Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משרשור זה נמחקו הודעות שעסקו בנושאים שאינם רלוונטיים לשרשור זה.

אני מקווה שהרמז הובן, ואין צורך לנעול את השרשור הזה בשיאו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שאנשים רהוטים כמו שמעון פרס לא צריכים להסתיר את גילם ומן הסתם גם לא מסתירים.

אם היית בן 265098 וחזית בהכחדת הדינוזאורים ובהולדת ישו, גם אתה היית מסתיר את גילך, דומני...:lol:

לדעתי אפשר לקבוע כמעט בהכללה שאותם כותבים המסתירים את גילם הם גם אילו הכותבים בשגיאות כתיב, ימניים בדעותיהם, שונאי הומואים ושוטרים ותמיד, אבל תמיד יודעים יותר טוב מאחרים. (1. לפני שאתה קופץ - תמיד יש יוצאים מהכלל).(2. אז מה אם השתמשתי בציטוט שלך כדי להגיד משהו אחר).

מה לעזאזל הקשר? זה כמו להגיד "אני אוהב יונים אבל שונא את הדבשת".

ישנם גם אנשים מבוגרים שעלו בגיל מבוגר לארץ ולא מסתדרים עדיין עם כתיבה בעברית. יש גם צעירים יותר עם אותה בעייה, ועדיין הם לא ילדים בני 7.

הדיון לא יוביל לשום מקום אם תמשיך לחשוב שמה שכתבת זו האמת האבסולוטית. תרשה לי להציע לך נקודת מבט טיפה שונה משלך ואתחיל מהסוף להתחלה:

*האם אתה חושב שמיכאל שומאכר הגיע למרוצי הפורמולה בעקבות מודעת דרושים בעיתון בסגנון "מחפשים בחור צעיר בלי וותק אבל עם כישורים"? אתה חושב שהוא התאמן עם הפורד אסקורט של אבא שלו ברחובות העיר?

האמת?-אני חושב שכן...

*אני כחבר אגד נוהג כל יום כ 400 ק"מ שזה בלי שבתות למעלה מ 100000 ק"מ בשנה, כבר למעלה מעשרים שנה. האם זה הופך אותך לחסר נסיון לעומתי?

בנהיגה על אוטובוס, בהחלט כן.

*לסיום, כשאין לך שום אינפורמציה אחרת, שנות הוותק הופכים להיות הפרמטר היחידי שאפשר לבנות ממנו תאוריה.

גם וותיקים טועים, הרשה לי לומר לך.

אני עובד עם בחור שנמצא בתוך העולם של כלי העבודה כבר 30 שנה, ובעסק שבו אני עובד עכשיו 15 שנה מתוכם.

אני נכנסתי לעולם הזה רק לפני שנה, ואני כבר מתקן שגיאות וטעויות שלו.

עדיין צריך לסנן את הבול*יט מהתבן, שאתה שומע מאנשים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הדיון לא יוביל לשום מקום אם תמשיך לחשוב שמה שכתבת זו האמת האבסולוטית. תרשה לי להציע לך נקודת מבט טיפה שונה משלך ואתחיל מהסוף להתחלה:

*האם אתה חושב שמיכאל שומאכר הגיע למרוצי הפורמולה בעקבות מודעת דרושים בעיתון בסגנון "מחפשים בחור צעיר בלי וותק אבל עם כישורים"? אתה חושב שהוא התאמן עם הפורד אסקורט של אבא שלו ברחובות העיר? יותר מזה, האם אתה חושב שיכולות נהג מרוצים יכולים לעמוד לו בכבישים של גוש דן והאם הוא יכול לנסוע אף-זנב, כמו בפורמולה, עם הרכב שלפניו במהירות 50 קמ"ש מבלי להמרח עליו עם הברקס הראשון? האם אתה חושב שלא העבירו אותו אימונים מפרכים בלי סוף עד שנתנו לו לנהוג בפורמולה 1? האם אתה חושב שבחור שעבר מבדקים לקורס טייס מקבל לידיו ישר F16?

