Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז ככה החלטתי לנקות תקרבורטור ברכב שלי אונו 92 1400 S70

עכשיו אני לא רוצה ללכת למוסך או מישהו מיקצוען שיעשה לי את זה...

חבר שלי הוא לומד מכונאות רכב והוא אמר לי שהוא יעזור לי בעניין.. ככה שיש לי מישהו עם ידיים טובות..

עכשיו רציתי לדעת מה אתם אומרים מה הדרך הכי טובה לניקוי קרבורטורים לבד?!

תודה מראש..

פורסם

על אף שקרבורטור הוא נושא מעט כאוב אני אישית דוגל בעבודה עצמית, כל אימת שהיא נעשית באופן מקצועי וחסר פשרות.

ניקוי/שיפוץ קרבורטור כולל פירוק מלא שלו, ניקוי החלקים והחלפים אטמים שונים בהתאם לצורך. הבעיה היא שלרוב קשה עד בלתי אפשרי להשיג חלקים חדשים עבורו וכן דרוש נסיון בכדי לזהות אם משהו לא תקין. לכן יש מכאן מעבר לסתם "ידיים טובות", יהיו טובות ככל שיהיו.

אם אין ברשותך מדריך טכני מסודר (ולרוב אין) אני לא בטוח שהייתי נכנס לזה.

האופציה השניה והמועדפת היא לתת למקצוען כמו צביקה לטפל בו.

פורסם

והמקצוען גם מודד את חרירי הדיזות שהן עדיין במידה הנכונה ומבצע כוון של מצוף הדלק שבקרבורטור ובסוף גם מכוון את הקרבורטור בעזרת מכשיר CO או מכשיר 4 גזים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בעייתי בשבילי זה מלא כסף לעשות אצל מקצוען ואין לי תכסף הזה עכשיו.. אני בקושי נוסע עם דלק במיכל...

ואני יודע שזה משתלם בסופו של דבר כי זה חוסך בדלק וכל זה.. אני מבקש לדעת דרך הכי טובה לנקות תקרבורטור.. איזה חומר ואיזו שיטה?

פורסם

תבדוק לגבי קרבורטור מפירוק(אולי יתמזל מזלך ,ותמצא אחד תקין).

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

קרבורטור, ומע' הדלק , אל אף שלכאורה פשוטה היא (בתנאי שמבינים ומאוד), היא "דליקה".

אדגיש שבמיוחד בעבודות מסוג זה, יש ליתן רק לבעל מקצוע מוסמך לטפל בהן(וכמובן שלא רק באלה).

לא יתכן שמערכת דלק, פשוטה אשר תהיה, תטופל על ידי בעלי "ידיים טובות", גם אם לכאורה העבודה תבוצע כראוי, אזי בשורה תחתונה ,הכיוונונים, נראה, שלא יהיו במקום הראוי, או אז, הרכב יפעל לפי תערובת עשירה מידי, או עניה מידי, מה ששניהם אינם תורמים למנוע,ההפך, שלא לדבר על הוצאות כספיות בדמות שריפה עודפת של דלק, ונזק למנוע בצורת פיח ו/או חדירה לשמן המנוע, ולחילופין, תערובת ענייה מדי, ונזק של עודף חום בחלקים הרגישים לכך.

בכלל, טעות קטנה, חוסר "משים לב" , חוסר הבנה, ועוד, והמרחק, לדליקה לא נחמדה, קרובה.

אין מדובר כאן בהתקנת רדיו למשל, שלכאורה ,המקסימום ישרף הנתיך של הזנת המתחים, או של אורות החניה, וגם במקרה פשוט כזה, לעיתים ניתן להסתבך מכלום.

הקיצר, אין כסף,אל תעשה, תמיד יש לגשת לבעל מקצוע מוכח.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מאוד בעד עבודה עצמית - אבל תזכור תמיד שאם חס וחלילה משהו יידפק עלות התיקון תהיה יותר גבוהה מהעלות של ניקוי קרבורטור אצל איש מקצוע (אני ממליץ על צביקה כמו כולם).

איזה קרבורטור יש לך?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לחבר שלום,

שוב בתור אחד שדוגל בעבודה עצמית אני בהחלט לא שולל ביצוע העבודה לבד (בניגוד לדני למשל) אך שים לב לפרטים ובמיוחד לחתימה שלי.

אם אין לך כסף ההמלצה הטובה ביותר שניתן להמליץ לך במקרה הספציפי הזה היא ללכת למקצוען, ולא סתם מכון קרבורטורים.

