Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הגיע הזמן לחזור לנושא המקורי, דהיינו לפאסאט? :)

את הדיעות לגבי השירות של צ'מפיון טחנו לא מעט, ולמעשה גם אני "לא מת" עליהם (ובגלל זה טי]לתי אצל מוסך עוז ולא במרכזי בחיפה).

לגבי הפאסאט - לעניות דעתי, ישנה לפאסאט בעיה לא קלה של ירידת ערך - רכבים משנת 2006 שעלו אז כ-200,000 ש"ח (לפני הירידה ל-191 ואח"כ ל-184) עולים היום 120 אש"ח במקרה הטוב. המשמעות - ירידה של 40% ויותר בשנתיים עד שלוש שנים על הכביש. וזה המון. בהשוואה, הגולף שומרת טוב בהרבה על ערכה.

בסה"כ ה"תרגיל" של דגם זול יותר מוכר וידוע היטב, ובאמת המדובר רק בתרגיל יח"צני ולא יותר - אותו הרכב, בהפחתת מספר גאדג'טים שוליים, במחיר מופחת בהרבה (כ-15 אש"ח). בטוסון יונדאי עשו את אותו התרגיל עם ה"טקסס" מתחת לאריזונה (הפחיתו מחיר ב-10,000 ש"ח והורידו את מצלמת הרוורס, מערכת המולטימדיה והג'י.פי.אס) כך גם לגבי גרסת "בלו" של קיה ספורטאז' ועוד היד נטויה...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש פה קצת בלבול:

א. מזדה 3 שונה מBMW סדרה 3, כמובן, אבל מתייחסים אליהן כאן בערבוביה. לא נראה לי שאפשר להשוות בין גולף למי מהן (ברור שהיא עולה על המזדה; ברור שהיא לא ברמה של הבווארית).

ב. כן אפשר לשים פסיק לפני ו' החיבור (ואת עצמי, XENON, אני לא צריך לשכנע, כי אני מחייך כל בוקר כשאני מגיע לאוטו, ועוד יותר אחרי שאני מתיישב בו, מניע, ויוצא לדרך).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

BAR, אין לי ספק שיש לך רכב מצויין!

ונכון, איני נמצא בין חובבי VAG ואת הגולף אף פעם לא אהבתי למרות שזה רכב מעולה. למה אני לא אוהב את הרכב הזה? כי הוא מייצג משהו שאני לא אוהב ברכב: שמרנות.

את ה-TSI תמיד חיבבתי בגלל הרעיון הגאוני של המנוע (ביצועים+חיסכון).

אבל שרועי אומר שהגולף כמה מדרגות מעל המתחרות, לדעתי צריך להחזיר אותו למציאות (ואת כל השאר שחיים בסרט).

פורסם

[quote=XENON;1856034

אבל שרועי אומר שהגולף כמה מדרגות מעל המתחרות, לדעתי צריך להחזיר אותו למציאות (ואת כל השאר שחיים בסרט).

מסכים עם כל מילה.

הגולף הוא רכב טוב מאוד, היבואן בעייתי משהו - חייבים לזכור, שכשרוכשים רכב חדש רוכשים מהיבואן יחד עם הרכב גם חבילת שירות לפחות למשך שנות האחריות.

בשקלול כל הנתונים הללו מתקבלת חבילה שכל אחד מדרג אותה אחרת לפי העדפותיו האישיות. יהיו שיעדיפו את הגולף ויהיו אחרים שיעדיפו אופציות אחרות.

אילו הגולף הייתה הצעה כ"כ טובה ביחס לאחרות, אין ספק שהיא הייתה מכונית מובילה בשוק. העובדה שאין זה כך מלמדת שהטעם הקולקטיבי סבור אחרת.

פורסם
את המאגן תשאיר מחוץ לתמונה.

למעט מרווח פנימי, אין לה מה להציע - אולי הדגם החדש יוכל לתת תחרות הולמת.

ולגבי ההשוואה בין המאזדה 3 לגולף - למעט התנהגות ספורטיבית יותר, הגולף עדיפה בכל הפרמטרים על המאזדה, ובצורה די משמעותית.

אין בעיה זו דעתך, אני חושב אחרת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אפשר להנות מרכבי VAG בלי להזדקק לשירותי צ'מפיון.

יש מספיק מוסכים מתמחים שמטפלים בחלקים מקוריים בלבד, שיכולים לעשות לצ'מפיון בית ספר.

