Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת, אני מתחבט המון בשאלה הזאת מתי הישראלים הפכו להיות כל כך אגרסיביים וחסרי התחשבות.

10 ביוני 1967, שעה 14:01.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי - מ 1989 החלו להגיע בחורות יפות לארץ , ואז נוצרו פקקי התנועה הראשונים :idea:

מנסיון , אני שומר מרחק מהמדרכה ומהבחורה , ואז נכנס רכב אחר ברווח ומסתיר לי , הפעולה הראשונית שלי ללא שליטה היא , ציפצוף ארוך וקללה ,

וכך מתחילה האלימות בכביש .

באותה תקופה עברתי לממסרה אוטומטית במקום ידנית , מאחר והנסיעה האיטית גרמה לרכב להיכבות , ולכאב ברגל ,

חצי קל'ץ ברקס , ניסיון לזינוק בלימה .

ומאז הישראלים אוהבים ממסרה אוטומטית רגילה , נצמדים לישבן של הרכב מלפנים ומחפשים בחורות במדרכה .

ולדעתי מי שאוהב את הממסרה של ה AL4 , נהנה להיות עם עצמו :lol: ולא קולט שהוא שונה בישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
דווקא ב- 1973, ממש לא 1967.

?

ב-73 חטפנו את הזבנג הראשון (לא גרם לנו להפסיק להיות אגרסיביים, אבל קצת פקח לכמה אנשים את העיניים). בין 67 ל-73 כל גורודיש ודיין הסתובבו כמו טווסים בארץ ישראל ה(כמעט) שלמה, והתחילו להאמין שהם באמת גדולים מהחיים.

בדיוק לפני 33 שנים, חנוכה 75', נכנע שמעון פרס בפעם הראשונה לבריונות, ומאז כל עם ישראל יודע שמה שלא הולך בכח, הולך בעוד יותר כח, ושעם קצת יידישקייט והרבה לחץ פוליטי, אפשר להשיג כל מה שנרצה.

הבעייה היחידה היא שלא כולם הם שמעון פרס. :idea:

פורסם

וואללה - אז לפחות אני יודע שזה לא בגללי - אני הגעתי לארץ רק ב 1977 :lol:

ולסרוניס - וואללה!

לפרוקסימה - סרטון מעולה!

Road Rage קיים בכל מקום, אבל ברוב המדינות זה מצב חריג יחסית. לא נורמטיבי.

ליין מן - ב 1989 התחילו להגיע לארץ בחורות רוסיות. בחורות יפות היו גם לפני זה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נשברתי בעמוד 4 (איפושהו באמצע).

אני אתרום את חלקי הדל לדיון...

מתחת לבית שלנו חונה 307SW שני ליטר עם התיבה המדוברת. ואני נוהג בה די הרבה קילומטרים.

בחניות שונות ברחבי הארץ ששיכות כדין לבני משפחתי הקרובה חונות עוד 2 מכוניות עם התיבה הזו, ובשנים האחרונות עברו אצלנו עוד 3 מכוניות מבית PSA עם תיבה כזו. ובכולן נהגתי.

חוץ מזה אני נוהג כל יום 250 קילומטרים ארורים עם מכונית פח-זבל אוטומטית של העבודה עם תיבה אוטומטית "טיפשה".

ואני כל כך נהנה יותר לנהוג ב307. באופן כללי, כמובן, אבל גם, וכיוון שעל זה הדיון - מתיבת ההילוכים. גם בנסיעה רגועה, גם בנסיעה דינמית - התיבה הזו פשוט עושה את העבודה יותר טוב. אני חייב לציין בנקודה הזו, שדווקא ב407 שמוזכרת בלי שנקרא לה בשמה שתי פסקאות למעלה, אני קצת מבואס מהתיבה לפעמים כשצריך כוח, ומייד, וכנראה זה אכן כיול אחר. ולפעמים אחרי נהיגה רגועה מאוד רוצים את הקיקדאון שהוא מראית הכל - אז אפשר לעשות תנועה קטנה עם היד ולהוריד הילוך. התגובה מיידית כמעט כמו במכונית אמיתית עם הילוכים, וגם שרפת קלוריה.

