Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כבר קיבלתי כאן הנחיות ועצות שגויות ומטעות מאנשים שיש להם מספר הודעות מופלג במונה וגילם חוצה את קו ה-30-35, - אביחי

אפשר לקבל דוגמאות?

ארז רונן

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי אפשר לקבוע כמעט בהכללה שאותם כותבים המסתירים את גילם הם גם אילו הכותבים בשגיאות כתיב, ימניים בדעותיהם, שונאי הומואים ושוטרים ותמיד, אבל תמיד יודעים יותר טוב מאחרים. (1. לפני שאתה קופץ - תמיד יש יוצאים מהכלל).(2. אז מה אם השתמשתי בציטוט שלך כדי להגיד משהו אחר).

אינני ימני בדיעותיי [נוער מרצ כבר לפני 15 שנה], אינני הומו [אב לילד בן 4], אינני שוטר [לא כוס התה שלי] ואיני יודע טוב יותר מרבים אחרים.

אך הפיסקה הנ"ל, כוללת בתוכה הכללה גסה בהחלט, נוטפת שנאת בעלי דיעות שונות ומנוגדות, ואיננה נכונה בעליל.

והרי לך תשובה לנושא הדיון. כשפיסקה כזו נכתבת בידי אדם בן 49, היא לא הופכת אותה ללגיטימית יותר, לצודקת יותר, לנכונה יותר, או לאנושית יותר, מאשר הייתה נכתבת בידי "צעיר בן 20 שפעיל בנהיגת קרטינג מגיל 12", כפי שהיטבת להגדיר.

אדרבה, זוהי הוכחה למה ניתן להיות סקפטי לגבי הגיל האמיתי בפרופיל..:wink:

פורסם
אינני ימני בדיעותיי [נוער מרצ כבר לפני 15 שנה], אינני הומו [אב לילד בן 4], אינני שוטר [לא כוס התה שלי] ואיני יודע טוב יותר מרבים אחרים.

אך הפיסקה הנ"ל, כוללת בתוכה הכללה גסה בהחלט, נוטפת שנאת בעלי דיעות שונות ומנוגדות, ואיננה נכונה בעליל.

והרי לך תשובה לנושא הדיון. כשפיסקה כזו נכתבת בידי אדם בן 49, היא לא הופכת אותה ללגיטימית יותר, לצודקת יותר, לנכונה יותר, או לאנושית יותר, מאשר הייתה נכתבת בידי "צעיר בן 20 שפעיל בנהיגת קרטינג מגיל 12", כפי שהיטבת להגדיר.

אדרבה, זוהי הוכחה למה ניתן להיות סקפטי לגבי הגיל האמיתי בפרופיל..:wink:

ממה נפגעת? הרי אתה ציינת את גילך בפרופיל כך שברור שלא אתה היית המטרה של החצים.

הצעתי לך, לפני שאתה כותב משפט חזק כמו "אך הפיסקה הנ"ל, כוללת בתוכה הכללה גסה בהחלט, נוטפת שנאת בעלי דיעות שונות ומנוגדות, ואיננה נכונה בעליל", תבדוק אותי. תבחר בפורום הזה משתמש שבפרופיל שלו לא מופיע גיל [למעט ברווז ואולי עוד כמה בודדים, (ציינתי שיש יוצאים מבכלל)],תבחן את ההודעות הקודמות שלו ותראה שאני צודק.

ארז רונן

פורסם

ארז יקירי, שלא תבין לא נכון. אני בהחלט מברך על היוזמה או הרעיון שהפרטים יהיו מלאים ונכונים. הסברתי זאת היטב בפוסט הקודם.

לא נפגעתי אישית, ולו בגלל שאינני נופל על אף אחת מההגדרות הנ"ל, אך רציתי לחדד ולהציג את הצד השני של המטבע.

הצד השני של המטבע -כאמור- הינו הגחכה של הנאיביות העומדת מאחרי היוזמה הזו. וכן, אני נאיבי לעיתים.

