Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן הרבה מאוד דעותוכמעט כולן הן קיצוניות לפה או לפה,

צריך להצדיע לחרדים שמצילים אותנו מאיבוד הרוב היהודי פה ואף להגדיל לחרדים את הקצבאות .

אלה אם כן אתה מעדיף שיהיה פה ראש ממשלה בשם איסמעיל הנייה ?

רוטנברג אתה כתבת שטויות, עם כל הכבוד לחרדים, ובאמת ש לי הרבה כבוד אליהם , חיי המשפחה שלהם למופת , בנות מחונכות שידוכים וממש כל הכבוד להם על זה , אבל מצד שני הם לא יכולים לקבל אקסטרא זכויות מבלי לתת מעצמם,

אני בן אדם דתי מסורתי אבל אני נגעל מעצם העובדה שהם דורשים לעצמם כל מיני תנאים מיוחדים בשירות , אני עשיתי שירות צבאי ועד שקיבלתי הקלות (עקב מצב רפואי חמור) יצאה לי הנשמה, תעשה צבא כמו כווווווווווווווווולם , בצבא מאפסים את האנשים ומוציאים להם מהראש את השטויות של הילדות ומבגרים אותם ,

אני זוכר שהייתי בלשכת גיוס לפני שהתגייסתי וראיתי כל הזמן חרדים שפשוט באם ומקבלים פטור כי הם תלמידי ישיבה, אז למה אני לא מקבל כזה פטור? אני למדתי גם כן אני רוצה ללמוד גם כן אומנם לא ישיבה אבל תואר ראשון , אבל לא הסכימו אפילו שאת הלימודים למדתי על חשבוני הפרטי !!

למה הוא מקבל פטור כי הוא תלמיד ישיבה, ואני שאני רוצה לסיים תואר ראשון לא מקבל?? אני אחרי זה אהיה מועיל בצבא פי 1000 יותר מחייל ללא השכלה , ומילא אין לי בעיה לתת לו דחיית שירות כדי שילמד עוד קצת בישיבה אבל ככה סתם??

כל אזרח אמור לעשות 3 שנים והם לא??? להם יש את הפריווילגיה לא לעשות? למה לי עשו את המוות בכדי לסיים את הלימודים , ולו??? כלום!!

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צריך להצדיע לחרדים שמצילים אותנו מאיבוד הרוב היהודי פה ואף להגדיל לחרדים את הקצבאות .

אלה אם כן אתה מעדיף שיהיה פה ראש ממשלה בשם איסמעיל הנייה ?

עצוב אם זה מה שאתה באמת חושב.

פורסם

רוטנברג גם הבעייה החרדיץת וגם הפלסטינית זה משהו שמאיים על מדינת ישראל, אבל לדעתי קודם הבעייה הפלסטינית.

פורסם

אני חושב שהבעיה הראשונה שמאיימת עלינו היא משתמטים משירות צבאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ונמה דעתכם על זה? עם הממשלה הצרה של ביבי התקציב הזה רק ילך ויגדל,מה יהיה איתם??http://www.mako.co.il/finances-news/israel/Article-bd1540f9506df11004.htm

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

לפני הכל, אני חושב שלפני שאתה זורק לנו עצמות ומצפה שנגיב, תקדיש 10 דקות מחייך, ותתנסח באופן מסודר מה דעתך.

באופן מפתיע, הכתבה דווקא מאוזנת, ומי שיודע איך הדברים מתנהלים, מבין שמדובר על כספים קטנים שהביורוקרטיה הישראלית מכריחה אותם לעבור דרך סעיפי תקציב מוזרים.

ואיציק פרי...

בושה שהאדם הזה מייצג אותי. ולא מגלל מה שהוא אומר בכתבה.

צביקי.

פורסם
כי, להגדרתך, הם לא זכאים לדיור?

ולקרוא, למדת מתישהו? איפה כתבתי את זה בדיוק?

הרי לא מדובר על לתת להם דירות חינם או דירות מוזלות,

חפש את משמעות המילה "סיבסוד" במילון. היא שם, תאמין לי.

החרדים, או כל קבוצת לחץ אחרת (למעט בעלי מוגבלויות פיזיות וכו') צריכים לקבל סבסוד ועזרה, אבל בדיוק כמו כל אזרח במדינת ישראל. לא יותר ולא פחות.

נ-כון. אבל!!! מה עם תקציבים למימון דירות לאוכלוסייה חלשה שאינה חרדית? הם קיימים בכלל? ואם כן-באיזה היקף?

ברווז, אתה אדם פתטי.

דיעות זה כמו חור ת*ת. לכולם יש אחד.