האינטרקציה היחידה שלי עם צ'מפיון זה כשאני קונה חלקים מקוריים בדלפק החלפים שלהם.

לצערי, מלבד יבואן טויטה -יוניון מוטורס , אני לא מכיר יבואן שאפשר להפקיד בידיו את הרכב לטיפול בעיניים עצומות.

לדעתי המתחרה של הגולף 5 היא ה307, והמתחרה של ה308 היא הגולף דור 6 , ולדעתי המבחן שהוצג כאן לא מקצועי, ואני זהיר בלשוני. כל עוד מעורב גיר AL4 אין שום סיכוי לתקומה.

מסכים עם כל מלה. :mm_yeah:

דווקא אני מאוד מרוצה מהשירות של יפנאוטו.. אני מטפל במוסך "אמין" בנצרת ("אמין" זה השם), מורשה סובארו, ואני ממש מרוצה, והבעלים מתייחס אליך כאל חבר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
פשוט בדיחה :roll:

ולא שמים פסיק לפני "ו".

אני בשוק :shock:

שמע זאת דעתי, לדעתי צריך להשוות בין רכבים מתקופות דומות קלנדרית.

אם הגולף 5 הלכה בין 2003 ל 2008 וה307 הלכה באותן שנים, אז לדעתי זאת ההשוואה האמיתית.

בכל מקרה, הבדיקה הנ"ל לדעתי מפספסת ובגדול.

בשוק, לא בשוק, צא לעולם תכיר עוד רכבים חוץ מה C5 של אבא ואמא ואז תחזור אלינו עשיר בידע וכשיר לשפוט דגמים אחרים שלא על פי כתבות בעיתוני רכב.

הלוואי ששגיאות הכתיב והלשון בפורום הזה יסתכמו בפסיקים לפני "ו"... :roll:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בשוק, לא בשוק, צא לעולם תכיר עוד רכבים חוץ מה C5 של אבא ואמא ואז תחזור אלינו עשיר בידע וכשיר לשפוט דגמים אחרים שלא על פי כתבות בעיתוני רכב.

או, שלום לך, מר כשיר- שכל דעותיו מתבססות על פי מוצא הרכב.

אולי דעותיי מתגבשות בהתאם לעיתונות רכב הישראלית שאותה אני מרבה לקרוא (אך לא תמיד מסכים איתה), אבל אני בהחלט לא מלא בדעות קדומות כמוך. אין לי שום בעיה להודות שאני לא אוהב את הגולף, אבל שהיא רכב מעולה. אתה לעומת זאת בטוח שכל המתחרות של הגולף שוות ל-ת*ת.

ד"א, אם אתה ממש מעוניין אני אביא לך עוד "פסקי דין" מהעיתונות רכב הישראלית משנים עברו שבהן הגולף נבחנת במבחן השוואתי.

בקשר להערה המודגשת, ברשותך אני לא אתייחס אליה, שכרגיל אתה יורד לרמה נמוכה כמו כמעט בכל שרשור שבו אתה נוטה להתפרץ (במיוחד שמעורבות בו, רמחנא ליצלן- צרפתיות).

ואם תשים לב, המבחן נכתב עוד לפני שגולף דור 6 הוצגה לעולם.

פורסם

תקשיב, עזוב אותך מעיתוני רכב.

אתה יכול להסתכל כל היום על פורנו ובסוף היום לא תדע איך לזיין ככה שזה ממש לא משנה.

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את אייל.

אבל אייל לא צמח מ-VAG. הוא התחיל את דרכו דווקא מצרפתיות.

אני? גם.

שהיית לוקח את הגולף CL של שנת 95 מול פיז'ו 306, אני מסכים איתך. לפיז'ו היו המון יתרונות.

שאתה שם גולף דור 4 ו 5 מול 307, ל-307 אין מה להציע.

פאסאט מאמצע שנות ה-90 לדעתי הייתה פחות טובה מה-405 או 406 שהחליפה אותה.

הפאסאט של סוף שנות ה-90, עולם אחר.

ההתייחסות צריכה להיות עניינית.

לכל אחד פינה חמה בלב לרכב מסויים (רכב ראשון וכו') ולכן הוא מבטא איזשהיא נאמנות וכו' למותג.

גם לי יש פינה חמה מאוד בלב למותג מסויים, לצערי מותג זה אינו קיים יותר (בעצם כן, הוא עבר גלגול לידי הסינים, אבל אני מעדיף לחשוב עליו כנכחד).

