Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש שש, אהובי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקטע הצפוני של כביש שש נפתח לתנועה. אני כלכך מתרגש....צמרמורות עוברות לי בגב....תענוג.

נסיבות החיים הובילו אותי לנסיעות של 52K ק"מ בשנה. תענוג מפוקפק מאוד במציאות הסלולה של ארץ ישראל: פקקים, כבישים מחוררים, עקומים ומוזנחים. נהגים שפורקים את כל תסכוליהם על שותפיהם לדרך. סולר שמכפיל את מחירו בשנה וחצי (תודה ביבי!). משטרה שמחפשת ממהרים במקומות שקל לתפוס ולא איפה שצריך. סיוט.

כלכך הרבה פעמים חשבתי כמה הייתי מוכן לשלם בשביל לא להיות עכשיו בפקק. בשביל לא להרגיש את שרירי הקלאץ'-ברקס ברגלים.בשביל לא לראות ברמזור את הנהג ליד עושה לעצמו ניתוח מוח דרך האף. בשביל לא לחשוב על כל הדברים המועילים שיכולתי לעשות אם לא הייתי עכשיו פה תקוע בכביש. בשביל לא לקום שעה קודם כדי להספיק להגיע בזמן.

כל זה משתנה (חוץ ממחירי הסולר - תודה ביבי!). תמורת 10.80 ש"ח לכל כוון הסיוט נגמר. כביש חדש ויפה. סלול היטב (חוץ מכמה פאקים קטנים אבל לא נהיה קטנוניים). בלי פקקים (בינתיים). אין שום אינטראקציה עם נהגים אחרים כי במהירות הנסיעה שם (שנקרא לה 110 לצורך הדיון) אתה בכלל לא רואה תווי פנים. אין רמזורים. אין משטרה (כמעט, אבל רואים אותם מקילומטרים). אין קלאץ'-ברקס. רק גז, גז, גז.

ניסיתם פעם להודיע למע"צ על מפגעים בכביש? זו חוויה של פעם בחיים כי לעולם לא תחזור על השטות הזו שוב. גם את המשטרה זה לא ממש מענין. היום הודעתי למוקדן של כביש שש על מפגע בכביש (לוחות מתכת שעפו מטנדר). הוא התענין מאוד, מיקם בעזרתי בדיוק את הנקודה ושלח לשם ניידת שירות. ראיתי את הניידות האלה עוזרות להחליף גלגל ואני מניח שמסייעות גם במקרים חמורים יותר. אני נוסע בכביש שש מעל שנה, עוד מהזמן שנפתח עד כוכב יאיר. כל פתיחה של קטע נוסף היתה בשבילי חגיגה קטנה. מעכשיו יעזור לי הרבה הרבה יותר. אני רק מקווה ששיקולים כלכליים או אחרים לא ימנעו את סלילת יתרת הכביש המתוכנן.

קשה להתחיל לשלם עבור משהו שהתרגלת לקבל בחינם. רק שכבישי מע"צ זה לא בחינם. אנחנו משלמים עבורם הרבה מאוד דרך המיסים, וכאלה לא חסרים (ושוב תודה לביבי!). התמורה לעומת זאת מחפירה. בכביש שש אתה משלם לפי שימוש ופסיכולוגית זה יותר קשה, אבל התמורה שווה. כל שקל.

נמרוד

פורסם

ממצה ביותר..

את האמת עוד לא נסעתי בכביש 6.. קצת הבהילו אותי כל הסיפורים האלה על הדוחות

שגדלו ובכלל כשאומרים לך לשלם על שימוש בכביש זה מרתיע..

אבל לאחר הסקירה שלך נשקול את זה שוב

תודה רבה :D

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אחלה סקירה, תודה!

ואם מהירות הנסיעה החוקית על הכביש היא 110, אני מניח שהמהירות האמיתית תהיה... :wink:

ראשון לאדום שני לאדום שלישי לאדום רביעי לאדום חמישי לאדום ואם יש אז גם שישי לאדום!!!

*למכירה* פנסים אדומים למאזדה 6! :-)

פורסם

לא נהגתי בכביש שש, אבל נסעתי.