לעיתים רבות קורה שטיפול עצמי (ואגב לא רק ברכב) עולה לי הרבה יותר מאשר לבצעו אצל בעל מקצוע, ואני לא מדבר רק על מקרה של פאשלה, שזה תמיד סיכון. לעיתים קרובות צריך כלים או חומרים מיוחדים.

במקרה שלך יש חומרי ניקוי, יש אטמים, יש מד-CO ויש בעיה למצוא מדריך טכני ראוי, הנסיון גם כן איננו לטובתך.

את המסקנות תסיק לבד, ושוב זה מנקודת מבט של מישהו שדוגל בביצוע עצמאי.

פורסם

חומרי ניקוי ואטמים יש בחנויות חלפים, אלא אם הפיאט הנ"ל היא מקרה מיוחד, וקשה לי להאמין שזה המצב.

דורות שלמים של קרבורטוריסטים הסתדרו במשך עשרות שנים נהדר ללא מד CO, ואני בטוח שגם צביקה ביניהם.

קשה למצוא היינס לאונו 1400? אני המום :shock:

פורסם

ולשאלה שאף אחד לא שאל:

מה הבעיה בקרבורטור שבגללה אתה רוצה לשפץ או לנקות אותו?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
..... אני אישית דוגל בעבודה עצמית, כל אימת שהיא נעשית באופן מקצועי וחסר פשרות.

ניקוי/שיפוץ קרבורטור כולל פירוק מלא שלו, ניקוי החלקים והחלפים אטמים שונים בהתאם לצורך....

וכן דרוש נסיון בכדי לזהות אם משהו לא תקין. לכן יש מכאן מעבר לסתם "ידיים טובות", יהיו טובות ככל שיהיו.

אם אין ברשותך מדריך טכני מסודר (ולרוב אין) אני לא בטוח שהייתי נכנס לזה.

האופציה השניה והמועדפת היא לתת למקצוען כמו צביקה לטפל בו.

מבלי חלילה לזלזל ובטח שלא לפגוע בכבודם ונסיונם של צביקה ושאר בעלי המקצוע בתחום. הנה סיפור קצר,

בסוף שנות ה80, היתה לי פורד אסקורט שהתחילה לגמגם, לבלוע דלק ו"להיחנק" כשלוחצים על דוושת התאוצה.

ואני שעבדתי אז כאיש טכני (בתחום אחר: ציוד ואביזרי הרמה וגרירה) ואהבתי לעשות לבד וללמוד, התייעצתי עם מכרים לגבי הגורם האפשרי לבעיה. האצבע המאשימה הופנתה חיש מהר אל הקרבורטור כבעל האשמה.

המועד נקבע ליום שישי בצהרים כיוון שיכלתי להישארבמקום העבודה שלי בעיר התחתית בחיפה לאחר הסגירה הרשמית בצהרים {היו לי כמובן מפתחות}. יום שישי הגיע, סט אטמים מתאים נרכש מראש בחנות חלפים והקרבורטור הסורר פורק בחיל ורעדה מהרכב. 2 האומים המהדקים אותו לגוף הרכב שוחררו, כבל הגז, כבל הצ'וק וצינורית הזנת הדלק שוחררו גם הם.

זו היתה הפעם הראשונה בחיי שפירקתי קרבורטור של רכב, והקפדתי על פירוק איטי וזהיר.

ניקיתי את החלקים במברשת ובטבילה בקערת נפט וטרפנטין כי זה מה שהיה לי, הכל יצא נקי (לפחות למראית עין). עבר יבוש והונח על שולחן העבודה

כל חלק שזיהיתי שהיה בסט האטמים וניתן להחליף, הוחלף. החלק שלימים התברר לי שנקרא "משאבת תאוצה" {מעין דיאפרגמת גומי עם פין בראשה} שהיה בקרבורטור. היה הכי הרוס למיטב זכרוני והוחלף כמובן בזה שהיה בסט האטמים.

אני זוכר שהסתבכתי קצת עם ההרכבה של המוט של הצ'וק. צריך היה להבין את השיטה להרכיב אותו. אבל לבסוף הכל היה מורכב כשהוא נראה נקי להדהים בהשוואה ללפני הפירוק ולא, לא נשארו לי חלקים בחוץ.

הקרבורטור הורכב חזרה ברכב אחר כבוד והרכב היה כמו חדש בשבילי.

ההיחנקות נעלמה

צריכת הדלק חזרה לרמת הסביר-תקין

ההתנעה חזרה להיות "בנגיעה"

הסחיבה השתפרה

אז נכון, אני מודה ש

* לא ידעתי אז איך בדיוק הקרבורטור עובד וגם היום אני לא ממש מבין בקרבורטורים.

