Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את קודמי.

עוד אוסיף ואומר שאם הייתי חייב לבחור אחד מהשניים הייתי 100% מהפעמים קונה מוצר שהוא לא חדש אך ברמה גבוהה יותר לעומת מוצר חדש שאני לא רוצה מלכתחילה היות ואני כבר מכיר את עצמי מספיק טוב כדי לדעת שזה לא יספק אותי לאורך זמן ואני סתם יתמרמר על הקנייה.

פורסם

חדש !!!! זה מעבר לעניין של מחיר . זה הקטע של קניה בראש שקט יש אחריות !!!

- alloy block,Vtec, Bosch Motronic ME7 fuel-injected

producing200HP 2.2-liter,Honda type R. Need we say more..

soon!....

פורסם

הדבר היחיד שהייתי שוקל לקנות יד שנייה זה מונובלוק , כל השאר חדש בלבד .

לא משאיר לעניין המזל כלום , רוצה אחריות ולדעת שאני קונה משהוא חדש שלא נעשה בו שימוש , אם אני מפשל - אני אשם ולא אף אחד אחר .

אם יצא מצב בו משהוא פגום מראש אז יש אחריות כי המוצר חדש ולא ללכת לחפש את מי שמכר לי .

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לפי דעתי יד שניה וברמה

כי עזבו מה שאתה קונים בחנות לא תמיד חדש גם רק שתדעו!

אלה פה שאומרים חדש ולא יד שניה

או שיש מלא כסף ולא אכפת לכם ליקנות חדש .

או שעוד לא בניתם מערכת !

אז בכול מיקרה לפי דעתי יד שניה במחיר טוב ואיכותי ואם יש אחריות מוכן לשלם גם סכום של כמה מאות מיתחת למחיר האמיתי אפילו מאת .

כמובן שכול מוצר אני בודק שהוא עובד!

יש לי תמיספר של האדם שקניתי מימנו!

וכמובן רוב הפעמים גם יודע איפה הוא גר!

פורסם
חדש !!!! זה מעבר לעניין של מחיר . זה הקטע של קניה בראש שקט יש אחריות !!!

לא משאיר לעניין המזל כלום , רוצה אחריות ולדעת שאני קונה משהוא חדש שלא נעשה בו שימוש , אם אני מפשל - אני אשם ולא אף אחד אחר .

תומר.

פעם אחת אולי תכניסו לכם לראש :

מבחינה כלכלית טהורה לסיכון יש ערך , לעיתים מאוד קרובות אנשים משלמים המון כסף כדי להמנע מסיכון שלמעשה התשלום על ההמנעות מסיכון היא יותר מערך הסיכון

ובשביל שיהיה לכם קל לקלוט את זה , תחשבו על חברת ביטוח , היא קונה את הסיכון שלכם , ואתם משלמים על זה פרמיה , ועובדה היא שחברות ביטוח בכול העולם , הן החתולים הכי שמנים בעולם הפיננסי כי המחיר שמשלמים על הסיכון לא שווה את הסיכון

ולגבי השאלה של פותח התרד' בעקרון אם אני מוצא מגבר/DAC (לסטריאו בייתי) ועוד מוצרים במחיר אטרקטיבי משומש מחו"ל (למרות הסיכון היותר גדול של לקנות מחו"ל משומש ) , אזי בתלות במחיר אני אקח את ה"סיכון" , בסופו של דבר זה חסכון אדיר בכסף ו/או מאפשר לאנשים עם תקציב מוגבל להגיע למערכות ברמה גבוהה הרבה יותר ממה שהיו יכולים להגיע אם היו שונאי סיכון .

בברכה יהודה

פורסם
לעיתים מאוד קרובות אנשים משלמים המון כסף כדי להמנע מסיכון שלמעשה התשלום על ההמנעות מסיכון היא יותר מערך הסיכון... מאפשר לאנשים עם תקציב מוגבל להגיע למערכות ברמה גבוהה הרבה יותר ממה שהיו יכולים להגיע אם היו שונאי סיכון .

זה גם מה שאני חושב אך רציתי לשמוע חוות דעת של החברים בענין זה.

אני חושב, ומישהו פה כבר הזכיר את זה, שאצל "שרוטים" כמונו שלא סתם קונים פעם אחת, ודי סוגרים את הבאסטה, אלא מודעים לכך שישתדרגו, ויחליפו, וישנו, תלוי כמובן בעומק השריטה ו/או הכיס, עדיף עוד יותר ללכת על רמה גבוהה יותר משומשת.

פורסם

ביד שנייה יש כלל אצבע מאוד פשוט: מה מצב הציוד.

בין אם זה רדיו דיסק, קומפוננט או מגבר. איך הציוד נראה? הוא נראה שמור או שהזניחו אותו? הבעלים שלו נראה בחור אמין, רציני שמבין עניין או שמדובר באיזה ילד מהשכונה שרצה קצת אומצה אומצה?

כאחד שקנה ומכר (ויקנה וימכור עוד הרבה לפי מה שנראה לעין) כבר פיתחתי את התחושה לגבי ציוד יד שנייה. כבר יצא שרציתי ציוד מסויים אבל ירדתי ממנו אחרי שראיתי אותו.

היו לי עד היום 15 מגברים כאשר רק שניים מהם היו "חדשים מהניילונים" ואיתם כמו עם כל השאר לא הייתה שום בעייה.

