Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טעויות כתיב ניתן לתקן בעריכה ואף להשתמש בספלר...

קלאסיקה.

אבל מה אם את התגובה הזאת כתב נהג פול טריילר עם 30 שנות נסיון? אתה חושב שאתה יכול להשיב לו האותה צורה מבלי לצאת חומוס?

כן. אה צריך ללמוד לנתק את הדברים (העניין) מאומרם, להוציא מקרים שמדובר בדיעה מקצועית ואז יש לניסיונו המקצועי של הכותב משמעות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן. אה צריך ללמוד לנתק את הדברים (העניין) מאומרם, להוציא מקרים שמדובר בדיעה מקצועית ואז יש לניסיונו המקצועי של הכותב משמעות.

רטוריקה זו יכולת חסרת גיל. כל זמן שאנו עוסקים בתפיסות עולם, שהמשכנעים ישכנעו ושהמשוכנעים ישתכנעו ולא קרה שום נזק, אבל כשרטוריקן משכנע צעיר אחר ללכת למשפט ולהראות לשוטר "מאיפה משתין הדג" כשברור כשמש שאותו בחור הולך לקבל זמבורה מהשופט, אין ספק שהצצה בפרופיל המשתמש וגילוי גילו הצעיר (חוסר נסיונו) של המיעץ, יכול לשפר פלאים את מצבו המשפטי של מקבל היעוץ.

ארז רונן

פורסם
בוא נאמר שנתקלת בהודעה הבאה:

עכשיו נניח ואתה מסתכל בפרופיל ורואה שאת ההודעה כתב בחור בן 17, מין הסתם עם כמה חודשי רשיון נהיגה בלבד, התגובה שלך תהיה בוודאי : "בחורצ'יק, תרגיע. אין לך מספיק נסיון כדי לתת עיצות טובות. תלמד להקשיב לעיצות של מנוסים ממך כדי לא לטעות ולהטעות".

אבל מה אם את התגובה הזאת כתב נהג פול טריילר עם 30 שנות נסיון? אתה חושב שאתה יכול להשיב לו האותה צורה מבלי לצאת חומוס?

קודם כל אני לא אגיד לו לשבת בשקט בצד וללמוד משהו, אני אסביר לו בדרך כזו או אחרת שהוא טועה.

והוא יכול לטעות גם אם הוא יהיה עם 30 שנות וותק על הכביש.

באופן אוטומטי אם תתקל בהודעה של צעיר בן 17 עם דעה מסויימת אתה תסתכל על ההודעה שלו בשלילה.

מניסיון אישי שלי זו טעות! אח שלי עוד לא בן 19 ובפה מלא אני יכול להגיד לך שהוא נוהג יותר טוב ובהרבה יותר אחריות מהרבה אנשים שאני מכיר. כולל אותי!

GS300.

פורסם
קודם כל אני לא אגיד לו לשבת בשקט בצד וללמוד משהו, אני אסביר לו בדרך כזו או אחרת שהוא טועה.

והוא יכול לטעות גם אם הוא יהיה עם 30 שנות וותק על הכביש.

באופן אוטומטי אם תתקל בהודעה של צעיר בן 17 עם דעה מסויימת אתה תסתכל על ההודעה שלו בשלילה.

מניסיון אישי שלי זו טעות! אח שלי עוד לא בן 19 ובפה מלא אני יכול להגיד לך שהוא נוהג יותר טוב ובהרבה יותר אחריות מהרבה אנשים שאני מכיר. כולל אותי!

זה לא עובד ככה, קודם אני קורא את ההודעה ורק אם יש בהודעה משהו שמעורר בי נוגדנים, אני ניגש לפרופיל כדי לבדוק האם אני צודק או חושד בכשרים. (דומה הדבר לרכב שנוסע לפניך ועושה שטויות ואתה עוקף רק כדי לאמת את המחשבה שלך שזו בטח אישה). לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך, קשה לי להאמין שלבחור בן 25 וחצי עם שבע - שמונה שנות נהיגה ברוטו, (צבא, לימודים, חו"ל, עבודה וכדומה), יש מה ללמד נהג מקצועי עם וותק של 30 שנה.