*אני מסכים שנהיגה היא לא רק מדד של שנות וותק או קילומטרז' אבל מאחר ואין לנו בפורום כלים לבדוק יכולת למידה אישית, אינסטינקטים וכדומה, אנחנו נאלצים להשתמש בגיל כפרמטר הלא מדוייק אבל היחידי שיש ברשותינו. (אלא אם כן אנחנו מאמינים לכל אחד המעיד על עצמו כנהג הכי טוב בעולם).

*אכן טיפשי להשוות וותק בשנים שמתבצע כנסיעה מנהלתית מידי יום לעבודה ובחזרה לבין אדם שעוסק בזה כמקצוע ומבלה את רוב ימיו על הכביש, אלא אם כן אתה נוסע כל יום לעבודה מהקריות בצפון לקרית שדה התעופה בלוד וחזרה מרחק של למעלה ממאתיים ק"מ ביום.

*אני כחבר אגד נוהג כל יום כ 400 ק"מ שזה בלי שבתות למעלה מ 100000 ק"מ בשנה, כבר למעלה מעשרים שנה. האם זה הופך אותך לחסר נסיון לעומתי?

*לסיום, כשאין לך שום אינפורמציה אחרת, שנות הוותק הופכים להיות הפרמטר היחידי שאפשר לבנות ממנו תאוריה.

1. זאת לא האמת האבסולוטית אלא זוהיא דעתי, אתה לא חייב להסכים איתה אבל אתה כן חייב לכבדה.

דעתך בנושא היא ידועה ולכן לפיה התייחסתי.

2. אתה לא חייב להשתמש בפרמטר כמו גיל, כי יש מספיק דברים שמראים על ידע ו/או נסיון.

3.אני חושב שאתה לוקח את הנושא קשה מידי, אין פה עניין של לבנות פה תאוריות שלמות על אדם שאינך מכיר,לא ראית אותו אתה לא יודע מה עברו וכמובן למעט הכינוי שלו בפורום אין לך מושג בכלל מי הוא ומה הוא -ועל בסיס הגיל שלו אתה תוכל להבין במה מדובר?

מצטער, זה תלוש מהמציאות.

מצטער, גיל הוא דבר חשוב אבל הוא לא מדד -לא לידע ובטח שלא לנסיון.

under construction..

פורסם
מה לעזאזל הקשר? זה כמו להגיד "אני אוהב יונים אבל שונא את הדבשת".

ישנם גם אנשים מבוגרים שעלו בגיל מבוגר לארץ ולא מסתדרים עדיין עם כתיבה בעברית. יש גם צעירים יותר עם אותה בעייה, ועדיין הם לא ילדים בני 7.

גם וותיקים טועים, הרשה לי לומר לך.

אני עובד עם בחור שנמצא בתוך העולם של כלי העבודה כבר 30 שנה, ובעסק שבו אני עובד עכשיו 15 שנה מתוכם.

אני נכנסתי לעולם הזה רק לפני שנה, ואני כבר מתקן שגיאות וטעויות שלו.

עדיין צריך לסנן את הבול*יט מהתבן, שאתה שומע מאנשים.

אתה טוב בחפירות יותר ממני. תחפור בפורום, תאתר את "חסרי הגיל" ותופתע לגלות שחלקם הלא מבוטל נכנסים לקטגוריה שציינתי. לגבי שגיאות הכתיב, אכן יש גם מבוגרים שלא מסתדרים עם עברית אבל הם בטח לא מתביישים בגילם.

שיהיה לך כיף יותר בפורום כי אני אפתח תיבת פנדורה?

מאחר ואתה בעולם כלי העבודה, אולי תוכל לעזור לאאוץ לפתוח את תיבת פנדורה?

ארז רונן

פורסם
1. זאת לא האמת האבסולוטית אלא זוהיא דעתי, אתה לא חייב להסכים איתה אבל אתה כן חייב לכבדה.

דעתך בנושא היא ידועה ולכן לפיה התייחסתי.

2. אתה לא חייב להשתמש בפרמטר כמו גיל, כי יש מספיק דברים שמראים על ידע ו/או נסיון.

