל. מכבים מנוע מדליקים וזה חוזר לעבוד תקין עוד תקופה.

עד כמה שהצלחנו להבין המוסכמה אומרת שהאופציה היחידה היא לשפץ/להחליף תיבה בעלות של כ5000 ש"ח, אבל הנסיון שלנו מלמד, שלמשל במוח של גיר רובוטי, כשהפתרון המקובל הוא "שיפוץ" בעלות של כ8000 ש"ח, למעשה ניתן לאבחן במדויק את החיישן התקול מבין כל הרכיבים במוח ולהחליף אותו בלבד בעלות של 350 ש"ח.

האם יש דרך דומה לאבחן את התקלה בהגה במדויק ולהחליף רק את הרכיב האשם בעלות מופחתת?

פורסם

מעבדות אייל עושים את זה ונותנים גם חצי שנה אחריות.

המחיר הרבה יותר נמוך מחדש או מפירוק.

היה גם שירשור לגבי זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247814

שיהיה לך יום טוב חנן. :-)

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
השאלה בשביל חבר לעבודה.

פעם בשבוע בערך נדלקת לו נורת תקלה של ההגה וההגה לא מגיב כרגיל. מכבים מנוע מדליקים וזה חוזר לעבוד תקין עוד תקופה.

עד כמה שהצלחנו להבין המוסכמה אומרת שהאופציה היחידה היא לשפץ/להחליף תיבה בעלות של כ5000 ש"ח, אבל הנסיון שלנו מלמד, שלמשל במוח של גיר רובוטי, כשהפתרון המקובל הוא "שיפוץ" בעלות של כ8000 ש"ח, למעשה ניתן לאבחן במדויק את החיישן התקול מבין כל הרכיבים במוח ולהחליף אותו בלבד בעלות של 350 ש"ח.

האם יש דרך דומה לאבחן את התקלה בהגה במדויק ולהחליף רק את הרכיב האשם בעלות מופחתת?

קודם כל שתהיה בריא בלי שהתכוונתה עשיתה לי כניראה את היום, יש לי את שניי הבעיות שהזכרת, יש יש לי פיאט פונטו ספייס 2001 ויש לי בעיה שהיא כניראה בעיה במוח של הגיר ולי כבר אמרו שזה יעלה מעל 4000 ש"ח ופה בפורום נתנו לי תקווה שזה אולי יעלה פחות ועכשיו אתה נתת לי תקווה פי שלוש...

בקשר לבעיה בהגה גם לי יש את אותו דבר בערך, ההגה מתקשה מדי פעם אבל אם מכבים את הרכב ומחכים כמה דקות או מעט יותר אז הכל מסתדר, אני לא יודע אם החלק שהלך לי זה אותו החלק שהלך לך אבל הייתי במוסך מורשה של פיאט ואמרו לי שהלך מנוע חשמלי של ההגה ושצריך להחליף אותו והכל יעלה בערך כ- 2500 ש"ח אבל מה שצריך לעניין אותך שזה מישהו הציע לי לתקן את מנוע ההגה ב 300 ש"ח, אם זה היה מוסך שהציע לי אז הייתי נותן לך כתובת אבל זה לא המצב וזה לא הכי מסודר, אבל לפחות אתה יודע עכשיו שניתן לסדר את זה בזול ולא חייב להחליף את המנוע, אם כמובן זה מה שהלך לך.

פורסם

תודה לכל העונים. עזרתם מאוד.

לגבי הקנייה מפירוק, יתכן שאני לא מייצג את הדיעה של החבר שלי, אבל מה שאני חושב על חלקים מפירוק וחלקים תחליפיים (במיוחד סיניים) זה:

כשארצה לבנות גרוטאה, אקנה חלפים ממגרש גרוטאות.

ביום שאסכים לנסוע ברכב סיני אני גם אסכים להכניס לרכב שלי חלפים סיניים.

פורסם

כל רכיבי ההגה החשמלי נמצאים בתא הנוסעים. מגלגל ההגה ועד לרצפת הרכב.

בדף הזה תוכל לראות תמונה של עמוד הגה מלא של פונטו:

http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=fiat_punto_brava_bravo_electric_power_steering_failure

החלק הזהוב למעלה זה המנוע החשמלי (אם פותחים את הגישה לתיבת הפיוזים הפנימית אז רואים אותו). הוא ניתן להחלפה ועלותו מעל 1000 ש"ח לחלק משופץ אצל איל נוימן או מעל 2000 ש"ח למנוע חדש.

