Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא לא רק פה אלא בכל העולם, בעלי חברות הנפט הם אנשים מאוד חזקים ובכל מדינה הם מכשילים פרוייקטים לחיסכון בדלק כמו שבזמנו הכשילו את המכונית החשמלית של GM.

בעניין הביו דיזל, זה בהחלט דבר מבורך אבל ראינו מה קרה בעולם כשארה"ב הסבה שטחים חקלאים שנועדו לגידול אוכל, לגידול תירס לביו דיזל.

אני חושב שהשלילה של המכוניות ההיברידות היא לא במקום, המכוניות הללו נמצאות בתחילת דרכן ובדיוק את אותו הדבר ניתן היה להגיד על מנועי הדיזל לפני 15-20 שנה, עם הזמן אני מאמין שטכנולוגיה זו תתפתח באופן ניכר, הסוללות יוקטנו, יחזיקו יותר זמן וזמן הטעינה שלהן יתקצר, ההספקים של המנועים יעלו כי ההיסטוריה מלמדת שהתפתחות כזאת היא אפשרית.

בכל אופן מה שלא יהיה צריכת הנפט העולמית חייבת להצטצם, ולא בגלל ההפחדות שהנפט הולך ואוזל, אלא כדי להוריד למדינות ערב את הכח.

פורסם

שמע ידידי, כפי שהראיתי במאמר דעה הקצר הזה, את הביו דיזל אפשר לייצר גם מזרעי קיקיון, צמח בר רעיל שלא משמש למאכל של שום חיה בטבע.

לדעתי אין גם צורך להסב שום גידול חקלאי לצורך גידולו - הוא גדל גם על קרקע ענייה ומדברית - חברת אורמת כבר מייצרת שמן מזרעים כאלה שגדלים בשדות באתיופיה.

לא יקרה כלום אם חקלאים אפריקאיים יגדלו את צריכת הדלק של העולם :-). לדעתי זה יביא רק רווחה (למרות שניסיון העבר עם היבשת מלמד שאנשים מאוד רעים ינסו להשתלט על העניין).

לגבי ההיברידי - אינני שולל את המכוניות הנ"ל. אני פשוט לא מבין למה המדינה מנסה קודם כל לעודד פתרון שהוא בחיתוליו, מאשר את הפיתרון הפשוט יותר נכון לעכשיו, שיכול להקטין את צריכת הדלק ב-30% לפחות.

אני בכלל הייתי מוריד את המס לחלוטין ממכוניות שהן גם דיזל וגם היברידיות - יש כזו 308 ויש כזו גם C4 לבית סיטרואן.

בקרוב גם הגרמנים יוציאו גירסאות משלהם.

אגב - לC4 דיזל היברידי יש צריכה ממש בדיונית של 42 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת. בשילוב עם נסיעה בביו דיזל, מדובר ברכב הידידותי ביותר לסביבה שיש כיום.

פורסם

שום פתרון של מכונית עם פליטות מזהמים נמוכות לא יעשו את העבודה. האנושות מרעילה עצמה למוות והיתרון שיושג בהפחתת הזיהום יבוטל ע"י מספר כלי הרכב שימשיך לעלות, בייחוד בעולם השלישי. לכן הפתרון היחידי היא מכוניות עם אפס פליטת מזהמים קרי מכוניות חשמליות (100%) או מונעות מימן או כל טכנולוגיה אחרת עם 0% זיהום.

פורסם

והפקת חשמל למכונית 100% חשמלית לא כרוכה בזיהום אוויר ? :?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מכונית חשמלית לא מפיקה זיהום בעצמה (אני לא מדבר על מה עושים עם המצברים לאחר 10 שנות שימוש), אלא רק תחנת הכוח ממנה היא צורכת חשמל.

קיימת עדיפות לרכז את מקור הזיהום למקום אחד, בעל ארובה גבוהה, שם ניתן לשלוט על רמת הזיהום הנפלטת, מאשר מאות אלפי מקורות זיהום קטנים (כלי רכב) המזהמים בגובה הכביש.

בנוסף, לא חייבים תחנת כוח פחמית, אלא קיימות דרכים רבות אחרות, חלקן ירוקות יותר, חלקן פחות להפקת חשמל כך שניתן להקטין את הזיהום בצורה כזו.

אגב, הנצילות של מנוע חשמלי גדולה בעשרות אחוזים מזו של מנוע בעירה פנימי, לכן ניתן לצרוך פחות אנרגיה לליטר וכאן תהיה הפחתה נוספת בזיהום.

פורסם
והפקת חשמל למכונית 100% חשמלית לא כרוכה בזיהום אוויר ? :?

לא, בהנחה שהיא מופקת באמצעות אנרגיה נקייה (גרעינית, סולארית, הידרואלקטרית, רוח)

פורסם

השוואת ליטר סולר לליטר בנזין היא מטעה.