אני יכול לכתוב עוד שני דפים של חוות דעת משתמש חיובית, ואני יכול גם לציין שהג'ינג'ית שהאוטו באופן רשמי שלה והיא משתמשת בו כל יום, לא יודעת שיש בתיבה הזו בעיה שחשוב מאוד שעיתונאי ישראלי יטרח להעלות בפני בכיר בפז'ו. ולא שהג'ינג'ית היא "נהגת ליסינג שלא יודעת מהחיים שלה", היא היתה מאוד עצובה כשהיא קיבלה משפחתומטית ליסינג לפני כמה שנים ונאלצה למכור את הVTR שלה. ולכן כשהיא יכלה לבחור בין לקבל עוד פעם מכונית ליסינג או לקנות אוטו שבאמת יהיה טוב בשבילה, היא בחרה ב307, ולא למרות התיבה המושמצת, אלא לא מעט בזכותה. טוב, אני מפיל עליה יותר מדי אחריות, כי האמת היא שלשנינו היה מהנה יחסית לנהוג באוטו הזה כשבדקנו את האפשרויות, יחסית למשפחתומטיות אחרות. ובכלל רצינו מכונית ידנית, אבל לא הצלחנו למצוא, כי אם אף אחד לא קונה מכונית ידנית חדשה, איך נמצא ידנית משומשת?

ולמה טרחתי לכתוב את כל זה?

כי יש הבדל, מר שביט, בין "ידועה לשמצה" לבין "שנויה במחלוקת".

הדיון הזה מראה שיש מחלוקת. לי (ולאחרים, אבל אני- רק על עצמי כותב) טוב עם התיבה הזו וכתבתי כמה פסקאות על זה. לאחרים לא. הנה מחלוקת.

אבל "ידועה לשמצה" לא משאיר מקום למחלוקת. זו קביעה של עיתונאי רכב מוערך. קביעה. עובדה. וכנראה שהקביעה הזו הדליקה את ארנון (טוב, וגם אותי, למרות שנכנסתי לדיון הזה באיחור) כי בעיניו (ובעיני) היא שגויה.

כי אני מוכן לקבל את הדעה שלך, אבל אתה, בקביעה נחרצת של "ידועה לשמצה" לא מוכן לקבל את שלי. כי אם זה "ידוע" לכולם, ועוד "לשמצה"- אז אני, שחושב אחרת, אני כנראה הדביל שלא מבין.

מילא לא מבין בנהיגה ובמכוניות (אני מודה בזה כאן ועכשיו) - אבל אם אני נהנה ממשהו שהוא "ידוע לשמצה", אני הרי לא מבין מה טוב לי. וזה כבר ממש רע. אני חושב שאני אדבר על זה בפגישה שיש לי בתחילת שבוע הבא עם הפסיכולוג שלי. בעצם אני אקדים את הפגישה.

אסף.

פורסם
הזכרת לי עכשיו טור שכתבתי עבור גיליון 250 של אוטו.

דאגתי להעלות אותו לאתר אוטו החדש - אז הנה לינק. קרא וחווה דעתך...

קראתי את הטור המענין.

נראה לי שבאיזה שהוא שלב (בעתיד הלא רחוק) לכל הרכבים יהיה גיר אוטומטי , ולחלקם יהיה גיר אוטומטי עם אופציה לשילוב ידני (טיפטרוניק). סביר שהפקקים רק יחריפו, ונהיגה ברכב אוטומטי ממתנת קצת את רמת העצבים בפקק. מחוץ לפקק , כל אחד יבחר איזה מוד נהיגה הוא מעדיף.

אנשים לא אוהבים להיתקע באמצע הדרך כשהמצמד נגמר ( אמנם פעם בהרבה זמן) וחלק מהנהגים שונאים לזנק בעליה. למרות זאת הגיר הידני שורד משיקולי עלות. עם הזמן, הפרשי העלות יצטמצמו והיתרונות של הגיר האוטומטי יגברו. אני לא נכנס פה לאיזה סוג של גיר אוטומטי, אם כי כרגע נראה שהגיר הרובוטי החד -מצמדי יהיה הנפוץ , משיקולי עלות, והבעיה של העברת ההילוכים הלא חלקה תיפתר.

למה בכלל צריך גיר?

מכיון שמומנט המנוע משתנה. לו הינו נוהגים ברכב חשמלי שהמומנט שלו קבוע , לא היה צריך לשנות הילוכים בנסיעה.

אם היצרנים יפתחו מנועים עם מומנט גבוה קבוע ככל האפשר יחסית לסיבובי המנוע (כנראה על חשבון ההספק) , יהיה צורך בפחות הילוכים והפרש העלות בין גיר ידני לאוטומטי יקטן עוד יותר ויתרום להיעלמות הגיר הידני יותר מוקדם. למרות שלא נראה לי שזה יקרה , משיקולים שיווקים של היצרנים.

