Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב אחד הדברים שמונע ממני לתמוך בביצוע עצמי במקרה זה ואחרים היא שהוא נעשה בכדי לחסוך בכסף ולא מסיבות טובות אחרות. לעיתים קרובות זה לא עולה בקנה אחד עם הסטנדרטים שאני מאמין בהם.

בכל מקרה, ניחוש שלי שחומרי הניקוי לקרבורטור מבוססים Xylene, אך אל לך להתעסק בחומרים כימיים כאלו ואחרים. לדברי חנן ניתן להשיג חומר מוכן, קנה והשתמש בו.

פורסם

אבל אפשר בבקשה המלצה לחומר של הניקוי?! ספריי ? סולר?! טרפנטין?! משהו אחר?!

הידעת?, להסרת אבנית מקומקום חימום חשמלי קיימים עשרות חומרים ייעודיים בזמן שחומץ פשוט (כזה שקונים בסופר) עושה את אותה העבודה בצורה מצויינת עם הרבה פחות כימיקלים ורעלים

אני השתמשתי בנפט וטרפנטין בזמנו כי:

1. זה מה שהיה לי

2. לא ידעתי שיש חומר יעודי

3. לא היה לי כסף להרשות לעצמי לבקר במוסך על כל פיפס

בגלל שלמרות שהשתמשתי בחומרים לא ייעודיים הטיפול הצליח, השתמשתי בהם גם בפעמים שאחרי.

אני מאמין שחומר ייעודי יעשה את העבודה הכי טוב ולכן מציע אותו כאופציה ראשונה במעלה.

אם החומר יקר לך, אתה בהחלט יכול לדעתי (האישית בלבד) להשתמש בטרפנטין או סולר. כדי להקטין את הסיכון הכלכלי שבטיפול עצמי שכזה בפעם הראשונה.

חוצמזה,מה אם הבעיה לא בקרבורטור? האם מישהו מוסמך איבחן את הקרבורטור כגורם הבעייה המוחלט והיחידי? ומה אם הקרבורטור פשוט מקולקל/מעוות וניקוי לא יעזור לו? אני לא רוצה להפחיד אותך אבל צריך לקחת הכל בחשבון.

כפי שציינתי, אני לא מתמצא במחירים אבל אני יודע שכל רכישה כזו מורידה (ולו במעט) את כדאיות התיקון העצמי מהסיבה הפשוטה שאתה בסופו של דבר עשוי למרות הכל מוצא את עצמך אוסף את כל החלקים בשקית והולך לבקר בעל מקצוע בלית ברירה. אז תעשה חשבון לבד.

קח בחשבון ש,

1. לא כל הסתימות שצריך לנקות ולפתוח בקרבורטור נגרמות בהכרח ע"י גורם שהחומר הייעודי הכרחי להסרתו.

2. סתימה יכולה בהחלט להיגרם ע"י גורם שיוסר ע"י שימוש בטרפנטין, סולר או ספריי. כדי שתהיה שקט, נקה בחומרים אלה לאחר השריה ארוכה יותר.

3. סתימה יכולה להיגרם מלכלוך שחדר אבל ממש לא מתרגש מהחומר הייעודי והטרפנטין גם יחד.

4. לאחר הניקוי, ייבוש בעזרת לחץ אוויר יכול מאוד לעזור {אין לך לחץ אויר? אני אילתרתי פעם צינור לחץ אוויר ממשאבה ידנית לניפוח בלונים, קשית ונייר דבק.. טוב, כי לא הייתה לי ברירה}.

אחד הדברים שמונע ממני לתמוך בביצוע עצמי במקרה זה ואחרים היא שהוא נעשה בכדי לחסוך בכסף ולא מסיבות טובות אחרות. לעיתים קרובות זה לא עולה בקנה אחד עם הסטנדרטים שאני מאמין בהם.

אין ספק שלרוב אין כמו ללכת לבעל מקצוע. אפילו אני למרות החוש והיכולת הטכנית שלי בוחר פעמים רבות ללכת לבעל מקצוע על פני ביצוע העבודה בעצמי כי אין לי זמן, מקום וכלים כמו פעם {בעיקר זמן}.

לדעתי, הובהר לפותח השרשור ע"י כל המגיבים ומעל לכל ספק שטיפול עצמי ברכב בכלל ובקרבורטור בפרט הינו פעולה שעשויה להתברר בשורה התחתונה כיקרה יותר מאשר אם היתה מבוצעת ע"י פניה לבעל מקצוע. שיספק במקרה הזה פתרון מקיף יותר.

אבל מה לעשות? הבחור אינו יכול להרשות לעצמו את הטיפול אצל בעל מקצוע. לכן הוא נוסע בפיאט אונו 92 ולא במזדה חדשה.

הוא מציין זאת במפורש

בעייתי בשבילי זה מלא כסף לעשות אצל מקצוען ואין לי תכסף הזה עכשיו.. אני בקושי נוסע עם דלק במיכל...

ואני יודע שזה משתלם בסופו של דבר כי זה חוסך בדלק וכל זה.. אני מבקש לדעת דרך הכי טובה לנקות תקרבורטור..

אם הוא יעבוד לאט, בזהירות תוך תשומת לב לפרטים, סביר מאוד להניח שהניקוי יצליח, הקרבורטור יורכב חזרה בשלמותו והוא יחזור לכאן לבקש עצות על כיוון הקרבורטור ובסופו של דבר, גם יסתבר שצריכת הדלק השתפרה ואיתה כל תגובת ונסיעת הרכב.

רווח נוסף יהיה גם החיסכון הכספי, הביטחון העצמי, הסיפוק והידע לחזור על הפעולה שוב בעת הצורך אם צריך. ופרט לכך, הוא יוכל וישמח בוודאי לעזור לאחרים בעתיד.

במקרה הכי גרוע, הוא יצטרך ללכת לבעל מקצוע או לקנות קרבורטור מפירוק (שאותו יוכל לשפץ לבד כי כבר התאמן על זה). הוא כבר יודע והבין את זה. כמה כבר יכול לעלות קרבורטור כזה מפירוק?

אז למה להרפות את ידיו? למה?

אם ישאיר את המצב כמו שהוא, לא יהיה לו כסף לדלק בקרוב

אם ילך לבעל מקצוע, לא יהיה לו כסף לדלק הרבה זמן

אם יעשה ולא יצליח, לא יהיה לו כסף לדלק למשך זמן לא ידוע

אם יעשה ויצליח, יהיה מבסוט מהאוטו, ינהג יותר ובסוף לא יהיה לו כסף לדלק גם כן

אז מה יש לו להפסיד?

Uno Speed,

הבנת שכמו כל טיפול עצמי קיים סיכוי ולו הקלוש ביותר לכישלון (גם בניתוח בבית חולים ע"י מומחה קיים כזה סיכוי)? אני בטוח שכן.

החלטת שאתה עושה את זה למרות הסיכון? אחלה, שיהיה לך בהצלחה.

החלטת שאתה הולך לבעל מקצוען? גם אחלה

אני בטוח שכולם ישמחו לשמוע לאן זה מתפתח

{מצ"ב תמונת משאבה לניפוח בלונים, עולה גרושים)

pump.jpg

• תוכן חדש...