3.אני חושב שאתה לוקח את הנושא קשה מידי, אין פה עניין של לבנות פה תאוריות שלמות על אדם שאינך מכיר,לא ראית אותו אתה לא יודע מה עברו וכמובן למעט הכינוי שלו בפורום אין לך מושג בכלל מי הוא ומה הוא -ועל בסיס הגיל שלו אתה תוכל להבין במה מדובר?

מצטער, זה תלוש מהמציאות.

מצטער, גיל הוא דבר חשוב אבל הוא לא מדד -לא לידע ובטח שלא לנסיון.

1. מדוע אתה חושב שאני לא מכבד את דעתך? לפחות עד עכשיו עניתי לך בצורה מפורטת ועניינית על הנקודות שהעלת. ברור שאני מנסה לשכנע אותך בצדקתי כמו שאתה מנסה לשכנע אותי בצדקתך. אין בזה כל רע.

2. אתה ציטטת אותי בהודעה מספר 59 (בה עניתי ל VITALI24 שטען שאם אתקל בהודעה של בחור בן 17, אסתכל על זה בשלילה) אומר: "זה לא עובד ככה, קודם אני קורא את ההודעה ורק אם יש בהודעה משהו שמעורר בי נוגדנים, אני ניגש לפרופיל כדי לבדוק האם אני צודק או חושד בכשרים". ברור שאני תוהה על קנקנו של הכותב דרך הודעתו וכשמשהו לא נראה לי, אני מנסה לאמת את זה דרך הגיל.

3. אני לא יודע איך אתה או אחרים נוהגים ואני יכול להעיד רק על עצמי, כשאני נתקל בהודעה שמושכת את תשומת ליבי לחיוב או לשלילה, אני נוהג לקרוא בעיון את הסטורית הכותב בפורום ולפעמים גם ברחבי הרשת. אולי תופתע ניר, כמה אנפורמציה אפשר לדלות על כל אחד ואחד.

ארז רונן

פורסם

ארז ידידי.

אני חייב לעצור אותך ואני בוחר להתייחס כרגע לפיסקה מס' 3 ולהרחיב עליה.

קשה לי להבין מה מניע אדם לבנות תאוריות שלמות מגילו של אותו משתמש העומד מולו?

למה יש בך את הרצון לחפור לו בהיסטוריה ההודעות, על מנת לתת עליו איזשהוא הערכה לגבי שם משתמש העומד מולו?

לטעמי זה לא סקרנות אלא גובל במציצנות, אני חבר בפורום הזה באופן פעיל מאוד ב4 שנים האחרונות בתור חבר ורשום, ואני קראתי בדריכות את הפורום הנ"ל עוד כשנתיים קודם לכן.

מעולם לא ישבתי וחפרתי בהיסטוריית הודעות של אף משתמש בפורום הנ"ל, למעט אולי מבט על ציוד אודיו (שזה התחום העיקרי שלשמו אני נמצא כאן) שהוא מכר בעבר או מוכר כרגע.

צר לי ידידי, אבל משפטים שלמים כגון:

"כשאין לך שום אינפורמציה אחרת, שנות הוותק הופכים להיות הפרמטר היחידי שאפשר לבנות ממנו תאוריה."

וגם:

"אני נוהג לקרוא בעיון את הסטורית הכותב בפורום ולפעמים גם ברחבי הרשת. אולי תופתע ניר, כמה אנפורמציה אפשר לדלות על כל אחד ואחד."

משפטים כאלו פשוט אותי אישית מטרידים..:roll:

under construction..

פורסם
האם ראוי לחייב רישום מידע בפרופיל משתמש
לא ראוי לחייב, לא כל אחד מעוניין לפרסם פרטים על עצמו, כמו כן אין דרך לדעת אם הפרטים נכונים

זה שישנם אנשים שחשוב להם לדעת פרטים על אנשים אחרים כדי להיות איתם באותו דיון זו לא בעיה של הכלל או של סגל הפורום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא קראתי את כל האשכול כי רובכם אנשים שלא רשמתם את הפרטים הנכונים והמלאים בפרופיל ולכן אני לא יכול להתיחס אליכם

אגב, לגבי המיקום שלי, יש מקום כזה! בגרמניה !! פשוט בגרמנית לא מבטאים ג'

:wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ארז, העלית מספר טענות, חלקן לגיטימיות (מבחינת נקודת הראות שלך) וחלקן פחות.