יהודה

פורסם

אנשים לא אוהבים להיתקע באמצע הדרך כשהמצמד נגמר ( אמנם פעם בהרבה זמן) .

הסיכוי להיתקע עם קלאץ' גמור פחות בהרבה מאשר תקלה בגיר אוט' , ומי שקצת יודע להקשיב למנוע, מסוגל להמשיך לפחות עד המוסך גם בלי קלאץ' (לאחרונה נאלצתי להגיע בלי קלאץ' מצומת ביל"ו עד א.ת ישן ראשל"צ, מה שאומר חציית 3 ערים (431 טרם נפתח אז), ושרדתי כדי לספר. :roll:

אני לא נכנס פה לאיזה סוג של גיר אוטומטי, אם כי כרגע נראה שהגיר הרובוטי החד -מצמדי יהיה הנפוץ , משיקולי עלות, והבעיה של העברת ההילוכים הלא חלקה תיפתר.

אין לי מושג מאיפה אתה שואב את הבטחון, הן שניתן להגיע לתיבה רובוטית חלקה עם מצמד אחד (יותר מדי משתנים נכנסים למשוואה מכדי לאפשר העברת הילוכים חלקה בכל מצב. בהודעות הקודמות שלך (ושל דני) מניתם רק חלק קטן מהמצבים המשתנים בכביש, שאיתם מסוגל (כרגע לפחות) רק מוח אנושי מורכב להתמודד לנוכח שפע הנתונים הדורש ניתוח בכל רגע) והן את ההתעלמות מהעובדה שעם פקיעת הבלעדיות - יותר ויותר יצרנים רצים וירוצו אל הפתרון כפול המצמדים.

פורסם

ולמה טרחתי לכתוב את כל זה?

כי יש הבדל, מר שביט, בין "ידועה לשמצה" לבין "שנויה במחלוקת".

הדיון הזה מראה שיש מחלוקת. לי (ולאחרים, אבל אני- רק על עצמי כותב) טוב עם התיבה הזו וכתבתי כמה פסקאות על זה. לאחרים לא. הנה מחלוקת.

אבל "ידועה לשמצה" לא משאיר מקום למחלוקת. זו קביעה של עיתונאי רכב מוערך. קביעה. עובדה. וכנראה שהקביעה הזו הדליקה את ארנון (טוב, וגם אותי, למרות שנכנסתי לדיון הזה באיחור) כי בעיניו (ובעיני) היא שגויה.

כי אני מוכן לקבל את הדעה שלך, אבל אתה, בקביעה נחרצת של "ידועה לשמצה" לא מוכן לקבל את שלי. כי אם זה "ידוע" לכולם, ועוד "לשמצה"- אז אני, שחושב אחרת, אני כנראה הדביל שלא מבין.

במשפט אחד אתה אומר שהקביעה שלי שגויה. מה זה שגויה, האמ-אמא של השגויות. מספיק שגויה כדי להדליק אותך ואת ארנון.

וכבר במשפט הבא אתה טוען שאתה מוכן לקבל את הדעה שלי? איפה? איך? אתה לא מקבל את הדעה שלי. אתה מקדיש תגובה שלמה כדי להראות שהדעה שלי שגויה. וזה בסדר. זכותך. רק אל תציג את זה כאילו יש הבדל בינינו.

האמת הפשוטה היא שאמרתי משהו שלדעתך הוא טעות. אוקיי, אפשר להתווכח על זה. אני טוען, למשל, שההיסטוריה של התיבה הזו עושה אותה ראויה להגדרה "ידועה לשמצה". הפרשנות שלי ושלך לביטוי הזה קצת שונה, מסתבר. כך או כך, אתה סבור שאני טועה? תגיד "אתה טועה, התיבה הזו לא ידועה לשמצה".

אבל מה שיותר חמור: אתה טעון שאסור לי לומר דברים כאלו כי אני עיתונאי רכב.

וזה כבר אבסורד.

כפי שכבר אמרתי קודם (ואולי לא קראת), אני כאן גולש מן המנין. אם בגלל שאני עיתונאי רכב אסור לי להביע את דעתי הפרטית, במיוחד אם היא בלתי פופולרית או נורא, נורא שגויה לדעת חלק מגולשי הפורום - אזי אין לי מה לחפש כאן. וגם אין הצדקה לקרוא לזה פורום, אם תשאל אותי.

