Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם אילוצים מסויימים , לא הכל כ"כ ברור כמו שאתה חושב,ישנם דברים ברומה של מדינה או מונופול ,דברים מתחת לשולחן שאף אחד לא יבין.

חלק גדול בעניין הזה (ובמדינה הזאת בכלל) מתנהל על כסת"חים.

אגב, הניסוי שבוצע בארץ עם מהילת מתאנול בוצע לפני כ 25 שנה ,שם דובר על מהילה של 2-3% בלבד, ואכן כך, היה הבדל ברור לטובה בצריכת הדלק,ביצועים,זיהום אויר וכו... החיסרון היחיד זה שצריך להחליף פילטר דלק אחרי זמן מה היות והלכלוך במיכל יוצא החוצה ונתקע בפילטר. אז עשו עם זה משהו...פשוט כולם אטמו אוזניים וכאילו לא היה ולא נברא.

המיכלים של תחנות הדלק מאוד מזוהמים,בשביל למהול דלק במתאנול חייבים מיכלים חדשים אחרת כל הלכלוך ייצא החוצה ויגרום רק צרות,אני כמעט בטוח שהתקן מחייב מיכלים מסוג שונה או משהו בסיגנון...

אל תחפש בדרך השלילה.

באותה מידה אני יכול לומר לך שרוב תחנות הדלק מוהלות במים ...אז מה...הכל טוב\וורוד\יפה, לא!

ומה ייצא לתחנות הדלק אם יוסיפו מתאנול וישפרו את זיהום האויר, ישפרו את ביצועי המכוניו...נראה לך שבכלל איכפת להם מזה? זה לא מוסיף להם לכיס,זה רק גורע,אני לא רואה שום סיבה שתחנות הדלק ימהלו מתאנול עם הדלק שלהם כי אז חייבים להחליף את כל המיכלים במשאיות שמובילות דלק וחייבים להחליף מיכלים בתחנות דלק...והרשימה חלקית...יש עוד....

בקיצור,לאף אחד באמת לא איכפת,המידע שניתן למצא על מתאנול הוא ברובו מאתרים מחו"ל שם כן יש מודעות לנושא ושם כן לאנשים איכפת.

מתאנול וגומי אינם קומבינציה מומלצת - תלוי בכמה מתאנול מדובר, אם מדובר בדלק של 100% מתאנול אז ברור שלא אך אם מדובר על 5-10% מהילה עם בנזין רגיל - אין שום בעייה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלומר למהול 4 ליטר עם מיכל של 40 ליטר בנזין 95,

מה זה בדיוק יתן?

(אין לי בעיה להחליף פילטר דלק הוא עולה לי רק 15 ש"ח :-D )

פורסם

שים 2 ליטר על מיכל מלא(מהילה של 5%)בתור התחלה, תעשה סיבוב ותספר אם הרגשת שינוי....ואיך השינוי מתבטא.

לגבי הפילטר, הוא נסתם רק אם מיכל הדלק שלך מזוהם, אם הוא שקוף,ניתן לראות מה מצבו אחרי חודש בערך, אם לא תחליף אותו אחרי חודש בכל מקרה,סה"כ 15 ש"ח, כך תוכל לראות אם המיכל שלך היה מלוכלך או שלא.

פורסם

אצלי יש פילטר ממתכת, הבנתי שהוא עולה הרבה יותר מ 15 שח, ככה שאני לא יכול לנסות אז זה עלי

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

איפה אני קונה את החומר הזה?

וחוץ מלנקות את המיכל מה זה עוד נותן?

חסכון בדלק? כמה?

אין סיכוי שיגרם נזק למנוע או לכל דבר אחר?

(המנוע אחרי אוברול... :? )

שים 2 ליטר על מיכל מלא(מהילה של 5%)בתור התחלה, תעשה סיבוב ותספר אם הרגשת שינוי....ואיך השינוי מתבטא.

לגבי הפילטר, הוא נסתם רק אם מיכל הדלק שלך מזוהם, אם הוא שקוף,ניתן לראות מה מצבו אחרי חודש בערך, אם לא תחליף אותו אחרי חודש בכל מקרה,סה"כ 15 ש"ח, כך תוכל לראות אם המיכל שלך היה מלוכלך או שלא.