על זו שמבססת ידע בנהיגה על סמך גיל אני אפילו לא אתייחס בבדיחות הדעת,

אלא רק אומר שאתה מתבלבל בין "קריאת כביש" (במקרה הטוב) לבין "שליטה ברכב" ו/או ידע בנהיגה מתקדמת.

יש אנשים שמעוניינים לשמור על פרטיות (כמוני לדוגמה) מסיבות כלו ואחרות (ויש כאלו),

ודווקא אותה אנונימיות (יחסית) מאפשרת תנאים של כתיבה חופשית.

בן כמה היית מהמר שאני, על סמך כתיבתי, אגב ? (סתם לידע כללי).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ארז, העלית מספר טענות, חלקן לגיטימיות (מבחינת נקודת הראות שלך) וחלקן פחות.

על זו שמבססת ידע בנהיגה על סמך גיל אני אפילו לא אתייחס בבדיחות הדעת,

אלא רק אומר שאתה מתבלבל בין "קריאת כביש" (במקרה הטוב) לבין "שליטה ברכב" ו/או ידע בנהיגה מתקדמת.

יש אנשים שמעוניינים לשמור על פרטיות (כמוני לדוגמה) מסיבות כלו ואחרות (ויש כאלו),

ודווקא אותה אנונימיות (יחסית) מאפשרת תנאים של כתיבה חופשית.

בן כמה היית מהמר שאני, על סמך כתיבתי, אגב ? (סתם לידע כללי).

*אכן העלתי מספר טענות, חלקן לגיטימיות וחלקן לא (מבחינת נקודת הראות שלך).

*על זו שמבססת ידע בנהיגה על סמך גיל אפשר להתייחס כשמבינים שהכוונה היא שלא בהכרח גיל מבוגר יותר = למקצוענות

אלא שגיל צעיר = לחוסר נסיון.

*לפני שלומדים לרוץ צריך ללמוד ללכת וללמוד ללכת זה הזמן שנהג צעיר צריך לצבור לפני שהוא לומד לרוץ. "קריאת כביש" לדעתי זוהי תכונה מולדת שקיימת או לא קיימת גם אצל נהגים צעירים וגם אצל וותיקים. בוא נאמר שכדי לנהוג, לא צריך "קריאת כביש" אבל

"שליטה ברכב" ו/או ידע בנהיגה מתקדמת בלתי אפשרית ללא "קריאת כביש".

*בפורום רפואה ומחלות יש אולי הגיון לשמור על פרטיות אבל בפורום מכוניות?

*קשה לי להאמין שפרסום גילך ימנע ממך כתיבה חופשית.

*מאחר וביקשת שאהמר על גילך (למרות שאתה עלול לאבד את האנונימיות שלך) אני מעריך שאתה כבן 30, עם ראש על הכתפיים ולפחות שני תארים בכיס.

ארז רונן

פורסם
שמע, אני לא יכול להתמודד עם החוכמה שנשפכת לך בכמויות מהאוזניים. תפסת אותי, אני נכנע.

וואלה? חשבתי שאתה החכם מבנינו עם כזאת שאלה חכמה.

אביחי

פורסם
"קריאת כביש" לדעתי זוהי תכונה מולדת שקיימת או לא קיימת גם אצל נהגים צעירים וגם אצל וותיקים. בוא נאמר שכדי לנהוג, לא צריך "קריאת כביש" אבל

"שליטה ברכב" ו/או ידע בנהיגה מתקדמת בלתי אפשרית ללא "קריאת כביש".

*בפורום רפואה ומחלות יש אולי הגיון לשמור על פרטיות אבל בפורום מכוניות?

*קשה לי להאמין שפרסום גילך ימנע ממך כתיבה חופשית.