הנסיון האובססיבי, הכפייתי, המאולץ והתמידי שלך להצחיק בכל מחיר, בכל רגע, בכל ת'רד ובכל נושא, עלוב ביותר.

זה לא מצחיק, זה עצוב. אתה נלעג ומעורר רחמים.

איפה ניסיתי להצחיק?

יש לך פה ושם משפטים משעשעים, אך באופן כללי אתה נחשף בעליבותך, פעם אחר פעם, ומביך את עצמך קבל עם ופורום.

וואט-אבר.

כנופיית חובשי שועלים מתים? ומה עם נשות החברה/סלבס החובשות שועלים מתים על גופן המסולקן לעייפה?

פה זה לא שירשור "*ונות שלובשות שועלים מתים ויוצאות לבלות בדיסקוטק" אלא שירשור על חרדים ומימונם. חמתי יוצאת גם על ה*ונות שלובשות שועלים מתים לדיסקוטק, האמן לי. ובכלל, כל מי שלובש פרווה. פרווה זה רצח. אבל רצח של חיה טמאה לא נחשב משום מה לרצח.

הפלצה של עובדיה? חשבת לרגע בכמה אנשים, רובם ככולם אזרחים למופת, ששירתו בצה"ל, ומזרימים מיסים רבים לקופת המדינה, בכמה מהם פגעת עכשיו? הרי אם מישהו יעז, בשם חופש הביטוי, לומר "הפלצה של מנחם בגין", או "הפלצה של יצחק רבין", מיד ישופד כהוגן בידי מיטב חיצי חבריך לדרך.

אתה יודע כמה הפלצות היו לבגין ולרבין? כל עניין ה"לתת רובים לאוייבים" זו הפלצה אחת גדולה.אה, וגם לביבי היו הפלצות, ולליבני, ועל מופז אני לא מדבר בכלל, ובואו לא נשכח את ההפלצה שהייתה שר ביטחון שלא יודע להביט דרך משקפת.

אוי, רגע- אתה לא חושב שפסק הלכה שאוסר על חרדים לנהוג בקטנוע, זה טיפשות לשמה? או אולי זה צביעות בכלל, כי מה עם החילונים? הרי ערך הנפשות שוות, לא? ומה עם האיסור לחטט באף בשבת? האם זה אכן נחשב לעבודה? מעניין כמה שעות ישב כבוד הרב על קפלי שמלתו על חשבון משלם המיסים כשעמל למען הגיית מחשבה זו.

נכון, גם אני לא מסכים עם דעותיו של הרב עובדיה יוסף, גם אני נדהם לא פעם מפניניו, אך יש דרך תרבותית, אנושית והומנית להתדיין.

אתה מתכוון, כמו לקרוא למישהו "פאתטי" ו"אובססיבי"? וואו יש לי המון מה ללמוד ממך.

תקציבים שמשרתים רק אותם ואין לך כלום מזה? ומה עם תקציבי האקדמיה / תרבות שלהם אין כלום מזה, וזה על חשבון התקציבים שכן מעניינים אותם? עוגת התקציב נחלקת בין כל אותם אלמנטים שמשרתים אינטרסים של כלל האוכלסיה, אז את הדתי לא מעניין תיאטרון וסרטי מקור, ואותך לא מעניין עוד 200-300 שקל למשפחה דתית בת יותר מ2.4 ילדים.

ואת הדתיים לא מעניין גם ימי זיכרון, ימי השואה, תרבות, פנאי ובידור, ספורט...או! הנה נגעתי במשהו מעניין! מה אם יפנו את תקציבי הספורט לטובת החרדים? או את תקציבי החרדים לטובת הספורט? האם אז תקום צעקה רמה סוף סוף?

זה מה שיפה בישראליות, על כל גווניה, חלקיה ומרכיביה.

אתה מתקשה לקבל את הצורך ליישר קו לפיהם, מדוע אפוא שאלו יישרו קו לפיך?

אף אחד לא מכריח אותנו בכלום.

(כאן נערכה רפטטיביות של האות ח' שהופיעה בערך כ-80 פעם).

האם אני יכול בפסח לקנות פיצה בסופר? האם אני בכלל יכול ל ר א ו ת אותה?!

ברוך ה' [:-)] יש לנו מרכזי קניות רבים הפתוחים בשבת, יש לנו פירות ים, בשר לבן, נישואין אזרחיים מעבר לפינה,

בוא נעצור כאן, כי אתה כנראה מדבר על הפינה של כדור הארץ, ההיא בקצה, כי העולם מרובע. כי נישואין אזרחיים, הדתיים משתדלים בכל מעודם למנוע.