יותר נכון להשוות את משקל הדלק ב-ק"ג

ליטר סולר שוקל בערך 17% יותר מבנזין.

אם רכב בנזין צורך בממוצע בערך 30% יותר דלק (בליטרים), אם נחשב את זה בק"ג דלק נקבל שרכב בנזין צורך רק 10% יותר ק"ג דלק לק"מ מרכב דישל.

הבדל די זניח, בהתחשב בזה שסולר יותר יקר.

פורסם

תקרא את זה

http://www.way-togo.com/energy-193.htm

אגב יש מגמתיות בכתבה שלך, לא רשמת שמה שגורם למחלות ובעיות בריאות הם אותם מזהמים שממשלת ישראל החליטה למדוד ולשקלל, ולא ה CO2

מכיוון שמכונית שאינה היברידית ממשיכה לפלוט עשן בתוך הערים הצפופות שלנו, יש הגיון בריאותי וכלכלי (טיפול במחלות עולה כסף) בהקטנת המזהמים.

ורצוי להעביר את האוטובוסים לחשמל כמה שיותר מהר!

פורסם

טוב, חזרתי והנה כמה תגובות:

1. לא יודע מי קשקש לי משהו על משקל הסולר או לא יודע מה - טוב שלא דיברת על הצבע שלו. לא הבנתי מה השטויות שבפיך.

על כל ליטר סולר רכב הדיזל נוסע 30% יותר קילומטרים מאשר רכב בנזין. ז"א שאם הרכב שלך נוסע 1:9, הרכב שלי יסע 1:12.

וזה עוד במקרה הגרוע. סיטרואן C3 דיזל מרביצה 1:20 בתוך העיר ו 1:24 מחוץ לעיר. וזה תוך זמינות של כוח, בסיוע מגדש.

בקיצור - חדל קשקשת ברשת. אם אתה לא מבין מה אתה אומר, אל תגיד.

2. ליטר סולר עולה היום אותו מחיר כמו ליטר בנזין, אם רק יודעים איפה לקנות.

3. ליטר ביו דיזל עולה 6.10. מי שבאמת איכפת לו מהסביבה יתדלק ביו דיזל. מי שלא ימשיך לנסוע בסולר.

4. ברכב דיזל יש "לוכד חלקיקים" בממיר הקטליטי שמשחרר את החלקים הרעילים רק בנסיעה מעל 100 קמ"ש - ז"א מחוץ לעיר, היכן שאנשים לא נושמים אותם. כמו כן - יותר קילומטרים לליטר אומר שפחות ליטרים נשרפים באוויר = פחות מחלות ופחות זיהום. 5. האפשרות להמיר את כל צי המכוניות של ישראל, או את רובו - לנסיעה באנרגיה אלטרנטיבית, בלי להיות הראשונים בעולם דווקא בפיתוח של מכונית חשמלית - הוא היתרון האמיתי. בשביל הפיתרון שאני מציע לא צריך להמתין 5 שנים ולא להפוך לשפן ניסיונות. רק להביא את המכוניות הנכונות.

6. בוודאי שיש מגמתיות במאמר שלי - בשביל זה הוא משקף את הדעה שלי ולא את הדעה של ISAK למשל, שהיא שגויה.

פורסם

1. סיטרואן C3 דיזל מרביצה 1:20 בתוך העיר ו 1:24 מחוץ לעיר. ממש. סע איתה בשישי בצהריים במרכז תל אביב במהירות ממוצעת 6 קמ"ש עם מזגן, ותקווה ל 1:8...

מחוץ לעיר הנתון הגיוני.

יותר קילומטרים לליטר אומר שפחות ליטרים נשרפים באוויר = פחות מחלות ופחות זיהום. זה לא כל כך פשוט, מכיוון שדיזל פולט חלקיקים ושאר זוועות שהבנזין לא פולט כמעט. לא מדובר על הבדלים קטנים שיתקזזו עקב 30% פחות דלק שנשרף.

5. האפשרות להמיר את כל צי המכוניות של ישראל, או את רובו - לנסיעה באנרגיה אלטרנטיבית, בלי להיות הראשונים בעולם דווקא בפיתוח של מכונית חשמלית - הוא היתרון האמיתי. בשביל הפיתרון שאני מציע לא צריך להמתין 5 שנים ולא להפוך לשפן ניסיונות. רק להביא את המכוניות הנכונות.

גם אני מאוד בעד דיזל היברידי מכיוון שהוא חוסך אנרגיה ולא פולט חלקיקים או עשן בתוך העיר. אני לא מבין רק למה במשך 10 שנים שיש כבר היבריד בעולם, לא היו דגמים כאלה בשוק.

בהצלחה

פורסם

1. לא יודע מי קשקש לי משהו על משקל הסולר או לא יודע מה - טוב שלא דיברת על הצבע שלו. לא הבנתי מה השטויות שבפיך.

