Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"תעשה איתי טיול בשדות של המושב"

אין כמו המושב, הכי כייף ארצישראלי, אנשים טובים, שקט אין אוטובוסים, אין זיהום, שדה עוזיה זה מושב מומלץ מאוד, יצאו משם לא מעט טייסים ואני צבא מובחרים כמו שלדג 669 504 וכדומה.

יש לי המון חברים ממושבים בחוף הכרמל, הכי כיף שם, כמו קיבוץ כולם מכירים את כולם, ככה שבת בבוקר אתה יוצא עם השכנים לטיול שטח או שיחת בוקר וקפה...

אני שונא את העיר, כל הזמן אוטבוסים, רעש, זיהום, וגועל נפש.

מומלץ בחום.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
האם יש חסרונות/יתרונות מס בלגור במושב?

עלות צריכת המים זולה יותר.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מבחינת מיסים - זה תלוי בעיקר במועצה האזורית ובוועד של הכפר (אליהם משולמים המיסים). צריך להשוות מקומית וגם מול האלטרנטיבה (הערים הקרובות).

עלות צריכת המים זולה יותר.

יניב

לא בהכרח, תלוי באגודת המים אליה אתה שייך. בעיקרון יש שני תעריפים במושב, אחד למי שתייה/השקיית גינה, ואחד לשימוש חקלאי.

אם אין לך משק עם גידולים צורכי מים, רוב הסיכויים שתשלם רק תעריף של מי שתייה, שדומה (עד יקר יותר) לתעריפים בעיר.

מעבר לזה, במושב יש לך תשלומים על פחת ואחזקת שעוני מים - שלא נגבים בעיר.

עד הזמן האחרון לא היו הרבה חסרונות.

לאחרונה הם מתרבים ,- בעיקר מת"א.

:lol: פעם ראשונה שאני מסכים איתך, גם זה משהו.

כאן הסברתי על יתרונות החיים במושב, כולל אמצעי מחייה ובידור, בנוסף - כאשר מדובר על ילדים - יש הסעות אל ומבית הספר - שזה יתרון עצום (הילד מוגן ונמצא במעין מערכת סגורה ובטוחה בהרבה).

חסרונות? כמעט עבור כל דבר שאינו צרכי מכולת בסיסיים (תלוי בגודל המושב) צריך לנסוע לעיר, והקילומטראז' מצטבר. עבור הילדים - מבחר החוגים מצומצם יותר, מספר החברים הפוטנציאלי קטן יותר (או שההורה מתפקד על תקן נהג מונית ליישובים השכנים).

פורסם
למפות=LAMPS

יעני לדבר ללמפה. במחשבה שניה, מעבר למושב יעשה לך טוב!

תגיד לי, אתה חולה נפש?

אתה אובססיבי כלפיי?

לא פגשתי אותך בחיים ומשום מה אתה מדבר כאילו אתה מכיר אותי מאז שאנחנו ילדים.

תשתחרר ממני.

פורסם

אני גר במושב שנה וחצי מאז שהתחתנתי, וזה פשוט לא זה.

שקט? נכון, כמו בקבר. חוץ ממכולת וסטקייה אין כאן כלום. נכון שיש בריכה, אבל היא פתוחה רק בקיץ, וגם אז היא מלאה זאטוטים וצרחנים שלא באים לי טוב.

אתה צריך משהו חוץ מהמכולת? תניע את הרכב. גם האישה צריכה משהו? לך תשלב עכשיו קומבינות של נסיעות ושילוב זמנים.

קיצור, אני עירוני בנשמה, וסופר את הימים עד שיהיה לנו כסף לקוביה מול הקניון/ מרכז מיסחרי/ כל ריכוז ציביליזציה אחר.

שבת שלום :lol:

מתחדשת*

פורסם
לא בהכרח, תלוי באגודת המים אליה אתה שייך. בעיקרון יש שני תעריפים במושב, אחד למי שתייה/השקיית גינה, ואחד לשימוש חקלאי.

אם אין לך משק עם גידולים צורכי מים, רוב הסיכויים שתשלם רק תעריף של מי שתייה, שדומה (עד יקר יותר) לתעריפים בעיר.

מעבר לזה, במושב יש לך תשלומים על פחת ואחזקת שעוני מים - שלא נגבים בעיר.

השוואה אחד מול אחד של חשבון מים הנוכחי מול זה ששילמתי בעיר מראה על פער עצום.

כנראה שהדשא ושתי העדניות על החלון נחשבות גידולים חקלאיים. לך תבין.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מושב עושה טוב לכמעט כל אחד.

אני גדלתי במושב בין גיל שנתיים ל12.

האוויר טוב יותר, אנשים פחות לחוצים, לא צריך להוציא את הכלב כי הוא משוטט לבד (אולי כיום זה שונה עם החוקים ההיסטריים), וגם קצב החיים נוח יותר.

פורסם
אהלן,

מדובר במושב שדה עוזיה,האם יש חסרונות/יתרונות מס בלגור במושב?

תודה.

תשמע לי, שדה עוזיה זה לא מושב זה איזור תעשיה אחד גדול, נראה כמו מזבלה אחת גדולה עם כל הערימות ברזל שיש שם.

אנשים מהסוג הגרוע ביותר גרים שם (ראה ערך יוסי בובליל), זה ממש לא מושב.

אני מציע לך להסתובב במושבים אחרים באיזור שם ולראות מה זה מושב אמיתי.

פורסם

זה לא המושב עם הגידולים האורגניים ?

לא. זה המושב שמגדל הררי ברזל גנוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...