אבל מה שהכי מתחשק לי לומר לך זה "בחייאת ראבאק". ו"חאלאס". וביטויים דומים בעברית צחה. חאלאס!

קצת פרופרוציה, אינעל דינאק!

תסתכל מה אמרתי, ולא פחות חשוב - איך אמרתי ובאיזה הקשר. מה, רצחתי תינוקות? פגעתי בנשמתם הרכה של ילדים? אנסתי זקנות? שדדתי יתומים? מה??

גם אם נורא נורא טעיתי כפי שאתה טוען - אז מה? סו פאקינג וואט?? זכותי!

מותר לי לטעות בלי שיתבצע בי רצח אופי ולינץ' בכיכר הפורום!

זה מה שאותי הדליק.

לך התיבה נהדרת? סבבה. לי - לא. לי, ולעוד כמה שהם לא עיתונאי רכב נבערים מדעת, מתרפסים ו/או מושחתים, מחק את המיותר. לכל הפחות, לגיטימי מצידי להחזיק בדעה כזו. עכשיו תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

למה בכלל צריך גיר?

מכיון שמומנט המנוע משתנה. לו הינו נוהגים ברכב חשמלי שהמומנט שלו קבוע , לא היה צריך לשנות הילוכים בנסיעה.

אם היצרנים יפתחו מנועים עם מומנט גבוה קבוע ככל האפשר יחסית לסיבובי המנוע (כנראה על חשבון ההספק) , יהיה צורך בפחות הילוכים והפרש העלות בין גיר ידני לאוטומטי יקטן עוד יותר ויתרום להיעלמות הגיר הידני יותר מוקדם. למרות שלא נראה לי שזה יקרה , משיקולים שיווקים של היצרנים.

צריך תיבת הילוכים לא כי המומנט משתנה, אלא כי הסל"ד מוגבל. כדי להשיג תאוצה מסויימת עם מומנט נתון, גם אם הוא קבוע לאורך כל תחום הסל"ד, אתה צריך יחס העברה מסויים. אם הסל"ד של המנוע עוצר אותך כשהגעת ל-30 קמ"ש, אתה חייב לשנות את יחס ההעברה כדי שתוכל להגיע למהירויות גבוהות יותר, ולאחר מכן גם כדי להגיע לסל"ד רגוע בשיוט.

המציאות הנוכחית מראה שהניתוח שלך שגוי. למרות שמנועים הופכים ליותר ויותר גמישים - אלו מוגדשי-הטורבו של פולקסווגן ואודי הם דוגמה מצויינת - מספר ההילוכים רק עולה. מנוע ה-TSI 1.4, למשל, מגיע לשיא ההספק כבר ב-1,500 סל"ד ושומר עליו עד 4,000 - ובכל זאת מקבל תיבת DSG עם 7 הילוכים...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

הזכרת לי עכשיו טור שכתבתי עבור גיליון 250 של אוטו.

דאגתי להעלות אותו לאתר אוטו החדש - אז הנה לינק. קרא וחווה דעתך...

רוני

רוני, אהבתי את הכתבה, בהחלט יש משהו במה שאתה אומר.

עם זאת, ההכללה שלך לא נכונה- אני נוהג ביומיום רק ברכבים אוטומטיים (בידני יוצא לי לנהוג פעם בכמה חודשים ברכב של חבר) ואני ממש לא מתנהל בצורה הזאת. אני יודע שיש אנשים שיגידו שאני משוגע, אבל אני דווקא מוצא את הרעש של המאזדה ב 4500 סל"ד ומעלה נעים לאוזן :wink:.

בכל מקרה, מדובר בעניין של התייחסות כללית לנסיעה. אני לא מאמין שאם אותם "זוחלים" ברמזור היו נוהגים ברכב ידני, המצב היה שונה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תגידו, אני היחידי בפורום פה שנוהג על רכב עם תיבה אוטומטית (מהעבודה) שלא עוזבת לרגע את המצב הידני (טיפטרוניק)?

גם בנהיגה מנהלתית אני נהנה לשלוט לבד על החלפת ההילוכים בתיבה האוטומטית, והפעמים היחידות שהתיבה נכנסת ל-D זה כאשר אני בשטח עירוני צפוף/זחילה או פקק ואז אין שום טעם להעביר לבד את ההילוכים.

פורסם

טל, אם אתה מרגיש שאני שותף לרצח אופי ולינצ', אני מתנצל במלוא הכנות.