גם ההצהרה שלך לגבי יכולותיו המופלאות של אחיך לא יכולה להתקבל ברצינות יתרה והיא רק מעידה על היכולות שלך.

ברור שכל מה שכתבתי לא נכתב כדי לפגוע בכותב זה או באחר אלא פשוט נקודת ראיה של בחור עם 32 שנות נהיגה שמתוכם 22 שנים כנהג מקצועי.

ארז רונן

פורסם

זה לא כל כך משנה מה הגיל והמין של הכותב/ת - אפשר גם להחזיק 40 שנה ברישיון נהיגה תקף ולא לדעת לנהוג, וקיימות גם נשים שיכולות ללמד את 99 אחוז מהפורום הזה על נהיגה.

ואני גם לא רואה סיבה שמישהו שנוהג 30 שנה במסלול קבוע ומתייחס לאוטו כאל אמצעי הגעה מ-A ל-B, יידע לנהוג יותר טוב מצעיר בן 20 שפעיל בתחרויות קרטינג מגיל 12, מתאמן בנהיגה ספורטיבית קבוע בין אם במסגרת חוקית או לא, ובנוסף מדריך נהיגה מבצעית בצה"ל.

נ.ב. אני לא מדבר על נהגים מקצועיים עם אללה יודע כמה שנות ניסיון על הכביש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הדבר הראשון שצריך להגדיר כאן כדי שהויכוח הזה יגיע למקום כלשהו, הוא "מהי נהיגה"?

יש כאלו שיגידו שנהיגה היא השליטה על הרכב כדי להגיע ממקום למקום. במקרה הזה, יש הרבה מאוד צעירים שיכולים לעשות בית ספר לאנשים עם 30 שנות ניסיון.

אחרים יכולים לטעון שזה למעשה לדעת לקרוא את הכביש, להימנע מתאונות, לציית לחוקים וכו'. נהג בן 19 עם שנה רישיון לא יכול להבין אפילו כמה הוא לא מבין.

אין מצב שבעולם שהוא ינהג טוב כמו נהג עם 10 שנות ניסיון ומעלה.

אני טוען שזה שילוב של שני הדברים, ובגלל זה כל אחד מכם מתווכח על משהו שונה לגמרי. במקרה אחד ארז צודק, בשני האחרים צודקים.

אני חושב שראוי לשים את הגיל בפרופיל. במקרה שלי, בגלל חלק מהדעות שלי, עד שהזדהתי בשם שלי (שהוא לא באמת השם שכתוב בתעודת הזהות, אבל לא משנה) ושמתי את הגיל (25), הרבה חשבו שאני בן 40.

הרבה פעמים לפני שאני מגיב למישהו אני מברר מי אותו בן אדם ומה הוא כתב בערב.

זוהי קהילה מצומצמת שבה הדעה המקצועית של אנשים צריכה להיות מגובה בניסיון כלשהו, ולקבל עצות חוקיות או טכניות מילד בן 20 או ממכונאי עם 30 שנות ניסיון, זה לא בדיוק אותו דבר.

כבר הרבה פעמים יצא לי לקבל פה תקיפות מאנשים שלא אוהבים את הדעות שלי ואני צריך לברר מי הם בשביל לדעת אם הם אנשים מבוגרים שיודעים על מה הם מדברים, או ילדים מטומטמים בלי ניסיון שעדיין שקועים בפראדיגמות של ההורים והחברים שלהם אבל לא יודעים לנסח את המשפטים שלהם.

פורסם

לעניות דעתי, מדובר כאן בסוג של מלכוד.

מחד - הרצון לזהות את הדובר והעומד מולך,

מאידך - הרצון לשמר את אופי הפלטפורמה - רשת וירטואלית.

כפי שציינו קודמיי, אין דרך לאמת את הנתונים הרשומים בפרופיל, ואמנם זה פתטי למלא נתונים לא נכונים, אך זוהי אופיה של הרשת. זוהי חסרונה אך זוהי בדיוק גם יתרונה. איש איש, והשקפת עולמו בענין זה.