התיבה הכסופה במרכז ההגה זה המחשב. במוסכי פיאט המורשים בדרך כלל לא מתעסקים איתו. אצל איל זה מוחלף למשופץ עם עלות של כ- 1000 ש"ח (+בדיקה כמובן).

המכה היא אם יש כשל של החיישנים של ההגה שנמצאים בתוך עמוד ההגה עצמו ולא ניתן להגיע אליהם בקלות והם מוחלפים רק יחד עם כל עמוד ההגה. במוסך מורשה לחלק חדש זה עולה, כנראה, סביבות ה- 5000 ש"ח. אצל איל מרכיבים חלק משופץ והעלות יכולה להיות חצי מזה.

אופציה קלושה שיכולה להיות היא שחיבורי המצבר לא יושבים טוב או שהם מלוכלכים ומניסיון אישי המערכת הראשונה שתדליק נורת תקלה היא ההגה החשמלי. שווה לבדוק.

בכל מקרה צריך איבחון ממוחשב כדי לדעת באילו מהחלקים התקלה.

גם אצל אלי את דושי ביפו מתעסקים עם ההגה הזה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

האם אין אפשרות לקבל ע"י הבהוב של נורת התקלה את קוד התקלה האקטיבי?

האם יש למישהו סכימה של המעגל המדובר?

אילו בדיקות חשמליות ואחרות ניתן לבצע כדי לאבחן יותר טוב את מהות התקלה?

במידה וניתן לבצע אבחון ע"י כבל אבחון ולפטופ האם יש למישהו להשאלה את הכבל הזה? אם לא, האם יש למישהו קישור לאתר שמוכר כבל כזה?

פורסם

מחשב הגה הכוח החשמלי, בפונטו "ספייס" מתחבר אל מחשב המרכזי (BODY COMPUTER) בשני חוטים

המקיימים ביניהם תקשורת CUN BUS ולכן ההתחברות עם מחשב/סורק אבחון הנה אל שקע הבקורת של המחשב המרכזי שדרכו נבדקות כל מע' הרכב ההמוחשבות כמע' נהול מנוע (הצתה והזרקת דלק), לוח שעונים, גיר אוטומטי וכו'.

אם תכתוב כתובת דוא"ל (וכל מי שירצה גם) אסרוק ואשלח חומר על מע' הגה הכוח הזה עם שרטוטי החשמל ומידע טכני.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

חנן, אשמח אם תמשיך לעדכן את השרשור כי התקלה מוכרת לי מהפונטו של אחי. מדובר גם על 2001 SX.

בעבר רציתי לרכוש מנוע חשמלי חדש כזה כאן בגרמניה בגלל עלות נמוכה יותר אבל לבסוף העניין נדחה.

קרות התקלה בדיוק כפי שתיארת. אם תרשום מק"טים של חיישן זה או אחר שצריך, אין לי בעייה לבדוק את העלות כאן ולעדכן.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ברצוני להוסיף כמה דברים:

מערכת ההגה אכן מחולקת לשלושה חלקים: מחשב, מוט (עם חיישני מומנט) ומנוע ההגה.

עד אמצע שנת 2002 הגיעו לארץ רכבים עם מנוע מסויים שהיה ידוע בבעיות שלו. מכר שקרא בפורומים בחו"ל על התקלות אמר לי שבעולם יצא קריאת תיקון בנושא פרט לשתי מדינות בהן ישראל. המנועים שלאחר מכן הם דגמים מעט שונים ולמיטב ידיעתי מנוע של 2001 לא יתאים למערכת של 2002 והלאה.

בד"כ במערכות ההגה עד אמצע שנת 2002, כאשר יש תקלה מדובר על תקלה במנוע ההגה. בדגמים המאוחרים יותר בד"כ מדובר על חיישני המומנט. (כך נאמר לי במוסך בו אני מטפל).

בכל מקרה, טרם ההחלפה אני מציע לבדוק את הנושא על כל צדדיו. מנוע מפירוק הוא הימור גדול מדי, לדעתי.

ישנו שרשור שפתחתי בנושא, אעדכן כשיהיו ממצאים.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...