Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

ברשותי מספר שאלות , ביניהן השאלה הראשית :

1. תושבות מנוע - הדייהטסו שרייד 92 האוטומטית שלי , רועדת בצורה מפחידה .

מתחיל להימאס לי מהרעידות , הוצעו לי לפני בערך שלושה חודשים , תושבות מנוע חליפיות ב 450-500 ש"ח (מחנות חלפים) ובמוסך מורשה רצו 1700 ש"ח על תושבות מנוע (לא ידוע אם מקוריות , מניח שכן) .

לאחר התייעצות עם מכונאי הוא אמר שההחלפה לא תעזור .

אני מאמין לו , אבל הרעידות האלו משגעות אותי והייתי רוצה לבטל אותן ולו לכמה חודשים , אני בטוח שיש תיקון לתופעה הזו .

לא ייתכן שכל בעלי השריידים מאותם שנתונים פשוט רעדו להם "להנאתם" , עד מחוז חפצם , לא כך ?

מה אפשר לעשות ? האוטו הזה ממש ויברטור .

2. טיפול 10K - קצת חרגתי ואיחרתי במועד הטיפול , אבא שלי מתעקש שזה לא הכרחי אם לא חסר שמן ומים ושאפשר לחכות עם זה קצת בהתחשב בזה שרק עכשיו הוחלף מחזיר שמן אחורי + אלטרנטור + משאבת דלק וכו' .

האם זה יכול לפגוע במנוע , שלא מאבד שמן ומים ?

תודה על התשובות לכל מי שיענה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

שאלה נוספת - כמה אמורה לעלות לי שמשה קדמית לשרייד ? טווח מחירים יכול לעזור .

בנוסף , זקוק להמלצה על פחח מקצועי באזור רמת-גן , תל-אביב , נס-ציונה , רחובות

אני צריך לצבוע כנף לצבע לבן .

פורסם

אותו המכונאי שאמר לך שהחלפה של תושבות מנוע לא תעזור הסביר לך מה כן יכול לעזור או למה לדעתו החלפת התושבות לא תעזור?

ולגבי הטיפול - אין קשר בין החלפה של אלטרנטור ומשאבת דלק למועד הטיפול. לא יגרם נזק מיידי אם תמשוך את הטיפול לעוד 1000 קילומטרים, אבל בטח שלא תגרם מכך תועלת. כמה כבר עולה להחליף שמן מנוע ופילטר בשרייד?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא טוען שהבעיה חוזרת ושתושבות המנוע נשחקות ונהרסות שוב .

השאלה החשובה היא - תוך כמה זמן זה קורה והאם זה שווה את ההשקעה ?כי אם אני אחליף תושבות ומחר\מחרתיים זה יחזור - זה לא משתלם .

לזה התכוונתי .

פורסם

לא מכיר את השרייד ספציפית, אבל אין שום סיבה שתושבת מנוע איכותית שהותקנה בצורה תקינה תהרס תוך יומיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי .

האם ישנו בפורום בעל שרייד עם הבעייה הדומה של הרעידות שביצע את ההחלפה ויכול להעיד על כך שהחזיקה לאורך ימים ?

אני זקוק לעזרה מבעלי ניסיון , שלא אבזבז סתם כסף על משהו שלא יעזור בכלל או יעזור רק במעט או שייהרס מהר .

מבחינתי , גם חצי שנה-שנה של שקט זה מספיק .

אני רק רוצה לוודא שבאמת כך הדבר .

פורסם
לא מכיר את השרייד ספציפית, אבל אין שום סיבה שתושבת מנוע איכותית שהותקנה בצורה תקינה תהרס תוך יומיים.

מצטרף לחברי צביקה פיק, ומחזק את דבריו, תושבות מנוע, אמורות להחזיק גם הרבה יותר משנתים.

יחד עם זאת, אני חיייב לציין שדגמי שרייד 1300 האוטומטיות, ידועות בתור כך שהמנוע רועד בעת שילוב לדרייב או הילוך אחורי,

אך באם הרכב מקורי, ולא טופל בעבר על ידי חאפר, היצרן פותר את בעיית הוויברציה, על ידי מנגנון חכם העובד ומבוסס על מגבר טורים הנכנס לפעולה תוך שניות משילוב הרכב לדרייב, ו/או בעת הדלקת אורות, ובנוסף קיים מגבר טורים נוסף, המגביר את הסלד, בעת הפעלת מזגן.

