Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, לכל מוצר ביתי חשמלי כיום יש איזה כרטיס אלקטרוני בפנים - בין אם זה מקרר, מדיח, מיקרוגל, מזגן, LCD וכד'.

השאלות:

1. האם כל מגיני הברקים הללו שמוכרים שווים משהו ?

2. האם ניתן לחבר מספר מכשירים לכל מגן ברקים (בכפוף לכך שצריכת הזרם שלהם לא תעבור את הגבול המותר למגן) ?

3. האם ניתוק חשמל לנקודה (ע"י הורדת המפסק החצי אוטומטי הספציפי לנקודה בארון החשמל) יכולה להציל את המכשיר מפגיעת ברק ? (ברור שמעליית מתח רגעית זה כן).

4. במידה וסעיף 2 אפשרי, האם לבודד בין מכשירים ללא מנוע למכשירים עם מנוע (קרי: מזגן ומקרר על אותה נקודה) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יעזור מתח גבוה יפרוץ גם את ה"מגיני ברקים" וימשיך הלאה למכשיר, בפועל עדיף ניתוק פיסי (פשוט להוציא מהשקעים) של מכשירים יקרים בעת סופת ברקים. ואם כבר הגנה - תשקיע בכליא ברק והארקה איכותית.

פורסם

יאצק השאלה היא על אילו מגיני ברקים אתה מדבר?

אלו שנראים כמו מפצל חשמל גדול או כאלו שמתקינים בלוח החשמל?

ברמת העיקרון הם משפרים את המצב לעומת כלום.

אם אתה קונה מגן ברקים של חברה איכותית ולא איזה סיני בשקל הם לא רעים.

מגיני ברקים שמתקינים בלוח החשמל אינם מספיקים לבדם בכדי לתת הגנה טובה כנגד ברקים.

האמת שיש חברות שמתמחות בזה והן נותנות שירות היכן שקיים ציוד יקר וחיוני.

להיכנס לזה בבית סטטיסטית-כלכלית לא משתלם.

לשאלתך- הורדת המאמ"ת איננה מספיקה כיוון שהוא מנתק פאזה בלבד. כמובן שזה מקטין את ההסתברות לפגיעה באופן ניכר.

פורסם

אולי לא סטטיסטית. אבל כלכלית, בבית שלי בפרט ובשכונה שלי בכלל, בחורף שעבר, ההשקעה הזו יכלה להיות מאוווווד משתלמת..

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

בתור מישהו שקנה מוצרי חשמל לבית בתקופה האחרונה, וחקר את הדברים (התייעצתי עם טכנאי שירות שונים שאני מכיר),

מומלץ בהחלט לשים את מגן הברקים. בעיקר לפלזמות ו LCD , ובנוסף גם למקררים עם פיקוד דיגיטלי כמו זה שאני קניתי למשל.

יש הבדלים בין מגיני הברקים השונים, אלה ששמים למקרר למשל, לא מחזירים את המתח מיידית אלא לוקחים השהייה של כ-3-4 דקות , על מנת להגן בפני קפיצות מתח (הם גם עולים פי 2)

בקשר להאם לחבר כמה על אותו אחד : יש פשוט רביעייה/חמישייה של שקעים עם מגן ברקים מובנה שאפשר לרכוש - זה עולה בערך אותו דבר.

נ.ב. אפשר לתפוס מגיני ברקים באחלה מבצע : למשל הדגם שאני קניתי עבור הפלזמות ,עלה ב ACE משהו כמו 99 ליחידה, ותפסתי אותם במבצע של 3 ב119....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תלוי בתשתית החשמל בשכונה. אם היא תת קרקעית הסיכוי לפגיעת ברק מאוד נמוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתור מישהו שקנה מוצרי חשמל לבית בתקופה האחרונה, וחקר את הדברים (התייעצתי עם טכנאי שירות שונים שאני מכיר),

מומלץ בהחלט לשים את מגן הברקים. בעיקר לפלזמות ו LCD , ובנוסף גם למקררים עם פיקוד דיגיטלי כמו זה שאני קניתי למשל.

אייל, ה"בעיה" היא שזה לא נגמר רק ב LCD. כל הבית מכיל מוצרי חשמל בעלי לוח פיקוד אלקטרוני. הרבה יותר קל לומר איזה מכשירים יש בבית שאינם בעלי לוח פיקוד (תאורה, מפזר חום באמבטיה, מכונת כביסה ותנור אפיה) מאשר למנות את כל אלו שצריכים את זה.

למישהו יש ניסיון עם מוצר דומה או כזה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...