מאותה סיבה בדיוק, טכנית, גם אם זה נכון שיוזר כזה או אחר נטול גיל בפרופיל, יכתוב תגובה מהסוג שציטטתי בפיסקתך, לא אעלה על דעתי כי מדובר באדם בן 49.

ולגבי התלהמות, ההתלהמות איננה המצאה של ימניים, דתיים, סטרייטים או פורעי חוק. ההתלהמות מצויה בכל מקום ונגזרת בעיקר מהמנטליות שלנו כישראלים.

קל ליפול למלכודת ה"ליכודניק המתלהם", ולשכוח את אנשי "שלום עכשיו" המתלהמים, קל ליפול למלכודת הדתי המתלהם, ולשכוח את האקטיביזם החילוני המתלהם, קל ליפול למלכודת ההומופוב המתלהם, ולשכוח את ההומוסקסואל המנצל את שונותו להתלהמות יתר, וכן הלאה.

פורסם
אך רציתי לחדד ולהציג את הצד השני של המטבע.

אני זורק פתיון ומעלה בחכה שמלאני שמתחזה לימני שרק רוצה להציג את הצד השני של המטבע.

ארז רונן

פורסם

אינני מתחזה לאף אחד. אני אדם מוכר בקהילת פורום האודיו. משתתף אדוק במפגשי השבת אחת לחודש. מנהלי הפורום, ורבים מהחברים שם ידידיי האישיים, מכירים אותי ואת דעותיי.

מאז גיל 14-15, עת הפגנתי בהפגנות בר-אילן לצד חבריי היקרים נוער מרצ, התנועה בה התבגרתי, בהנהגתו של ארנן יקותיאלי הנפלא ז"ל, עברו מים רבים בנהר. באותם שנים תרמתי גם לא מעט לעמותת הל"ל ליוצאים בשאלה, והאקטיביזם האידיאולוגי שלי הביא אותי לא פעם למקומות רחוקים מדי. בחלוף השנים דיעותיי התמרכזו מעט יותר והיום הייתי מגדיר את עצמי כשמאל-מרכז, אך בפירוש לא בשום צד קיצון. לא שמאל, וכמובן שלא ימין. מעולם לא הייתי דתי וימני, וגם היום אינני דתי וימני.

אני יותר ויותר מגבש מסקנה כי אינך בן 49 כפי שאתה מצהיר, ומלכתחילה פתיחת ת'רד שעניינה מילוי פרטים פיקטיבי פוטנציאלי, מצביעה על הצמדות למשפט "כל הפוסל במומו הוא פוסל".

פורסם

ארז, אני חושב שאתה אתה אדם גס ובוטה, מתווכח עם מישהו כמעט בכל שירשור שאתה משתתף בו, אני לא מתפלא שהצעת את ההצעה הזאת כי חשוב לך לדעת את הגיל ומקום המגורים של המשתמש התורן שאיתו אתה מתווכח כדי שזה יהיה יותר מעניין עבורך.

קראתי מספר הודעות שלך ואני מתרשם ממך כשונא דתיים, ימניים, מתנחלים, ומזרחיים, אתה אדם צר מוחין וההפך ממה שאתה מנסה לייצג כביכול.

פורסם
אני חושב שאנשים רהוטים כמו שמעון פרס לא צריכים להסתיר את גילם ומן הסתם גם לא מסתירים. לדעתי אפשר לקבוע כמעט בהכללה שאותם כותבים המסתירים את גילם הם גם אילו הכותבים בשגיאות כתיב, ימניים בדעותיהם, שונאי הומואים ושוטרים ותמיד, אבל תמיד יודעים יותר טוב מאחרים. (1. לפני שאתה קופץ - תמיד יש יוצאים מהכלל).(2. אז מה אם השתמשתי בציטוט שלך כדי להגיד משהו אחר).

והנה הוכחת שגם אדם הכותב את גילו יכול לכתוב שטויות.

אה, בעצם הוכחת את זה כבר מזמן.

צביקי

פורסם

אני יותר ויותר מגבש מסקנה כי אינך בן 49 כפי שאתה מצהיר, ומלכתחילה פתיחת ת'רד שעניינה מילוי פרטים פיקטיבי פוטנציאלי, מצביעה על הצמדות למשפט "כל הפוסל במומו הוא פוסל".

