Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה הראשונה שלי :|

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול, אדם חכם ממתין לצומת הבאה ומפרסס, זה די מופרע מה שעשית כי אתה בימני ורוצה לפרסס

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל הבנאדם כותב ואפילו מאייר בצייר שהוא לא היה על הנתיב הימני.

איך הוא המופרע אם הנהג מאחורה התעסק במשהו אחר ולא שמר מרחק?

פורסם
אני חושב שבצומת T אסורה הפנייה פרסה גם במידה ויש פנייה שמאלה ואין שלט.

מישהו שהרגע סיים תאוריה מוזמן לתקן/לאמת

טעות. למה שיהיה הבדל בין צומת X לצומת T? להיפך, צריך להסתכל לפחות כיוונים. לא צריך מישהו שהרגע סיים תאוריה כדי לדעת את זה. בנוסף גם אם אסורה הפניה שמאלה זה לא בהכרח אוסר פניית פרסה.

פורסם

תרים טלפון לסוכן הביטוח שלך.

אתה תפקיד צ'ק במוסך שבו יתקנו את הרכב, ובד"כ תוך 90 יום תקבל את הכסף לפי הערכת השמאי. (בד"כ ישירות למוסך ופשוט יבטלו את הצ'ק שלך).

היית בסדר, ואין ספק שבעל הטנדר לא שמר מרחק, ולא על "חובת הזהירות הכללית".

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
טעות. למה שיהיה הבדל בין צומת X לצומת T? להיפך, צריך להסתכל לפחות כיוונים. לא צריך מישהו שהרגע סיים תאוריה כדי לדעת את זה. בנוסף גם אם אסורה הפניה שמאלה זה לא בהכרח אוסר פניית פרסה.

ידוע שאין הגיון, אז?

אתה אומר את זה כי אתה יודע?

פורסם
לא נכון בכלל?? :shock:

אז לפי מה שאתה אומר במידה ויש 2 או 3 נתיבים לפניה שמאלה אתה יכול לעשות פרסה מכל אחד מהנתיבים?? :?

כן בדיוק כך.

ניתן לבצע את פניית הפרסה מכל נתיב לפניה שמאלה,גם אם יש 2-3-4-5-או יותר נתיבים לפניה שמאלה.

אני עם סמיטריילר לא מסוגל לבצע פניית פרסה מהנתיב השמאלי ביותר , אז אני אעשה את פניית הפרסה מהנתיב הימני ביותר של הפניה שמאלה.

כל זאת מותר לאחר שוידאתי כי אני לא מפריע לתנועה או מסכן עוברי דרך.

הכוונה שלי הייתה שצריך לעשות פניית פרסה מהנתיב השמאלי הקיצוני ביותר בכיוון הנסיעה (במידה ויש רק נתיב אחד זה זה הנתיב), שכן אחרת אתה "חותך" נתיבים של רכבים אחרים.

התגובה באדום.

ירון מאיר

פורסם

בלי שום קשר לפותח התרד, כמות השטויות שרשמו פה אנשים די מסבירה את כמות התאונות בארץ...

maier: איך עברתה את המבחן בתאוריה??? :shock:

תפסיקו להמציא חוקים משלכם....

פניית פרסה מותרת אך ורק במקומות שיש בהם פנייה שמאלה או שלט שמותיר פניית פרסה..

אין פנייה שמאלה ,אבל יש מפרץ ואין שום שלט? אז פניית פרסה אסורה!!!

לפותח התרד: אם הבחור שנכנס בך ילך למשפט, אתה הולך לשלם גם את הביטוח שלו, מכיוון שהיתה בין הנתיבים או נכנסת חלקית לנתיב השני ,זו עברה ואת אף אחד לא מעניין שהקשת של הפרסה לא היתה מספיק רחבה ואם הבחור שנכנס בך שמר מרחק או לא...

תבינו שבכביש אתם חייבים ללכת לפי החוק היבש... רוב הנהגים חושבים שההיגיון הוא מעל לחוק היבש, רק הבעיה שלכל אחד יש את ההיגיון שלו...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

כמות השטויות שרשמו פה אנשים די מסבירה את כמות התאונות בארץ...

maier: איך עברתה את המבחן בתאוריה??? :shock:

תפסיקו להמציא חוקים משלכם....