יש בו מן האגדה. ו110 (לכאורה) באמת נותן את הטון האחרון, כשירדנו מהכביש (לכיוון חיפה) עיני דמעו.

פורסם

כביש 6 - תענוג לנסוע!!

כביש כמו באירופה.. פשוט חלום 8)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לעומתכם לא נהגתי ולא נסעתי בכביש 6, ואני גם לא מתכוון לעשות

זאת, ולו רק מהסיבה העקרונית.

לא שיש בליבי על חברת דרך ארץ, היא חברה פרטית ומטרתה היא אחת, להרוויח.

אבל הצלחת פרוייקט כזה תגרור המשך סלילת כבישי אגרה, שתמורתם נשלם, והרבה.

נכון, כולם יגידו, בארה"ב זה מאוד מקובל, וגם באירופה זה קיים לא מעט...

אבל אל תשכחו דבר אחד חשוב ובסיסי, וזה מיסים ישירים ועקיפים על הרכב

והשימוש בו!

לא קיים בשום מדינה מערבית מנגנון שואב כספים ומוצץ דם כמו כאן,

ואם היינו מדינה מתוקנת, הכסף הזה היה אמור לחזור אלינו בדמות כבישים טובים, תשתית ראויה, ומע' הכשרה וחינוך טובה.

אני לא אתן את ידי, או יותר נכון את כספי לדבר הזה, גם אם אני אהיה תקוע יום שלם בפקק !

פורסם
אתה צודק, כנראה עדיף לשרוף את הכסף על דלק, וזיהום אוויר, זה בטוח מה שיעשה לנו טוב.

:roll:

זה לא יעשה לנו טוב, אבל זה גם לא ייצור פתרון למדינה, שמסירה כאן

את חובתה לתת לך מענה לצרכים שלך, שאתה משלם עבורם המון כסף!

הרי אתה יודע איך זה עובד כאן. שכולם יעמדו בכבישים ולא יזוזו, אז אולי

יחליטו להקצות יותר כסף לתשתית.

אולי ננסה לראות קצת יותר קדימה, כמו שעושים צרכנים בשאר העולם.

אבל אנחנו ישראלים, הכי פראיירים בעולם, וכנראה נשאר ככה תמיד... :cry:

פורסם

ממש כביש כמו בחוץ לארץ חוץ מדרכי התשלום שבח"ול אתה משלם בכניסה מה שלדעתי עדיף כי אז אין לך כאב ראש ואין לך לחץ.

דורון.

פורסם
אתה צודק, כנראה עדיף לשרוף את הכסף על דלק, וזיהום אוויר, זה בטוח מה שיעשה לנו טוב.

לפני מספר ימים שמעתי תאוריה מעניינת מאוד, מאיש חכם. הישראלים, מתנהגים כמו ישראלים בגולה, מה זאת אומרת? תמיד מחפשים להוציא כמה שיותר כסף מהסובבים אותם, בשביל להתקיים (כביכול). יכול להיות, שהאנשים שמנהלים את המדינה (ואני נמנע מלהזכיר גוף ממשלתי כלשהו - כי אתם יודעים שהם לא נותנים את הטון האחרון) פשוט לא הבינו, שבשביל שהמדינה שלנו תשגשג ותצליח, החיוביות הסוציו-אקונומית (כן זה נכנס) צריכה להתחיל מלעמלה.

מעשה הוא שלמי שיש כסף גדול בתחילת היום, בסוף היום יש לו כסף גדול יותר, ולמי שיש כסף קטן, בסוף היום, צריך לפרוץ למכוניות. משיחה שערכתי מלב אל לב עם קצין דרוזי ששירת איתי לפני זמן-מה, נאמר לי כך, "הרבה דרוזים, יודעים שהיהודים, הם פה לזמן קצר... הרי היו פה מעצמות שנפלו, הארץ הזאת החליפה כל כך הרבה ידים, שהדיירים הקבועים פה כבר יודעים שגלגל ההיסטוריה יתגלגל שנית ושלישית".

בקצב הזה, צר לי להגיד, הם צודקים. אם הידיים שסוחטות ושוחטות את המדינה, לא יתחילו לעזור לכלכלה המדינית במקום לכלכלה הפרטית, אנחנו בכיוון אחד, להרס מדיני-כלכלי.

