Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ידידה טובה שלי שוקלת רכישת טויוטה קורולה מודל 2005 מליסינג.

היא לקחה את הרכב לבדיקה, ורציתי את חוות דעתכם על התוצאות - כמה קריטי (מה חובה לתקן, מה לא קריטי), ואם אתם יודעים עלות משוערת לתיקון, גם יעזור.

להלן הליקויים שנמצאו (הדו"ח המקורי מצורף):

- רעש אביזרי מנוע גלגלות ומותחים, לתקן - סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע.

- מערכת פליטה רועשת.

- לתקן זויות היגוי.

- תיקונים במרכב, תיקוני פח וצבע, פגוש קדמי/אחורי פגום, פגיעות פח ופגמים בצבע.

- צמיגים לא זהים (אמרתי ליסינג, נכון?...)

- שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים, נקישה והשהיה בשילוב ומעבר הילוכים.

- כרית אוויר דולקת לבדוק במוסך (הכוונה לנורית)

עדכון: הכרית בוטלה במתכוון (היו ילדים) אז כנראה שזה רק לחבר מחדש, ושכחתי קודם אבל הקילומטרז' הוא באזור ה-76k.

תודה,

ניר

corolla_check1.JPG

פורסם

מכיוון שהרכב מליסינג, רשימת ליקויים הגיונית. מדבור על רכב עם בלאי גבוה יותר מרכבים פרטיים.

מבחינת מה לתקן, יש לתקן זוית היגוי (כיוון פרונט), בעיה עם כריות אויר, מערכת פליטה, לקנות צמיגים חדשים ואני מאוד מקווה שעל ציר הקדמי צמיגים זהים, אחרת זה מאוד לא בריא לדפרנציאל.

כמובן, גם יש לעשות ככל הניראה טיפול גדול, שכולל החלפת כל הפילטרים, נוזלים וכד'.

אני מניח שיישור קו לרכב הזה יעלה לפחות 5K. במידה ויש בעייה עם כריות אויר, אפילו יותר.

לפי דעתי, כדי להוסיף קצת כסף ולקנות רכב מבעלות פרטית או לרדת בשנתון. מקסימום שנתון במינימום כסף, זה לא שילוב מנצח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרוב שטויות חוץ מנושא כרית האוויר.

רוב הסעיפים שמוכנסים שם הם כיסוי תחת של מכון הרישוי.

נושא כרית האוויר חייב להיבדק במוסך שיכול לזהות את התקלה.

נושא הצמיגים גם אמור להטריד ויש להוריד מהמחיר את מחירם של זוג צמיגים תואמים.

בלי שום קשר, אם זה הטויוטה עם הגיר הרובוטי הייתי ממליץ לידידה שלך בחום עז לא לקנות את הרכב.

פורסם

תודה על התגובות עד כה.

עדכון קצר:

מסתבר שהכרית נוטרלה (היו ילדים קטנים), אז כנראה שרק צריך לחבר בחזרה (ההודעה המקורית עודכנה).

גם עדכנתי את הקילומטרז' - 76k.

לגבי הצמיגים - היה פנצ'ר, וחברת הליסינג החליפה ספק אז הותקן גלגל מיצרן אחר. וכמובן (אמרנו ליסינג...) שהושאר מקדימה.

כנראה שגם שאר הצמיגים הוחלפו לא מזמן, אז אני מניח שעדיף לעשות הצרחה קדימה/אחורה ולא להחליף את כולם. ואולי פשוט לחפש צמיג זהה לבן החורג.

דרך אגב, חברת הליסינג דורשת מחירון פחות 15% (המחירון 75000?). מישהו זוכר כמה צריך להוריד בגלל הליסינג ובגלל הקילומטרז' (הוא גבוה קצת כמדומני)?

נ.ב. לגבי הגיר הרובוטי - זה 2005, למיטב זכרוני הרובוטי הגיע רק לאחרונה.