אלא מאי, הישראלי החכמולוג, המטפל ברכב, ואינו מכיר את מפת צנרת הוואקום המסובכת הקיימת האזור הקרבורטור, ואינו מקפיד לסמנה במדוייק, ולהחזיר לאחר הטיפול בקרבורטור , או ברכב לאחר טיפול כלשהו, או לאחר שיפוץ ראש מנוע, מבטל חלק ממגברי הטורים שהזכרתי, או לא מרכיב במדוייק את צנרת הוואקום, או לא מכוון את הכוונים הרבים של מגברי הטורים והסלד סרק של הקרבורטור, ועוקף את הבעייה על ידי הגברת הסלד סרק של הקרבורטור, מה שגורם למכות בעת שילוב לדרייב,

קיצור חיי התושבות מהמכה, והרעידות לא מפסיקות להפך גוברות, הבעייה לא נפתרת, ותצרוכת הדלק עולה לשמים.

תופע לוואי נוספת הנגרמת, היא תופעה של רעידות חזקות ומעצבנות של הדשבורד, והמכסאות הפלסטיק מתחת להגה ותא המסמכים, המתפרקות ומשתחררות, מהרעידות.

לפני כשבועיים טיפי בשרייד שנת יצור 93או ו, שהקרבורטור לא פורק מעולם, צנרת הוואקום היתה במקומה, ומגברי הטורים שציינתי היו קיימים,ומכוונים היטב.

בעת שילוב לדרייב, היית יכול להניח כוס קפה על בית מסנן האוויר, והקפה לא היה נשפך, תענוג!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חשוב לציין שהייתי אצל "ינקו קרבורטורים" לפני כ 10-12 חודשים , לא הרבה זמן לאחר שרכשתי את הרכב ביצעתי ניקוי כיון ושיפוץ קרבורטור .

הדבר לא עזר לתצרוכת הדלק , שעומדת על 1:10 בינעירוני , 1:8-9 עירוני משולב ו 1:8 בתוך העיר. הרכב בהחלט זללן דלק , אבל נאמר לי שכך זה אמור להיות .

בכל מקרה , אני מעוניין לקבל המלצות על אנשים שיכולים לעשות טיפול איכותי למנוע שלי , שיכלול החלפת תושבות מנוע חליפיות שאותן אני ארכוש בעצמי , שידעו לכון את כל מה שצריך , להפעיל מגבירי טורים ולסדר לי את האוטו כדי שלא ירעד , כי בגלל הרעידות האלו אני בכלל מתכון למכור אותו .

המנוע (טפו טפו חמסה) במצב מצויין , אין סיבה שאמכור אותו לפחות בשנה הקרובה .

המזגן מקפיא , האוטו מאיץ מהמקום ובכבישים מהירים בצורה מעולה , המנוע שקט ועובד בצורה סיבובית . חוץ מכמה מכות פח אופייניות שאותן אני אתקן (כנף קדמית ימנית כבר אמרתי ?) אין יותר מדי מה לעשות ברכב מלבד טיפול איכותי והחלפת תושבות מנוע במיידי , שיגרמו לי להפסיד להתעצבן על ההגה שרועד כמו ויברטור מתקדם .

הצעות ? כל כך הרבה צפיות וכל כך מעט תגובות .

תעשו מצווה ותעזרו :)

פורסם

חזור לינקו , המכון שטיפל לך בעבר בקרבורטור, והטא אמור לפתור לך את הבעייה, ולהחזיר את הוויברטור ליצרן,

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בכדי לעדן את רעידות המנוע בשרייד יש לטפל בתושבת הקדמית-מרכזית. התושבת ניתנת לתזוזה מעלה-מטה, ע"י שינוי מיקומה גורמים לעידון הרעידות ולעיתים אף לביטולם.

אופן הביצוע:

1. מרימים את הרכב ע"י מגבה(ג'ק).

2. משחררים את הבורג המרכזי של התושבת.

3. מעלים או מורידים קמעה ע"י הג'ק.

4. מחזקים את הבורג.

5. בודקים ומנסים שוב לפי הצורך.

• תוכן חדש...