(אציין כי קשה לי להיות שותף להכללות שנכתבו קודם לכן לגבי עיתונאי רכב ישראליים, וחשוב להבהיר את זה מבחינתי)

כל מה שניסיתי לומר הוא שמותר שיהיה דיון ושיהיו חילוקי דעות, ודעתך נחשבת בעיני ולא רק כגולש מהמניין (ולעולם לא תוכל להיות כזה, טל), אך בחירת המילים "ידועה לשמצה" מעקרת את הדיון (שיכול להיות מעניין). ניסיתי לומר גם שאין "נכון" ו"לא נכון", ואין "טעיתי" או לא, ושבחירה של תיבת הילוכים, כמו צבע המכונית או הרמקולים, היא עניין של טעם. אני לא אומר שאתה טועה. יש מחלוקת לגיטימית. מה שלי טוב יכול להיות לא טוב לך, וזה בסדר, כי אחרת היה לנו משעמם בחיים.

טוב, אמנם נכנסתי באיחור, אבל מיציתי...

אסף.

פורסם
תגידו, אני היחידי בפורום פה שנוהג על רכב עם תיבה אוטומטית (מהעבודה) שלא עוזבת לרגע את המצב הידני (טיפטרוניק)?

גם בנהיגה מנהלתית אני נהנה לשלוט לבד על החלפת ההילוכים בתיבה האוטומטית, והפעמים היחידות שהתיבה נכנסת ל-D זה כאשר אני בשטח עירוני צפוף/זחילה או פקק ואז אין שום טעם להעביר לבד את ההילוכים.

כשהיה לי גיר 'טיפש' נהגתי תמיד במצב ידני.

כשהיה לי AL4 לא היה צורך בזה, כי הגיר ידע לבד להיות בהילוך המתאים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בעקבות הדיון הסוער הזה, הייתי חייב לקחת את ה-C5 החדשה של הוריה של זוגתי לסיבוב, בניסיון להבין על מה כל המהומה.

וכך יצא שאמש נסעתי לי לאורך כמה ק"מ על כביש החוף, וכדי לגוון קצת את הנסיעה, הכנסתי את עצמי גם לתנועה עירונית.

יש לציין שהנסיעה נעשתה תחת הגבלה חמורה, לפיה אסור לי למשוך את המנוע או לעשות פרובוקציות כלשהן עם הרכב (הוא רק נרכש לפני כחודש, אולי אפילו פחות).

קרוב ל-20 ק"מ עשיתי עליה בנסיעה מנהלתית, שבסופה הגעתי למסקנה שבשימוש נינוח, התיבה הזאת רגילה לחלוטין. זה נכון שיש נעילת ממיר נחמדה בהילוך בשני כבר מסל"ד נמוך, אבל אני בספק אם רוב הנהגים בכלל יודעים מה זה ממיר (או שכשאומרים להם את המילה הזאת, הם ישר חושבים על HOT או YES).

בשורה התחתונה: רשמים על הרכב הזה יש לי מלוא החופן, מה שלצערי אינני יכול לומר על התיבה הזאת. כמה שניסיתי לחפור ולתהות על קנקנה במסגרת ההגבלות שהיו לי, לא מצאתי, ולו גחמה אחת מסכנה לרפואה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
למרות שמנועים הופכים ליותר ויותר גמישים מספר ההילוכים רק עולה. מנוע ה-TSI 1.4, למשל, מגיע לשיא ההספק כבר ב-1,500 סל"ד ושומר עליו עד 4,000 - ובכל זאת מקבל תיבת DSG עם 7 הילוכים...טל

טל, אני מבין שאתה עתונאי רכב, אז קצת תמוהה בעיניי חוסר ההבנה שלך לגבי החלטות של יצרנים.

אף אוטו שהוא לא אוטו מרוץ לא צריך יותר מ=5 הילוכים, מכסימום 6.

VW עברו ל=7 רק בגלל שהם איבדו את הבלעדיות שלהם על dsg ורצו להראות איזה יתרון, אז הם הוסיפו הילוך. מספר ההילוכים בפרסומת או בפרוספקט היא גם הסיבה היחידה שלקסוס מפרסמים גיר 8 הילוכים...

לחברה של יש מרצדס עם גיר 7טרוניק והוא פשוט מקלקל את האוטו כי מה שחשוב יותר זה איך מחולקים ההילוכים ולא שבאוטובן אפשר ליסוע בהילוך עם יחס העברה 0.7 במקום 0.8 [ההילוך הששי].

• תוכן חדש...