Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, זכותך להוציא את הכסף בסכונות אחרת, גם בהנחה שהיבואן עושק אותנו,

אל תשכח שהיבואן מחזיק ב-200 בניינים, מעסיק מערך שלם של עובדים, מחזיק מלאי של חלפים בארץ ועוד עושה לובי על משרד התחבורה,

כל זה עולה כסף ומשוקלל במחיר.

קח לדוגמא את חברות הליסינג - נכנסתי לשם עם אבא שלי[טעות] והוא ראה שיושבים שם 17 עובדים[כן ספרנו] שפשוט מדברים אחד עם השני. במקום הוא אמר לי, אבי אנחנו ממשיכים הלאה, שאלתי אותו למה? והוא אמר שהוא לא רוצה לממן את המשכורות שלהם.

----

פורסם

בגלל זה רשמתי היינו. כשאורמים מאזדה 2005 מתכוונים לרכב שעלה על הכביש אפילו ביולי 2004 - כלומר רכב בן 4, ולא כפי שאפשר לחשוב 3.

הכוונה שלי הייתה שאם לא היו משנים את שיטת השנתונים היינו בעוד חודש מתחילים לראות על הכביש מאזדה 6 2009.

פורסם
שלום לכולם.

אני יודע שאני לא מחדש כלום לאף אחד אבל זה מקרה באמת חריג, והייתי חייב להתעכב עליו.

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MHMH&Pn6Vq=E

הפרש של פי 2.5 במחיר של המאזדה6 בארץ לעומת ארה"ב?!

האם נראה לכם שבאמת דלק מוטורס מקבלת מחירי זנות כאלה מהיצרן?

זו באמת הגזמה בוטה לפי דעתי מבחינת דלק מוטורס, פשוט חוצפה.

נ.ב - ידוע לי ששאר היצרנים זולים גם כן באותו היחס בארה"ב אך שימו לב שדלק מוטורס ספציפית קוטפת את הקופון הכי גדול על חשבונינו, זה לא סוד כבר לא מעט זמן וידוע לכל שהמחירים שהם משיגים על רכביהם - זולים משמעתית משאר היבואנים בארץ.

ליאור

בכל הכבוד הראוי, לא מבין את פשרה, יותר נכון עיתויה של הזעקה.

מרבית המכוניות הנמכרות כאן, נמכרות במחיר שהוא פי שלושה לערך ממחירן לצרכן האמריקאי. אירופה אגב יקרה בהרבה.

פורסם
הכמויות כאן לא קטנות בכלל, להפך. בגלל המבנה המונופוליסטי של השוק, בו כל יצרן מיוצג על ידי גוף פרטי אחד ויחיד, הופכים אלה ללקוחות מהגדולים בעולם, שאינם תחת שליטת היצרן עצמו. לרוב, יבואנים הם חברות בת של היצרן עצמו - נגיד, ב.מ.וו צפון-אמריקה.

לובינסקי, למשל, נשמעים כמו גוף קקיוני למדי לעומת פיז'ו בגרמניה, נניח, אבל הם מושווים לסוכניות. וכמובן שלובינסקי מוכרים יותר פיז'ו מכל סוכנות בודדת באירופה. פעם שמעתי שהם דילר פיז'ו הגדול בעולם...

טוב לדעת. אם כי כמו שצוקרמן אמר - לא הייתי בונה על זה שהם הכי גדולים. בכל מקרה עבור מכוניות המיוצרות באירופה או בארה"ב אני מניח שקשה לנו לקבל מחירים ממש טובים ביחס לדילרים שם מכיוון שהרבה יותר יקר להביא את המכוניות לכאן.

חלאס.

1. מי שאשם במצב הוא לא היבואנים, אלא הממשלה, שגובה מס שערורייתי, ומותירה על כנו את המצב בו היבואנים הם מונופול. היבואנים רק עושים את מה שהם אמורים - הרי לא תאשים עקרב בזה שהוא עקץ אותך, נכון? זה הטבע שלו. זה אתה שנתת לו לעשות כך.

2. הדולר נחלש מול מטבעות אחרים בצורה דראסטית, וזה ידוע לכולם. בנתיים, היצרנים סופגים את זה, שכן השוק האמריקאי גדול ותחרותי מדי בשביל להעביר הלאה את החלשות הדולר, אחרת מחירי המכוניות שם היו מתייקרים ב20-40% בין לילה. לא רק שמחירי הרכב שם לא ריאלים, הם גם לא ישארו כך זמן רב. זה מחוייב המציאות שהמחירים יעלו, אלא אם כן יצרנים יעבירו מפעלים לארה"ב (כמו שהם אכן עושים).