ומה בעצם אני בא להגיד בנוגע למה שאמרת: אנחנו בתור ישראלים (טוב חלקנו) לא יכולים לעמוד בדבר שנקרא חרם כלכלי צרכני (בויקוט) בגלל שאנחנו ישראלים.

ומצד שני, גם הגופים הגבוהיים (שוב - אין איזכור לממשלה - היא רק רוח וצילצולים) הם כביכול ישראלים. ולפי מה שההיסטוריה מספרת, ישראלים, יודעים את הדרך הנכונה... אבל כנראה יודעים אותה רק באופן פרטני, באופן כוללני, מתקבלת ארץ ישראל היום.

פורסם

לפני מספר ימים שמעתי תאוריה מעניינת מאוד, מאיש חכם. הישראלים, מתנהגים כמו ישראלים בגולה, מה זאת אומרת? תמיד מחפשים להוציא כמה שיותר כסף מהסובבים אותם, בשביל להתקיים (כביכול). יכול להיות, שהאנשים שמנהלים את המדינה (ואני נמנע מלהזכיר גוף ממשלתי כלשהו - כי אתם יודעים שהם לא נותנים את הטון האחרון) פשוט לא הבינו, שבשביל שהמדינה שלנו תשגשג ותצליח, החיוביות הסוציו-אקונומית (כן זה נכנס) צריכה להתחיל מלעמלה.

מעשה הוא שלמי שיש כסף גדול בתחילת היום, בסוף היום יש לו כסף גדול יותר, ולמי שיש כסף קטן, בסוף היום, צריך לפרוץ למכוניות. משיחה שערכתי מלב אל לב עם קצין דרוזי ששירת איתי לפני זמן-מה, נאמר לי כך, "הרבה דרוזים, יודעים שהיהודים, הם פה לזמן קצר... הרי היו פה מעצמות שנפלו, הארץ הזאת החליפה כל כך הרבה ידים, שהדיירים הקבועים פה כבר יודעים שגלגל ההיסטוריה יתגלגל שנית ושלישית".

בקצב הזה, צר לי להגיד, הם צודקים. אם הידיים שסוחטות ושוחטות את המדינה, לא יתחילו לעזור לכלכלה המדינית במקום לכלכלה הפרטית, אנחנו בכיוון אחד, להרס מדיני-כלכלי.

ומה בעצם אני בא להגיד בנוגע למה שאמרת: אנחנו בתור ישראלים (טוב חלקנו) לא יכולים לעמוד בדבר שנקרא חרם כלכלי צרכני (בויקוט) בגלל שאנחנו ישראלים.

ומצד שני, גם הגופים הגבוהיים (שוב - אין איזכור לממשלה - היא רק רוח וצילצולים) הם כביכול ישראלים. ולפי מה שההיסטוריה מספרת, ישראלים, יודעים את הדרך הנכונה... אבל כנראה יודעים אותה רק באופן פרטני, באופן כוללני, מתקבלת ארץ ישראל היום.

אתה יודע, מה שכתבת זה מצחיק עצוב, וזה ממש נכון, אבל אני לפחות יודע שאני אישית

כן בוחר בדרך הזו. יכול להיות שזו סתם קיצוניות, שלא תשפיע על כלום ולא תוביל לשום מקום, אבל אתה יודע איך זה, יש דברים שאתה מרגיש שאתה חייב לעשות, ועבורי זה אחד מהם.

פורסם

מישהו יודע היכן אפשר לקנות מפה שעוברת ומתמקדת רק בכביש 6.

תעשו טובה(לאבא שלי).

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

נמרוד,תן לי להבין...

יש לך בעיה אישית עם ביב??? או עם הליכוד כולו!!

ונעזוב את הפוליטיקה לשניה:

אני חייב לעלות על הכביש הזה פעם..

הרבה זמן זה מושך אותי, ולא הספקתי עדיין...

שווה לעשות גיחה קטנה ללא סיבה רק כדי ליראות איך

המדינה הקטנה שלנו מתפתחת????

• תוכן חדש...