Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הוצאתי לפני שבועיים רשיון לקטנוע 125 סמ"ק, כל תהליך הלימוד הסתכם ב6 שיעורים במגרש ומבחן שליטה קצר.

עכשיו אני רוצה להתחיל לעבוד בשליחויות על קטנוע, אבל אין לי ממש מושג איך אני עולה על הכביש, בשישה שיעורים האלה למדתי סהכ לנסוע בקו ישר, שמיניות וסלאלומים במגרש. ככה שלהשתלב עם התנועה אני לא הכי יודע ובקושי יודע לאותת או להסתכל במראות.

אין לי מישהו שידריך אותי לגבי נסיעה בכלי או יכולת לנהוג בכלי לפני השליחויות.

יש למישהו טיפים איך לרכב נכון ולהשתלב היטב בכביש?

פורסם

לפי דעתי אל תקפוץ ישר לעבוד בשליחויות.

כמו שאמרת עשית רק 6 שיעורים ואתה עדיין לא ממש מנוסה. תאמין לי שתספיק לך נסיעה קצרצרה על הטוסטוס שלך בכביש ואתה תבין שזה גן חיות שלם.

על פי כמה וכמה אתה צריך להזהר עם הטוסטוס שלך כי אתה פשוט כמו זבוב על הכביש , כל נגיעה קטנה יכולה לגרום לתאונה חס וחלילה.

מה שאני אמליץ לך עליו הוא לפחות בינתיים לנסוע במקומות שאין בהם עדיין תנועה רבה (שכונות בלי הרבה תנועה), תתרגל את הכבישים, תלמד גם לתפעל את הכלי שלך שלא יקרה מצב שבאמצע נסיעה אתה תמצא את עצמך מחפש שעה את כפתור האיתות או הכפתור של האורות.

חכה לעוד תגובות של אנשים שהתנסו בכלים האלה.

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אני לא מבין, ככה זה כל אחד שמוציא רשיון על קטנוע ? 6 שיעורים ושילך ילמד בעצמו להכנס לגן הערסים הזה שנקרא כביש ישראלי ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הדבר הנכון ביותר לעשות, זה ללכת למורה הנהיגה ולבקש ממנו מספר שיעורים בכביש - להתמודד עם המציאות.

נכון, זה יעלה לך כסף, אבל זה כסף ששווה חיים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם יש לך קטנוע פרטי,סע אתו במגרש או ברחוב בלי הרבה תנועה,תלמד את הקטנוע איתותים ,אור גבוה צפצפה,בלימות,לזכור תמיד ברקס אחורי עם גיבוי קל עם הקידמי,אחרי שתיתרגל סע לרחוב עם יותר תנועה ושתחוש ביטחון תעבוד בשליחויות.

שמור על עצמך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

בתור אחד שרוכב על דו"ג כבר שנה והתחלתי לעבוד במשלוחים לפני כ-3 חודשים, הדבר הכי נכון כמו שאמרו הוא שתעשה עוד שעורים על הכביש.

אם זה לא מסתדר לך, המלצתי היא שתסע על הקטנוע שלך לפחות 4-5 חודשים בתנאים שנוחים לך ולא בלחץ של המשלוחים (ותלוי איפה אתה עובד, ברוב המקומות יש לחץ רב וזה לא מסתדר מבחינה בטיחותית על הקטנוע).

אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

תעשה עוד שיעורים. תציל לעצמך את החיים

אני עשיתי 2 שיעורים ואני ניגש לטסט השבוע..:shock:

דיי ביזיון כל השיטה הזאת להוצאת רישיון 125.

היית מעדיף שיבטלו את זה?

וזה ככה רק למי שבעל רשיון הרבה זמן, לא כל אחד שרוצה רישיון על 125 יכול לעשות 2 שיעורים ולגשת לטסט.

המדינה מבינה שאתה ותיק ברישיון ולא נהג חדש, אז מן הסתם תדע איך להשתלב, איך לעלות לדרך מהירה וכו'.

לגבי תפעול האופנוע, זה כבר בעיה שלך.

פורסם

אתה טועה.

אני עם למעלה מ-7 שנות נהיגה, מסתדר נהדר עם תפעול הקטנוע ואפילו בשיעורים נסעתי דקות מעטות וטובות בכבישים ועדין אני חושב שדרישת הטסט המצחיק הזה בלבד היא ביזיון.

פטור מתיאוריה? הגיוני, סבבה!

פטור מנסיעת כביש עם בוחן? למה? אתה יודע כמה אנשים שאני מכיר עם מספר שנות ניסיון בכביש עם רכב לא היו מסתדרים לעולם עם 2 גלגלים? או היו מהווים סיכון לעצמם ולסביבה?

היית מעדיף שיבטלו את זה?

הייתי מעדיף שהיו מוסיפים קצת הגיון בריא למבחני הרישוי, שכן טסטר יכול לראות איך רוכב מיישם את העובדה שהוא נחשב כזבוב על הכביש והוא צריך להיזהר ולהיות עירני פי כמה וכמה.

