Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכל אנשי הפורום הטכני,



 

כחבר באיזור האודיו באתר , אני "לוקח" עימי ברכב מערכת סטריאו כבדה מאוד בתא המטען שלי.

 

האוטו שלי נמוך מהרגיל בחלק האחורי וכושר ספיגת הזעזועים שלו לקוי.

כחלק מתהליך הטיפול , החלפתי את כל 4 בולמי הזעזועים שלי לבולמים של חברת ZF SACHS הגרמנית - סדרת SUPER TOURING.

המהלך הנ"ל עזר לנסיעה נוחה יותר אבל מהר מאוד החל שוב הבולם האחורי שלי להראות סימני שחיקה ,

בהתייעצות עם חבר חובב מוטוריקה ושיפורים הומלץ לי להחליף את הקפיצים שבנויים על הבולמים לקפיץ קשה יותר שיחזיק את הרכב שוב בגובהו המקורי , ויחד עם זאת יהיה קשה יותר לגרום לרכב "לסגור מהלך" והגובה יקנה לרכב את המרווח הנכון בין הצמיג למגן הרפש \ גוף הרכב.

 

השאלות הן , עקב חוסר בתשובות חד-משמעיות לכמה שאלות שעלו כאן בעבר,

-=- אילו חברות יספקו לי את הקפיץ האיכותי ביותר - אין לי בעיה לקנות קפיץ של EIBACH אם צריך - רק שיעשה את העבודה .

אני לא מעונין בהנמכה - אלא בהגבהה חזרה לגובה המקורי של הרכב כבעבר ולשיכוך טוב יותר עקב המשקל הרב בתא המטען.

-=- היכן ניתן לרכוש \ להתייעץ לגבי \ לראות מוצרים כאלה באיזור הצפון ?

 

 

תודה ,

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ההמלצה שלי , החלף קפיצים חדשים והתקן בולמי-גז (גז-דחוס) !, הגז בבולם מהווה תוספת של קפיץ פנאומטי .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

השאלה היכן אני משיג קפיצים הולמים , של איזו חברה , מה טווח המחירים ?



 

 

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הנה עדכון ראשון ,



 

שוחחתי עם בעל מוסך , לדבריו , קפיצים חדשים יהיו או מקוריים מטויוטה או קפיצי הנמכה , אין חברה המייצרת קפיצים רגילים והרי קפיצי הנמכה הם לא מה שאני רוצה ,

לגבי בולמים , הוא לא עובד עם חברות שמייצרות עבור הקורולה שלי בולמים , אבל יכול להשיג לי בולמי זעזועים של "בילשטיין" (Bilstein) והמחיר בשמיים , סביב ה6K לרביעייה .

 

א- המחיר לא נראה לי הגיוני , במיוחד לאור השיחה שלי עם אחד מאנשי "אספיר" בתערוכת "אוטומוטור" לא מזמן בה נאמר לי מפורשות שהוא יזמין לי בולמים של "בילשטיין" (הוא הציע מיידית ואמר שזה מה יש לקורולה שלי) במחיר שלא עולה על 1000 ש"ח לבולם. (חישוב מהיר - 4K שקלים גג לכל הארבעה).

ב- אני בינתיים חשבתי על פתרון חלופי , אותו אני מתעד לממש כנראה מול טויוטה ומוסך נוסף שאיתו אני עובד וה"נזק" יהיה 3K .

 

 

אני אחזור לעדכן.

 

 

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

  • ספונסר פורום
פורסם

בעיה היידועה בקורולה,הקפיצים האחורים שוקעים עם השנים ונחלשים עד מצב שנסיעה עם 5 אנשים ברכב הופכת לבלתי אפשרי.

 

פנה אל "מתלם" ברחוב האצ"ל אזה"ת ראשון לציון,הוא יכול לייצר לך קפיץ במידה המקורית שהינו חזק יותר מהקפיץ שיש לך עכשיו ברכב.

בברכה,אורן

  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

מעניין מאוד

אני בעל לנטיס 98 וגם אצלי הקפיצים נחלשו וסוגרים מהלך כך שבלתי אפשרי להסיע 3 נוסעים במושבים האחוריים.

טרם פניתי אל "מתלם".

אשמח לשמוע על מקומות נוספים כמו "מתלם"

×
×
  • תוכן חדש...