אני רוצה להתחתן, ועם קצת מזל, זה יקרה בקרוב עד קרוב מאד. למה שאני אצטרך לסבול רב בחתונה שלי? למה אני אצטרך לעשות השד-יודע-מה יחד עם השד-יודע-מי בהתאם לאיזה מסורת שהשד-יודע-למה היא נוצרה בכלל? למה אי אפשר להתחתן אצל שופט או אצל קצין בכיר בצבא כמו בארה"ב?

מה חסר לנו?

למה לתת להם דירה? לממן להם דירה? תסביר לי למה?

במה הם שונים מאוכלוסיה אחרת?

הם רוצים לממן דירה? אין להם תקציב לדירה מרווחת יותר? מעולה, עוברים לפריפריה למקום זול יותר, הולכים לעבוד וממנים דירה כמו שכל משפחה בישראל עושה! (להוציא אנשים עם מגבלויות שלא יכולים לעשות זאת).

אתה יודע מה, לא בא לי לגור בב"ש, מרוחק מהכול, אני רוצה שהמדינה תממן לי דירה במרכז. נישמע לך הגיוני?

כן, אבל כל השכנים שלך יהיו כנראה חרדים.

ותצטרך להתפלל הרבה.

אגב.

היה מי שכינה אותי "תמהוני" ו"טרול".

יש הבדל בין לדבר דוגרי ולעמוד על דעתי, לבין להיות טרול.

מי שלא מבין את זה, או שיש לו בעייה עם זה, יכול למצוא צלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אני חושב שהבעיה הראשונה שמאיימת עלינו היא משתמטים משירות צבאי.

לא רק שזו לא הבעיה הראשונה שלנו, כי אם אחת האחרונות..

רוטנברג גם הבעייה החרדיץת וגם הפלסטינית זה משהו שמאיים על מדינת ישראל, אבל לדעתי קודם הבעייה הפלסטינית.

הבעיה החרדית זה משהו שמאיים על מדינת ישראל? אנשים כמוך מאיימים על מדינת ישראל.

ואיפה נמצא אחוז המשתמטים הגבוה מביניהם ?:roll:

והיכן נמצא מספר המשתמטים הגבוה ביותר? רמז: לא דתיים.

אם נקח מדגם שווה של חרדים וחילוניים אז כמובן שאצל החרדים!!

דיעות זה כמו חור ת*ת. לכולם יש אחד.

אכן, אך לחלקם הוא מטונף במיוחד.

איפה ניסיתי להצחיק?

איפה לא?

פה זה לא שירשור "*ונות שלובשות שועלים מתים ויוצאות לבלות בדיסקוטק" אלא שירשור על חרדים ומימונם. חמתי יוצאת גם על ה*ונות שלובשות שועלים מתים לדיסקוטק, האמן לי. ובכלל, כל מי שלובש פרווה. פרווה זה רצח. אבל רצח של חיה טמאה לא נחשב משום מה לרצח.

מתייפף שכמוך, סטייק זה לא רצח? פרה מותר לרצוח? ומה עם סלמון/מושט/פורל? דגים מותר לרצוח? או שאתה אוכל בעצם חסה כל היום?

אתה יודע כמה הפלצות היו לבגין ולרבין? כל עניין ה"לתת רובים לאוייבים" זו הפלצה אחת גדולה.אה, וגם לביבי היו הפלצות, ולליבני, ועל מופז אני לא מדבר בכלל, ובואו לא נשכח את ההפלצה שהייתה שר ביטחון שלא יודע להביט דרך משקפת.

אוי, רגע- אתה לא חושב שפסק הלכה שאוסר על חרדים לנהוג בקטנוע, זה טיפשות לשמה? או אולי זה צביעות בכלל, כי מה עם החילונים? הרי ערך הנפשות שוות, לא? ומה עם האיסור לחטט באף בשבת? האם זה אכן נחשב לעבודה? מעניין כמה שעות ישב כבוד הרב על קפלי שמלתו על חשבון משלם המיסים כשעמל למען הגיית מחשבה זו.

פסק הלכה על איסור נסיעה בקטנוע טיפשי בעינך, באותה מידה שטיפשי ביותר בעינהם לתקצב אגודות של מתלהמים רצים אחרי כדור לשאגות וקללות קהל קודש רבבות אוהדים מוטרפים בוגרים ביולוגית/כרונולוגית.

איסור חיטוט באף, למיטב ידיעתי, נגזר מחשש לפציעה ודימום במזיד.

תבחין בינך, לאדם שרבים מאזרחי המדינה רואים בו אישיות דתית/רוחנית/מוסרית עבורם.

