Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דוגמא ממש לא מייצגת.

באותן השנים השיחות לחו"ל היו יקרות בשל סיבסוד צולב. משמעות הסבסוד הייתה שאתה תשלם יקר עבור שיחות לחו"ל כדי שמסעודה משדרות תקבל טלפון בזול. זה היה הרציונאל שמאחרי התמחור (השערוריתי) של משרד התקשורת (לא בזק, שגם היום לא יכולה לשנות תעריפים כרצונה), שהוא הרגולטור של השוק.

עם פתיחת שוק התקשורת לתחרות, נקבעו מחירים ריאליים גם לשיחות לחו"ל וגם לדמי אחזקת הקו (התייקרות חדה).

אלה הן העובדות, סתם רציתי שתדע.

להזכירך: גם אני ואתה ומסעודה משדרות, נאלצנו לשלם בתקופה ההיא סכום גבוה מכפי שאנו משלמים היום, בשיחות טלפון פנים ארציות.

התחרות הגבוהה בשוק הטלפוניה הפנים ארצית (הוט, קווי זהב ועוד) גרמה לכך שהשיחות יוזלו כעת בעשרות אחרוזים, לעומת התקופה ההיא.

הוי אומר כי המחירים הרצחניים שבזק גבתה אז בשיחות לחו"ל, הרי הם בבחינת מוסיף חטא על פשע.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התחרות הגבוהה בשוק הטלפוניה הפנים ארצית (הוט, קווי זהב ועוד) גרמה לכך שהשיחות יוזלו כעת בעשרות אחרוזים, לעומת התקופה ההיא.

אתה פשוט טועה !

עם פתיחת שוק התקשורת הבינ"ל לתחרות, הועלו דמי האחזקה הדו - חודשיים לקו טלפון וכמעט הוכפלו.

ההעלאה באה כדי לפצות את בזק בגין אבדן הכנסות משיחות בינ"ל ולהתאים את דמי השימוש לעלות הריאלית.

מאז ועד היום דמי השימוש לא השתנו בצורה משמעותית והתחרות לא השפיעה עליהם. הסיבה לכך היא שגם היום חברת 'בזק' איננה רשאית להוריד תעריפים בלי אישור של משרד התקשורת.

רוצה אבסורד? אם בזק רוצה להוריד מחירים במבצע היא חייבת לקבל על כך אישור מראש, היה כבר מיקרה שהחברה נענשה ונקנסה על "עבירה" של הורדת מחירים במבצע ללא אישור - והמשרד דרש לחייב את המנויים משתתפי המבצע בסכום ההנחה.

בקיצור ידידי - בין העובדות שאתה מציג לבין המציאות שאני כבקי (מאוד !) בתחום מכיר, ישנו פער לא קטן.

נ.ב. תחום התקשורת הוא תחום שבו שיפורים טכנולוגיים שינו אותו ללא היכר. עלות שיחה במרכזת אלקטרומכנית ישנה (משנות ה- 90) איננה כעלות שיחה במרכזת דיגיטלית של ימנו.

טלפון סלולארי של 'נוקיה' (נראה כמו מכשיר קשר צבאי) עלה לפני 10 שנים 8,000 ש"ח, היום בחצי מהסכום הזה אתה מקבל את המילה האחרונה בתחום - הזמנים השתנו ולא ניתן להשוות בינהם.

פורסם

רק שאלה קטנה, אם אפשר, ממי שבכלל לא מתמצא בתחום. הכלי הסלולארי הזה עליו אתה מדבר ( זה שנראה כמו מכשיר קשר ), לא היה של "מוטורולה" ?

פורסם

זה של מוטורולה נראה (ושקל) כמו פטיש חמש ק"ג והיה שווה את משקלו בזהב, רק עשירים מופלגים הרשו אותו לעצמם (סוף שנות השמונים).

אני מדבר על הנוקיות הראשונות, הטלפון המוארך שנראה (פחות או יותר) כמו המכשירים בני ימנו (רק גדול מהם בכמה מספרים). הדבר הזה עלה 8,000 ש"ח של אז. אם נעשה התאמה אינפלציונית נהיה קרובים יותר ל- 15,000 ש"ח.

אני לא רוצה לספר על הבעת התדהמה שהייתה על הפנים שלי כשראיתי את ה"סטארטק" הראשון (מוטורולה) גם הצעצוע הזה עלה קרוב ל- 10,000 ש"ח.

עוד דבר - גם במחירי הציוד שבמתגים (הציוד שהטלפון שלך מדבר איתו) ישנה ירידה מקבילה, לכן לבוא ולהגיד ש"התחרות הורידה את המחיר" זה ממש לא נכון. ישנה ירידה מתמשכת בעלויות הייצור וכפועל יוצא מכך גם במחירי השירותים.

פורסם
זה של מוטורולה נראה (ושקל) כמו פטיש חמש ק"ג והיה שווה את משקלו בזהב, רק עשירים מופלגים הרשו אותו לעצמם (סוף שנות השמונים).

עשירים מופלגים.. ומקגייוור :)

פורסם

המאזדה 6 רק פי 2.5?! ,הצחקתם את הניסן מורנו ,שבארה"ב עולה באזור ה100 אלף שקל(פחות מ30 אלף דולר) ובארצנו המתקדמת-אתם יושבים?! 400K.(הרכב שם מתחרה בפורד אדג' שגם בארץ עולה בערך חצי ממחיר המורנו.)

• תוכן חדש...