Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

מיותר לציין, שלכל אחד יש לפחות חלום רטוב אחד על BMW, וכן, גם לי.

לאחרונה נתקלתי בכמה הודעות, תמונות, וחוות דעת על E30, וכן, התאהבתי...:-)

אבל לצערי לא מצאתי כמה תשובות שמאוד חשובות לי על מנת לבצע את הרכישה הגורלית הזאת, אם בכלל.

כן, זה יכול להיות טיפשי, לרכוש רכב בן 20, לרדת בשנתון מהרכב הנוכחי, (96 - אפילו שזו רק פליסיה), ולהתרחץ ביישורי קו והוצאות בלתי פוסקות. אבל, מבט אחד בתמונה, והכל משתנה.

אז אחרי שהבנתי שבנתיים אני לא יכול להרשות לעצמי בימר מהסדרה החמישית בשנתון 00 ומעלה, אני חושב שאני אלך הפעם על בחירה יותר מהלב מאשר מהכיס, ומכל השאר, עד כמה שזה מוזר.

אז כן, תכננתי לרכוש רכב בערך ב30~ אלף, (גם הE30 כנראה תהיה באותו המחיר לאחר יישור קו ראשוני.) שנתון 01-02 (סיאט במקרה), אבל בזמן האחרון E30 דוחק את ההתלבטות לצידו,

אפילו שהוא זקן הרבה יותר, והבחירה הנכונה, לכאורה, היא ללכת על שנתון גבוה יותר, אבל, זה יהיה לא יותר מאשר רכב, שלי, של אבא, וכל מה שנהגתי עד היום, על מנת להגיע מנקודה א' ל ב'.

E30, לעומת זאת יהיה מקום להשראה והשקעה (לא רק כספית) מצידי, וציפייה לתמורה מהמכונית עצמה, מקווה שתבינו אותי.

ההיכרות שלי עם במוו אפסית, והייתה מזמן, לכן אני אבקש מידע ספציפי, לגבי הדגם, שאלות שלהן לא מצאתי תשובות מספקות עד עכשיו, תודה רבה לעונים מראש.

1) האם מנוע 1.6 יספיק? (יספיק=לא לחכות לסוף העלייה, לא להשתעמם באותן עליות, מה שמאוד מפריע לי כיום) או שזה לא מספיק למשקל הרכב? גיר ידני כמובן.

2) בידוד רעשים, עד כמה הנסיעה שקטה בסלון? ואחרי איזו מהירות מתחיל הרעש המעצבן הזה?:lol: אם בכלל.

3) אם אני לא טועה, הצמיגים הם 15", אז אין רעידות במהירות של 110+?:roll:

אלו סתם שאלות של נהג מפוחד עם מנוע 1.3, רעש מעצבן, ורעידות ...

4) הנאה מנהיגה? מה תתן לי E30 במונח הזה? כי בנתיים אין לי מושג מזה.

5) קילומטרא'ז סביר לרכישה? שאלה מצחיקה, אבל עדיין, מאילו מספרים עלי להתרחק ישר?

6) מחלות ידועות ביותר של הרכב?

7)איזה מנוע מומלץ יותר אם לא ה 1.6, 1.8 או 2.0?

אשמח גם לקבל מידע קצת על האבזור, בסיסי ולא, ועד כמה נדיר הסאן רוף במודלים אלו, ועד כמה נחשב הדגם למוצלח, יחסית לדגמים אחרים בשנים 87-91.

תודה רבה לכם על הזמן המוגדש לנושא הזה שפתחתי באמצע יום שרבי כזה

מצפה לתשובות.

🤔

פורסם
שבת שלום לכולם.

1) האם מנוע 1.6 יספיק? (יספיק=לא לחכות לסוף העלייה, לא להשתעמם באותן עליות, מה שמאוד מפריע לי כיום) או שזה לא מספיק למשקל הרכב? גיר ידני כמובן.

לא, חלש מידי 1.6 וגם 1.8 לרכב הזה

2) בידוד רעשים, עד כמה הנסיעה שקטה בסלון? ואחרי איזו מהירות מתחיל הרעש המעצבן הזה?:lol: אם בכלל.

בידוד רעשים ? לא נראה לי, זה לא שתרגיש על טרקטור, אבל גם לא להיט.

והקשר הוא ? רעידות נובעות מבעיה במערכת ההיגוי (חופשים) או צמיגים (איזון גלגלים), לא מגודל גלגל.