אני רואה את הדברים ככאלו, שתגובתי לאדם נדרשת להיות לגופם של דברים, ולא לגופם של דוברים. עם כל הכבוד לגיל כרונולוגי גבוה, מונה הודעות מתפקע ונסיון עשיר - מוכח ככל שיהיה - , לא אשלול תגובה של אדם אך ורק כי גילו בפרופיל נמוך, תאריך הצטרפותו טרי, מונה הודעותיו מצומצם, ונסיונו אינו מוכח דיו.

על אותו משקל, לא אאמץ לחיקי כתורה מסיני, מבלי הסתייגות או הרהור, תגובה מפי ותיק בגיל, נסיון וכו'. הוא יכול לטעות, הוא יכול לתת דיעה מנוגדת וכו'. לכן, מראש צריכים לקבל כל תגובה בהסתייגות ובעירבון מוגבל, ולנסות להצליב עם תגובות נוספות של אנשים אחרים.

כמשתמש פעיל בפורום האודיו, אני יכול לתת דוגמא מתגובתי רק אתמול בת'רד שכלל תגובות על בסיס אישי, פוגעניות, עוקצניות ולא רק מקצועיות נטו:

קראתי את הת'רד בעיון, ואני רוצה להגיב.

ראשית, חשוב לי מאד לשמור על קו ענייני - מקצועי, ולא אישי. ולמרות שזה מתבקש בהחלט לאור תגובות מסויימות, אתעלה על עצמי. הגיע הזמן כבר שהתגובות יהיו לגופם של דברים ולא לגופם של דוברים, די נמאס כבר מההתנהלות המזיקה הזו.

לא סתם יזמה הנהלת הפורום מפגש צפון-מרכז משולב. המטרה היא לפגוש פנים מול פנים את האנשים שמאחרי הכינויים, ליצור קשר בלתי אמצעי, ללמוד, לראות ולהכיר דברים נוספים או חדשים.

לא הרי תגובת אדם וירטואלי לאדם וירטואלי, כהרי אדם לאדם. מי שרוצה להתנגח על מנת להתנגח, יש מספיק פלטפורמות ברשת לספק את מבוקשיו. אמנם המנטליות הישראלית החמה והעצבנית משפיעה, אך בפורום חובבים/מקצוענים שאמור לגבש סביבו קהילה מאוחדת אין מקום לזה.

סיפר לי אחד ממנהלי הפורום, שבעבר ניהל פורום סטודנטים באוניברסיטה שלמד, שכשהתחיל לנהל את הפורום, הוציא הנחיה חד-משמעית שהמשתמשים צריכים להזדהות בשמם המלא. בתחילה ההנחיה עוררה גלי התנגדות, כי סה"כ האנונימיות מאפשרת לך ומרשה לך לעשות ככל העולה על רוחך, לו ענית לסטודנט על שאלתו ולא דייקת בה, לא יקרה כלום אם אין לו מושג מי ענה לו. אך אם הוא יודע? אם הוא מכיר אותך? אם מכירים אותך? ברור כשמש שתגיה את תגובתך ותבדוק אותה קודם שתשלח אותה.

ולכן, אני חושב שתגובות עוקצניות, אישיות, מעליבות ועוד תגובות שונות על בסיס אישי, ייעלמו כשיש לך קשר בלתי אמצעי עם אותו אדם. לראיה, תגובותיהם של החברים המוכרים והמכירים - זה לזה.

מותר לכל אחד, וחובה אפילו, לומר את מה שהוא חושב על הבקשה/ההמלצה ובלבד שתהיה זו תגובה מקצועית ולקונית, מבלי לערב רגשות ועניינים אישיים.

אין ספק כלל, שאופי תגובתך תהיה שונה, ככל שהינך מודע לאדם שמולך, ולכן אפוא אין ספק כלל שהרציונל העומד מאחרי הרצון לזיהוי מלא בפרופיל נכון וראוי, אך דרך מילוי הפרופיל לבדו, התוצאה המבוקשת לא תתקבל.

אם זה היה תלוי בי, היו גם כאן צריכים חברים להזדהות בשמם ואפילו תמונה. כבר המחויבות לאנושיות ולתקשורת בין-אישית תהיה גבוהה יותר וחיובית יותר.

