Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CITROEN C5 - הפרויקט - CARPC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אפרט רכיבים, תקבלו תמונות במהלך ההתקנה ברכב ואני עעדכן את האשכול לטובת האחרים שירצו., כמו כן אשמח לקבל עצות.

מה שנעשה עד כה , תמיד רציתי את זה, שרפתי 10000 אלף שקל + אבל הגשמתי חלום - חברים לא מבינים אותי, אתם בטוח מבינים - חובבי הרכב היקרים.

אז מתחילים.

רכיבים שהוזמנו \ נמצאים אצלי

מחשב UMPC , KOSJINHA או מה שזה לא נקרא, מסך מגע 7 אינצ, גיגה זכרון, 120GB דיסק, 1X USB (נוסיף HUB)

WIFI, BT

כרגע בהתקנה של WINDOWS XP PRO במקום VISTA. כולל דרייברים.

NET STICK USB - גלישה סלולרית ב USB - ממתין להתקנה.

סיטרואן לקסיה\ ACTIA אינטרפפיס USB + תוכנה CITROEN LEXIA + PEUEGEOT PLANET - אצלי, נבדק בנייד מול הרכב, עובד פצצה. ברגע שב UMPC יהיה XP , יעבוד גם פה. מה שנקרא דיאגנוסטיקה מושלמת.

רדיו דיסק RD4 - הרדיו דיסק הנוכחי לא קרא MP3, ומאוד רציתי חוץ מדרך ה UMPC שיהיה גם דיסק MP3 , מה עושים? מצאתי בפרוק 407 שמסרה נשמתה לבורא- יש MP3. שנלך לדילר לתכנת את האוטו? לא - תכנתתי בעצמי, 4 דקות עבודה מספר שלדה והופ, זה עובד. אז עכשיו גם MP3 יש.

צמה ל AUX עבור RD4 - הוזמנה, הגיע למוסך שלשום - עדין לא אספתי. כנראה שארכיב בעצמי.תקבלו תמונות. מספר חלק למי שמתעניין זה 9706AG , אחלה דבר. גם פה יש צורךב LEXIA , קחו בחשבון שצריך לתכנת את זה לרדיו דיסק - אני כבר עשיתי את זה כחלק מההרכבה.

ספק כוח - לא מצאתי ספק מתאים ל UMPC שלי לרכב, הסוללה מספקת רק 4 שעות עבודה. כנראה ביומים הקרובים אזמין ממיר מ 12V ל 220V למצת בתור התחלה..

מחזיק ל UMPC לרכב , עוד לא החלטתי איפה למקם, אולי איפה שהמאפרה, זה קצת יפריע לגיר אני מניח. בכל מקרה אני מתכנן להפגש עם חבר מקצוען שמייצר דברי מתכת\אלומיניום, בטוח יהיה לו פתרון.

שיפורים למערכת המקורית יבואו בהמשך, צריך מנחת.

מגבר PANASONIC 1000W 4 ערוצים - יש ממתין להרכבה

רמקולים - עוד לא החלטתי.

קונקטור USB מקורי של פיגו סיטרואן עבור RD4 - בהזמנה, אולי אני אחבר את המחשב ישירות במקום AUX. צריך לבדוק את הנושא מבחינת חומרה\תוכנה.

הערות,או סיוע בהתקנה הפזית יתקבלו בברכה.

פורסם

אין שום בעיה, המתקן שאני יכין יתן אפשרות לשליפה, והכל יחובר בשלושה חוטים בסהכ.

1 - USB HUB, אליו יהיו (וישארו) מחוברים כל הרכיבים שדורשים USB את ה HUB עצמו אני יחביא איפה שהקודנית\מאפרה.

2 - חשמל

3 - AUX

פורסם

כלכך הרבה השקעה כלכך הרבה רצינות - למה לא ללכת על פרוייקט מוטמע הייטב עם מחשב בתא מטען ומסך כHU מלא בחזית, בתצורת דאבל דין "מקורי"

הרבה יותר אלגנטי יפה ויוקרתי

בכל מקרה המון בהצלחה !