פורסם

חבל שאתם לא קוראים את המאמרים שנתנו פה לקרוא, יש שם את כל המידע שאתם שואלים עליו.

נתחיל בדבר הכי פשוט, ליטר מתאנול עולה פחות מליטר דלק. (נכון זניח, אבל זה גם פלוס.)

מתאנול הוא בעל אוקטן 106 וכאשר מוהלים אותו עם הדלק הוא מעלה את האוקטן הכללי.

המתאנול מנקה איתו את הליכלוך שיש במערכת הדלק (לרוב, בטנק דלק) מה שגורם לסתימה של פילטר הדלק (רק אם הטנק ממש מלוכלך.)

מתאנול סופח את המים שנמצאים בטנק דלק ומאפשר למנוע לשרוף אותם.

יש המעידים על יריד טמפ' העבודה של המנוע ותגובת דוושה יותר טובה עם השימוש בו (לא הרגשתי הבדל בטמפ' אבל תגובת דוושה בהחלט הייתה טובה יותר)

חסרונות:

לא קל להשיג את החומר, אני אישית נסעתי עד חיפה (היה דלק חינם ברכב של אבא) כדי להביא פח של 18 ליטר.

החומר הוא לא בידיוק מיץ תפוזים, הוא חריף מעוד ורעיל מאוד, הריח שלו נוראי (וגם ההשפעה שלו אם תריחו יותר מידי) וכאשר הוא נוגע לך בעור, אם לא שוטפים אותו, הוא מתחיל לשרוף.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אבל אמרו שהוא מסרטן......לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה בחיים בחיים לא שווה את התוספת הזאת או כל אחרת בכלל....

ויש תוספים אחרים שאפשר להוסיף שיותר בריאים ופחות רעילים...

פורסם

קודם כל, היכן ניתן לקנות מתאנול באזור המרכז-דרום ?

שנית, כשמעלים את האוקטן ללא שינוי נוסף במנוע, האם אין סכנה לדטונציה או משהו בסגנון ?

ולסיום, לתשומת לב בעלי הרכבים המוזרקים, החלק הבא להיסתם אחרי הפילטר דלק הם המזרקים :idea:

בקרב' זה פחות נורא - ניקוי דיזות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מתאנול בתל אביב אפשר לקנות בחנות הזו,

תפסיקו לרוץ עד סוף העולם בשביל המתאנול שלכם. פח של 18 ליטר עולה סביב ה90-100 שקל.

לבחור שהחומר שרף לו - אתה מתבלבל - בגלל שהוא כל כך נדיף, החומר מקרר מאוד את העור - מה שגורם לך לדמות תחושה של שריפה.

אני נסעתי קרוב לשנה ברנו 5 עם קיט סופר ג'ט [מנוע יונק אדי מתאנול דרך הקרב'] - תגובת הדוושה השתפרה פלאים. צירכת הדלק לא השתנתה מאוד, אבל טמפ' העבודה של המנוע משום מה עלתה [?].

חבר עם GTI 1.6 שמורה ומטופלת דיווח גם הוא על שיפור חד בתגובת הדוושה, וגם על שיפור קל בביצועים - אבל אצלו המהילה היתה בריכוז של כ10 אחוז עם הדלק - לא ביניקה של אדים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

חבר, (קיק-דאון 2) אתה גורם לשירשור לסטות מהנושא, על סרטן ושיזוף בטוח פתח נושא באוף-טופיק !

ובחזרה לנושא: חברי הפורום שכתבו כאן שהם משתמשים באופן קבוע במתאנול כתוסף, איך הדבר השפיע על צריכת הדלק אם בכלל ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אולי החברים שמשתמשים בזה תקופתה ארוכה יגידו מהיכן הם קונים ומה היו היתרונות/חסרונות ?

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם

ניתן להשיג מתנול ואתנול במחיר זול בחברת רומיכל בע''מ

בטל: 086280210

*אני אישית קונה מהם שנים!!!

וזה באמת משפר את ביצועי המנוע ואת צריכת הדלק

וידוע לי שעושים תקומבינה הישראלית בחברות גדולות עם הרבה מכוניות כדי לחסוך בדלק!

אין חכם כבעל ניסיון!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...