3. ירידת הערך של רכבים בארץ היא אפסית, כתוצאה מכוח הקניה הנמוך של הצרכנים (משכורות נמוכות + מחירי מכוניות גבוהים). בבריטניה, למשל, מכונית ששומרת טוב על ערכה היא אחת שמאבדת "רק" 50% בתוך שלוש שנים. בארץ המצב שונה מאוד, ומכונית בת 3 תשמור על 72% מהמחיר הראשוני, לפי ירידה של 12.5%, 10%, 8%.

הממשלה אשמה שהיא משאירה את קבוצות המס בעינן במקום ליצור שיטת מיסוי רציפה, ובכך לפתוח את שוק הליסינג כפי שיש במדינות אחרות בעולם (וכך גם אולי הצרכן הפרטי פחות ייפגע). אבל זה נכון שהבלעדיות של היבואנים גורמת גם היא להמון נזק.

בקשר לדולר - הנה רק לאחרונה התחילו להתייחס לירידה הגדולה שלו. היבואניות של המכוניות האמריקאיות מורידות מחירים ואפילו מכניסות מכוניות לקבוצה נמוכה יותר, למשל PT קרוזר ודודג' אוונג'ר לקבוצה 4.

ירידת הערך בארץ ממש לא אפסית. היא לא גבוהה, זה נכון, אבל יש לא מעט מכוניות שיורדות ב-15% ויותר כל שנה. הבעיה היא שחלקן עושות זאת רק אחרי כמה וכמה שנים על הכביש, וכך יוצא מצב שמכונית מאבדת בשנותיה הראשונות נניח 10-12 אחוז לשנה, ולאחר 4-5 שנים מתחילה לאבד 15-20 אחוז בשנה - וזה מצב גרוע (וכולנו יודעים מי האשם...)

בכל הכבוד הראוי, לא מבין את פשרה, יותר נכון עיתויה של הזעקה.

מרבית המכוניות הנמכרות כאן, נמכרות במחיר שהוא פי שלושה לערך ממחירן לצרכן האמריקאי. אירופה אגב יקרה בהרבה.

צודק לחלוטין. בדיוק עכשיו ראיתי כמה עולה איוו X חדשה בארה"ב. רוצים לבכות? בערך כמו מאזדה 3 ליסינג בארץ...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לזכותו של השוק הישראלי - וגם זה בערבון מוגבל: מכוניות משומשות אצלנו שומרות על הערך שלהן הרבה יותר מהמקובל במערב.

הסיבה? הביצה והתרנגולת. אם יקר לקנות מכונית חדשה, אנשים מהססים להחליף ומחזיקים מכונית משומשת לאורך זמן.

זה שומר על ה"מחירון", ואנשים חוששים למכור בזול מכיוון ששילמו ביוקר - אובדן משמעותי של ה"השקעה".

במערב אירופה וארה"ב, לעומת זאת, אין טעם להחזיק מכונית לאורך זמן. מחליפים מכוניות לעיתים תכופות יותר, הערך שלהן נופל

(מכונית ממוצעת בבריטניה יכולה לאבד 70% מערכה בתוך שלוש שנים. מכוניות "טובות" מאבדות רק 50%).

אח"כ הולכים וקונים רכב חדש במחיר הוגן.

את המכוניות המשומשות, בלא מעט מקרים, מוכרים במערב אירופה למדינות מזרח אירופה כמו פולין, רוסיה וכדומה.

אצלנו מכוניות משומשות נשארות בארץ ומאבדות ערך באיטיות (כי יקר לקנות רכב חדש), או עוברות את הגבול לשטחים בניגוד לרצונן...

פורסם
את המכוניות המשומשות, בלא מעט מקרים, מוכרים במערב אירופה למדינות מזרח אירופה כמו פולין, רוסיה וכדומה....

המצב כבר השתנה.

כמעט כל יצרן רכב כבר מרכיב מכוניות בתוך רוסיה, מה שהפסיק זרם של יבוא מכוניות משומשות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בהרבה מדינות מתפתחות מיוצרות מכוניות, אבל זה לא עוצר את תופעת הייבוא של משומשות זולות ממדינות המערב.

כך ברוסיה, פולין (אחד משווקי המשומשות הגדולים ביותר... של גרמניה), רומניה, טורקיה ועוד.