*מאחר וביקשת שאהמר על גילך (למרות שאתה עלול לאבד את האנונימיות שלך) אני מעריך שאתה כבן 30, עם ראש על הכתפיים ולפחות שני תארים בכיס.

1. קריאת כביש אינה קשורה לשליטה ברכב, כמו כן קריאת כביש אינה תכונה מולדת.

יש אנשים שמגיעים "סטנדרט" עם תשומת לב יותר טובה לנושא,

ויש כאלו שלא משנה מה תעשה - "מעופפים"... אבל בהחלט יש כלים לשפר מיומנות זו.

שליטה ברכב כשלעצמה לא קשורה לקריאת הכביש, אך מי שיש לו שליטה גבוהה וקריאה שגוייה ייכנס לצרות בסופו של דבר.

2. אם יש אנשים שמסיקים מסקנות על סמך הגיל, אז גם פרסום הגיל יכול למנוע כתיבה חופשית.

חוצמזה, יש סיבות לשמור על פרטיות, בכל פורום אינטרנטי שהוא.

לגבי ההערכה שלך - אני שמח לפחות שהיא חיובית. אני לא אאשש או אפריך אותה בינתיים :-P

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
1. קריאת כביש אינה קשורה לשליטה ברכב, כמו כן קריאת כביש אינה תכונה מולדת.

יש אנשים שמגיעים "סטנדרט" עם תשומת לב יותר טובה לנושא,

ויש כאלו שלא משנה מה תעשה - "מעופפים"... אבל בהחלט יש כלים לשפר מיומנות זו.

שליטה ברכב כשלעצמה לא קשורה לקריאת הכביש, אך מי שיש לו שליטה גבוהה וקריאה שגוייה ייכנס לצרות בסופו של דבר.

2. אם יש אנשים שמסיקים מסקנות על סמך הגיל, אז גם פרסום הגיל יכול למנוע כתיבה חופשית.

חוצמזה, יש סיבות לשמור על פרטיות, בכל פורום אינטרנטי שהוא.

לגבי ההערכה שלך - אני שמח לפחות שהיא חיובית. אני לא אאשש או אפריך אותה בינתיים :-P

כנראה הסנפתי טיפקס לפני שקראתי את התשובה שלך. אני לא מצליח להבין מה כתבת. מצד אחד אני (חושב) שאני מבין שבשורה הראשונה אתה שולל את מה שכתבתי, אבל בשורה השניה והשלישית אתה כותב "יש אנשים שמגיעים "סטנדרט" עם תשומת לב יותר טובה לנושא", שמה זה, אם לא תכונה מולדת? בשורה השלישית אתה כותב "ויש כאלו שלא משנה מה תעשה - "מעופפים"... אבל בהחלט יש כלים לשפר מיומנות זו", שזה אומר שיש אנשים ללא יכולת "קריאת כביש" (יעני מעופפים) אבל ניתן לשפר (בגבול מסויים) מיומנות זו. השורה השלישית גמרה אותי לגמרי. במקום לנתח אותה, אני הולך להסניף עוד טיפקס.

לגבי הסעיף השני, למה אתה נופל לאותו בור שנפל בו מי שלא טרח לקרוא ולהבין מה שכתבתי? תרשה לי לצטט את עצמי שוב כדי לחסוך לך חיפוש: "זה לא עובד ככה, קודם אני קורא את ההודעה ורק אם יש בהודעה משהו שמעורר בי נוגדנים, אני ניגש לפרופיל כדי לבדוק האם אני צודק או חושד בכשרים. (דומה הדבר לרכב שנוסע לפניך ועושה שטויות ואתה עוקף רק כדי לאמת את המחשבה שלך שזו בטח אישה)". את הפרופיל שלך למשל, לא הייתי צריך לבדוק, התגובה שלך, למרות שהייתה מנוגדת לדעתי, הייתה רצינית, עניינית, לא מתלהמת ואפשרה דיון מכובד. לגבי מניעת כתיבה חופשית בגלל פרסום גיל, יש שרשור שנפתח ע"י "ברווז" - "כותרת בפורום והמחשבה הראשונה שעברה לך בראש" - אז, אם פרסום גיל ימנע כתיבה חופשית, - הפורום ירוויח ובגדול. הצעירים שעדיין לא התגבשה עליהם דעתם המשמיעים בלהט רב סיסמאות שאספו מפה ומשם, יעברו לפורום נענע, תפוז, פוקימונים וכדומה, ובפורום הזה ישארו אנשים עם דעות שונות, לעיתים מנוגדות אבל עם רמת דיון שמכבדת את עצמה.

