Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

PROTECTION בנסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגבר - PULSE AUDIO BA 2900

סאב - 300RMS חברה עלומת שם

קומפוננט - JBL GTO 6507C

הקומפוננט והסאב מחוברים למגבר, עכשיו כשהאוטו לא מונע, שומעים מצויין, הסאב עובד והכל נפלא,

כשהאוטו מונע, המגבר נכנס לפרוטקשן די מהיר, שנגרם כתוצאה מהסאב,

מה עושים ?

פורסם

תבדוק את המינוס ככל הנראה שזאת הבעיה.

אם לא אז אולי זה באמת הסאב שלא מחובר כראוי או עושה קצר.

ואולי זה אפילו המגבר שגמר את חייו.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

שלום,

הייתה לי בעיה דומה, בבדיקה הסתבר שהטעינה גבוהה וגורמת פרטקשין.

בסוף התיאשתי והחלפתי מגבר.

איזה אוטו יש לך?

פורסם

זאת אומרת שבזמן שהרכב לא זז אין בעיות , בדוק את החיווט מינוס כמו שאמרו וגם את חיווט הרמקולים והסאב יתכן שבסאב הם נוגעים אחד בשני במהלך נסיעה

והרמקולים יתכן והם נוגעים בפח הרכב וגורמים לקצר .

פורסם
אם זה קורה רק בנסיעה כמו שאמרו קודם זאת כניראה טעינת יתר. טיבם של מגברים ברמה הזאת לסבול מתקלות מוזרות.

הבנתי, איך אפשר לפתור טעינת יתר?

פורסם

טעינת יתר = החלפת אלטרנטור [או תיקון/שיפוץ].

הבדיקה פשוטה ביותר ואורכת מספר שניות. גש לכל מתקין/חשמלאי/מוסך לצורך בדיקת טעינה.

קח בחשבון שאם אכן מדובר בטעינת יתר, המצבר בוודאי, ויתכן כי רכיבים נוספים, עלולים להנזק :idea:

פורסם

המצבר חדש, החלפנו לפני שבוע.

המוזר פה - כשאני בלי סאב, הוא עובד מצויין, כשאני מוריד את הGAIN של הסאב, הוא עובד מצויין.

המצב שהמנוע לא כבוי - GAIN לא גבוה, אבל סביר, עובד מצויין ושומעים טוב.

המצב שהמנוע דלוק - אם הGAIN כמו במצב של כבוי, המגבר נכנס לפרוטקשן, אני מוריד את הGAIN והוא עובד טוב מאוד,

אך לא שומעים את הסאב, רק בקטנה.

זאת אומרת שיש עומס יתר על המגבר? או שבכל זאת יש מצב לטעינת יתר ( אם יש מצב, כמה עולה בדיקה) ?

המגבר הזה כמו שציינתי הוא חלש וקניתי אותו להגברה של קומפוננט ו6X9.

אני מתכנן שבוע הבא לקנות P3 ומונובלוק מתאים, יכול להיות אני יוריד את העומס של הסאב מהמגבר והבעיה תיפתר?

פורסם

אם החלפת את המצבר במקום נורמלי, הוא היה אמור לבצע לך בדיקת טעינה במקביל. גם במידה והוא בדק וזה אכן היה תקין לפני שבוע, ואתה חושש למשהו כזה עכשיו, גש אליו והסבר לו את הענין. בטוחני כי הוא לא יגבה מאום על בדיקה זו.

פורסם

החלפת המצבר נעשתה אצל מוסך מורשה ( בין היתר הוא של חברים טובים של הורי ) אז ככה שאם היית בעיה הוא היה מודיע לנו.

ולפני החלפת המצבר הבעיה היית קיימת..

אני שום אזכיר מה מוזר..

ללא סאב המגבר עובד מצויין על הקומפוננט.

אם סאב, על GAIN נמוך, עובד מצוייין.

כשאני מרים ווליום המגבר נכנס לפרוטקשן עם הסאב, הוא לא יכנס לפרוטקשן אם הסאב יהיה על GAIN מאוד נמוך.

מפה אני מבין שכאשר אני יחבר מונו בלוק בנוסף למגבר הקיים ויחבר אליו את הסאב, העניין יפתר.

או שאני פשוט טיפש ויש בעיה אחרת?

• תוכן חדש...