האמת היא שפגשתי את ארז.

הוא באמת בן 49.

רק אל תגיד שיוסי פרנקוס אינו דובר אמת.

ארז רונן

פורסם
לאיזה מטרה?

שיהיה לך כיף יותר בפורום כי אני אפתח תיבת פנדורה?

אז התשובה היא לא.

שמע, אני לא יכול להתמודד עם החוכמה שנשפכת לך בכמויות מהאוזניים. תפסת אותי, אני נכנע.

ארז רונן

פורסם
והנה הוכחת שגם אדם הכותב את גילו יכול לכתוב שטויות.

אה, בעצם הוכחת את זה כבר מזמן.

צביקי

צ ב י ק י ? ? ?

מאיפה צצת?

תגיד, לפני שאתה מתייחס להודעות שלי אתה לוקח נרלין?

ארז רונן

פורסם
זה לא עובד ככה, קודם אני קורא את ההודעה ורק אם יש בהודעה משהו שמעורר בי נוגדנים, אני ניגש לפרופיל כדי לבדוק האם אני צודק או חושד בכשרים. (דומה הדבר לרכב שנוסע לפניך ועושה שטויות ואתה עוקף רק כדי לאמת את המחשבה שלך שזו בטח אישה). לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך, קשה לי להאמין שלבחור בן 25 וחצי עם שבע - שמונה שנות נהיגה ברוטו, (צבא, לימודים, חו"ל, עבודה וכדומה), יש מה ללמד נהג מקצועי עם וותק של 30 שנה.

גם ההצהרה שלך לגבי יכולותיו המופלאות של אחיך לא יכולה להתקבל ברצינות יתרה והיא רק מעידה על היכולות שלך.

ברור שכל מה שכתבתי לא נכתב כדי לפגוע בכותב זה או באחר אלא פשוט נקודת ראיה של בחור עם 32 שנות נהיגה שמתוכם 22 שנים כנהג מקצועי.

זה מאוד נחמד להסתכל על גיל כעל וותק בנהיגה, אבל זה ממש לא מדד לכלום.

שנות נסיון בנהיגה לא מעידים על כלום, השאלה היא מה בסופו של דבר אתה מפנים ומשריש אצלך לאחר אותם שנות נסיון.

אדם ממוצע נוהג כ17-22Kק"מ בשנה.

אינני אוהב להרעיף שבחים על עצמי, אבל ב3 שנים האחרונות גמעתי כ300000 ק"מ, שכוללים נסיעות בכל רחבי הארץ (מדימונה עד ראש פינה דרך אילת והמרכז).

לכן, אדם ממוצע שיגיע לאותו מס' ק"מ יצתרך לנהוג עוד כ13-14 שנה עד שיגיע לאותו קילומטרז'.

זה טפשי יהיה להשוות וותק בשנים שמתבצע כנסיעה מנהלתית מידי יום לעבודה ובחזרה לבין אדם שעוסק בזה כמקצוע ומבלה את רוב ימיו על הכביש.

בנוסף, נהיגה היא לא רק מדד של שנות וותק או קילומטרז' היא גם עניין של יכולת למידה אישית,אינסטינקטים וכו'.

וותק בנהיגה לא הפך את מיכאל שומאכר לאלוף העולם בF1 בגיל 25..וזאת לאחר שהתחיל את הקריירה בגיל 22.

כי בגיל 37 שהוא פרש לאחר סה"כ 15 שננות נסיון הוא כבר היה אחרי 7 אליפויות עולם מתוכן, 5 רצופות.

בקיצור, למרות העובדה שאצלי בפרופיל מצוי גילי, אינני חושב שזאת חובה- והאמת היא שאינני חושב שגם הדיון הזה יוביל למקום כלשהוא.

under construction..

פורסם
זה מאוד נחמד להסתכל על גיל כעל וותק בנהיגה, אבל זה ממש לא מדד לכלום.

