Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע + טמפ' עבודה פיז'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחי יש פיז'ו 306 1.6 daimond.החלפנו ראש מנוע במוסך מורשה חברה.הטיפול עלה 3000 ש"ח לפני מע"מ וכלל שיפוץ ראש מנוע,החלפת רצועת תיזמון,החלפת אטם ראש,גומיות שסתומים,טרמוסטט,רצועת אלטרנטור,נוזל קירור,מסנן שמן ושמן.

לאחר הטיפול הרכב עובד בטמפ' קבועה של 100 מעלות למרות שבמשך השנתיים שהרכב אצלנו הטמפ' היתה באופן קבוע 90 מעלות.בנוסף,עלות החלפים נראית לי קצת מוגזמת,לדוגמא:שמן מנוע כ- 192 ש"ח לפני מע"מ,טרמוסטט 102 ש"ח,אטם ראש 265 ש"ח וכו.

השאלות שלי הן:

1.האם הטמפ' של 100 מעלות היא תקינה או שיש בעיה,לפחות בסוג התרמוסטט? (הטמפ' נשארת יציבה לאורך הנסיעה)

2. האם מחירי הח"ח וסה"כ המחיר נראים סבירים?

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

טמפ' עבודה היא בממוצע בין 90-100 מעלות בהנחה היא נשארת קבועה ולא עולה המצב תקין.

לגבי המחירים שקיבלתם בהנחה שהכל חלפים מקוריים והעבודה במוסך מורשה, יצאתם ממש בזול.

חבל שלא הוחלפה גם משאבת המים.

פורסם

יצאת בזול מאוד

טיימינג לבד עולה כ-900 ש"ח

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

תודה על התשובה.

אכן כל החלקים מקוריים.בנוסף,האם קיימים סוגים שונים של תרמוסטטים למנוע הזה לפי טמפ'?והמכונאי העלה את סיבובי הסרק מ-900 סל"ד ל- 1200,לטענתו מפני שהגומיות של סעפת היניקה פגומות ועד שנחליף אותם צריך להעלות את הסל"ד סרק(נשמע לי מוזר קצת...)

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לגבי העלאת סיבובי הסרק במערכת ההזרקה-לא יודע כיצד נעשה.יכול להיות שההעלאה לא נעשתה במערכת ההזרקה אלא ע"י מתיחת הכבל מצערת?

פורסם

לפני שיפוץ הראש הסל"ד היה תקין.השאלה היא מדוע המכונאי העלה את סל"ד הסרק?לגבי הדרך בה הוא ביצע את ההעלאה - פחות בעייתי מפני שביום א' הוא יחזיר אותו לערך התקין.בנוסף,האם אתה יכול לעזור לי בשאלת התרמוסטט החדש - מדוע המנוע מחזיק 100 - 105 מעלות יציב במקום 90 לפני שיפוץ הראש?האם יש סוגי תרמוסטטים שונים או שיש בעיה אחרת?

פורסם

תודה.

פורסם
תודה על התשובה.

אכן כל החלקים מקוריים.בנוסף,האם קיימים סוגים שונים של תרמוסטטים למנוע הזה לפי טמפ'?והמכונאי העלה את סיבובי הסרק מ-900 סל"ד ל- 1200,לטענתו מפני שהגומיות של סעפת היניקה פגומות ועד שנחליף אותם צריך להעלות את הסל"ד סרק(נשמע לי מוזר קצת...)

המוזר הוא שלא הוחלפו הגומיות. כנראה שלא היה מלאי זמין באותו רגע. אל תיתן לו לחייב אותך על שעות עבודה נוספות של פירוק והרכבת הסעפת.

בסה"כ המחירים שלקחו לך סבירים לגמרי עבור מוסך מורשה. השמן קצת יקר, אבל אלו המחירים הממוצעים במורשה (מחיר השמן גם משתנה בהתאם לסוג והיצרן שלו).

לגבי התרמוסטט, נראה לי מוזר. מה שקובע את הטמפ' העליונה של המערכת הוא לא התרמוסטט, אלא דווקא המאווררים. בדוק ששני המאווררים פועלים גם במהירות נמוכה וגם גבוהה (מהירות נמוכה - אתה יכול להשוות לפעולה עם מזגן, אפילו כשהמנוע קר. מהירות גבוהה - נתק את הקונקטור בצבע חום שמצוי על הפלאנג' של התרמוסטט).

• תוכן חדש...