כל עוד שזה לא כך, נאלץ להתעלם מהפרופיל האמיתי או הוירטואלי, ולהתמקד בתגובות ענייניות בלבד.

שומה עלינו, כגולשים בפורום מקצועי לסנן את התגובות המתקבלות לנו ע"י חברים גולשים אחרים.

פורסם

לקחת לדעתי את הדברים רחוק מידי. ציון גיל הכותב לא אמור לפסול באופן אוטומטי את דבריו. כמו שציינתי באחת מתגובותי שרק במידה ודברי הכותב מעוררים בי נוגדנים אני ניגש לפרופיל המשתמש כדי לנסות ולהבין מי עומד מולי. פערים בין דוריים כמעט בילתי ניתנים לגישור ולכן ציון גיל המשתמש יכול למנוע התלהטות של הוויכוח שנובע מגילם של הכותבים. אני נהנה מוויכוח סוער אבל אני מעדיף לנהל אותו עם אנשים בגילאים שלי שההבדל הוא בהשקפת עולם ולא במרד נעורים או בהורמוני ההתבגרות.

ארז רונן

פורסם

זה לא כל כך משנה מה הגיל והמין של הכותב/ת - אפשר גם להחזיק 40 שנה ברישיון נהיגה תקף ולא לדעת לנהוג, וקיימות גם נשים שיכולות ללמד את 99 אחוז מהפורום הזה על נהיגה.

ואני גם לא רואה סיבה שמישהו שנוהג 30 שנה במסלול קבוע ומתייחס לאוטו כאל אמצעי הגעה מ-A ל-B, יידע לנהוג יותר טוב מצעיר בן 20 שפעיל בתחרויות קרטינג מגיל 12, מתאמן בנהיגה ספורטיבית קבוע בין אם במסגרת חוקית או לא, ובנוסף מדריך נהיגה מבצעית בצה"ל.

נ.ב. אני לא מדבר על נהגים מקצועיים עם אללה יודע כמה שנות ניסיון על הכביש

בוא ננתח את מה שכתבת מבלי להתייחס לשתי השורות הראשונות מאחר ואין לי שום יכולת להבין למה התכוונת.

האם נהיגה במשך 30 שנה במסלול קבוע כשההתיחסות לרכב כאמצעי הגעה מ-A ל-B דומה בכל יום? האם התנועה היא אותה תנועה, העומס אותו עומס, הרמזורים מתחלפים בדיוק באותה שניה, הרכב הירוק ידחף לנתיב שלך באותה שניה וכן הלאה וכן הלאה. גם אם המסלול זהה, כל פעם שאתה עובר אותו אתה חווה ארועים חדשים ובכל פעם הם שונים מהפעם הקודמת. כך לומדים לקרוא את הכביש ואת התנהגות הנהגים האחרים וככל שאתה נוסע יותר, (מתבגר), כך אתה צובר הנסיון.

צעיר בן 20 שפעיל בנהיגת קרטינג מגיל 12 ובנהיגה ספורטיזית מה הוא לומד? לנסוע במסלול יעודי, כשכולם נוסעים במהירות דומה ולאותו כיוון, האם לדעתך אפשר לרכוש נסיון בנהיגה באופן הזה? עובדה היא שכדי לנהוג בקרטינג לא צריך רשיון נהיגה לעומת זה נראה אותך נוהג רכב בלי רשיון.

גם מדריך נהיגה מבצעית בצבא (נשמע מפוצץ) אין בזה כלום, מדריך על מה? רכב מילוט?, קומנדקר?, משאית?. הנסיון נרכש עם הזמן. אין אפשרות לקיצורי דרך. יש מוכשרים יותר ומוכשרים פחות אבל הרי אנחנו מדברים על הכלל ולא על היוצא מהכלל.

ארז רונן

פורסם

אני לא חושב שהגיל רלוונטי למשהו. נסיון בתחום המדובר כן רלוונטי וגם השכלה.

אבל כמו שאני לא אקבל בעיניים עצומות כל תשובה בפורום הטכני (אלא אם היא מאחד האנשים בעלי הידע והנסיון כאן) אני גם לא אקבל בעיניים עצומות כל ייעוץ משפטי שניתן בפורום הכללי, או כל ייעוץ בבחירת מצלמה דיגיטלית חדשה.