פורסם

חבל שלא עשית קצת בירורים לפני שהתחלת בפרוייקט כזה, בזבזת פה המון כסף סתם ואני לא בטוח מה בקשר לתוצאות.. הנוחות לא נשמעת משהו

בכל מקרה בהצלחה

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

תתחדש ותהנה, ותמשיך לעדכן.

כפי שקודמיי, אשפי הCarPC ציינו, נראה כי ההשקעה רבה מדי ביחס לתמורה אותה תקבל, אך זאת אומרים לפני תחילת ביצוע פרוייקט שכזה. עכשיו שאתה בתוכו, שתהיה לך בהצלחה ותמשיך לעדכן.

בהחלט רציני ומושקע, סחטיין!

פורסם

המצב עדיין הפיך

אם כבר השקיע עשריה הוא יכולה להשקיע עוד 230 דולר להביא מסך לשתול אותו בפרונט ולהמשיך את כל הפרוייקט באותה מתכונת רק בתא מטען

פורסם

היי חברים, מה יתן לי לשים את המחשב בתא מטען? עוד חוטים שרצים אחורה קדימה ברכב?

אתם שוכחים - לא מדובר במחשב נייד רגיל, מדובר במחשב נייד קטן, עם מסך מסתובב , שהופך ל TABLET (המקלדת נעלמת, וזה הופך למשטח אחיד של מסך) , אני עדין יכול לשים סטאנד לדבר הזה ולתקוע את זה בדאש.\ וכיוון שהמסך מסתובב לכל כיון, אחורה, קדימה ,למעלה ,למטה שמאלה ימינה - אני יכול להחליף את ה HU לתקוע את המסך איפה ש ה HU ולשים HU רגיל מתחת - ויהיה מקום. אבל , אני לא מעוניין. אני רוצה לשמור על הרכב מקורי ככל הניתן, משמע - RD4 , מתאם MP3 מקורי.

שלושה סיבות שאני מכניס את ה UMPC (אגב עכשיו אני מתחיל לתכנן לו בית, יש לי גם מקום מצוין בשבילו, עם ראות מעולה בשבילי)

מי שמכיר ב C5 צורה חדשה, משמאל למגירה יש מספיק מקום לזה, כיוון שכבר יש לי פלאח של דיבורית, אני הולך להוסיף עוד פלאח (זכר ונקבה) להגביהה את זה מעט, ואת הצמה של החוטים (1 מפצל USB , 1 חשמל , 1 AUDIO )

להעביר באזור הגיר, אם אני ישים כבל USB מאריך ואני עדין חושב על זה, אז איפה שהמאפרה 3 חיבורי USB. זה כמובן עדין בתכנון כי אני עדין לא הכנסתי את המחשב לרכב.

עכשיו לגבי חווית שימוש:

על המסך של המכשיר, פרט למסך המגע, יש עכבר (על המסך - STICKING POINTER ) כמו מי שמכיר ברוב דגמי ה IBM ו DELL D630. יש כפתורי SELECT, ויש כפתורי בחירה מהירה, כפתור 1 - מערכת דיאגנוסטיקה, כפתור 2 - מערכת CAR ENTERTAIMENT.

GPS - MAP MONKEY משולב בתוך המערכת של כפתור מספר 2.

נגן מוזיקה - גם משולב במערכת של כפתור מספר 2

MEDIA PLAYER CLASSIC - סרטים - זכרו זה 120GB פנימי, אין בעיה להוסיף דיסק נוסף של מחשב נייד, בחיבור USB. למרות שאני לא אוהב את זה.