על כל ליטר סולר רכב הדיזל נוסע 30% יותר קילומטרים מאשר רכב בנזין. ז"א שאם הרכב שלך נוסע 1:9, הרכב שלי יסע 1:12.

וזה עוד במקרה הגרוע. סיטרואן C3 דיזל מרביצה 1:20 בתוך העיר ו 1:24 מחוץ לעיר. וזה תוך זמינות של כוח, בסיוע מגדש.

בקיצור - חדל קשקשת ברשת. אם אתה לא מבין מה אתה אומר, אל תגיד.

2. ליטר סולר עולה היום אותו מחיר כמו ליטר בנזין, אם רק יודעים איפה לקנות.

3. ליטר ביו דיזל עולה 6.10. מי שבאמת איכפת לו מהסביבה יתדלק ביו דיזל. מי שלא ימשיך לנסוע בסולר.

4. ברכב דיזל יש "לוכד חלקיקים" בממיר הקטליטי שמשחרר את החלקים הרעילים רק בנסיעה מעל 100 קמ"ש - ז"א מחוץ לעיר, היכן שאנשים לא נושמים אותם. כמו כן - יותר קילומטרים לליטר אומר שפחות ליטרים נשרפים באוויר = פחות מחלות ופחות זיהום. 5. האפשרות להמיר את כל צי המכוניות של ישראל, או את רובו - לנסיעה באנרגיה אלטרנטיבית, בלי להיות הראשונים בעולם דווקא בפיתוח של מכונית חשמלית - הוא היתרון האמיתי. בשביל הפיתרון שאני מציע לא צריך להמתין 5 שנים ולא להפוך לשפן ניסיונות. רק להביא את המכוניות הנכונות.

6. בוודאי שיש מגמתיות במאמר שלי - בשביל זה הוא משקף את הדעה שלי ולא את הדעה של ISAK למשל, שהיא שגויה.

הכל נכון, אבל בשביל מה רטוריקה של עבריין? זה מכבד אותך? אותנו?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נתוני צריכת הדלק של C3 דיזל מגובים במדידות של אנשים ברחבי העולם וגם ברחבי ישראל ורחבי הפורום. תריץ חיפוש ותראה שגם עם מזגן בת"א בשיא הפקקים לא תרד מ1:14 או 1:13. זאת אחת המכוניות החסכוניות ביותר.

לגבי החלקיקים - חשבתי שכבר כתבתי על זה עם ההסבר על לוכד החלקיקים. כותב הטענה מוזמן לחזור אחורה והפעם לקרוא.

נ.ב:

אני חשבתי שהתגובות שלי לגיטמיות ועונות לגופו של שואל. טענות טיפשיות שלא מגובות באף נתון סטטיסטי (כמו למשל משקל הסולר שמשפיע לרעה על הצריכה לעומת בנזין) צריכות להיענות בצורה מסויימת. מה לעשות.

אתה קורא לזה רטוריקה של עבריין, עיתון THE MARKER, המוביל בתחומו - חשב שזה דווקא מתאים לו.

פורסם

דווקא חמש דקות לפני שנתקלתי בת'רד הזה, קראתי את המאמר והופתעתי מהcommon sense (תרמה להפתעה העובדה שהוצגת שם כחבר מרכז מפלגה ולא כdrsubaru, נניח). המאמר מצויין - אלו התגובות שלך כלפי אנשים כאן שלא מצטיינות בטולרנטיות יתרה.

בקיצור, בואו ננסה להיות נחמדים זה אל זה. וזה נכון לכל באי הפורום.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם אני לא טועה, אלה חוקי הפורום הנוקשים שדואגים שלא ייאמרו אמירות שאין להן ביסוס.

כיום אנשים נכנסים לפורום ורואים בו אורים ותומים, מעין מגדלור שמוביל אותם לעבר החלטה נבונה בכל הנוגע לרכישת רכב והתנהלות איתו.

אם אנשים ימלאו את הפורום בקביעות שאינן מבוססות (במקרה הטוב) או שקריות (במקרה הפחות טוב) - אז כל העבודה שאנחנו עושים כאן, של עזרה לאנשים - פשוט תיעלם.

אני מקווה שאתה מסכים איתי שרוב מה שקורה בפורום הוא בגדר "עזרה לזולת". אם בעקבות המאמר הנ"ל יבוא אדם ויחליט שהוא רוכש מכונית דיזל ואולי גם יחפש יצרן ביו דיזל מסחרי ויהווה דוגמא אישית לאחרת - אז אני את שלי עשיתי.

בכל מקרה בפורום הנ"ל אני DRSUBARU...זה הכינוי שנבחר לפני כמה שנים :roll:. מסכים איתך שהכיתוב בTHE MARKER מכבד יותר :-D.

• תוכן חדש...