Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת השמצתי את אשתי, אמנם בדברים אמיתיים, אבל האמת היא שמצד שני היא גם יודעת לקחת לי את ההיילקס, הידני, ומובילה איתו עוד נשים עם רכבי שטח לטיולים דו-יומיים בשטח, כולל שילוב HIGH/LOW בטרנספר, שילוב נועלי טבורים ושילוב שתי נעילות הדיפרנציאל שברכב ע"פ הצורך, הורדת וניפוח אוויר מהגלגלים בהתאם לתנאי השטח וכו'.

היא תסתדר עם הזינוק בעלייה.

יש לה כרגע דייהטסו גרנד מוב אוטומטי 98', עם 135000 ק"מ. אין תלונות לגבי הגיר, אבל אני מתחיל לכסוס ציפורניים לקראת היום שהוא יתחיל לעשות בעיות (עוד סיבה לרצון להחליף אותו היא שאני רוצה שיהיה לה ABS ברכב). הנסיון שלי מהמוסך לימד אותי שברגע שרכב הגיע לגיל שהגיר האוט' שלו צריך שיפוץ, הוא כבר לא חוזר לקדמותו. אנחנו מוציאים את הגירים לשיפוץ בחוץ, בכמה מקומות שונים, והתוצאות לא טובות בדרך כלל. הרכב האוטומטי הקודם שהיה לאשתי, רנו מגאן 2001 אוט' חדש, היה קטסטרופה אמיתית. מיומו הראשון הוא לא חדל לעלות על גרר עקב בעיות בגיר וגם קצת תקלות במנוע.

מעבר לענייני אמינות, יש לי בגירים האוט' הפלנטריים בעיה עקרונית עם הרעיון שאני שורף דלק בעלות של כמעט 7 ש"ח לליטר רק בשביל להרתיח שמן, שמייד לאחר שחיממתי אותו אני משקיע עוד אנרגיה בלקרר אותו. מקומם.

בכל מקרה, אני מודה לכולם על התשובות ועם התשובות האלה אני ממשיך לחפור באינטרנט כדי להבין מי נגד מי וכו'.

איך זה שאף אחד לא דיבר על רכבים עם DSG? הם יקרים מדי?

פורסם

מעבר לענייני אמינות, יש לי בגירים האוט' הפלנטריים בעיה עקרונית עם הרעיון שאני שורף דלק בעלות של כמעט 7 ש"ח לליטר רק בשביל להרתיח שמן, שמייד לאחר שחיממתי אותו אני משקיע עוד אנרגיה בלקרר אותו. מקומם.

ומה עושה מנוע בעירה פנימית ? מחמם לך מים שאח"כ אתה צריך לקרר אותם - וכל זה בשביל פאקינג ניצולת גרועה !. ברצינות; זה יותר טוב בשבילך ?!

חנן, לדעתי אתה סתם מגזים ועוד יותר מזה - מספיד מהר מידי את התיבה של הגרנד-מוב...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ומה עושה מנוע בעירה פנימית ? מחמם לך מים שאח"כ אתה צריך לקרר אותם - וכל זה בשביל פאקינג ניצולת גרועה !

ובכן, אתה צודק לגבי העניין עם המים, אבל לזה אין חלופה טובה שעומדת מול העיניים.

אני לא קיצוני. אם אני אבין שהחלופות שיש בתחום הרובוטי הן פחות טובות לי, אני אמשיך להסתדר כמו כמעט כולם עם גיר אוט' פלנטרי. אני פשוט בוחן אופציות אחרות.

הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף את הדייהטסו היא החוסר בABS. הגיר פחות מפחיד אותי. ביום שהוא יעשה בעיות אני אשפץ את הגיר ואמכור את הרכב. לא סיפור.

פורסם

חנן,

גם לדעתי אתה מעט מגזים לגבי הגישה שלך ביחס לתיבה האוטומטית הפלנטרית

כבעל טויוטה יאריס 2007 עם גיר רובוטי לשעבר, שלפניה היתה ברשותי יאריס דור קודם אוטומטית, אני יכול להעיד שאכן הרובוטית מעט חסכונית יותר בכ- 10% בלבד!

אבל, וכאן קיים אבל גדול- הפשרה של הגיר הרובוטי, אינה שווה את החסכון. הגיר הרובוטי (שאינו DSG), אינו ידידותי (בלשון המעטה), הוא מטלטל את הרכב בכל העברת הילוך תוך כדי רעש חבטה שנשמע מידי פעם בפעם... (לדברי היבואן הרעש תקין).

התאכזבתי ומכרתי!

לסיכום- אתה רוצה חסכון- לך על גיר רגיל.

אתה רוצה נוחות- לך על אוטומטית, תוך התפשרות על "בזבוז" של כ- 10% יותר בדלק.

9

אתה רוצה את שניהם- לך על DSG :-) (במסגרת תקציב גבוהה יותר)

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מניסיוני לגבי הפנדה (אני אתייחס רק לגיר הרובוטי, לשאר העניינים היו כבר כמה שרשורים על רכב זה).

הגיר עובד מצויין וחלק למדי, לא מטלטל את הרכב יותר מאשר נהג ממוצע עם הילוכים (אפילו פחות, אני מניח), ובוודאי לא משמיע רעשים.

עד עכשיו טפו-טפו (3 שנים פלוס) אמין, אין בעיות.

התפעול של הגיר מצויין, אני אוהב את העובדה שגם במצב אוטומטי אפשר להוריד הילוך (מה שמתבצע חלק, הרכב נותן "גז ביניים") למשל לקראת עקיפה - לא כל הרובוטיות מאפשרות את זה, ולטעמי זה מעניק שליטה טובה יותר מאשר לתת קיק-דאון ולקוות שהתיבה תנחש מה אתה רוצה (יותר מדי תיבות בימינו מנסות לנחש, במקום לעשות מה שאומרים להן...).

יש לציין שזינוק בעליה זה באמת לא עניין, אבל חוסר נוחות של ממש מורגש בעת חנייה בין שני רכבים ברחוב משופע. אבל למי שגר בעיר מישורית אני מאמין שזה שיקול שולי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מנסיון בן שנתיים ו 40,000 ק"מ על הפנדה שלי, אפשר לומר את הדברים הבאים:

1. הרכב חסכוני, בד"כ 16 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (ממוצע של 30 קמ"ש ע"פ מחשב הדרך).

2. המצב החסכוני בתיבה יותר חלק מהמצב הרגיל, זה עניין של אופי נהיגה בסופו של דבר.

3. אין מה להשוות להעברה בגיל אוטומטי פלנטרי. זה לא יהיה חלק באותו מידה.

4. קיקדאון יכול להתמהמה קצת, אבל ברמה כמו ברכב ידני. לפיכך, לשיטתי, יש לתכנן יציאה לעקיפה כמו ברכב ידני.

5. יש מנגנון נגד הדרדרות. קוראים לזה הנדברקס.

6. אין לי בעיה עם חניות. להיפך, אני מעדיף לשלוט במידת ההתקדמות ולא שהאוטו יתגלגל מעצמו

7. בפקק, האוטו לא זוחל לבד, אבל אם כבר הגעת ל 15 קמ"ש בערך אז הוא כן ימשיך לשמור על המהירות כדי לא לנתק את הקלאץ'.

8. לא היו לי בעיות טכניות עד כה, חוץ מאשר ביום מאוד חם שמשום מה היה לאוטו קשה להעביר מרוורס לראשון...

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

• תוכן חדש...