טלפון מובנה - BLUETOOTH - יכול להסתנכרן מול ה NOKIA המעפן שברשותי. (מהעבודה, ישי לאמר להגנתי)

כיוון שעדין לא החלפתי מודם סלולרי - אני עם PCMCIA, לכן אני ממתין למודם USB. מעניין אם זה כולל חייגן מובנה, כמו ה PCMCIA. בכל אופן ,

------ עדכונים לגבי המצב כרגע --------

Windows XP מותקן, עם כל הדריברים, WIFI BT LEXIA , תוכנת דיאגנוסטיקה של סיטרואן מקורית , נבדק ועובד תקין.

ה BOOT SPLASH של ה WINXP הוחלף, ומעתה מציג CITROEN BOOT SCREEN שמצאתי באינטרנט עד שאני ימצא משהו יותר יפה. גרפיקאי אני לא.

מצורף ה BOOTSPLASH

עכשיו אני עובד על האינטגרציה של הרכיבים, כשאסיים תקבלו תמונות של המכשיר מבחוץ.

אחרי שתוכנה יהיה מוכן, נעבור לחומרה - ההתקנה הפיזית ברכב.

citroencar.jpg

פורסם

- MAP MONKEY ? :shock: חזרנו לשנות ה60 שלא שמתי לב ?

זה מבוסס על דסטינטור 3, עם מפות עד תחילת 2007,

מאז יצא דסטינטור 4, ואחריו 5, ואחרי זה 5 PN ואחרי זה 6, וגם 7, ועכשיו 8 בדרך,

ומפות ? מאז יצאו מפות, ולפני שבוע הושקה כבר מפה של ה10.2008,

בקיצור תגיע למפגש אודיו ב20 לחודש נעדכן אותך בדברים טובים וטעימים יותר מאשר - MAP MONKEY,

זאת תוכנה שעבדתי איתה אממממ, לפני 3 שנים בערך

מאז העולם התקדם

פורסם

אמנם זה פורום אודיו, אך אם העלית זאת כאן, אשמח לקבל ממך פרטים בנוגע לCITROEN LEXIA + PEUEGEOT PLANET שהזכרת.

אגב, אתה עוסק בתחום הדיאג'/מוסך?

פורסם

היי,

השתמשתי ב MAP MONKEY פעם אחרונה לפני 3 שנים באמת, עם מחשב נייד HP 15 אינצ. היא זכורה לי לטובה, לכן היא ברשימה שלי.

אבל אם מפות חדשות לא מתאימות - אז יש בעיה. יש מערכת טובה יותר ל PC?

עתיד , אם אגיע למפגש זה יהיה רק אחרי שכל ה SETUP יהיה מוכן. ואולי גם רמקולים חדשים שכרגע אני לא ישקיע מפאת חוסר מזומנים, כבר שמתי כמות יפה של כסף.

לגבי ה DIAG, אני לא בעל מוסך, רכשתי מחול, בסביבות ה 4500 אלף ש"ח כולל משלוח ומעמ

ושווה כל שקל, תחשבו - כבר חסכתי 300 ש"ח ( פעם אחת דיאגנוסטיקה, ופעם אחת לחבר רדיו דיסק שבא מרכב עם מספר שלדה שונה). בנוסף, שהמתאם AUX יורכב, זה עוד 150 ש"ח חסכון.

סהכ 450 שקלים , וזה בלי להכניס בחשבון את הכיף הלא נורמלי לעבוד עם כזה מכשיר. הוא עושה הכל, היום למשל הורדתי עדכון תכונה למנוע, בעצמי. וגם עשיתי DEPRESSUIRES ל SUSPENSION

וגם ביצעתי לימוד דוושה , בעצמי. כמובן מצאתי פונקציה מאוד נחמדה, כידוע לכם עכשיו חובה להדליק אורות ביום , סיטרואן חשבו על זה והוסיפו אופציה לבחירה ב C5 ו C4 שמצוידת בחיישן אורות - הדלקה אוטומטית של האור, גם בבוקר וגם בלילה, בבוקר הדאש כבוי (אורות רקע ) אך אורות הדרך דולקים, בלילה הדש נדלק לבד.

בקיצור , למטורפים בלבד.

• תוכן חדש...