אלו סתם שאלות של נהג מפוחד עם מנוע 1.3, רעש מעצבן, ורעידות ...

הנאה ? כן אם זה מנוע 2.0 ומעלה, אפשר להוציא את הישבן בכל סיבוב ולחייך :)

במנועים היותר קטנים, אתה נהנה מהמבטים שאתה מקבל כשאתה נכנס עם הרכב ליפו ;)

אין כזה דבר ק"מ בE30, גם אם תמצא 160 זה לא יהיה 160, גם אם תמצא 200 זה לא יהיה 200.

יש להתייחס למצבו הכללי של הרכב, לא לק"מ (בדר"כ מדובר על רכבים של 10 ידיים קודמות)

6) מחלות ידועות ביותר של הרכב?

2.0 ואפילו 2.5 אם תמצא

אשמח גם לקבל מידע קצת על האבזור, בסיסי ולא, ועד כמה נדיר הסאן רוף במודלים אלו, ועד כמה נחשב הדגם למוצלח, יחסית לדגמים אחרים בשנים 87-91.

תודה רבה לכם על הזמן המוגדש לנושא הזה שפתחתי באמצע יום שרבי כזה

מצפה לתשובות.

היי, בסה"כ מדובר ברכב מאוד כיפי לנהיגה, לי היה 1.8 גיר רגיל קרבורטור, האוטו קצת חלש מבחינת המנוע אבל ממש חמוד, התחזוקה היא טיפה בעייתית כי כל חלק שהולך לך, חייבים ללכת לחברה ולהזמין מגרמניה, מה שגורר לעיתים השבתה של הרכב לשבוע (הייתי בתסריט הזה קצת).

מה שאני ממליץ: ב30 אלף, אולי ניתן למצוא 318 שנת 92 או 93 (דגם E36 כבר).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

e30 במצב טוב תעלה כעשר אלף יותר . כמובן שתמיד יש מציאות ואתה צריך להיות במקום הנכון ובזמן הנכון לזה .

אם תוכל למתוח את התקציב בכעשר יותר , כרגע נמכרת הe30 325 של peter והיא קרוב למצב שלמות .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
חייבים ללכת לחברה ולהזמין מגרמניה, מה שגורר לעיתים השבתה של הרכב לשבוע (הייתי בתסריט הזה קצת).

שבוע זה במקרה הכי טוב. אני נימצא בתסריטים האלו באופן קבוע עם בומר שלי. מדובר בהמתנה בלתי פוסקת לחלקים (מעגל ללא מוצא). פעם מייסב כלשהו, פעם אטם כלשהו, פעם איזו צינורית וכד'. יש רגעים שזה שובר, במיוחד אם זה רכב יחיד שלך ובגלל חלק כלשהו אתה לא יכול לנסוע. יש חלקים שמגעים תוך שבועיים ויש כאלה שמגעים תוך חודש חודשיים. השאלה כמובן אצל מי אתה מזמין. בחברה להזמין אותו חלק בדיוק יהיה יקר יותר.

זה מזכיר לי תקופה בברית המועצות לשעבר שהיה צריך לאגור חלפים בבית - לקנות מתי שיש ולהרכיב אחרי שמשהו מתקלקל. אני אוגר חלקים לרכב שלי (כלי מיני אטמים וכד').

באיזה מהירות אתה רוצה לעלות עליות? בשביל 70~80 שנוסעות שאר מכוניות מספיק 1.6 ו-1.8 עם גיר ידני (מניח גם אוטומט). אם אתה רוצה לעלות עליות על 140~150, ממליץ לך לחשוב יותר בכיוון של 328.

מה הכוונה שלך לרעידות? אולי ברכב שלך יש בעייה של איזון גלגלים?

הנאה זה עיניין סובייקטיבי. יש כאלה שנהנים מ"נהיגה ספורטיבית" ויש כאלה שנהנים משיוט חלק ושקט. בשבילי עינוי לנסוע ברכב קופצני, אני מאוד רגיש לזה ומעדיף רכבים שנוסעים כמה שיותר חלק.

אין שחור ולבן. כמו שכתבו לך מגיבים קודמים.