פורסם
בהרבה מדינות מתפתחות מיוצרות מכוניות

אף מהמדינות האלה שהזכרת אינה מדינה מתפתחת, איזה השמצות :shock:

פורסם
אף מהמדינות האלה שהזכרת אינה מדינה מתפתחת, איזה השמצות :shock:

מתי פעם אחרונה ביקרת הפולין או רומניה ?

אני נמצא שם 3-4 פעמים בשנה , ובהחלט מדובר על מדינות מתפתחות , כנ"ל לגבי טורקיה, דרך אגב כך הם גם מוגדרות על ידי הבנק הבינ"ל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מתי פעם אחרונה ביקרת הפולין או רומניה ?

אתה בכלל מתאר לעצמך מה זה מדינה מתפתחת? כנראה שלא.

פורסם

יש משהו בסיסי שלא מובן לי.

מה לעזאזל אתם מחפשים בכיס של היבואן? מה זה עניינכם?

המאזדה6 ב-147,000 לא טובה לכם? לא שווה את הכסף?

אם היא כן שווה - לא צריך לעניין אתכם כמה היבואן מרוויח עליה. אם הוא יודע לעשות ביזנס זה ענין שלו, ובסופו של דבר גם אנחנו מרוויחים מזה כי אנחנו מקבלים מכונית שעל פי כל אמת מידה נורמלית היא בסדר גמור, מאובזרת כמו שצריך כולל בתחום הבטיחות, ונכנסת בשווי שימוש 4. היפניות האחרות שיש בתחום הזה רק הן ה-B4 שנחותה מ-6 החדשה כמעט בכל פרמטר (ובודאי באבזור הבטיחות), או האקורד היוצאת כשבמחיר הזה מדובר בגרסת ליסינג הכי בסיסית שאפשר, עם 2 (!) כריות אוויר.

אם אתם בכל זאת חושבים שה-6 לא שווה את המחיר, לא חסרות אופציות אחרות. תצביעו ברגליים. פשוט קנו משהו אחר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אתה בכלל מתאר לעצמך מה זה מדינה מתפתחת? כנראה שלא.

אתה כנראה חי בעולם דמיוני משלך, עם הגדרות שונות ומשונות .

הבנק העולמי אשר מגדיר את הסטאטוס של המדינה בהתאם למדדים הלוקחים בחשבון הכנסה ממוצעת , יוקר מחיה ועוד פרמטרים רבים, כנראה שכול אילו אינם נחשבים בעינך..

אני לא מתאר לעצמי דבר (בניגוד לך), יש דירוג מוסדר של הבנק העולמי, מציע לך להביט בו מידי פעם (לפני שאתה משחרר תגובה הזויה כזו).

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
שוק הרכב בישראל הוא שוק משוכלל.

המשמעות היא, שאם הרווח על המאזדה כל כך גבוה (כפי שסוברים בטעות מספר חברי פורום), אז יבואן אחר היה שמח למכור לכם מכונית דומה במחיר נמוך יחסית, דבר שהיה גורם ליבואן אחר להוריד מחיר עד למחיר שיווי משקל.

העובדה היא שזה לא קורה - וזה לא קורה - כיוון שהשוק מותיר שולי רווח סבירים על כל יחידה שנמכרת.

פירמות נוסדו כדי להרוויח, אוי ואבוי ללקוח של פירמה הפסדית (ע"ע חפציבה, בנק הפסדי עלול להתמוטט ובעולם הרכב לקוח עלול להשאר ללא שירות), לכן פירמות מרוויחות (בצורה סבירה) זה המצב המועדף.

בטענות על מחירי הרכב יש לבוא לאוצר, שכן מס הקניה עומד על (אם אינני טועה) 82% ועל זה עוד צריך להוסיף מע"מ.

נו באמת, הסיבה שכל הרכבים נמכרים באותו מחיר היא מדרגות הליסינג. אם המדינה מאפשרת לי לקבוע מחיר מינימום, למה שאמכור בפחות? ואם אתה פרטי ורוצה רכב קצת יותר מאובזר, טוב על זה צריך להוסיף עוד כסף אחרת לא יהיה שום הפרש וירטואלי מהגרסה ה"זולה", נכון?

זה, בצירוף העובדה שהפרטיים נושאים בעלות העקיפה של הליסינג, גורם למחירים הגבוהים. המיסוי קיים, נכון, אבל הרווחים הם הרבה מעליו. אין מה לעשות, זו מדינה של עסקנים ולוביסטים, שלא דואגת לאזרחיה בשקל (אלא אם הם ראש ממשלה שרוצה לקנות דירה בזול).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...