Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהואטו עמד ללא נסיעה 24 שעות באתי לסוע אך תחילה בדקתי את השמן במצב קר, המדיד הראה שיש שמן הרבה מעבר למקסימום של מצב HOT למרות שהאוטו היה קר לגמרי!

התחלתי לסוע ובמטרים הראשונים הייתה שוב תחושה של התנתקות המנוע מהגיר מספר פעמים. לאחר כ 50 מטר הבעייה הסתדרה והמשכתי לסוע כאשר הכל בסדר.

מה ההסבר לתופעה ואיך פותרים את זה? האם יתכן שיש כעת יותר מדי שמן בגיר וזה גורם לבעיה? האם יש אוויר שצריך להתנקז?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאחר שהואטו עמד ללא נסיעה 24 שעות באתי לסוע אך תחילה בדקתי את השמן במצב קר, המדיד הראה שיש שמן הרבה מעבר למקסימום של מצב HOT למרות שהאוטו היה קר לגמרי!

התחלתי לסוע ובמטרים הראשונים הייתה שוב תחושה של התנתקות המנוע מהגיר מספר פעמים. לאחר כ 50 מטר הבעייה הסתדרה והמשכתי לסוע כאשר הכל בסדר.

מה ההסבר לתופעה ואיך פותרים את זה? האם יתכן שיש כעת יותר מדי שמן בגיר וזה גורם לבעיה? האם יש אוויר שצריך להתנקז?

גש בהקדם למכון גירים לשם בדיקה לפני שתהרוס את הגיר, המלצה שלי ספי שהינו חבר הפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה אבל בכל זאת לא ניראה שמשהו צריך להתקלקל אחרי ריקון שמן גיר אוטומטי והכנסת שמן חדש אלא אם יש שם בעיה שהייתה כבר קיימת ולא הורגשה לפני ההחלפה.

פורסם

האם בדקת כאשר הרכב היה מונע ?

בדוק שוב כאשר הרכב חם. זו האינדיקציה האמיתית כפי שתארתי לך לבדוק קודם.

שאלה פשוטה: כמה שמן לדעתך יצא מהגיר, כמה אתה מעריך, בליטרים ? וכמה מילאת ?

פורסם

לא בדקתי כעת כאשר הרכב מונע, אבדוק ואעדכן יותר מאוחר.

בכל אופן, ניראה לי שיצא כליטר וחצי בעוד שהוספתי בסופו של דבר כ 2 וחצי ליטר כי זה מה שהיה צורך לפי המדיד כאשר מדדתי במנוע עובד לאחר נסיעה. זה אמור לעשות בעיה?

אולי השמן ששמתי (DEXRON 3) לא מתאים. למעשה הבעייה קיימת כאשר הגיר קר ונעלמת אחרי שהוא מתחמם, אחרי דקה נסיעה. אולי צריך נוזל סמיך או דליל יותר או לקנות מיונדאי נוזל מקורי.

פורסם

ידידי היקר,

אף אחד מחברי הפורום שענוו לך לא החליפו בעצמם נוזל ATF ברכב מסוג יונדאי אטוס ולכן קח את ההצעות בערבון מוגבל וגם חלקם לא נכונות !

גיר X שונה מגיר Y גם אצל אותו ייצרן ואופן בדיקת קיבולת נוזל וסוג נוזל ATF שונה ובדרך כלל היום נהוג לחבר לרכב מחשב איבחון לניטור טמפ' השמן לשם בדיקה מדוייקת של גובה השמן ברכבים מסויימים.

האם למישהו שענה לך יש הנחיות ברורות של הייצרן כיצד להחליף ולבדוק שמן גיר ? במידה וכן תעלו את זה לפורום.

במידה ואין לכם אז תפסיקו לייעץ לבחור לפני שהוא יהרוס את התיבה.

פורסם
שם לב , מה כתוב בספר הרכב , לגבי בדיקת גובה נוזל הממסרה .

( אני חושב , .. כי הבדיקה מתבצעת ב ניוטרל (N) אז ממיר המומנט מחובר )

חשוב לבדוק את הוראות היצרן .

אייל .

הרכב צריך להיות מונע , טמפרטורת מנוע חם , להעביר בין ההילוכים השונים , ואז ידית ההילוכים ב ( P )

או ב ( N ) לפי הוראות היצרן . זה חשוב מאוד , אחרת הקריאה לא נכונה .

- בדוק בספר רכב , או התקשר לשירות הטכני, של יונדאי מוטורס , ושאל כיצד בודקים , ואיזה נוזל ממסרה -

( טל' יונדאי מוטורס - שירות לקוחות 5606* ובקש יועץ טכני )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

1. איזה טמפ' במדוייק ? 50 או 70 או 30 מעלות צלזיוס.

2. באיזה מצב הידית צריכה להיות N או P

אני חייב לדעת תשובה מדוייקת לא אולי ובערך.

פורסם
אייל,

1. איזה טמפ' במדוייק ? 50 או 70 או 30 מעלות צלזיוס.

2. באיזה מצב הידית צריכה להיות N או P

אני חייב לדעת תשובה מדוייקת לא אולי ובערך.

"הגם אתה , ברוטוס "

שם לב - מהתשובה הראשונה שלי , רשמתי , ספר רכב , נתתי קישור לאתר היבואן ,

ראיתי - שאין אף אחד בבית - והבחור מסתבך, רשמתי שוב , הפעם עם טלפון של שירות הלקוחות .

יותר מזה , אני מודה - גדול עליי .

הדגשתי , שאין לי , את המידע בודאות, ולכן המלצתי, לבדוק בספר רכב, וליצור קשר עם היעוץ הטכני .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יצאתי מנקודת הנחה שבסך הכל רוקנתי שמן והכנסתי חדש לכן אם נוצרה בעיה כניראה שהשמן שהכנסתי לא מתאים.

רוקן את השמן, קניתי שמן ATF של american eagle.

ליתר ביטחון קניתי גם תוסף לשמן לגיר אוטומטי.

אתמול הכנסתי כליטר וחצי שמן ותוסף ואת ההמשך בצורה מדודה עד לגובה שמצוין במדיד כאשר המנוע והגיר אחרי נסיעה ואחרי שאני עובר על כל ההילוכים ומודד את הגובה בניוטרל עם מנוע עובד בדיוק כמו שכתוב בספר הרכב.

הבוקר נסעתי עם הרכב והפעם הכל היה בסדר, הגיר לא החליק בתחילת הנסיעה.

אמשיך לעקוב ולעדכן.

אם זה ימשיך להיות בסדר אז ניראה שהנוזל הקודם לא היה תקין או שהתוסף פתר איזו בעייה.

פורסם

עברו כמה ימים ללא בעיות בתיבת ההילוכים.

עד היום אינני יודע למה אחרי ההחלפה הראשונה היו לי הבעיות של החלקת הגיר והם נעלמו אחרי ההחלפה השניה.

כל ההבדל היה שבפעם השניה השתמשתי גם בתוסף לגיר אוטומטי.

האם התוסף הוא כזה מחולל קסמים?:?

פורסם

האוטו נוסע בסדר גמור, אין החלקה של הגיר, ההילוכים מתחלפים בזמן ובצורה חלקה בכל המהירויות ותנאי הדרך, לא ניראה לי שיש שם נזק.

האם יש משהו שכדאי עוד לעשות או לעזוב את זה?

• תוכן חדש...