לגבי השורה האחרונה שלך, אתה רוצה להגיד לי שאם תפרסם את גילך אנשים יזהו אותך? נו באמת.

נ.ב.אל תיקח את עניין ההסנפה ברצינות, אפשר גם להתלוצץ לפעמים.

ארז רונן

פורסם
ארז ידידי.

אני חייב לעצור אותך ואני בוחר להתייחס כרגע לפיסקה מס' 3 ולהרחיב עליה.

קשה לי להבין מה מניע אדם לבנות תאוריות שלמות מגילו של אותו משתמש העומד מולו?

למה יש בך את הרצון לחפור לו בהיסטוריה ההודעות, על מנת לתת עליו איזשהוא הערכה לגבי שם משתמש העומד מולו?

לטעמי זה לא סקרנות אלא גובל במציצנות, אני חבר בפורום הזה באופן פעיל מאוד ב4 שנים האחרונות בתור חבר ורשום, ואני קראתי בדריכות את הפורום הנ"ל עוד כשנתיים קודם לכן.

מעולם לא ישבתי וחפרתי בהיסטוריית הודעות של אף משתמש בפורום הנ"ל, למעט אולי מבט על ציוד אודיו (שזה התחום העיקרי שלשמו אני נמצא כאן) שהוא מכר בעבר או מוכר כרגע.

צר לי ידידי, אבל משפטים שלמים כגון:

"כשאין לך שום אינפורמציה אחרת, שנות הוותק הופכים להיות הפרמטר היחידי שאפשר לבנות ממנו תאוריה."

וגם:

"אני נוהג לקרוא בעיון את הסטורית הכותב בפורום ולפעמים גם ברחבי הרשת. אולי תופתע ניר, כמה אנפורמציה אפשר לדלות על כל אחד ואחד."

משפטים כאלו פשוט אותי אישית מטרידים..:roll:

ניר ידידי,

אתה לוקח את דברי למקומות לא נכונים.

הסיבה שאני מחפש בהיסטוריה של המשתמשים שהודעותיהם העירו את תשומת ליבי נובעת משתי סיבות: הראשונה, אני מכבד כל משתתף בפורום ששומר על רמת דיון גבוהה, גם אם דעתו שונה לשלי. אנשים נוהגים להביע דיעה נחרצת, תוקפנית, מתנשאה על היחסים בין יהודים וערבים למשל, וחלק גדול מהדיונים האילו ננעלים בסופו של דבר ע"י המנהלים בעקבות התדרדרותם. אם היית נוקט עמדה מסויימת בדיון כזה, האם לא היית יוצא חומוס, אם היית יודע שהמשתמש שדעתו הייתה מנוגדת לחלוטין מדעתך הינו יועץ בכיר לרוה"מ, ליחסי יהודים ערבים. אנחנו אוהבים להשמיע את דעתינו בכל הנושאים למרות שלא בכולם אנחנו מבינים. זה בסדר, כל זמן שאתה יודע (ככל שניתן) מול מי אתה מנהל את הדיון.

דוגמא נוספת היא משתמש שכתב לי "מה שאני שכחתי בנהיגה, אתה עוד לא למדת". בחיפוש קצר ברשת הסתבר שהוא עדיין "נהג חדש".

אני מקווה שההסבר שנתתי מסיר דאגה מליבך לגבי "מניעי הנסתרים".

אולי עכשיו המשפטים שציטטת אותי מקבלים משמעות אחרת. תראה למשל ארכיאולוגיה, איזה תאוריות מפתחים על סמך חתיכת חרס שבורה או משריד עצם של זרת, איזה דינוזאורים מרכיבים.

ארז רונן

• תוכן חדש...