הבעיה מתחילה שאנשים מגינים בחירוף נפש על רכב בגלל המותג שלו ובגלל ארץ הייצור שלו ללא התייחסות פרטנית לדגם עצמו.

שבן אדם שהחזיק רכב צרפתי (או יותר מאחד במקרה שלי) והחליף רכבים עם הזמן עד שלאט לאט למד מה הוא אוהב ומה הוא מעדיף והיום מסביר לך, שיש לו ניסיון, ועל סמך הניסיון הוא החליט אז אני מכבד את ההחלטה שלו.

שמישהו מספר לי שהוא קרא בעיתון, מבחינתי מנק' זו זה לא רלוונטי.

המבחנים היחידים שמעניינים אותי הם מבחני ריסוק.

כל אחד עושה ברכב שימוש אחר.

אני לא עושה ג'ימקנות.

אני נוהג, והרבה.

ונכון להיום, בקבוצה "המשפחתית" מצאתי שאני שהרכבים שאני הכי נהנה לנהוג עליהם מגיעים דווקא מבית פולצווגן.

בין אם אלו הג'טה או האוקטביה.

אחריהן יושבת המזדה 3 (וכל מי שמכיר אותי יאמר לך כמה אני אנטי-מזדה, וכמה ניסיתי לשנוא אותה ובכל זאת לא הצליח, היא פשוט מוצלחת, מה לעשות).

אם הגולף החדשה שתצא תהיה על הפנים או מאכזבת. ולעומת זאת תצא מגאן מוצלחת הרבה יותר אני אשמח להמליץ ולהגן על כבודה.

נכון להיום אני יכול לומר לך שהמגאן היא רכב פחות טוב ממרבית המתחרות.

למרות זאת יש לי המון כבוד לקבוצת רנו על 2 דברים:

1. היא לדעתי העלתה את נושא הבטיחות וחשיבות מבחני הריסוק לסדר היום הציבורי.

2. גרסאות הספורט לדגמים הפשוטים שלה (מגאן וקליאו).

גם אני פעם ניזונתי משמועות וסיפורים.

היום אני סומך רק על עצמי.

פורסם
תקשיב, עזוב אותך מעיתוני רכב.

בשלב זה של חיי (חייל בן 19 שמנוי למגזין "אוטו" מגיל 12)- עיתוני רכב מלמדים אותי המון אבל אני לא אומר שכל מה שרשום שם הוא קדוש.

אבל בסה"כ כמו שאמרתי, העיתונות מלמדת אותי המון ואם לדעתך כל מה שרשום שם הוא ההיפך המוחלט מהמציאות, אתה מוזמן לחשוב כך.

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את אייל.

אבל אייל לא צמח מ-VAG. הוא התחיל את דרכו דווקא מצרפתיות.

ידוע, זה אחד הקייסים המוכרים שלו כשהוא מפזר ארס נגד הצרפתיות.

שאתה שם גולף דור 4 ו 5 מול 307, ל-307 אין מה להציע.

תרשה לי לחלוק עליך פה.

הדור רביעי היה אחת המכוניות הגרועות- לא מתנהגת, לא נוחה, צפופה (בסיס גלגלים פצפון) ועם בעיית תמורה רצינית כשנמכרה.

הדור החמישי היה כבר עדיף בהרבה.

בנוגע ל-307, לדעתי הרבה יותר טובה מהדור הרביעי של הגולף כמעט בכל תחום. מול הדור החמישי- כל אחד והעדפתו.

אני מעדיף את ה-307 מהסיבה הפשוטה שכמו שאמרתי, הגולף שמרנית מדיי לטעמי וה-307 יותר קולעת בשביל אחד כמוני בעימות של שניהם (ואת שניהם בחיים לא הייתי קונה), אבל לא תהיה לי שום ביקורת עם מישהו שהחליט לרכוש את הגולף.

הבעיה מתחילה שאנשים מגינים בחירוף נפש על רכב בגלל המותג שלו ובגלל ארץ הייצור שלו ללא התייחסות פרטנית לדגם עצמו.

מסכים איתך ב-100 אחוז.

שבן אדם שהחזיק רכב צרפתי (או יותר מאחד במקרה שלי) והחליף רכבים עם הזמן עד שלאט לאט למד מה הוא אוהב ומה הוא מעדיף והיום מסביר לך, שיש לו ניסיון, ועל סמך הניסיון הוא החליט אז אני מכבד את ההחלטה שלו.

