Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהמוצר הוא טוב (VW) אין שום צורך בהתרגלות או בידיעה מתי לתת גז בדיוק כשההילוך עולה/יורד, בדיוק בעליה/ירידה בדיוק בסל"ד הנכון וכו'.

כשהמוצר מחורבן (כמו בטויוטה) גם לא צריך להתרגל, פשוט צריך להמנע מהרכב.

).

שתי תיבות שונות בטכנולוגיה ובגישה. אם יתרון יחיד לתיבה כפולה מצמדים.

יתרון אחד ,מול ים של חסרונות. ואתה אומר שזה מוצר טוב?

עוד מאת תגיד שלדחוף סופר וטורבו ב1.4 זה טכנולוגיה וזה טוב.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשמח מאד אם תפרט לנו אלו "ים של חסרונות" יש בתיבת ה DSG של פולקסווגן.

למעט השתהות קלה (מאד) בזינוק הראשוני, מדובר בתיבה שקרובה לשלמות, ולא מזכירה במאום את התיבות הרובוטיות המזעזעות, תרתי משמע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

Bagira, לא ניסיתי על הפונטו אבל על הפנדה כן, והתיבה סבירה בהחלט ואינה מצריכה למידה מיוחדת (אני לא מחשיב מניעת התדרדרות כ"למידה מיוחדת", בעיני זה טבעי כמי שרגיל לתיבה ידנית). אגב יש לה יתרון (שאם אינני טועה לא קיים בטויוטה) שניתן להעלות ולהוריד הילוך באופן יזום גם במצב אוטומטי, מה שמאפשר למי שמעדיף אוטומט להנות ממצב זה ועדיין להיות בשליטה (למשל, אם התיבה מנמנמת לה בהילוך חמישי בסל"ד נמוך מדי, אפשר להוריד הילוך ולקבל יותר מומנט לקראת עקיפה).

אגב לגבי DSG אני מאמין שהחסרונות אינם בנהיגה, אולי הכוונה לעלות גבוהה מאוד, יחסית, הצפויה בעת כניסת מערכות אלה לתיקונים במוסך - עקב מורכבות המערכת ושעות העבודה הרבות הדרושות לפרוקה והרכבתה כיאות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אתה מאמין נכון,וזה רק חלק מהדברים.

אנשים אהבים להכנס בדברים בזוית מסוימת ולשכוח את שאר הדברים.

כאילו בטויוטה,או בהונדה (לצורך העניין) לא יכולים לדחוף 4 מצמדים לגיר שלהם.

Omnia mea mecum porto

פורסם
Bagira, לא ניסיתי על הפונטו אבל על הפנדה כן, והתיבה סבירה בהחלט ואינה מצריכה למידה מיוחדת (אני לא מחשיב מניעת התדרדרות כ"למידה מיוחדת", בעיני זה טבעי כמי שרגיל לתיבה ידנית). אגב יש לה יתרון (שאם אינני טועה לא קיים בטויוטה) שניתן להעלות ולהוריד הילוך באופן יזום גם במצב אוטומטי, מה שמאפשר למי שמעדיף אוטומט להנות ממצב זה ועדיין להיות בשליטה (למשל, אם התיבה מנמנמת לה בהילוך חמישי בסל"ד נמוך מדי, אפשר להוריד הילוך ולקבל יותר מומנט לקראת עקיפה).

.

אתה טועה - קיים גם בטויוטה. אבל זה מיותר כי לנסוע באוטומט בטויוטה זה סוג של מזוכיזם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני לא חושב שזה מדוייק. המצערת פותחת פרפר מכני עדיין, המצערת היא לא אלקטרונית מלאה, את זה יש רק ברכבי מאד מתוחכמים (drive by wire). המחשב מקבל חיווי על המצב המכני של המצערת - כלומר כמה אוויר נכנס, ולפי זה קובע את הכמות של הדלק ושאר פרמטרים. תקנו אותי אם אני טועה.

אתה טועה בנוגע לDRIVE BY WIRE, יש את הדבר הזה בהונדה סיוויק , שזה פחות או יותר ברמה של הטיוטה מבחינת קבוצת רישוי, אז לא צריך רכב פאר כדי שתיהיה מערכת כזאת.

לד"ר פוליצוק- איך אתה מצליח להזיז את הרכב מהמקום עם 1500 סלד?

אולי בגללי התיבה הרציפה?

בגיר ידני זינוק בעליה לא גדולה מתחיל סביבות ה 2K סל"ד, אחרת הרכב רועד מאוד, והדוושה קצת מקשה על העניין כי היא מאוד רגישה (הגז).

פורסם

כאילו בטויוטה,או בהונדה (לצורך העניין) לא יכולים לדחוף 4 מצמדים לגיר שלהם.

יכולים לדחוף גם 400 מצמדים לגיר שלהם.

