Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי לדעת מה כל כך מיוחד במיאטה האוטומטית (NB) ומדוע היא נמכרת הרבה מעל המחירון (לפעמים גם כ-30 אלף יותר!) מה יש בה? היא לא חזקה במיוחד ולא מהירה (11 שניות למאה), אמנם פתוחה + הנעה אחורית אך תאוצות כמו של משפחתית טיפוסית של ימינו.

האם יש ברכב תכונות חריגות מכל רודסטר אחרת שמצדיקה לשלם כל כך הרבה בשביל רכב יחסית מיושן (לפחות 3 שנים על הכביש).

סיפור אמיתי, מכיר בן דוד של חבר טוב ששילם בזמנו (לפני כשנה) 15 אלף ש"ח מעל המחירון בשביל אחת כזו (אוט').

אשמח אם מישהו יכול להסביר לי את התופעה.

תודה, ליאור.

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום כל מטומטם מפרסם מיאטה ב30K מעל גם אם היא ורודה עם נוצות ירוקות זה לא אומר שזה המחיר שהן נמכרות בפועל.

בשורה התחתונה אין הרבה מיאטות בכבישי ישראל (ביחס לרכבים נפוצים אחרים) אבל וזה אבל גדול בגלל אופיו (הפיזי) של הרכב (2 מושבים) חלק לא קטן מהאנשים שקונים מחזיקים בו פחות זמן ולכן הרבה פחות קשה למצוא רכב כזה מאיך הדרדסים אוהבים להציג זאת.

פורסם

ככלל, מיאטות נמכרות מעל למחירון.

כמה מעל ?

תלוי במצב המכונית הספציפית, ובתנאי השוק לאותה תקופה.

מיאטות ידניות נמכרות ב- 15 - 20 מעל בהנחה שהן מושלמות או קרובות לזה.

(לדוגמה - חבר יקר מכר לא מזמן NB שנת 2004 יד שנייה עם 66K ב- 18 מעל למחירון תוך שבוע).

מיאטות אוטומטיות לא נמכרות בהפרשים כאלו למיטב ידיעתי,

אלא יותר לכיוון 5 - 10 מעל (אלו העיסקאות שאני מכיר על אוטומטיות לפחות).

כמובן, הכל בהנחה שהרכב במצב תקין ולפעמים אפילו קרוב למושלם

(יצא לי כבר לראות NB שנת 2004 עם 12K שנמכרה לפני חצי שנה).

יש במיאטה (גם באוטומטית) תכונות שמבדילות אותה מכל רודסטר אחרת.

שווה או לא שווה לשלם - זה כבר שיקול שלך, ואף אחד לא נכנס לך לכיס.

עריכה:

אני רואה שהקדימו אותי וכתבו שאני לא אובייקטיבי,

אכן אני לא אובייקטיבי, יש לי מיאטה, שילמתי מעל למחירון כשקניתי אותה, ואני אמכור אותה ביום מן הימים מעל למחירון.

הדוגמאות שנתתי הן מתוך היכרות טובה למדי עם השוק, כמובן שיש גם עסקאות שנסגרו במחירון, הכל בהתאם למצב הרכב ומצב השוק.

לי אין שום אינטרס "ליצור שוק" לרכב, יש לי כבר קונה שממתין לרכב אם וכאשר אמכור, כך שלא זו מטרת ההודעה.

קח בחשבון שכל מה שתשלם מעל למחירון - באותו הפרש גם תמכור מעל למחירון,

כך שזה לא כסף שיורד לטימיון (אלא אם תעשה טוטאל לוסט).

40,000 מעל למחירון זו הגזמה לשלם, אבל מי שיחליט שהוא מעל למחירון לא משלם בחיים,

כנראה שימשיך לנסוע בליסינג ולקטר על המחירונים בקארז פורום... :p

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

או שהמחריון טועה בגדול או שאנשים לא מבינים כלום.

כוחות השוק יקבעו את המחיר בפועל.

15 מעלמחירון לאית שמורה זה בהחלט סביר.

על ידניות משלמים יותר.

מה מיוחד?

היא כיפית, היא זריזה, היא מתנהגת, היא בא עם רוח, היא בא עם פוזה וכו' - בחר מה שקורץ לך מתוך זה.

היאע ליקרה מדיי, היא זולה בהחזקה, היא נגישה, היא רודסטר אוטומט יחידה - זה הופך אותה לאטראקטיבית ומבוקשת.

מי שהמחיר לא נראה לו - תמיד יכול ללכת על 206 CC.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אל תצפה לקנות רכב מבוקש (יחסית) ובמצב טוב במחיר מחירון זה תקף אגב לכל רכב.

אבל מחיר של 5 ספרות מעל כנראה שמור רק לחברי מועדון (ולמר בטיחות בדרכים).

:lol::lol:

פורסם

אני חיפשתי מיאטה קרוב לחצי שנה,

וליוויתי בתהליך צמוד צמוד עד היום לפחות 3-4 אנשים שרכשו מיאטה.

