Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב, שבמרבית המקרים, מכוניות לאחר "מתיחת פנים של אמצע החיים" נראות פחות טוב מהדגם המקורי, ומתיחת פנים מקלקלות את העיצוב.

הסיבה לדעתי, נעוצה בכך, שבזמן עיצוב הגדם החדש המעצבים מתחילים מדף חלק (עד כמה שניתן) ומקבלים תקציבים וזמנים בהתאם, ולרוב מצליחים לעצב מוצרים, שנראים "שלמים". לעומת זאת, כשמגיע הזמן של מתיחת פנים, המעצבים מתבקשים לשנות משהוא ולהקנות מראה מודרני יותר לעיצוב המתיישן הקיים, תוך שינויים מינימליים, ובתקציב מצומצם.

התוצאה - קילקול העיצוב המקורי, הגדלת פנסים, שנראים מוגזמים ולא שייכים וכו'.

האם עוד מישהוא חושב כמוני?

אני מדבר רק על העיצוב החיצוני.

פורסם

לא תמיד.

יש ויש.

הפוקוס דור 2 אחרי מתחית הפנים נראית הרבה יותר מודרנית ויפה מאשר הדגם לפני מתיחת הפנים (בעיקר בגרסת 5 הדלתות).

פורסם

תלוי באיזו חברה. ב-PSA דווקא נוטים לתת במתיחת הפנים את המראה של הדגמים הבכירים (ע"ע 306, ZX, 205 ועוד), ותוספת החצאיות מוסיפה (למרות ששינוי ה"פרצוף" ב-307, סקסו ובקסארה דווקא קלקל, אבל ב-C5 הוא הוסיף).

לדעתי לרוב התוצאה טובה יותר (תיקון "פאולים"), אבל זה אינדיבידואלי.

פורסם

לדעתי ברוב המקרים מתיחת הפנים עושה טוב*

בדרך כלל חלקי מרכב מפלסטיק שחור הופכים להיות צבועים בצבע הרכב, ויחידות התאורה נראות טוב יותר (אצל כל היצרנים)

כמובן שבדרך כלל גם יש תוספת איבזור מסויימת (לפעמים אפילו אבזור בטיחותי)

*למעט מקרה סובארו אימפרזה בין השנים 2001-2008 ש19 מתיחות פנים לא עזרו לרכב והוא עדיין נראה זוועה בכל תצורה.

המקור (פנסים עגולים) היה מכוער, המתיחה שיפרה ואז בוצעה עוד מתיחה שהיתה פשוט זוועה (גריל מחולק)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה תלוי.יש רכבים שמתחית הפנים פשוט שינתה אותם מקצה לקצה,ואף העניקה להם מראה חדשני ומודרני,ויש כאלה שלא.

קח לדוגמה את היונדאי גטז.לפני מתיחת היה הייתה נראה בסדר לא יפה נורמלית,אבל אחרי מתיחת הפנים היא נראית מתוחה ויותר יפה.כנל לגבי האימפרזה,דגם הניו אייג היה גם נחמד לא משהו מיוחד,אבל אחרי מתיחת הפנים דגם הפייס קיבל פנים אחרות ובקליות שונות,דבר שהפך אותו בעיניי לרכב יפה בהרבה מקודמיו.

וכמו שאמרו פה,לפעמים זה טוב מתיחת פנים,כי יש מצבים שבהם מתווסף איבזור ואפילו איבזור בטיחות.

פורסם

מקרים בולטים, לדעתי, בהם מתיחת הפנים קילקלה את העיצוב :

סיטרואן קסארה, ברלינגו, סאקסו, קליאו B, סוזוקי בלאנו, מאזדה MPV, פיאט אונו, פורד פיאסטה דור לפני אחרון, כמובן פיז'ו 307, טויוטה קורולה 2 דורות אחורה, ועוד, ועוד.

ב C5 מתיחת הפנים הוסיפה, כי המקור לא היה ממש מוצלח.