ואת הדתיים לא מעניין גם ימי זיכרון, ימי השואה, תרבות, פנאי ובידור, ספורט...או! הנה נגעתי במשהו מעניין! מה אם יפנו את תקציבי הספורט לטובת החרדים? או את תקציבי החרדים לטובת הספורט? האם אז תקום צעקה רמה סוף סוף?

את הדתיים מעניין ועוד איך ימי השואה והזכרון, תרבות, פנאי ובידור. שוב, אתה מדבר דברים שאין לך מושג ירוק בהם.

הם מציינים זאת בדרכים שונות מאיתנו, ולא נתפסים, אולי בצדק, לפרוטוקולים וטקסים נטולי משמעות ותוכן אמיתי.

תרבות, פנאי ובידור יש ויש בציבור הדתי. אמנם שונה ממצג וידאו / טקסט חזותי / "פסל ענק ועתיר גוונים של אבר מין זכרי, סדרת ציורים מוחשיים של כלים מלוכלכים בכיור", אשה עירומה מחרבנת באסלה, ועוד פניני תרבות ופנאי [תערוכות של בוגרי בצלאל], מופעי בידור המוניים המקדשים את השימוש המתבקש ע"י גברים, נשים וילדהם הרכים, של השורש ז.י.ן. על כל הטיותיו, משקליו ושימושיו. בידור במיטבו.

ואתה רוצה שהדתיים 'יקבלו' את הצורך בסבסוד/מימון/עזרה לגופי תרבות/פנאי/בידור אלה.

אינני יודע היכן אתה גר, אך אם אינך גר במאה שערים או בבני ברק, אתה יכול לראות ולאכול פיצה, לחם, וארנבות בפסח.

בוא נעצור כאן, כי אתה כנראה מדבר על הפינה של כדור הארץ, ההיא בקצה, כי העולם מרובע. כי נישואין אזרחיים, הדתיים משתדלים בכל מעודם למנוע.

הם יכולים להמשיך להשתדל, זה פשוט קורה, וימשיך לקרות.

אני רוצה להתחתן, ועם קצת מזל, זה יקרה בקרוב עד קרוב מאד. למה שאני אצטרך לסבול רב בחתונה שלי? למה אני אצטרך לעשות השד-יודע-מה יחד עם השד-יודע-מי בהתאם לאיזה מסורת שהשד-יודע-למה היא נוצרה בכלל? למה אי אפשר להתחתן אצל שופט או אצל קצין בכיר בצבא כמו בארה"ב?

אתה כנראה קצת מנותק מהעולם, ולא ממש מודע לכך שאתה כבר היום יכול לבצע טקסים אלטרנטיביים, באמצעות ובעזרת גופים ועמותות, דוגמת "משפחה חדשה".

http://www.newfamily.org.il/

אף אחד לא מחייב אותך לשום דבר, מקסימום ילדיך יהיו ממזרים ע"פ ההלכה היהודית. מה אכפת לך? זה ממילא לא מדבר אליך. הרי גם הם יינשאו כמו אביהם, וגם להם לא יהיה אכפת, נכון?

אתה, או ילדיך, רוצים בכל זאת להיות 'מוכרים' על ידם כלא-ממזרים ע"י ההלכה היהודית? בבקשה, יש להם כללים.

אינך יכול לאכול את העוגה ולהשאירה שלימה.

פורסם

כתבת

עדיף לתת תקציבים למטרה טובה יותר מאשר למטרה של דירה לכל חובש שועל מת.

ושאלתי אותך

כי, להגדרתך, הם לא זכאים לדיור?

הרי לא מדובר על לתת להם דירות חינם או דירות מוזלות, אלא לאפשר בנית דיור עבורם, ואפילו לא דיור ציבורי, אבל הם - שיגורו ברחוב, כי יש להם שועלים מתים על הראש.

ועוד כתבת

חפש את משמעות המילה "סיבסוד" במילון. היא שם, תאמין לי.

המילה מופיעה במילון, אך לא בכתבה המדוברת. כמה אופייני שלא טרחת לקרוא אותה לעומק.

נעלבת מזה שקראתי לך טרול? תפסיק להגיב בכל דיון תגובות שמטרתן לעורר אנשים לכעוס עליך. כך לא נוהגים.

הסבר מהו טרול - מתוך פורום עו"סים בתפוז. אתה לא עונה לכל הקריטריונים, אבל בוודאי לחלקם.

