Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני לא נוהג לשאול שאלות אלא אם כן אני בטוח שאין למצוא את התשובה המבוקשת, לאחר מחקר מעמיק של יומיים הצלחתי להבין מה זה שמן מנוע, מה ההבדל בין סינטטי מלא לחלקי מה מייצגים המספרים ועל איזה תקנים מומלץ ללכת. ביררתי מחירים של שמנים שניתן למצוא באיזור שלי ואפילו קניתי 2 גלונים של 4 ליטר. עכשיו אני עדיין לא בטוח :(

הכל התחיל כשגמעתי סוף סוף את ה15 אלף הראשונים בקורולה החדשה ונכנסתי לטיפול במורשה, בתמימותי הרבה נתתי להם למלות לי שמן מצינור משאבה שיוצא מהקיר כשאין לי שום שליטה על השמן שנכנס, בקבלה רשום 15W50 של טיטאנים. הנחתי שהם יודעים את העבודה והמשכתי לדרכי וכעת אני מרגיש איבוד כח (שולי אבל קיים) ורעש מנוע שונה מבעבר, גמעתי 1500 ק"מ נוספים על השמן החדש ואני לא מרוצה.

בספר הרכב מומלץ על שמן 0W20 כאשר אם אין בנמצא ניתן להשתמש ב5W30 ולהחליף בטיפול הבא.

לפי מיטב הבנתי הספרות הראשונות מתארות את צמיגות השמן בשלב ההתנעה של מנוע קר מה שלא כזה קריטי לארצנו החמה אפילו בחורף. הספרות השניות לאחר האות W מייצגות את צמיגות השמן בטמפ' עבודה כשנק' ההתייחסות היא 100 מעלות.

הדילמה שלי היא כזאת קראתי שצמיגות גבוהה יותר תשמור על מנוע שקט יותר ותשמור על רכיביו באופן טוב יותר כשצמיגות נמוכה יותר תתן תצרוכת דלק מועדפת אך עם פחות דגש על שמירה על המנוע ובגלל תקנים מחמירים היצרניות ממליצות על צמיגות נמוכה יותר מה שלא בהכרח טוב לנו.

על כל אופן הבחירה הייתה לבסוף (בהתחשב למה שקיים בהישג יד בבאר שבע) בין valvoline סינטטי מלא לבין mobil1 סינטטי מלא 2 המותגים עולים 200 שח ל4 ליטר ולבסוף קניתי את הMOBIL 0W40. האם עלי להחליף ל5w30 או שאני ימלא את מה שכבר אצלי ???

מה יתן לי שמירה הכי טובה על המנוע ופעולה הכי שקטה שאפשר ??mobil1_0W40.jpg

איש חכם אמר : "אני לא עשיר כדי לקנות משהו זול"...

פורסם

קניתי ב400 שקל 2 גלונים של 4 ליטר (אני לא בטוח כמה צריך בשביל להחליף את כל השמן מנוע כולל פילטר) וקיבלתי 120 ש"ח זיכוי לקנייה בחנות של מה שאני רוצה ללא הגבלה

איש חכם אמר : "אני לא עשיר כדי לקנות משהו זול"...

• תוכן חדש...