אין פנייה שמאלה ,אבל יש מפרץ ואין שום שלט? אז פניית פרסה אסורה!!!

מי שגר בבית מנירוסטה, שלא יזרוק אבנים מזכוכית :idea:

אין שלט שמותיר פניית פרסה (למרות שאפשר לייצר אחד בעזרת שלט אין כניסה ושלט אין פנייה שמאלה (במקרים בהם גם אין פנייה ימינה), ובמיוחד לא שלט שמתיר פניית פרסה.

להלן תקנת התעבורה מס. 44:

44. (א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן — פניית פרסה), אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא.

(ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

פורסם

אני חושב שהיה תיקון לתקנה זו לפני כמה שנים.. מכיוון שכך אני יכול לעשות פרסה איפה ש באה לי.. לדוגמה ליד הבית שלי יש צומת T מרומזרת שלפי התקנה הזו אני בכיף יכול לפרסס אל הנתיב הנגדי כאשר אור ירוק נדלק לשני הכיוונים בו זמנית ואין שום שלט...

למדתי את התאוריה לא בארץ, ומה שרשמתי מקובל וידוע באירופה...

פורסם
אני חושב שהיה תיקון לתקנה זו לפני כמה שנים.. מכיוון שכך אני יכול לעשות פרסה איפה ש באה לי.. לדוגמה ליד הבית שלי יש צומת T מרומזרת שלפי התקנה הזו אני בכיף יכול לפרסס אל הנתיב הנגדי כאשר אור ירוק נדלק לשני הכיוונים בו זמנית ואין שום שלט...

למדתי את התאוריה לא בארץ, ומה שרשמתי מקובל וידוע באירופה...

אתה חושב. אני יודע, וגם הבאתי ציטוט של תקנות התעבורה. זה ההבדל. (כנראה שקראת את השטות שקישור אליה מופיע כאן, קרא את תגובה 40 אליה כדי להבין מה מותר ומה אסור).

אם תעלה שרטוט של הצומת, אוכל להסביר לך בדיוק אם מותר לך או אסור. רוב הסיכויים שאסור.

פורסם

שמר , אני לא רוצה להתווכך איתך, אבל התגובה 40 שם היא בדויק מה שאני אמרתי.. הניסוח שלי פשוט לא היה מדוייק, בדיוק כמו הניסוח של תקנת התעבורה מס. 44.

דרך אגב יש כבר שלט שנכנס לשימוש השנה שמותיר פניית פרסה..

פורסם

קודם כל, אל תתווכח איתי.

דבר שני - מה שכתבת בפירוש אינו נכון, ואתה גם לא מבין את מה שנכתב בתגובה 40 ובתקנה.

אין תמרור שמתיר פניית פרסה, וגם לא אחד שמותיר אותה. אשמח אם תראה לי תמונה של התמרור כפי שאתה טוען.

קרא שוב את אותה תגובה, והסבר לי מה מונע ממני לבצע פניית פרסת בכביש דו סטרי בעל 2 נתיבים בלבד, כאשר יש קו מקווקו ואין תנועה שאני מפריע לה תוך כדי ביצוע הפרסה.

אתה טוען שאחרים כתבו שטויות, ואתה מפציץ איתן...

פורסם

אני לא כותב שטויות, אני דיברתי ספיציפית על צומת\מפרץ ולא על המקרים אחרים ואני מבין מצויין מה כתוב שם בתגובה 40.

הנה לך תמונה של שלט שמותיר פרסה, נכנס לשימוש במאי 2008:

ודי ,אני לא רוצה להתווכח יותר, זה וויכוח על כלום...

parsa.JPG

פורסם

זה מה שכתבת, וזה לא נכון, בפירוש. תגובה 40 פירטה את כל הסייגים הנגזרים מתקנה 44 לת"ת, כפי שציטטתי. כל מקרה אחר מותר.

התמונה הזו שהבאת - אינה תמרור המתיר פניית פרסה (ספק גדול אם יש בכלל תמרור כזה, מאיפה שלפת אותו?). אם יימצא האדיוט שיתקן את התקנה המחייבת הצבת תמרור כזה, הוא ייראה כנראה כך:

u-turn.gif

• תוכן חדש...