תודה,

ניר

פורסם

שנתון 2005- זו עדיין קורולה דור קודם, ולכן היא בעלת גיר אוטומטי פלנטרי, בעל 4 יחסי העברה (מצויין כדרך אגב).

כפי שכבר ציינו בפניך- הרב כסת"ח של מכון הבדיקה.

נסה להוריד כ- 1500 ש"ח בעבור הצמיגים (בטענה שהינך עומד להחליף את ארבעתם).

בצע כיוון פרונט.

הורד כמה שיותר במחיר, על עצם בעלות הרכב מליסינג. מכיוון שכאשר תרצה למוכרו- כנראה שתפחית במחיר הרבה יותר מגודל ההנחה שתקבל עכשיו...

תהנה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
תודה על התגובות עד כה.

עדכון קצר:

מסתבר שהכרית נוטרלה (היו ילדים קטנים), אז כנראה שרק צריך לחבר בחזרה (ההודעה המקורית עודכנה).

גם עדכנתי את הקילומטרז' - 76k.

לגבי הצמיגים - היה פנצ'ר, וחברת הליסינג החליפה ספק אז הותקן גלגל מיצרן אחר. וכמובן (אמרנו ליסינג...) שהושאר מקדימה.

כנראה שגם שאר הצמיגים הוחלפו לא מזמן, אז אני מניח שעדיף לעשות הצרחה קדימה/אחורה ולא להחליף את כולם. ואולי פשוט לחפש צמיג זהה לבן החורג.- בנושא הצמיגים לא הייתי מסתכן ולפכיך,ומחמירומחליף ארבעה צמיגים זהים ואיכותיים. בכל אופן- בדוק את העניין אצל אדם מוסמך!

דרך אגב, חברת הליסינג דורשת מחירון פחות 15% (המחירון 75000?). מישהו זוכר כמה צריך להוריד בגלל הליסינג ובגלל הקילומטרז' (הוא גבוה קצת כמדומני)?- - פתח את מחירון לוי יצחק, לדעתי לא יותר מ- 15%, אולם דרושה בדיקה.

הקילמוטראז' לא כ"כ גבוה, במיוחד בהתחשב שהרכב מליסינג. הרכב 4 כ- 4 שנים על הכביש (שנתון 2005 עלה באמצע-סוף 2004 על הכביש), ולכן בחישוב פשוט הרכב גמע כ- 19K בשנה שהינם בגדר סבירים לכל הדיעות. אולם גם את העניין הנ"ל יש לבדוק במחירון לוי יצחק.

נ.ב. לגבי הגיר הרובוטי - זה 2005, למיטב זכרוני הרובוטי הגיע רק לאחרונה.- צודק רשמתי בהודעתי הקודמת.

תודה,

ניר

שיהיה בהצלחה,

רכב מצויין ומומלץ, מתוך ניסיון (ראה חתימתי).

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

בנוסף למה שכבר נאמר, המלצתי היא לא לקנות את הרכב עד שלא תבדוק את נושא כרית האוויר.

הסיפור שאתה מתאר עם הילדים הגיוני ואפשרי, אבל שווה להפעיל את הכרית כבר עכשיו לפני שכסף מחליף ידיים ולוודא שזאת אכן הסיבה ל"בעיה".

זה לא סיפור רציני בכלל, ושווה להוריד את הספק הזה מהראש, בטח ובטח כשמדובר ברכישה של רכב ממגרש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בנוסף למה שכבר נאמר, המלצתי היא לא לקנות את הרכב עד שלא תבדוק את נושא כרית האוויר.

הסיפור שאתה מתאר עם הילדים הגיוני ואפשרי, אבל שווה להפעיל את הכרית כבר עכשיו לפני שכסף מחליף ידיים ולוודא שזאת אכן הסיבה ל"בעיה".

זה לא סיפור רציני בכלל, ושווה להוריד את הספק הזה מהראש, בטח ובטח כשמדובר ברכישה של רכב ממגרש.

מסכים לגמרי.

תודה.

• תוכן חדש...