* יכלתי בהחלט להסתבך בהרכבה ולא להצליח להרכיב מחדש.

* יכלתי להישאר עם הבעיה או גרוע מכך, לגרום לבעיה חמורה יותר.

ברור שאין ספק שטיפול חובבני בקרבורטור הוא בעל סיכויים גבוהים יותר להיכשל ולפיכך אף לעלות יותר כסף מאשר אם פונים מלכתחילה לבעל מקצוע. זה היה ברור לי כשמש אז וזה ברור לי כשמש גם היום. אין לי כל ספק שטיפול אצל צביקה אשר שמו הולך לפניו בפורום יהיה יעיל עשרות מונים על כל טיפול בשיטת עשה זאת בעצמך. כאשר אנחנו חולים אנחנו הולכים לרופא ולא מטפלים ומאבחנים דברים מסובכים לבד. לרופאים והרפואה יש ידע וציוד מתקדם והמון נסיון.

נכון, אני עשיתי את הניקוי/טיפול לקרבורטור באסקורט בכדי לחסוך כסף אבל לא רק בגלל זה. גם בגלל שאהבתי לעשות וללמוד לבד בעצמי. הסיפוק של לעשות לבד ולהצליח שווה הרבה יותר מהכסף.

חומרי ניקוי ואטמים יש בחנויות חלפים, אלא אם הפיאט הנ"ל היא מקרה מיוחד, וקשה לי להאמין שזה המצב.

דורות שלמים של קרבורטוריסטים הסתדרו במשך עשרות שנים נהדר ללא מד CO, ואני בטוח שגם צביקה ביניהם...

חנן, אני לא יכול שלא להסכים איתך.

פותח השרשור רוצה לעשות את הניקוי בעצמו, יש לו את הרצון והנכונות ואפילו מישהו שיעזור לו. אני בטוח שהוא כבר מודע לעובדה שהניקוי אולי אינו הפתרון לבעיה ושטיפול עצמי עשוי להיכשל {וגם להצליח}.

אני לא יודע כמה עולה טיפול לקרבורטור אצל בעל מקצוע ואני לא יודע כמה עולה סט אטמים {אגב, אשמח לדעת אם מישהו יודע סדרי גודל. מאוד מסקרן אותי}

אבל אם כבר ביררת את המחירים ושווה לך לטפל לבד אז אני מציע ש:

תוודא שעל אריזת סט האטמים מצוין שזה לדגם ונפח הרכב שלך

ליתר ביטחון, תכין מצלמה (עדיף 2, גם סטילס וגם וידאו) ותתעד כל שלב מכל זוית אפשרית כדי שלא פתאום תהיה במצב של "מאיפה נפלה הכדורית הזו?" (כמו כאן) עם רכב מושבת.

תכין משטח נייר ותשרטט עליו את הקרבורטור וכאשר את פותח את הקרבורטור, תסדר את הברגים על השירטוט לפי המקום מהם פורקו (יכול להיות שיש ברגים בעלי אורך שונה)

תרשום לך או (תקליט את עצמך מעיר, רק אל תנסה לזכור כלום) הערות שונות לגבי הפירוק במהלכו כדי לרענן את זכרונך בהרכבה. שים לב לאיזה חלקים את יכול לפרק לפני פתיחת ברגי הקרבורטור ואיזה אחרי כדי שתדע מה להרכיב קודם ומה מאוחר יותר

אם אין לך חומר ייעודי (הבנתי שקיים חומר כזה) לניקוי קרבורטורים. תשרה את החלקים המפורקים בחומר ממיס שומנים כמו טרפנטין. חומר יעיל וזול. לפני ההשריה.. תוריד כמה שיותר לכלוך גס בחוץ ותנקה הכל טוב טוב גם עם מברשת. בתוך הטרפנטין (אל תשכח כפפות)

תקפיד לבדוק את כל החלקים ויזואלית ולא באופן חפיפי. אולי יש בעיה מעבר ללכלוך?

ברגי כיוון של הקרבורטור, תסגור כל בורג עד הסוף לפני הפירוק תוך ספירת סיבובים ואח"כ תפתח ותוציא.. שתדע להחזיר את המצב ככל שניתן לקדמותו

אני חושב שזהו.. תעבוד לאט, בזהירות ובסבלנות. ואל תיתן לחבר לפרק כלום ללא תיעוד. אבל ממש כלום!!! זכור, לפרק זה קל. למצוא לאן להחזיר זה קשה.

תהנה ובהצלחה.

• תוכן חדש...