לגבי רמקולים (כולל סאבים) צריך להקדיש טיפל'ה יותר תשומת לב. מרבית האנשים לא מבינים בכיוון מערכות ולא מבינים שהם גורמים נזק מצטבר. קשה לעלות על זה במעמד המכירה, אבל כן אפשר לשים לב לסדקים או קרעים בממברנה ובסראונד, הלחמות לא מקוריות, חלודה, שריטות, שאריות דבק, "מובילים" שהתפחמו או שתוקנו - כל אלה הם רמזים ברורים להתעללות \ מוות מוקדם של דרייברים.

רדיו דיסקים - גם בהם הבלאי נמוך והם יכולים להקרא בגדר "קנייה מוצלחת" כל זמן שהם חדשים יחסית. לא הייתי רוכש מכשיר בן 5 לדוגמה, אך יש יוצאים מן הכלל. גם כאן חשוב לדעת מי היו הבעלים הקודמים ומה הייתה סיבת המכירה, בעיקר אם מדובר במכשיר מסדרה גבוהה ואיכותית (אולי יש תקלה?)

זהו בגדול.

היתרון הכי משמעותי לדעתי במוצרים יד שנייה הוא שמקבלים תמורה טובה יותר לכסף מאשר ציוד חדש. מצד שני, יש לו מעט רמאים שמנצלים את התמימות של אנשים שלא מבינים בתחום ו"דופקים" מחירים אסטרונומים על ציוד יד שנייה, אולי כדי לגרום לאנשים להאמין שמדובר במוצר HI END אגדי בעוד שבעצם מדובר ב"קליפורניה בום". פשוט להיכנס לאתר יד2 ולהזדעזע.

מצד שני, מי שחשובה לו האחריות (יש להוסיף למילה אחריות גרשיים במרבית הפעמים :roll:) ונהנה לקרוע את הניילונים - כל מה שיגידו לו יכנס מאוזן אחת וייצא מהשנייה. זכותו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פעם אחת אולי תכניסו לכם לראש :

מבחינה כלכלית טהורה לסיכון יש ערך , לעיתים מאוד קרובות אנשים משלמים המון כסף כדי להמנע מסיכון שלמעשה התשלום על ההמנעות מסיכון היא יותר מערך הסיכון

ובשביל שיהיה לכם קל לקלוט את זה , תחשבו על חברת ביטוח , היא קונה את הסיכון שלכם , ואתם משלמים על זה פרמיה , ועובדה היא שחברות ביטוח בכול העולם , הן החתולים הכי שמנים בעולם הפיננסי כי המחיר שמשלמים על הסיכון לא שווה את הסיכון

ולגבי השאלה של פותח התרד' בעקרון אם אני מוצא מגבר/DAC (לסטריאו בייתי) ועוד מוצרים במחיר אטרקטיבי משומש מחו"ל (למרות הסיכון היותר גדול של לקנות מחו"ל משומש ) , אזי בתלות במחיר אני אקח את ה"סיכון" , בסופו של דבר זה חסכון אדיר בכסף ו/או מאפשר לאנשים עם תקציב מוגבל להגיע למערכות ברמה גבוהה הרבה יותר ממה שהיו יכולים להגיע אם היו שונאי סיכון .

הבאת אותה בפילוסופיה:lol:

אני הייץי מעדיף ציוד חדש

יש אחריות=ראש שקט,כל הציוד שלי נקנה חדש מחנות

פורסם

לא תמיד המגבר שתקנה מהחנות יהיה חדש באמת! לפעמים דוחפים מגברים משומשים ככה או כאלה שעברו תיקון שלא יתנפלו עליי פה כל בעלי המצקוע המכובדים אני אומר שיש כאלה לא לכולם כמובן

IBIZA 20vt

פורסם

תאמינו או לא אני היתי קורבן לדבר כזה והיה ריב רציני רציתי ליטבוע את הבן אדם על דבר כזה

הביא לי סאב יד שניה במחיר של חדש טוב שלא היתי פריר

ולא רק שיד שניה גם שיקר לי בקשר לעוצמה שלו בן זונה

וזה החנות הכי מכובדת בראשון לציון

כמוובן שחזרתי והחזרתי תסאב בטיפה לחץ אליהם כי הם לא רצו בהתחלה אבל הבתי להם לדבר אם אורך דין הכול היסתדר

***שים לב לצורת ההתבטאות שלך. להבא הודעות כאלה ימחקו***

פורסם

חדש או משומש...

אני בעיקרון מעדיף כמעט תמיד חדש.

למה?

כי בד"כ יש נטייה לבקש יותר מדיי כסף על רכיב משומש.

לדעתי, ואני חושב שאני לא היחיד בדעה הזאת, רכיב משומש צריך לעלות כ-50% מהמחיר הכי זול בו ניתן לרכוש את הרכיב כחדש.

לדוגמא:

מישהו קנה רדיו-דיסק בחנות ההתקנות הכי יוקרתית, שילם עליו 1000 שקל וקיבל יחס מדהים, 2 כוסות קפה, אחריות מודפסת על דף מזהב.

ניתן להשיג את אותו המכשיר ב-ZAP ב-800 ש"ח.

הוא בא למכור אותו כיד 2 אחרי מס' ימים, ומבקש עליו רק! 700 שקל.

עכשיו מבחינתו הוא הפסיד פה 300 שקל על כלום, המכשיר דנדש.

מבחינתי? עוד 100 שקל יש לי חדש לחלוטין.

וככה רואים שמכשירים וציוד מפורסמים למכירה ורק אחרי הרבה זמן שהמחיר יורד לרמות ריאליות אז הציוד נמכר.

• תוכן חדש...