מעבר לזאת, אני מכיר כל סיפור קנייה של כל מיאטה שיש במועדון הרודסטרים.

כך שהייתי אומר שיש לי "מושג קלוש" לגבי כוחות ותנאי השוק לגבי מיאטות... :wink:

מה שכן ואני מסכים עם ביטון - יש מיאטות שמפורסמות ביד 2 ודורשים עליהן

מחירים של "מעל למחירון" כאילו הן היו מושלמות,

בעוד שהן אפילו לא קרובות לזה...

לא על כל מיאטה שווה לשלם כל כך הרבה מעל, אבל על אלו שכן,

לדעתי האישית (וכל אחד רשאי שלא להסכים) שווה גם שווה.

כמו שאמרתי - שיקול שלך, זה או לשלם מעל, או לחפש הרבה זמן (ואז או למצוא או להתייאש ולשלם מעל)

או לנסוע בליסינג ולקטר בקארז פורום על המחירונים (כמו שביטון עושה) :D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

KUNDASON - אני לא מחפש מיאטה ולא נראה לי שאני ארכוש מיאטה אי פעם (אלא אם כן אם היא תבוא עם גיר DSG ומנוע טורבו), אבל נדמה לי ותקנו אותי אם אני טועה, שבארץ בכלל ובפורום בפרט, השם "מיאטה" הוא שם פולחני, בומבסטי משהו.

עושים מהרכב משהו אלוהי, משהו שהוא פשוט לא. רודסטר נחמד, ל"עם" אם תרצו, אין בה איבזור חריג או דברים שמייחדים אותה. אני לפחות לא מצאתי דברים שהיא מצטיינת בהם באופן עילאי.

CROC - לא יודע על איזו מיאטה נהגת אך נהגתי על הגרסה האוטומטית והיא לא נראתה לי זריזה כלל, אמנם הפניות חמודות בה, התנהגות טובה מאוד ותנוחת הישיבה היתה מצויינת אבל לא מצאתי בה סממנים ספורטיביים מי יודע מה.

הערה: דברים אלו נאמרו על הגרסה האוטומטית בלבד, לא נהגתי על הגרסה הידנית ככה שלא התייחסתי אליה בכוונה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אם אתה מחפש DSG וטורבו - כנראה שמה שהמיאטה כן נותנת הוא לא מה שאתה מחפש.

אף אחד לא מכריח אותך לקנות אותה, לא סתם היא נבחרה כאחת מרכבי ה- Handling הטובים בעולם.

אני מסכים איתך שהגרסה האוטומטית פחות טובה מהידנית, אולם זה לא בגלל המנוע, אלא השלדה הפחות קשיחה, בדגם שהגיע ארצה.

פורסם

המיאטה היא אחת המכוניות היותר כיפיות שיצא לי לנהוג עליהן (על של תום M3 סדובסקי ספיציפית..).

חלשה - כן מאוד! אבל הכל יחסי..

מאובזרת - לא ,אפילו בכלל לא , אין לה גג לעזאזל!

זולה - גם לא!

אז מה כן - כייף והרבה ממנו!

אוט' - NO THANKS.

ידנית - כן בשמחה!

בקיצור זה מאוד פשוט , יש פלח שוק מאוד ספיציפי לרכב הזה ואני גם יכול להבין טוב מאוד למה.

לרכב בהחלט יש ערך מוסף ונישה משלו .

על "למה לעזאזל לשלם מעל" כמו שאמר הKונדסון בדר"כ (לא להיעלב-לא הכללתי..)יקטרו באמת אנשי הליסינג שלא יבינו מהו ערך מוסף או מהו הערך המוסף של הרכב הנ"ל.

אני אישית מבין אך בכל זאת לא מוכן לשלם על הרכב הספיציפי מעל כי גם ככה לדעתי המחירון שלו מאוד מאוד גבוה ואולי זאת הסיבה שאני אישית לא רכשתי אחת (אפילו שממש רציתי אחרי הראלי..).

נ.ב: ישנה שמועה שאיזה פסיכי חשב שהוא יוכל למכור ראלי 98 ב42000 ש"ח (כאשר המחירון 22000..) חי בסרט :screwy:..

וישנה עוד שמועה חמורה עוד יותר שאחד פירסם ב44000 על אחת פחות מושקעת ועוד פירק את המושבים.. :wink:.

בקיצור חברים - אין מה לכעוס , לא מתאים לכם , לא נורא. בכל בסדר.

עומר שנוסע על סובארו כסופה שנת 99 עם 4 דלתות ובגאז גדול.

3.JPG

4.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

FSI,

על לנטיס 1600 אוטומט נהגת?

תוסיף עוד 15 כ"ס ותוריד עוד 200-250 קילו - התמונה מתבהרת קצת?

בג'ימיקנות היא מפגרת מעט מאוד אחרי ידניות (שיש להן יותר כ"ס, בלמים מוגדלים, LSD וכל מיני חיזוקי מרכב)

בנס הרים היא יותר מהירה מרכב עם מנוע 2000 (שעל נייר עושה 1-100 ב-10 שניות)

בקיצור - שוב, היא אחלה רכב.