שנות נסיון בנהיגה לא מעידים על כלום, השאלה היא מה בסופו של דבר אתה מפנים ומשריש אצלך לאחר אותם שנות נסיון.

אדם ממוצע נוהג כ17-22Kק"מ בשנה.

אינני אוהב להרעיף שבחים על עצמי, אבל ב3 שנים האחרונות גמעתי כ300000 ק"מ, שכוללים נסיעות בכל רחבי הארץ (מדימונה עד ראש פינה דרך אילת והמרכז).

לכן, אדם ממוצע שיגיע לאותו מס' ק"מ יצתרך לנהוג עוד כ13-14 שנה עד שיגיע לאותו קילומטרז'.

זה טפשי יהיה להשוות וותק בשנים שמתבצע כנסיעה מנהלתית מידי יום לעבודה ובחזרה לבין אדם שעוסק בזה כמקצוע ומבלה את רוב ימיו על הכביש.

בנוסף, נהיגה היא לא רק מדד של שנות וותק או קילומטרז' היא גם עניין של יכולת למידה אישית,אינסטינקטים וכו'.

וותק בנהיגה לא הפך את מיכאל שומאכר לאלוף העולם בF1 בגיל 25..וזאת לאחר שהתחיל את הקריירה בגיל 22.

כי בגיל 37 שהוא פרש לאחר סה"כ 15 שננות נסיון הוא כבר היה אחרי 7 אליפויות עולם מתוכן, 5 רצופות.

בקיצור, למרות העובדה שאצלי בפרופיל מצוי גילי, אינני חושב שזאת חובה- והאמת היא שאינני חושב שגם הדיון הזה יוביל למקום כלשהוא.

הדיון לא יוביל לשום מקום אם תמשיך לחשוב שמה שכתבת זו האמת האבסולוטית. תרשה לי להציע לך נקודת מבט טיפה שונה משלך ואתחיל מהסוף להתחלה:

*האם אתה חושב שמיכאל שומאכר הגיע למרוצי הפורמולה בעקבות מודעת דרושים בעיתון בסגנון "מחפשים בחור צעיר בלי וותק אבל עם כישורים"? אתה חושב שהוא התאמן עם הפורד אסקורט של אבא שלו ברחובות העיר? יותר מזה, האם אתה חושב שיכולות נהג מרוצים יכולים לעמוד לו בכבישים של גוש דן והאם הוא יכול לנסוע אף-זנב, כמו בפורמולה, עם הרכב שלפניו במהירות 50 קמ"ש מבלי להמרח עליו עם הברקס הראשון? האם אתה חושב שלא העבירו אותו אימונים מפרכים בלי סוף עד שנתנו לו לנהוג בפורמולה 1? האם אתה חושב שבחור שעבר מבדקים לקורס טייס מקבל לידיו ישר F16?

*אני מסכים שנהיגה היא לא רק מדד של שנות וותק או קילומטרז' אבל מאחר ואין לנו בפורום כלים לבדוק יכולת למידה אישית, אינסטינקטים וכדומה, אנחנו נאלצים להשתמש בגיל כפרמטר הלא מדוייק אבל היחידי שיש ברשותינו. (אלא אם כן אנחנו מאמינים לכל אחד המעיד על עצמו כנהג הכי טוב בעולם).

*אכן טיפשי להשוות וותק בשנים שמתבצע כנסיעה מנהלתית מידי יום לעבודה ובחזרה לבין אדם שעוסק בזה כמקצוע ומבלה את רוב ימיו על הכביש, אלא אם כן אתה נוסע כל יום לעבודה מהקריות בצפון לקרית שדה התעופה בלוד וחזרה מרחק של למעלה ממאתיים ק"מ ביום.

*אני כחבר אגד נוהג כל יום כ 400 ק"מ שזה בלי שבתות למעלה מ 100000 ק"מ בשנה, כבר למעלה מעשרים שנה. האם זה הופך אותך לחסר נסיון לעומתי?

*לסיום, כשאין לך שום אינפורמציה אחרת, שנות הוותק הופכים להיות הפרמטר היחידי שאפשר לבנות ממנו תאוריה.

ארז רונן

• תוכן חדש...