אכן, כל אחד מגיע להחלטה אחרת מניסיונו האישי.

בבית שלי היו מס' רכבים צרפתיים: 309, קסנטיה, קסנטיה מחודשת, C5, C5 מחודשת ובקרוב מאוד C5 החדשה- כמו שאפשר ללמוד מזה, לדעת משפחתי- המשפחתיות הגדולות של סיטרואן הן המכוניות המתאימות ביותר למשפחה על כבישי ישראל.

שמישהו מספר לי שהוא קרא בעיתון, מבחינתי מנק' זו זה לא רלוונטי.

כמו שאמרתי, זכותך לחשוב שכל מה שרשום שם הוא ההיפך מהמציאות.

אך העובדה היא שאייל ורועי השמיצו את ה-308 ואני בספק אם יש להם ניסיון כלשהו עליה, אם כן אני מתנצל (אבל מוכרח לומר שהדעה שלהם כבר נקבעה מראש, שכן הם בעלי גולף שבטוחים בעליונותה המוחלטת).

לי אין ניסיון אישי על ה-308 חוץ מזה שישבתי בה ולדעתי היא איכותית ביותר, אך הבאתי מבחן דרכים השוואתי כפרספקטיבה לדבריהם המונפצים.

כל אחד עושה ברכב שימוש אחר.

אני לא עושה ג'ימקנות.

אני נוהג, והרבה.

ונכון להיום, בקבוצה "המשפחתית" מצאתי שאני שהרכבים שאני הכי נהנה לנהוג עליהם מגיעים דווקא מבית פולצווגן.

בין אם אלו הג'טה או האוקטביה.

אחריהן יושבת המזדה 3 (וכל מי שמכיר אותי יאמר לך כמה אני אנטי-מזדה, וכמה ניסיתי לשנוא אותה ובכל זאת לא הצליח, היא פשוט מוצלחת, מה לעשות).

אני מאחל לך מכל הלב הנאה מרובה מרכבי VAG.

חג שמח.

פורסם
... (וגם היום אני מרוצה, הסכימו לעשות לי בעוד חודש וקס חינם, ונתנו לי כל מיני מתנות וצ'ופרים בעת שהגעתי לבקר מישהו במוסך (וילון אחורי לשמשה, סט השחרה לחלונות, כיסוי שמשה קדמית, והכי חשוב, סוכריות :D ).

אין לי מה להגיד על המוסכים שלהם, זה פשוט מוסך נהדר

טוב, לא לכל אחד יש מישהו לבקר במוסך. זה באמת יכול להיות משתלם.

לגבי ההשוואה בין מאזדה 3 לגולף TSI, הנה קישור למבחן*.

* "... בשורה התחתונה ולשם השוואה צירפנו למבחן שתי מכוניות: מאזדה 3 בנפח 2.0 ליטר, בעלת 150 כ"ס וגולף נוספת בנפח 1.6 ליטר, אוטומטית. ל-3, בעלת מנוע 2,000 סמ"ק, שאינו נחשב קוטל קנים בכל הקשור לביצועים, לא הייתה תשובה בשום מצב למנוע ה-1.4 של ה-TSI. לא בזינוק מהמקום וגם לא בהאצות ביניים במהירות גבוהה...."

"יש קצת יותר מדי תת-היגוי וקצת פחות מדי תחושה בהגה. העניין בולט בייחוד מול מאזדה 3 הספורטיבית, שעל אף היותה חלשה יותר, גמאה את מסלול המבחן הסטרילי שלנו מהר יותר מה-TSI."

ולסיכום המבחן:

"למעשה, אין היום בארץ מכונית קומפקטית, בנפח 2.0 ליטר עם תיבת הילוכים אוטומטית שיכולה להתעלות על הביצועים ועל צריכת הדלק של ה-TSI עם מנוע 1.4 ליטר בלבד."

לגבי שירות צ'מפיון, הנה החוויה האחרונה שלי בצ'מפיון המרכזי בירושלים.

זה לא מה שישבור אותי, גם הרכב הבא שלי (כיום אני בעלים של שניים) יהיה מבית פולקסווגן, גם אם זה יעלה לי יותר ברכישה ובתחזוקה. אני נהנה לא להיות חלק מהעדר הסטנדרטי של המשפחתומטיות.

• תוכן חדש...