Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר קצת מידע לגבי הפליסיה והאסקורט. המונדאו לא מעניינית אותי.

ד"א האסקורט היא בעלת הנעה אחורית (תקנו אותי אם זה טעות) האם זה מייקר את האחזקה עלייה?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט לגבי הפורדים הדעות חלוקות, ניתן לראות זאת אפילו בשירשור.

דרך אגב, הרכב שאני מחפש אמור להיות בעל מנוע שלא יהיה רגיש ל"התעללות".

לא שחס וחלילה אני יתעלל ברכב, אני יטפח אותו, אבל לא תמיד התקציב יאפשר לקנות חלק מקורי או לטפל בשמן מסויים ויקר, אז רצוי שהרכב לא יהיה רגיש לטיפול ברמה סבירה ויוכל לקבל את זה.

ואני לא חושב שהפורד תעמוד במעמסה, אבל הפונטו נפוצה בקרב צעירים ועל הפליסיה אני לא ממש שומע תלונות אולי מהסיבה שהם לא רגישות להתעללות.

מה דעתכם?

פורסם

אם אתה רוצה אני יכול למכור לך את הסובארו לגאסי שלי.

מכרתי אותה לדודה שלי לפני כמה חודשים אבל היא לא צריכה אותה.

בזמנו רציתי עליה 14000 אבל מאז המחירים ירדו ואני יכול לשכנע אותה לקבל 8000.

הוא במצב מעולה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=218779

פורסם

על אף שהסובארו הישנות ידועות כאמינות נורא, אני נאלץ לוותר על ההצעה.

המקסימום מבחינתי זה 1.6 שאני מאמין שיעשה את העבודה, וגם יהיה יותר זול בביטוח, והרכבים שאני מחפש בעיקרון הם בעלי מנועי הזרקה שלפי הבנתי מחיפוש הם חסכוניים יותר ואמינים יותר.

ועוד משהו, אני נהג חדש ועדיין צעיר, אני לא ישתמש במקום שהלאגסי מספקת, והרכב על אף שהוא נראה נקי ומצוחצח הוא לא לטעמי הוא יותר מתאים לאנשים מבוגרים.

לגבי הפיאסטה, שמעתי על בעייה ידועה ברכב שגורמת לראשי מנוע להיהרס נורא מהר.

לא יודע נכון או לא, אבל אני בטוח שלא סתם ממציאים שמועה על רכב וזה בטח קרה הרבה בעבר.

בכלל הפורדים בשנתונים האלה לא הכי מומלצים, ואני חושב שלא סתם.

אבל מה שכן אשמח לדיון על הפליסיה והפונטו.

פורסם

בתור מישהו שמחזיק פונטו (שנת 98') אני יכול רק לשבח אותה.

אני בהחלט לא מתחזק אותה באופן מעולה (ישנם קרקושים - הם לא מטרידים אותי) ובינתיים היא לא עשתה לי שום בעיות (כבר למעלה מ-3 שנים).

כשאתה מחפש אחת שים לב ששמו לה נוזל קירור מקורי ושמן 10-40 חצי סנטטי. (ולא הקומבינציה של מים + שמן מינרלי).

יש דגמים שהם 75 כ"ס ולא XTZ / HSD.

הרכב הספציפי שלי עבר בערך 250,000 ק"מ. (וכל יום הוא נוסע עוד 60 בערך).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לי דווקא מפריעים הקירקושים, על אף שתהיה מערכת ברכב ואני כנראה לא ישמע, אך עדיין זה מטריד.

ולגבי הנוזל קירור, זה מה שהתכוונתי ברגיש להתעללות, שהוא דורש סוג מסויים של שמן או טיפול ייחודי.

איזה דגמים בעלי 75 כ"ס רלוונטים לגבי?

פורסם

אני לא מבין מה הרעיון של הקירקושים, ברכבים ישנים אל תצפה לשקט, ואל תצפה לנוחות רבה.

אבל מבחינת איכות הרכבה אני מאמין שהסקודה תהיה טובה, על אף שמנוע 1.3 הוא די חלוש ורצוי 1.6

פורסם

מה שאמרת על איכות הרכבה אולי נכון לגבי ה205,אבל בZX האיכות בסדר גמור.