אבל בינתיים רק VAG עשתה זאת כראוי, ואם אינני טועה, יש להם בילעדיות על הפיתוח הזה.

פורסם

אוקיי, זה שיש את זה בהונדה זה לא אומר שיש את זה בכל רכב בקבוצת רישוי שלה..

זה עדיין דבר נדיר למדי ברכבים מקבוצה 2/3, ובכל מקרה - בטויוטה אין את זה, ואני תוהה אם אכן זאת הסיבה שאי אפשר לעשות העברה חלקה של ההילוכים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הרכב מתחיל לזוז אפילו ב-500 סל"ד, מספיק לשחרר את הבלם בלי ללחוץ על גז אפילו, ומנוע נדלק. אבל התנוע אז בקצב איטי (חוטפים צפירות מאחור). לחיצה קטנה על גז מביאה את המנוע ל-1500 הוא מזנק כמו שאר הרכבים מסביב. בלחיצה בינונית מקפיצה סל"ד ל-2500 וגם החשמלי נכנס חזק לפעולה. הנוסעים פשוט נלחצים אל תוך המושבים והרכב אף לפני כולם. פעם חבר אחד עשה קיק דאון ברמזור (אני אף פעם לא עשיתי). הסל"ד קפץ ל-4000, הרכב נחנק וכולו רעד. מאז אני לא נותן לאותו חבר לשבת ליד ההגה.

הייתי אומר כך... פריוס הוא חיסכוני ותו לו. בפריוס המחשב מחליט הרבה במקום הנהג. כך למשל - איך שלא תלחץ - לסל"ד גבוה לא תגיעה. הוא פשוט איננו. הקיק-דאונים בפריוס ישארו ללא המענה. לאומת זאת בסיוויק הנהג הוא בעל הבית. הרכב יעשה בדיוק מה שנהג יגיד לו. לכן סיוויק גם מאוד תלוי בסגנון הנהיגה. הנהיגה החיסכונית בו דורשת היסתגלות ולימוד (זו היסתגלות אומנם הרבה יותר נעימה מהיסתגלות לקפיצות של קורולה). אז אין זה פלא שלבוחני המגזין "אוטו" יצא הצריכה של 12 קם לליטר, ואצלי אחרי מספר חודשי לימוד יוצא מעל 20.

פורסם

אבל בינתיים רק VAG עשתה זאת כראוי, ואם אינני טועה, יש להם בילעדיות על הפיתוח הזה.

לא VAG, כי אם בורג-וורנר, והבלעדיות של VAG פקעה לה (עקב כך אנו צפויים לראות עוד מכוניות עם אותה תיבה).

פורסם
אוקיי, זה שיש את זה בהונדה זה לא אומר שיש את זה בכל רכב בקבוצת רישוי שלה..

זה עדיין דבר נדיר למדי ברכבים מקבוצה 2/3, ובכל מקרה - בטויוטה אין את זה, ואני תוהה אם אכן זאת הסיבה שאי אפשר לעשות העברה חלקה של ההילוכים.

יש את זה אפילו בפונטו שלי.

המצערת מחוברת למחשב הרכב, ששולט במנוע שפותח את הפרפר שדרכו נכנס האוויר למנוע (אין חוט שמחובר לדוושה), יחד עם שליטה בכמות הדלק כמובן.

!AWDSOME

פורסם
יכולים לדחוף גם 400 מצמדים לגיר שלהם.

מי שעשה את זה כראוי הייתה בורג-וורנר. VAG לא קיבלו בלעדיות במובנה המלא, אלא מעין זכות ראשונים.

עריכה: שמר הקדים אותי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תיבת הילוכים רובוטית עם מצמד אחד, לא טוב, הסלספיד האחרונים של אלפא השתפרו בנושא הזה אבל.

תיבת הילוכים רובוטית עם שני מצמדים, טוב מאוד.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אגב לגבי DSG אני מאמין שהחסרונות אינם בנהיגה, אולי הכוונה לעלות גבוהה מאוד, יחסית, הצפויה בעת כניסת מערכות אלה לתיקונים במוסך - עקב מורכבות המערכת ושעות העבודה הרבות הדרושות לפרוקה והרכבתה כיאות.

לטענת VW תיבת ה DSG היא SERVICE FREE ואורך חייה כאורך חיי הרכב עצמו. ימים יגידו.

GODFLASH

בא תסביר לנו באמת למה DSG ו 1400 כפול מגדשים זה רעיון רע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מי שעשה את זה כראוי הייתה בורג-וורנר. VAG לא קיבלו בלעדיות במובנה המלא, אלא מעין זכות ראשונים.

עריכה: שמר הקדים אותי.

ואני יתקן את שניכם..

לחברה קוראים אייז'ן וורנר.

גיר של בורג וורנר יש בוולבו 144 שלי :-)

גם את התיבה האוטמטית בת 6 ההילוכים של פולקסווגן מייצרת אייז'ן וורנר.

• תוכן חדש...