מבחן שליטה לבדו זו בדיחה.

לתת רישיון לנער בן 16 שעבר מבחן עיוני והצליח לא להוריד רגל בשמיניות במגרש אספלט של קטרגל זה בזיוני.

עקרונות פשוטים של הבנת מהות רכיבה על דו"ג קטן חשובים גם לנהגי רכב מנוסים!

לקחת שיעורים נוספים שיכללו נסיעה עם מורה בעיר ? במה זה מועיל? נסיעת המורה מאחוריך או מלפניך תפיח בך בטחון? זה לא רכב שקיימות בו דוושות למורה!

הדרך הנכונה מבחינתי זה למידה הדרגתית בכביש.

יוצא לראשונה כשאין עומס בכביש ובשעה נוחה, לנסיעה קצרת טווח ובהדרגה משתדרג.

פורסם

יש אופנועים שלמורה יש מערכת בלמים כפולה - ידיות מאחור.

כך שאם לצאת לכביש עם מורה, זה כשהוא יושב מאחוריך בצעדים הראשונים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הבקרסים האלה של המורה זה בדיחה , הסיכוי שהוא יבלום אותך ולא תתהפכו קלוש .

לי יש רשיון A ולרוב החברים שלי יש רשיון בדרגה זו או אחרת על אופנוע וכנ"ל אבא שלי ואח שלי , לא שמעתי על אף אחד שבלמו אותו על אופנוע !

יש דברים בחיים שצריך ללמוד בלי השגחה צמודה , אבל לא יזיק בכלל מורה או חבר שיסע אחריך ויתן לך טיפים אחרי הרכיבה או בעצירות תוך כדי.

אל תקפוץ ישר לשליחויות אלא אם אתה ממש אוהב חדרי מיון ,אחיות, מורפיום ושאר ירקות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ממליץ בחום על גידי פרדר.

עולה מעט (יחסית לתמורה) שווה חיים...

http://www.ofnoan.co.il/

זה גן חיות שם בחוץ. תעיד על כך יד ימין שלי שלא מתאגרפת במלואה כבר משנת 91

(סובארו לבנה לא עצרה בתמרור עצור ושלחה אותי לטיסה קצרה מעל מכסה המנוע שלה +סקי כביש חינם.על 4. בלי כפפות.)

ובנימה אופטימית זו אזכיר-מיגון. בכל רכיבה. גם אם זה יקר. גם אם יצחקו שאתה חנון.

פתגם חכם של אופנוענים אומר- "עדיף החום של מעיל+כפפות באוגוסט על הקור של המזגן באורטופדית תל השומר."

ואני מוסיף, יש עוד מקומות קרים וגרועים מזה בתל השומר,בקומות התחתונות... והמבין יבין.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

צריך ליפול על המורה הנכון בידיעה שהרישיון יעלה טיפה יותר,

אבל יחסוך לך חודשים של החלמה במקרה הטוב.

אני שיעור 6, על A1, ועדיין לא יצאתי מהמגרש/העברתי הילוך.

ואני לא נעל,

אנחנו עוסקים כרגע בללמוד את האופנוע.

----

פורסם
שלום,

הוצאתי לפני שבועיים רשיון לקטנוע 125 סמ"ק, כל תהליך הלימוד הסתכם ב6 שיעורים במגרש ומבחן שליטה קצר.

עכשיו אני רוצה להתחיל לעבוד בשליחויות על קטנוע, אבל אין לי ממש מושג איך אני עולה על הכביש, בשישה שיעורים האלה למדתי סהכ לנסוע בקו ישר, שמיניות וסלאלומים במגרש. ככה שלהשתלב עם התנועה אני לא הכי יודע ובקושי יודע לאותת או להסתכל במראות.

אין לי מישהו שידריך אותי לגבי נסיעה בכלי או יכולת לנהוג בכלי לפני השליחויות.

יש למישהו טיפים איך לרכב נכון ולהשתלב היטב בכביש?

לא הייתי ממליצה לך להתחיל לעבוד בשליחויות, הדבר שווה ערך לאדם שהוציא רישיון נהיגה על רכב ומתכוון לעבוד בתור נהג.

עד כמה שאני יודעת, שליחים מוקצבים בזמן ועליהם להגיע במהירות ממקום למקום.

מכיוון שאין לך את המיומנות של רוכב מנוסה הדבר עלול לסכן את חייך.

קח בחשבון שכל מיגון שתלבש לא יגן עליך ב 100% מפגיעה, ולכן לדעתי עבודה מסוג זה תהיה מיותרת ומסוכנת עבורך.

אם אתה בכל זאת מעוניין לעבוד בשליחויות ולהתנסות בנסיעה על קטנוע, ואין לך את האפשרות הזו, היתי מחפשת במקומך פיצריה מקומית, שכונתית, שבה כמות המשלוחים קטנה ומצומצמת.

כך תוכל לרכב על קטנוע, אך בלי לחץ רב ומיותר מסביב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...