שום דבר לא מתפרק,מעט מאוד רעשים מהפלסטיקה והכי חשוב (אתה מוזמן לראות) הדשבורד עצמו נשמר מעולה. פעם בשבוע-שבועיים ספריי לחידוש והוא מבריק כאילו אתמול יצא מהמפעל :lol:.

וזה אחרי הרבה שנים בשמש ללא שום טיפול מיוחד.

בכל אופן אם תחליט על הZX,ממליץ לחפש 1400 שמורה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לגבי הפיאסטה, שמעתי על בעייה ידועה ברכב שגורמת לראשי מנוע להיהרס נורא מהר.

לא יודע נכון או לא, אבל אני בטוח שלא סתם ממציאים שמועה על רכב וזה בטח קרה הרבה בעבר.

בכלל הפורדים בשנתונים האלה לא הכי מומלצים, ואני חושב שלא סתם.

אבל מה שכן אשמח לדיון על הפליסיה והפונטו.

איזו בעיה יש עם ראשי המנוע של הפיאסטה? מעולם לא שמעתי על בעיה עם ראשי המנוע שלהם. אשמח לשמוע חידושים אם יש לך מידע מבוסס.

מבין כל האופציות שהוזכרו בשרשור הפונטו והפיאסטה הם הטובות ביותר לדעתי, כאשר הפונטו קצת יותר מודרנית ונעימה לשהייה אבל גם קשה יותר למצוא אחת סבירה בתקציב שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה שאמרת על איכות הרכבה אולי נכון לגבי ה205,אבל בZX האיכות בסדר גמור.

שום דבר לא מתפרק,מעט מאוד רעשים מהפלסטיקה והכי חשוב (אתה מוזמן לראות) הדשבורד עצמו נשמר מעולה. פעם בשבוע-שבועיים ספריי לחידוש והוא מבריק כאילו אתמול יצא מהמפעל :lol:.

וזה אחרי הרבה שנים בשמש ללא שום טיפול מיוחד.

בכל אופן אם תחליט על הZX,ממליץ לחפש 1400 שמורה.

אתה מדבר על הרכב הספציפי שלך, או שבכל הzx איכות ההרכבה טובה?

ד"א, zx 1.6 מומלצת או שאתה מציע להתמקד ב1.4?

פורסם

בינתיים הרכבים שאני מחפש עליהם מידע ולא קיבלתי ונראים מעניינים הם הzx הפליסיה והפונטו והפיאסטה.

עדיין לא הסקתי מסקנה מהשירשור ואני די מחפש רכב שיעלה את העליות בלי להתאמץ.

מ1.3 עד 1.6 ולא יותר, רכבים קומפקטיים ולא משפחתיים.

מה לגבי איכות ההרכבה ברכבים האלו, והאם כדי יותר לחפש פליסיה 1.6 וzx 1.6 מאשר 1.4?

איזה תת דגם בדרך כלל מומלץ?

פורסם
אתה מדבר על הרכב הספציפי שלך, או שבכל הzx איכות ההרכבה טובה?

ד"א, zx 1.6 מומלצת או שאתה מציע להתמקד ב1.4?

אם חסכון בדלק בראש מעייניך, ה-1.4 עדיפה בהרבה (ב-1600 זה מנוע XU צמא בהרבה).

ה-ZX היא לא מרצדס מבחינת איכות הרכבה, אבל לדעתי לא נופלת מג'אסטי/שרייד/DL/פיאסטה וכו'.

מכנית (מנוע+גיר) האוטו עמיד מאוד.

לוודא שהחימום/מזגן עובדים שניהם, משולשים שלמים, סרן אחורי לא חורק ושמערכת הקירור לא מלאה באבנית (להקפיד על נוזל קירור מקורי). פלסטקיה - מסגרת מסביב ללוח השעונים, תריסי מזגן, מושבים שלמים (ספוג שקוע בעיקר בכסא נהג באיזור המותניים).

• תוכן חדש...