ולגבי התלהמות - כל אחד יכול להתלהם. גם אם הוא בן 88 וקוראים לו הרב עובדיה יוסף.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

במיוחד אם הוא בן 88 וקוראים לו עובדיה יוסף.

ארז רונן

פורסם

כבר קיבלתי כאן הנחיות ועצות שגויות ומטעות מאנשים שיש להם מספר הודעות מופלג במונה וגילם חוצה את קו ה-30-35, וה' ישמור - גם משתמשים שהיוזר שלהם צבוע בצבע שהוא לא כחול.

אז?

כל טקסט אינפורמטיבי באינטרנט הוא בעירבון מוגבל וזה ממש לא חדש.

אביחי

פורסם

זה ידוע שאי אפשר לסמוך על דברים שאומרים באינטרנט כי זה לא מקור מוסמך.

יש המון טעויות.

ידעתם שבערך 74% מכל הנתונים הסטטיסטיים שניתנים על ידי משתמשים באינטרנט מומצאים בו ברגע?

(גם הנתון הזה).

פורסם
לקחת לדעתי את הדברים רחוק מידי. ציון גיל הכותב לא אמור לפסול באופן אוטומטי את דבריו.

ישנם כמה ילדים שיכולים לעשות בית-ספר גם למבוגרים. לא דווקא בנהיגה, אבל בנושאים אחרים.

כמו שציינתי באחת מתגובותי שרק במידה ודברי הכותב מעוררים בי נוגדנים אני ניגש לפרופיל המשתמש כדי לנסות ולהבין מי עומד מולי. פערים בין דוריים כמעט בילתי ניתנים לגישור ולכן ציון גיל המשתמש יכול למנוע התלהטות של הוויכוח שנובע מגילם של הכותבים.

אני נהנה מוויכוח סוער אבל אני מעדיף לנהל אותו עם אנשים בגילאים שלי שההבדל הוא בהשקפת עולם ולא במרד נעורים או בהורמוני ההתבגרות.

ומה ההבדל הגדול בין ניהול דיון מאתגר וסוער בינך לבין מישהו בגילך, או מישהו בן (חלילה) 16 שהוא רהוט כמו שמעון פרס בהרצאה על מזרח תיכון חדש אחרי חתימה על הסכם שלום עם כל העולם הערבי?

וחוץ מזה,

בכל מקרה ומצב חייבים להפעיל את סנן הבול*יט.

אני לא חושב שהגיל רלוונטי למשהו. נסיון בתחום המדובר כן רלוונטי וגם השכלה.

נכון..

אבל כמו שאני לא אקבל בעיניים עצומות כל תשובה בפורום הטכני (אלא אם היא מאחד האנשים בעלי הידע והנסיון כאן) אני גם לא אקבל בעיניים עצומות כל ייעוץ משפטי שניתן בפורום הכללי, או כל ייעוץ בבחירת מצלמה דיגיטלית חדשה.

עוד יותר נכון..

במיוחד אם הוא בן 88 וקוראים לו עובדיה יוסף.

הכי נכון!..

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ומה ההבדל הגדול בין ניהול דיון מאתגר וסוער בינך לבין מישהו בגילך, או מישהו בן (חלילה) 16 שהוא רהוט כמו שמעון פרס בהרצאה על מזרח תיכון חדש אחרי חתימה על הסכם שלום עם כל העולם הערבי?

אני חושב שאנשים רהוטים כמו שמעון פרס לא צריכים להסתיר את גילם ומן הסתם גם לא מסתירים. לדעתי אפשר לקבוע כמעט בהכללה שאותם כותבים המסתירים את גילם הם גם אילו הכותבים בשגיאות כתיב, ימניים בדעותיהם, שונאי הומואים ושוטרים ותמיד, אבל תמיד יודעים יותר טוב מאחרים. (1. לפני שאתה קופץ - תמיד יש יוצאים מהכלל).(2. אז מה אם השתמשתי בציטוט שלך כדי להגיד משהו אחר).

ארז רונן

• תוכן חדש...