הסבר המושג Troll

בפורומים הקיימים בעולם האינטנרט, Troll (טרול), הוא גולש שכל הנאתו היא לגרום לוויכוחים בפורום. לרוב מדובר בבנים. הוא אוהב להתחיל בוויכוחים שמעצבנים את החברים. הטרולים הללו מוצאים שהפורומים הם המקום המתאים להם למשחקים כאלה. הם לא מבינים שהכתיבה שלהם באמת פוגעת בבן אנוש. מבחינתם, הגולש שממול הוא סוג של נתון דגיטלי וכך הם לא ממש חושבים שהם פוגעים ברגשות אמיתיים ואז להפך, המשחק שלהם בעיניהם מוצלח יותר ככול שהם גורמים ליותר עצבים וכעסים. הם מנצלים היטב את העובדה שהם בדרך כלל אנונימיים לחלוטין. (במציאות פנים אל פנים הם הרי לא היו מעיזים כך להתנהג). חשוב מאד להבין שטרולים אדישים לחלוטין לביקורת. אין שום דרך להגיע איתם להסדר כל שהוא. הם בעולם לא יחושו אשמה או תחושת רחמנות. ההגיון מהם והלאה. אין אצלם מושג של חרטה. אין מבחינתם כל צורך להיות מנומס, אין שום אחריות לכלום. מי שחושב שיש לו את הרעיון כיצד לכתוב לטרול בצורה שהוא יתחיל להבין את המצב, טועה טעות מרה. טרול אמיתי לעולם לא יתייחס לאף אחד.

יש קבוצה לא קטנה של גולשים חביבים שאותם הטרולים מוציאים מהכלים. הגולשים הללו למרות חיוניותם הרבה לפורום, עלולים לפרוש כתוצאה מהוויכוחים המרגיזים הללו. הטרולים גם עלולים להבריח אורחים פסיביים שאינם רגילים לכתוב, שיחליטו בכעס כי הם יותר לא רוצים לבקר בפורום מעצבן שכזה.

כיצד מתמודדים עם בעיית Troll

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם Troll הוא באי תגובה. ולהזהיר את הסובבים בכל דרך אפילו בדרך חיצונית נסתרת, שלא להגיב לו בשום צורה.

אם תכתבו לו בצורה הגיונית, הוא "ניצח". אם תקללו אותו, הוא שוב "ניצח" אם תעליבו אותו, זה עבורו "ניצחון מעולה". הוא ממתין לכל אלה, הוא מצפה לתגובות הללו, זה עבורו ההוכחה שהוא הצליח. את הכל הוא יכול לסבול חוץ מאשר את ההתעלמות. ההתעלמות הורסת אותו.

הטרול המתחזה

רוב הפורומים שומרים כינוי לכל חבר, כינוי שרק הוא יכול להשתמש בו וזאת על מנת לדעת תמיד מי הוא הכותב. והנה, יש טרולים ממש רעים המתחזים לחברים מוכרים בפורום וכותבים בשמם בצורה שיכולה להביך אותם מאד. איך הם עושים זאת? הם פותחים חשבון חדש בשם שנראה מאד דומה לשם קיים שרק חברים רגישים מצליחים במבט ראשון לשים לב לשינוי ורוב הגולשים אינם מבחינים בכך. לדוגמא, אם קיים חבר בפורום ששם הכינוי שלו הוא:

"צפונית לים" או "Brenda Q"

תראו מה ניתן לעשות ואיך ניתן להרשם כמעט כמו השמות הללו:

צפונית לים צפונית_לים צפונית ליo

Brenda 0 8redna Q Brenda Q

אם תשתוללו מכעס, הטרול שלכם ניצח אתכם. לכן אם אתם רואים הודעה שנכתבה ע"י מתחזה, כתבו תגובה עם הכותרת "שימו לב, זה לא אני" ובתוכן אפשר להוסיף: הודעה זו נרשמה על ידי טרול מתחזה.

"חופש הביטוי"

כשהטרולים הללו מנוטרלים, כשהם נתקלים במנהל חכם וקשוח המאתר אותם ומצליח לבודד אותם בלי לעורר עליו חמת הנוכחים שטרם הפנימו את הטרול, הם מיד פוצחים בזעקות שבר על זכות חופש הביטוי. הרי כולנו אוהבים את חופש הביטוי. זה הרי הבייבי המפונק ביותר בבימות הדיון האינטרנטיות. זו חבטת כדור בעייתית למגרשו של המנהל. אז בואו נבדוק נא את אמיתותו של הטיעון הזה במערכת:

