Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נתקלתי בתקלה מוזרה ברכב שלי (רובר R25) הרכב לפעמים לא יציב בסרק ומקרטע לכמה שניות במהלך הנסיעה, מה שקרה זה שלפני חודש בערך היה לי נעילה הידרוסטטית בצילינדרים בעקבות שכמעט נכנס דלק אליהם, פתחו את המכסה הוציאו את הסלילי הצתה פירקו את הפלאגים שיחקו קצת עם הסטרטר הרכב ירק את כל הדלק שהיה שם, וככה הוציאו את כל הדלק שהיה שם..החזירו הכל והרכב חזר לנסוע, כעבור כמה שעות הרגשתי שהרכב מתחיל לקרטע חזרתי למוסך ושם אמרו לי שיש בעייה בפלאגים וצריך להחליף אותם בגלל שהם נפגעו מהדלק שכמעט ונכנס לצילינדרים, ובגלל שהם לא מקוריים ולא מתאימים בכלל לרכב, אני אמרתי בסדר 540 ש"ח + התקנה לרביעיית פלאגים מקורים וממשיכים ליסוע, אבל הבעיה לא נפתרה..אני חשבתי אולי נשאר עוד דלק בצילינדרים והוא זה שגורם לבעיה, אמרתי שחבל ללכת שוב למוסך אז פתחתי מכסה מנוע פירקתי סלילים ופלאגים ניסיתי להניע וראיתי שיוצא רק אוויר ואין בעצם דלק או גוף זר שנמצא שם סגרתי הכל והרכב המשיך לקרטע (יום למחרת רק אבל בכל זאת ממשיך) חשוב לציין שהוא מקרטע פתאום ולאחר מכן ממשיך כרגיל בנסיעה.

אתמול חזרתי למוסך (נורית של תקלה הופיעה כל פרק הזמן מאז החלפת הפלאגים) חיברו למחשב וראו שיש תקלה בחיישן למבדה, הטכנאי אמר שהוא תקול ושצריך להחליף אותו, עלות של 800 ש"ח לערך..

כאן אני מחפש לחסוך את זה..אני רוצה לדעת האם יש חיישן למבדה אחד או שניים ברכב, כי הטכנאי אמר שיש בעיה בחיישן החמצן שיושב על האגזוז לא ממש הבנתי אותו , וראיתי בפורומים שמדברים על חיישן קדמי ועל אחורי..

כמה עולה חיישן כזה תחליפי (של בוש למשל) והאם מישהו יודע איפה הוא יושב בדיוק ואיזה דגם יש ברכב הנ"ל?

כי יש לי חבר עם מגרש של רכבים לפירוק ויש שם רובר 216 שנת 99 שממנה כבר לקחתי בעבר יוניט חום לרכב, אני מאמין שהחיישן ברובר R25 שלי וברובר 216 זהים..השאלה איפה הוא נמצא בדיוק (הבנתי שהוא יושב על הסעפת פליטה בעוד שהטכנאי אמר לי שהוא יושב על האגזוז ונירא לי שהוא התכוון לחלק האחורי של הרכב..)

תודה רבה מראש לכל העוזרים..

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

חיישן החמצן מוברג לתוך האגזוז ויוצאים ממנו מספר חוטים המתחברים לצמת החשמל.

אם ברכבך יש חיישן אחד, הוא יהיה לפני הממיר הקטליטי, יש רכבים בהם קיים עוד אחד אחרי הממיר.

פתח מכסה מנוע ועקוב אחר סעפת הפליטה, עד לשכיבה מתחת לרכב. הממיר זה הדוד הראשון שתראה.

פורסם

ROBERT עשיתי מה שאמרת, הצצתי מתחת לרכב וראיתי את הצנרת שיוצאת ממכסה המנוע לכיוון אחורי הרכב ובאמצע יש כמו חלק מעוגל ועבה יותמר מהצינור שמכוסה כמו ברשת כזאת מיוחדת מברזל לזה אתה מתכוון?!

מישהו יודע כמה חיישני חמצן יש ברכב הזה (R25) ואיפה בדיוק הוא/הם ממוקמים?

פורסם

ככה לא פותרים תקלות ברכב, אלא רק יוצרים עוד תקלות.

שיטת העבודה הנכונה היא:

צריך גם לבדוק, ע"י מחשב/סורק אבחון, את כל רכיבי וחיישני מע' נהול המנוע כי אולי אחד מהם משדר נתון שגוי (לדוגמא חיישן חום מנוע) ועקב כך יש במכוניתך תערובת דלק עשירה מדי שפגעה בחיישן החמצן (ואז גם חיישן חמצן אחר יתקלקל מהר).

תערובת דלק עשירה מדי ולאורך זמן תגרום גם להתפייחות מצתים, תאי השריפה במנוע ובמקרים קיצוניים עודפי הדלק יגרמו ל"שטיפת צילינדרים" במנוע.

מעניין אם חיישן חום המנוע שהחלפת בעבר הנו תקין והמתאים למכוניתך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

החיישן חום מנוע הוא מפירוק כמו שכבר הזכרתי, הוא פועל בסדר גמור..ישנם מקרים שהוא מצביע על המינימום בסקלה של החום מנוע, ומראה כאילו הרכב קר אך לאחר נסיעה של 15-20 דק' הוא מתייצב..יכול להיות שהבעיה היא בחיישן חום המנוע? כי בתקלות שהופיעו במחשב היה החיישן חמצן ושצילינדר מספר 2 צורך כמות לא נכונה של דלק או משהו כזה..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לפני קנייה של חיישן למבדא אוניברסלי (30% ממחיר המקורי), שאלו אותי כמה חוטים יש בחיישן אצלי ולא ידעתי לומר...האם אתם יודעים איזה חיישן (כאילו כמה חוטים) יש ברובר R25..?

• תוכן חדש...