Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחר נסיעה של כשעה, המזגן הפסיק לפתע לקרר (האיוורור עבד כרגיל).

לאחר כעשר דקות נסיעה, בזמן עליה, התחיל לצאת עשן לבן מהקורה שבין הדשבורד לבין הגג שבצד הנהג

(היכן שיש גלאי נפח וטוויטר בד"כ). פירקתי את הפאנל והוא היה רטוב מלחות.

לאחר 10 דקות ניסיתי להמשיך בנסיעה ללא הפאנל, וראיתי שיוצא עשן לבן (גרם גם להצטברות אדים על צד השמשה הקדמית) מתוך החורים שבקורה (קורת המתכת). לעשן לא היה ריח מיוחד (לא שרוף ולא של גזי פליטה).

המשכתי לנסוע שתי דקות עד שהגעתי לביתי ובמהלך הנסיעה נשמעו רעשים מוזרים מכיוון המנוע (כאילו משהו משוחרר שם) בעיקר במהירות נמוכה (מתחת ל-40 קמ"ש).

מחר אני אמור לנסוע להלוויה, האם ניתן להמשיך לנסוע באוטו למרות העשן?

אודה מאוד על עזרה והכוונה אפשרית!

תודה מראש!

פורסם

אם אתה אומר רעשים ומשהו משוחרר - התשובה היא לא. לא מומלץ לנסוע.

אי אפשר לדעת מה קרה ברכב ועל מנת שלא תגרום נזק חמור יותר, מומלץ להכנס למוסך לבדיקה.

חבל שלא ציינת מה תיקנו לך ומתי.

פורסם

קניתי את האוטו לפני כחצי שנה.

מאז עשו לי רק טיפול, החלפת בלמים קדמיים ואיטום מנוע (נראה לי שזה היה מנוע - מרחו משכה כדי שלא ינזל שמן).

יש צורך בהתמכות של המוסך או אפשרי ללכת לכל מוסך שהוא (בירושלים)?

תודה!

פורסם

עדיף ללכת למוסך כזה שתהיה בו גם מחלקת מיזוג\חשמל וגם מחלקת מכונאות.

כי אם אתה אומר שמשהו כאילו משוחרר במנוע ויש רעשים אז עדיף שיסתכלו על זה קודם

מכונאים לפני שנוגעים בו החשמלאים.

בהצלחה...ותעדכן מה היה.

פורסם

תקינים! רק אתמול לפני הנסיעה בדקתי: הוספתי נוזל קירור, מילאתי דלק, ומפלס השמן היה במקסימום.

פורסם

אתמול לקראת סיום הנסיעה התחיל לצאת העשן בזמן הנסיעה (המזגן והאיוורור כובו 10 דקות קודם לכן).

לאחר 10 דקות המתנה המשכתי לנסוע כ-2 דקות עד לביתי ומאז אני לא מזיז את האוטו.

לאחר שעצרתי וכיביתי מנוע, העשן הפסיק (אולי קצת שאריות עשן וזהו).

כרגע ניזכרתי, שלפני כשלושה ימים (בדיוק באותו מקום - אבל לאחר נסיעה קצרה של כ- 20 דקות) התחיל לצאת מעט עשן

מאותו איזור (בחלק העליון של הקורה). חשבתי שהטוויטר פשוט נשרף ולכן לא ייחסתי לכך חשיבות. לא היה שום רעש חריג, המזגן עבד בימים שלאחר מכן, ולאחר 2 דקות בכל מקרה הגעתי לביתי ושכחתי מהמקרה).

פורסם

אם זה באמת עשן, כמו עשן של קצר חשמלי, אז רוב הסיכויים הם שיש לך קצר חשמלי באיזשהו מקום בתוך

הדשבורד. אל תניע את הרכב אלא גרור אותו למוסך שמתמחה בחשמל רכב. תקלות אלה אינן נדירות

וקורות במכוניות חדשות יותר.

*כמובן שלא ראיתי את הרכב אז קבל את תגובתי בגדר המלצה בלבד.

פורסם

קצר חשמלי מלווה לרוב בעשן וריח של פסטיק שרוף. ברכבים חדשים זה די נדיר אך קורה לעיתים בעקבות התקנות של אביזרים מקומיים.

כנס לחשמלאי רכב.

פורסם

אפשרות אחרת (לאור - עשן לבן ללא ריח) - קפיאת היחידה הפנימית - ואלו אדי מים. אם מצטבר קרח על הרדיאטור,

הוא נסתם ואין מעבר אויר דרכו - אין מיזוג. האם הדבר קרה כשהמאוורר על עוצמה נמוכה?

:turn-l:
פורסם

מתוך 4 רמות איוורור, המאוורר היה על עוצמה 2-3.

לאחר שהמיזוג הפסיק לקרר כיביתי את האיוורור והתחיל להופיע פס של אדים על השמשה הקדמית (מלמעלה למטה לאורך הקורה).

לעשן בכלל לא היה ריח של רכיב אלקטרוני/חשמלי שנשרף (אולי ריח של אבק ולא יותר מזה).

ממש לפני הנסיעה (שעה לפני התקלה) הוספתי אנטיפריז למיכל שליד הרדיאטור.

זו נראית לי האפשרות היותר סבירה למה שקרה לי (אכן כנראה אלו היו אדי מים כי הפלסטיק שהורדתי מהקורה היה רטוב כולו מבפנים מהאדים).

אבל למה היה את הרעש המוזר מכיוון המנוע לאחר שהתחלתי לנסוע (היום בצהריים העברתי את האוטו ממקום חניה אחד לאחר (מספר מטרים) ולא היה שום רעש).

מה אני אמור לעשות במקרה הזה?

תודה

פורסם

עשן לבן ללא ריח אם אדים.... דבר כזה יכול לגרום גז פראון שבתוך המערכת מיזוג... כנראה שיש לך בריחה עצבנית של הגז מתוך צנרת מיזוג... על תנהג אם זה , כי הגז הזה ממסטל, עוד יחשבו שאתה על סמים... :silly:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תוכן חדש...