Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נשים לרגע בצד את ההיבט החוקי, ששולל באופן מוחלט נסיעה בהילוך סרק.

מה בדיוק אתה מצפה להשיג בכך שתעביר ל-N?

• חסכון בדלק? לא זאת בלבד שאתה לא תחסוך, אתה תגרום לצריכת דלק מוגברת!
  • יותר שליטה ברכב? במקרה חירום, לא תוכל להאיץ ולהתחמק מתאונה!
  • הארכת חיי המכלולים השונים? נסיעה בסרק מורידה את מהירות הסירקולציה של נוזל הקירור וכן את לחץ השמן, מה שגורם באופן ישיר לקיצור תוחלת החיים של המנוע!
  • הורדת עומס מתיבת ההילוכים? במצב שבו אתה מתאר, התיבה אינה מקבלת שימון נאות. מעבר לאפקט הסיכוך, השימון גם עוזר להפחית את הטמפ' שלה, מה שאומר שאתה תגרום להתחממות התיבה לחינם!
  • בטיחות? במקרה שהמנוע יכבה מכל סיבה שהיא, אתה תאבד את מגבר הבלימה ואת משאבת ההגה. האם יש צורך להרחיב על ההשלכות של זה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בוא נשים לרגע בצד את ההיבט החוקי, ששולל באופן מוחלט נסיעה בהילוך סרק.

מה בדיוק אתה מצפה להשיג בכך שתעביר ל-N?

• חסכון בדלק? לא זאת בלבד שאתה לא תחסוך, אתה תגרום לצריכת דלק מוגברת! אני לא מבין למה, עומס המנוע יורד וסל"ד המנוע יורד.
  • יותר שליטה ברכב? במקרה חירום, לא תוכל להאיץ ולהתחמק מתאונה! להאיץ ולהתחמק מתאונה? אני מאט ומתחמק מתאונה. יכולת הבלימה גבוה הרבה יותר מיכולת ההאצה.
  • הארכת חיי המכלולים השונים? נסיעה בסרק מורידה את מהירות הסירקולציה של נוזל הקירור וכן את לחץ השמן, מה שגורם באופן ישיר לקיצור תוחלת החיים של המנוע! המנוע עדיין עובד כך שלחץ השמן (במנוע) אינו משתנה. דרך אגב, חשבתי שמהירות הסירקולציה של נוזל הקירור נקבעת לפי מהירות הגלגלים.
  • הורדת עומס מתיבת ההילוכים? במצב שבו אתה מתאר, התיבה אינה מקבלת שימון נאות. מעבר לאפקט הסיכוך, השימון גם עוזר להפחית את הטמפ' שלה, מה שאומר שאתה תגרום להתחממות התיבה לחינם! מהו אפקט הסיכוך?
  • בטיחות? במקרה שהמנוע יכבה מכל סיבה שהיא, אתה תאבד את מגבר הבלימה ואת משאבת ההגה. האם יש צורך להרחיב על ההשלכות של זה? נכון, אלא שהדבר מעולם לא קרה לי והסבירות שיקרה ניראת לי נמוכה ביותר

אני מתנצל מראש אם מישהו חושב שאני סתם מתנצח, אבל שמעתי כל כך הרבה פעמים "אסור להעביר את הגיר ל-N כאשר הרכב נמצא בנסיעה כי זה יהרוס את המנוע/תיבה/משהו אחר" ומעולם לא קיבלתי הסבר הגיוני. הסיבה שאני שואל את השאלה הזאת היא כי חלק מנסיעותי מתבצעות בירידה מתונה ורציתי לחסוך את הדלק המבוזבז.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי, ברוב (כל?) הרכבים המוזרקים יש מערכת שמפסיקה את הזרמת הדלק למנוע בעת שהרכב נמצא ב"בלימת מנוע", כלומר המנוע מסתובב מכוח הגלגלים ולא מאנרגיית הדלק.

בעת נסיעה במורד בניוטרל יש צריכת דלק מזערית השומרת על סיבובי המנוע בסרק.

במילים אחרות - בטיחותי וחסכוני יותר לנסוע בירידה עם הילוך משולב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קצת לעשות חיפוש בפורום וכל התשובות מתגלות. נמחקו גם כל התשובות הלא נכונות שנתכבו כאן אז אם משהו עוד זוכר משהו מהשרשור הזה שישכח את זה.

להבא אם ירשמו תגובות החלטיות ללא הסבר אפילו אם הם נכונות הם ימחקו ואם הם שגויות בעליל הכותב יוזהר. זהו פורום טכני ולא אוף טופיק ואין מקום כאן לדעות אישיות או מידע חלקי שלרוב גם מוטעה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...