בפוקוס דור 2 גם כן הוסיפה מאוד, אבל שם זה לא רק מתיחת פנים. בגלל אותו קימור לאורך כל הרכב, כל החלקים החיצוניים, כלומר כנפיים קידמיות ואחוריות, 4 דלתות ומכסה מנוע שוונים מאלו של הדגם הישן.

אייל, ברור שיש תוספת איבזור, לבטיחות ולנוחות, ולפעמים גמ מנועים חדשים, על זה אין כלל ויקוח . אני מדבר רק על העיצוב החיצוני.

פורסם
לדעתי ברוב המקרים מתיחת הפנים עושה טוב*

בדרך כלל חלקי מרכב מפלסטיק שחור הופכים להיות צבועים בצבע הרכב, ויחידות התאורה נראות טוב יותר (אצל כל היצרנים)

כמובן שבדרך כלל גם יש תוספת איבזור מסויימת (לפעמים אפילו אבזור בטיחותי)

*למעט מקרה סובארו אימפרזה בין השנים 2001-2008 ש19 מתיחות פנים לא עזרו לרכב והוא עדיין נראה זוועה בכל תצורה.

המקור (פנסים עגולים) היה מכוער, המתיחה שיפרה ואז בוצעה עוד מתיחה שהיתה פשוט זוועה (גריל מחולק)

לא יודע מה איתך, אבל דווקא האימפרזה 2007-2008 מאוד יפה לדעתי (הגריל המחולק), בטח בהשוואה לדורותיה הקודמים, אם לא הייתי אוהב את איך שהיא נראית, לא הייתי קונה אותו..

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני לא מסכים אתך. אני חושב שכל מקרה לגופו:

דוגמא טובה- אופל אומגה. בשנת 2000 בוצעה מתיחת פנים שנתנה לרכב פיניש יותר יפה (טמבונים שונים, פסי קישוט בצבע הרכב, פתח דלת תא מטען שונה וכו').

דוגמא רעה- שבולט אוואו. כל שנה הרכב עובר מתיחה, פה גריל, שמה ניקל, פה פנס איתות שעובר מהטמבון לפנס הראשי וכו'. הרכב נראה פשוט פח אשפה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כמו שנאמר כל מקרה לגופו, במקרה של האימפרזה לדעתי הדור הראשון (שיש ברשותי) ושני הדורות האחרונים די מוצלחים כל השאר יצאו בעיצוב די גרוע.

ברוב המקרים מתיחת פנים מוסיפה.

פורסם

זה משתנה ממקרה אחד לאחר.

בחלק מהמקרים המתיחת פנים רק מחמיאה לרכב וגורמת לו להראות מודרני ועדכני יותר.

במקרים אחרים החלק ה"מתוחים" פשוט לא מתאימים לשאר הרכב.

לדוגמא פנסים מגודלים שלא מתאימים לפרופיל הרכב, או ניפוחים מוגזמים.

פורסם

לדעתי, ב-99 אחוזים מהמקרים, המתיחה לא שיפרה כלום, ואף להפך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למעשה בפורד פוקוס זו לא רק מתיחת פנים, הם גם דחפו לשם, לאיפשהו, עוד 200 קילו אם אני לא טועה.

ועיצוב רכב זה עיניין של טעם נטו ברוב המקרים.

פורסם

בסופו של דבר עניין של טעם אבל יש דברים ברורים כמו למשל אלפא 166 - דוגמא טובה למתיחת פנים מאוד מוצלחת, והפיאט מולטיפלה גם. בגדול במתיחת פנים לא עושים בדרך כלל שינוי מהותי עם העיצוב כך שקשה להגיד 'הרסו', את זה משאירים להחלפת הדגם.

CoupéF7R

פורסם

מטרת מתיחת הפנים היא לחדש ולעורר דגם שקיים כבר בשוק. לפעמים צריך רק להתרגל לצורה המחודשת וזהו

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תוכן חדש...