30 אלף זה מוזגם.

כמו קונדס אומר לא כל אחת שווה את זה - כי אין מה לעשות לא כולן ממש שמורות.

אבל אלו שכן - לא דורשות שום התעסקות ויישור קו - משלמים עליהן מעל המחירון.

אפילו אם הן אוטומטיות.............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא משלמים מעל המחירון על מיאטות אוטומטיות. הרבה מהן מוחזקות אצל אנשים שאינם חובבי רכב ולא מודעים לעובדה שניתן למכור אותן מעל המחירון.

לפני כחצי שנה חבר חיפש אחת והצליח למצוא מס' אקזמפלרים למכירה במחיר שנמוך מהמחירון.

ידניות זה סיפור אחר שתלוי בעיקר במחירון שלוי יצחק מצמיד להם.

הדור השני נמכרות במחירים גבוהים מאוד יחסית כי המחירון שלהם דיי נמוך, הדור השלישי והאחרון נמכרות איפשהו במחיר מחירון כי המחירון הגיוני.

פורסם

לא משלמים מעל המחירון על מיאטות אוטומטיות. הרבה מהן מוחזקות אצל אנשים שאינם חובבי רכב ולא מודעים לעובדה שניתן למכור אותן מעל המחירון.

לפני כחצי שנה חבר חיפש אחת והצליח למצוא מס' אקזמפלרים למכירה במחיר שנמוך מהמחירון.

ידניות זה סיפור אחר שתלוי בעיקר במחירון שלוי יצחק מצמיד להם.

הדור השני נמכרות במחירים גבוהים מאוד יחסית כי המחירון שלהם דיי נמוך, הדור השלישי והאחרון נמכרות איפשהו במחיר מחירון כי המחירון הגיוני.

מיאטה ?? חרא של אוטו....:roll:

---

פורסם

אישית, לא הייתי משלם שקל מעל המחירון למיאטה אוטומטית.

כן הייתי משלם מעל למחירון על ידנית. בהנחה שאני יכול לאמת שהרכב אכן במצב טוב ושמור.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

למיאטה יש "מחירון ברזל"? לא! זה "מחירון מרשמלו". בפועל, כולנו מבוטחים בכ- 15-20% תת-ביטוח, הנובע מרמת עסקאות בפועל גבוהה משמעותית מהמחירון.

למרות הכל, למי שלא מוכן להתבלבל מעובדות, מחירון המיאטות של לוי יצחק התייקר בכ- 6,000 ש"ח (ששת אלפי שקלים חדשים) בחודשיים האחורנים! למיטב ידיעתי, אין עוד מכונית בשוק הישראלי שערכה כמשומשת עולה מחודש לחודש!

הביקוש למיאטה ידנית, מתוחזקת בקנאות ושמורה עולה משמעותית על ההיצע בשוק.

שוק המיאטה בישראל הוא זעיר ומונה כ- 450 מכוניות בסה"כ מכל הדורות. כמות המכוניות שמחליפות ידיים הינה מזערית ועיקר העסקאות מתבצעות לפני תקופת האביב או לפני החורף. השוק החזק, באופן טבעי, הוא של הידניות שכולן הגיעו ארצה בגרסת שילדה מחוזקת Sport. למרות שכשליש מהשוק הוא של אוטומטיות, חלקן בקרב אוהבי הז'אנר שולי לחלוטין. בקרב חברי מועדון הרודסטרים הישראלי ניתן לספור אותן על כף יד אחת של פגוע תאונת עבודה.

מרבית המכוניות המתוחזקות טיפ-טופ, באופן הכי טבעי, הן בבעלות חברי מועדון הרודסטרים הישראלי ובדר"כ נמכרות "בתוך המשפחה", כאשר לשמחתנו, הן המוכר והן הקונה ממשיכים לשמור על יחסי חברות נדירים במקומותינו. מרביתם משדרגים ממודל למודל. אלה שנמכרות לקונים מחוץ למועדון, גורמות לקונים להצטרף למועדון ולהרחבת מעגל המעריצים.

הבעלות על המיאטה מכניסה את הקונה למשפחה שבה ערך התמורה עולה בהרבה על ערכה הכספי או השימושי של המכונית. זהו כרטיס כניסה למועדון מסוג שלא מוכר בישראל - מועדון של חברים.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
(ששת אלפי שקלים חדשים) בחודשיים האחורנים! למיטב ידיעתי, אין עוד מכונית בשוק הישראלי שערכה כמשומשת עולה מחודש לחודש!

.

אתה טועה ובענק!!

יעידו על כך בעלי הפיאט קופה אשר חייבים את ממונם לאחד והיחיד רובי עדי (המכונה קבוק).

אין לי כוח לספר את כל מעלליו אצל לוי יצחק שמאות אשר לא ידעו מה זה הרכב הזה בכלל..

אבל אני כן יודע שהמחירון של הקופה עלה מ47000 ש"ח ל74000 ש"ח..

משמע הקופה עלתה פי 1.57 במחירון בשנה האחרונה..

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...