בתור אחד שלא עושה מירוצי רמזורים, אני אישית הייתי בוחר רכב עם מנוע M10 - מנוע אמין עם טיימינג שרשרת. זה אותו תכנון כמו של M30. בסופו של דבר, בכביש, כל רכב כימעט יכול להגיע למהירויות מכובדות ואישית לא רואה שום כיף בקריעת רכב ישן (לי זה לא עושה נעים על הלב). אבל יש כאלה שאוהבים מכוניות בדרך אחד ויש כאלה שאוהבים בדרך אחרת ואני מאמין שאין גישה אחת אוניברסאלית ונכונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי E30 1.6 מוזרקת 89, האוטו נראה מבחוץ הרבה יותר מרשים מהתמורה בנהיגה עצמה

מבחינת כוח זה כמו משפחתית 1.6 אוטומט מסוף שנות ה90. אחיזת כביש עם צמיגי פירלי מושלמת. רעש מציק לי מאוד, הבידוד אחרי עשרים שנה כבר לא עושה את העבודה וגם אין רצפה מתחת למנוע, מה שהופך את הרכב לרגיש בתנאי גשם כבדים.

אצלי השעון התקלקל ב 300 אלף קילומטר, מנוע, גיר ושלדה במצב טוב מאוד. אז כנראה באמת אין לזה משמעות.

הרככ שלי גם יד שלישית ועם סאנרוף מקורי, נדיר במחוזותינו.

תחזוקה רגילה של רכב כזה לא יקרה יותר משום רכב אחר,רק צריך לדעת מה ואיפה. די פשוט להפוך את ה 1.6 ל 18 , אפשר גם לחזק אותו עוד קצת מה שבהחלט יהפוך אותו לבימר לא מסורסת או מסורסת קצת.

ממליץ לקחת אם אתה מוכן להשקיע בסלון, במנוע, בבידוד, ברצפה... אחרת זה סתם רכב רק שהוא נראה גזעי מבחוץ

אני לא התכוונתי למכור את שלי. אבל אם יש לך את הרצון ואת היכולת להחזיר עטרה ליושנה אז דבר איתי בה"פ.

בהצלחה, ואגב יש פה סדרה 5 שנת 94 שנמכרת, מדהים

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

הכוונה שלי לרעידות היא שכאוטו לא יפרקס בכל איזור תעשייה, לדוגמא ברכב שלי יש צמיגי קירקינט של 13" אז הכל רועד מבפנים אם הכביש לא חלק, לעומת זאת כשאני נוהג בבורה זה די משייט.. מקוה שהבנתם.

ראיתי אתמול E30 ליד הבית סלון עור שמור להפליא סאן-רוף בלי שום שריטה, השארתי פתק לבעלים, מקווה (בתמימותי) שיחזור אליי:roll:

🤔

פורסם

לפי איך שתיארת את החששות ,הציפיות והידע הכללי שלך בבמוו ,באמת שלא הייתי ממליץ לך לרכוש E30.

נימוק :

רכב משנתונים כאלה יכול להיות חוויה בלתי נשכחת אבל יכול להיות גם זוועה בלתי נסבלת!

מציאת E30 במצב סביר היא לא עיניין של מה בכך, מה גם שמנועי ה-4 צילינדר 1.6 1.8 עם טווח של 75 עד 115 כ"ס לא מצטיינים בסוואנד ובגמישות ובכוח שיש למנועי ה-6 טורי (למעט דגם 318IS עם 140 כ"ס).

מפאת העובדה שזהו רכב מיושן (גם לפי חברינו ממשרד התחבורה) ומנסיוני האישי, צריך שתהיה לבעלים גישה ורקע טכניים ,אחרת מעבר לכוחות הנפשיים ,תצטרך להשקיע מזמנך ומכספך האישיים דבר שיכביד עליך כפליים.

עכשיו קצת אופטימיות ,זמינות החלפים כן טובה, ואני לא בעד הסטיגמה ש"כל דבר צריך להזמין" במוו מצטיינים בפיתוח פלטפורמות זהות של כוח(פחות או יותר)לכל הדגמים, למשל ל- 728i ו-528i ו-328i יש אותו מנוע דבר המקנה לו זמינות חלקים מצויינת (במקרה הזה M52B2 )

קצת דוגמאות למחירי חלפים למנוע 2.0 עד 2.5 (6 טורי M20B20 ,M20B23,M20B25):

רצועת תזמון 180 ש"ח

מותח רצועת תזמון 200 ש"ח

משאבת מים 450 ש"ח

6 מצתים 120 ש"ח

מסנן שמן (משותף להרבה מנועי במוו) 40 ש"ח

המחירים הנ"ל ניתנו לחלפים גרמניים ולא זבל סיני שמתרוצץ לו בשוק.

ההחלטה בידך.

מועדון BMW ישראל.

• תוכן חדש...