ובכן, "זכות חופש הביטוי" אינה זכות אבסלוטית. לדוגמא, אסור לצעוק "אש אש, שריפה" באולם תיאטרון מלא אנשים. אסור להודיע על מטען ממולכד באוטובוס אם זה שקר. כולם מקבלים את ההגבלות האלה כי אנחנו מזהים שהן משרתות את טובת הרוב. דוגמה טובה נוספת היא שליטה בטווח של תדרי רדיו. אם תרצו להקים תחנת רדיו חזקה בשביל לשדר את דעתכם, לא תוכלו להקים שום תחנה מבלי לקבל רשיון. שוב מדובר בהגבלה פרקטית: אם כולם היו משדרים ללא הגבלה, התוצאות יהיו בעיתיות ביותר. הדוגמא הזו גם מלמדת שאם לקבוצת אנשים יש תדרי רדיו לשימושם, עליהם להזהר שאחד לא יעלה על התדר של הזולת למרות "חופש הביטוי". טרול עושה לפעמים בדיוק את אותה בעיה. הוא "עולה על התדר של האחרים" על ידי שהוא משתלט על מסך הפורום, ממלא אותו בכותרות ודוחק מטה כל אשכול של כותב אחר, זו השתלטות על "התדר" של הזולת. בנוסף, למרות שיש לנו את הזכות לאמר כמעט כל דבר שמתחשק לנו, עדיין אין לנו את הזכות לעשות זאת בכל מקום שמתחשק לנו. ייתכן שאתם מרגישים רע מאוד לגבי העובדה שהשכן שלכם נוהג ברכב מאובק לחלוטין אך אין לכם זכות לנזוף בו בחדר האורחים שבבית שלו עצמו. כך בדיוק אם מנהל הפורום אומר לטרול שהוא לא רצוי בפורום, לטרול אין זכות להשאר שם.

אם לדעתכם נתקלתם בטרול, ואתם מרגישים שאתם חייבים להגיב, אינכם יכולים להתעלם, OK - פשוט כיתבו לו תגובה עם הכותרת "אזהרת טרול" ובתוכן כיתבו: "הדרך היחידה להתמודד עם טרול היא לא להגיב לטרולים". בתגובה זו אתם נותנים לטרול לקלוט שאתם יודעים מי הוא, ושאתם לא מתכוונים להגרר אחר התחביבים המעוותים שלו.

בתכל'ס, האינטרנט הוא אוסף מוזר של גולשים רציניים וטיפשיים. בגלל הפתיחות הרבה קיימים מטבע הדברים גם הבעיות. נוכל להנות מהפורומים בצורה הטובה ביותר אם נדע להתמודד אם כל הדברים המרגיזים שעושים הטרולים בביטול וחוסר עניין.

פורסם

מתייפף שכמוך, סטייק זה לא רצח? פרה מותר לרצוח? ומה עם סלמון/מושט/פורל? דגים מותר לרצוח? או שאתה אוכל בעצם חסה כל היום?

אתה יודע מה, לפחות פרה משמשת למשהו שממלא איזה שהוא צורך קיומי, ולא נרצחת סתם בשביל לקחת לה את הפרווה.

תבחין בינך, לאדם שרבים מאזרחי המדינה רואים בו אישיות דתית/רוחנית/מוסרית עבורם.

איפה קראת לאישיות הנ"ל פאתטית? כי אני קראתי שקראת לי פאתטי. ואיזה מין אישיות מוסרית מוציא פסק הלכה שנועד לעזור רק לחלק מהאוכלוסייה?

את הדתיים מעניין ועוד איך ימי השואה והזכרון, תרבות, פנאי ובידור. שוב, אתה מדבר דברים שאין לך מושג ירוק בהם.

הם מציינים זאת בדרכים שונות מאיתנו, ולא נתפסים, אולי בצדק, לפרוטוקולים וטקסים נטולי משמעות ותוכן אמיתי.

סליחה. כל יום זיכרון לחללי צה"ל, הצפירה חודרת לליבי ונשמתי. אני נזכר בחיילים שהכרתי ושאינם עוד איתנו, אפילו שהייתי רק ג'ובניק. כל מה שהחרדים במאה שערים למשל עושים, זה לצעוק שהצפירה רועמת. אז אל תגיד שלריטואל הזה אין משמעות ותוכן אמיתי. באותה מידה לטעמי לתפילה אין שום משמעות ותוכן אמיתיים. גם לא לדברי רבנים, ופסקי הלכה הזויים למיניהם.

תרבות, פנאי ובידור יש ויש בציבור הדתי. אמנם שונה ממצג וידאו / טקסט חזותי / "פסל ענק ועתיר גוונים של אבר מין זכרי, סדרת ציורים מוחשיים של כלים מלוכלכים בכיור", אשה עירומה מחרבנת באסלה, ועוד פניני תרבות ופנאי [תערוכות של בוגרי בצלאל],

בוא נעזוב את בוגרי בצלאל, אלה בכלל שייכים לדיון אחר, עדיף אצל פסיכולוג.

מופעי בידור המוניים המקדשים את השימוש המתבקש ע"י גברים, נשים וילדהם הרכים, של השורש ז.י.ן. על כל הטיותיו, משקליו ושימושיו. בידור במיטבו.

מסכים אתך בנושא. אין שום דבר מצחיק בהטייה של ז.י.ן. אולי חוץ מהמשפט שאמרתי עכשיו. אבל באמת זה נשמע צורם מאד ההומור הזה, ועדיין הוא מדבר להרבה אוכלוסיות שונות, ואינו בלעדי לאוכלוסייה אחת בלבד.

ואתה רוצה שהדתיים 'יקבלו' את הצורך בסבסוד/מימון/עזרה לגופי תרבות/פנאי/בידור אלה.

אוקיי- בוא ותגיד לי אתה:

נעזוב לרגע תרבות, ספורט, ושאר מריעין בישין.

מה עדיף:

לתת כסף לישיבת-זבינאמו-הנביא-וחבר-מרעיו-בעקבות-העכוז-הלוהט כדי שיתפללו כל היום ויוכלו לא לעבוד בשקט, או לתת את התקציב הזה למשהו שאשכרה יכול לתת תועלת לאנושות, כמו לעמותה למלחמה בסרטן, או באיידס, או מחקר ופיתוח של תרופות, או סיבסוד תרופות לקשישים, או מתן מזון לקשישים, או 100001 דברים אחרים שעוזרים לכלל האוכלוסייה, כולל הכולל אברכים, בסופו של דבר? המדינה משלמת לאוכלוסייה שלמה כדי שהיא תוכל לא לעבוד, והכסף הזה נחסך מגופים ומקומות שהוא באמת נחוץ בהם.

אינני יודע היכן אתה גר, אך אם אינך גר במאה שערים או בבני ברק, אתה יכול לראות ולאכול פיצה, לחם, וארנבות בפסח.

אני גר בחיפה. בוא אליי לצפון, נכין לך קפה (כשר לפסח, כי אין ברירה), ותראה לי איפה בסופר הקבוע שלי אני יכול לראות פיצה בפסח. או לחם באופן כללי. יודע מה? בוא ואני אסע אליך לאיפה שאתה גר, לא יודע איפה זה, הקפה (הכשר לפסח) עליך, ותראה לי פיצה באמצע חול המועד בסופר הקבוע שלך.

אם תצליח, תקבל 5 שקלים. אני לא מבטיח שהם יהיו כשרים, אבל זה מה יש.

אף אחד לא מחייב אותך לשום דבר, מקסימום ילדיך יהיו ממזרים ע"פ ההלכה היהודית. מה אכפת לך? זה ממילא לא מדבר אליך. הרי גם הם יינשאו כמו אביהם, וגם להם לא יהיה אכפת, נכון?

מה אכפת לי? בוא ואסביר לך מה אכפת לי: הכרה מהמדינה. אם אני לא (הכנס כינוי לפי רצונך כאן)שמתפלל כל היום, לא עובד וחי על חשבון משלמי המיסים, המדינה לא תכיר בי ולא בילד. אין לי מושג מהם הסנקציות המזורגגות של הדבר הזה, אבל אני לא אוהב את המחשבה שכדי שהמדינה תכיר בי ובנישואיי אני חייב לקחת חלק בטקס שמדבר אליי בערך כמו קניבליזם בוודו, ולשניהם אותו היגיון בעיניי.

על הברווזין שלי שיקראו לילד שלי ממזר לפי ההלכה- אכן לא מדבר אליי. אבל המדינה גם תתיחס לילד בשונה מאשר אילו הייתי מתחתן "כדת משה" וזו פשוט אפלייה. וזו גם חוצפה.

אתה, או ילדיך, רוצים בכל זאת להיות 'מוכרים' על ידם כלא-ממזרים ע"י ההלכה היהודית? בבקשה, יש להם כללים.

אינך יכול לאכול את העוגה ולהשאירה שלימה.

שוב- מעניין את הברווזין שלי אם החרדים יכירו בי או לא, מצידי שימשחו אותי להיות מלך המשיח החדש, ישו 2.0, מלך עמלק או זבינאמו הנביא, אבל שהמדינה תכיר בי כאדם ובזכויותיי כאדם, כולל זכויותיהם של בת זוגי והילדים שיבואו.

פורסם

שוב- מעניין את הברווזין שלי אם החרדים יכירו בי או לא, מצידי שימשחו אותי להיות מלך המשיח החדש, ישו 2.0, מלך עמלק או זבינאמו הנביא, אבל שהמדינה תכיר בי כאדם ובזכויותיי כאדם, כולל זכויותיהם של בת זוגי והילדים שיבואו.

1) אל תזכיר את שם הנביא לשווא.

2) שכחת את מפלצת הספגטי המעופפת.

אחת הבעיות עם החרדים שבשלטון או בעמדת כוח היא העובדה שכולנו צריכים לפחד שפתאום יקבלו יותר מדי כוח ויעשו את החיים שלנו עוד יותר קשים מבחינה חוקית, מוסרית וערכית.

לא צריך להיות הנביא זבינאמו בשביל להבין שאחת המטרות של החרדים היא שכולנו נחיה כמוהם.

אם תתנו להם את האופציה, הם ימררו את החיים לכולנו עם חוקים דרקוניים של איסור על עבודה בשבת, ביגוד לא צנוע, סרטים, טלוויזיה, פורנו, מגע בין גברים ונשים, ואפילו עונשים כבדים על אוננות.

אין טיפת כבוד מצד החרדים לאוכלוסיה החילונית, והם רואים בנו סוג של זיהום שצריך להתחסן מפניו, כי אנחנו לא מוסריים. (זה משיחות ארוכות ביומיים האחרונים עם קרובי משפחה חרדים שיש לי).

פורסם
המילה מופיעה במילון, אך לא בכתבה המדוברת. כמה אופייני שלא טרחת לקרוא אותה לעומק.

צודק. לא טרחתי לקרוא אותה לעומק. מה לעשות, צרות של חרדים לא ממש מעניינות אותי.

נעלבת מזה שקראתי לך טרול? תפסיק להגיב בכל דיון תגובות שמטרתן לעורר אנשים לכעוס עליך. כך לא נוהגים.

לא בדיוק נעלבתי, אבל אני טרול כמו שאתה זבינאמו הנביא.

הסבר מהו טרול - מתוך פורום עו"סים בתפוז. אתה לא עונה לכל הקריטריונים, אבל בוודאי לחלקם.

הסבר המושג Troll

בלה-בלה-בלה-בלה שהעתקתי מאיפהשהוא.

.

אם כך, גם אתה טרול!!! כל פעם שישנו דיון אתה משתתף, ועוד מביע את דעתך! לא ייאמן!

צביקי היקר, מה לעשות- זו דעתי, אלו עמדותיי, ואני מגן עליהן במקום להתנצל עליהן. לא מתאים לך הדיעות הנ"ל כי הן שונות משלך? זה מה שיפה בדיעות, כמו שכתבתי מקודם- לכולם יש אחת. במקרה זו היא שלי.

מה לעשות, אני לא אוהב (מתעב ליתר דיוק) פורשות, מתעצבן מהכפייה הדתית, וחושש מפיגועים רק מקרב אוכלוסייה אחת (שמה לעשות, עוד לא היה פיגוע התאבדות של השוודים בארץ).

אתם תוקפים את דעותיי, קוראים לי בשמות, ועוד קוראים לי מטומטם שאני לא מבין ומתרצה לעבור לדרך שלכם, ועוד מעיז לתת נימוקים מושכלים והגיוניים (ברובם לפחות- אין לי סיבה 100% הגיונית באשר לשינאתי לפורשות). חוצפה מצידי.

אתם יודעים מה? קחו את הדיונים האלה, ותדחפו אותם עמוק לתוך החור הפנוי הראשון שתמצאו. אני מנסה להעלות נקודות מעניינות ומנומקות וזוכה רק לשמות גנאי וכינויים על זה, כי אין לכם תשובה אליהם, או כי האמת מעצבנת אתכם קצת, או כי אתם פשוט לא מסוגלים להבין שלזולת יש דיעה שונה משלכם-וזה אסור! כי הרי הוא ישראלי, ואתה ישראלי, ואם לא "ניצחת" אותו יצאת פראייר!!! ואסור לצאת פראייר! כל תינוקערס בגיל 3 שהתחיל לדבר יגיד לכם ש"אשור לצ'ט פפפרייר"(שגיאות הכתיב במקור).

נמאס לי. פשוט נמאס לי. אתם (רובכם) אנשים קטנוניים שלא מנסים אפילו להקשיב למה שיש לי להגיד אלא ישר תוקפים.

היגיון מסתבר לא מדבר לבבונים פרימיטביים, אולי צריך להכות אתכם בראש עם בננה פעמיים כשאתם טועים ורק פעם אחת כשאתם צודקים, אולי ככה זה יעבוד, ותלמדו להגיב בצורה קצת יותר מכובדת ועניינית.

מספיק כבר. תחנקו עם המגזר האהוב עליכם, יהא אשר יהא, אני כבר חטפתי קריזה.

אם למישהו יש בעייה עם זה, כמו שכתבתי כבר, הוא מוזמן למצוא צלי.

• תוכן חדש...